Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- حکیمه بهمن زاده: برای افراد شهرنشین که به‌راحتی به آب این نعمت بی‌بدیل خداوند  دسترسی دارند درک شرایط روستایی مرزنشین که برای آب شرب باید منتظر تانکر آب‌رسانی سیار باشد سخت و غیرقابل‌تصور است.

روستایی که خشک‌سالی، کمبود اعتبار و بسیاری مسائل دیگر باعث شده کشاورزی، دامداری، بهداشت و سلامت او در معرض خطر قرار گیرد و هرروز در لابه‌لای خبرهایی که به گوشش می‌رسد منتظر راه‌حل‌های مسئولین برای رفع مشکل هم آبادی‌های خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به‌راستی چرا علی‌رغم اینکه بسیار از این مشکل ناخوشایند و تلخ‌سخن گفته می‌شود اما هنوز به‌صورت جدی و ریشه‌ای این مشکل حل‌نشده و اگر همین تانکرهای آب‌رسانی سیار نباشد روستایی مرزنشینی که امنیت را مدیون بودن او در روستاها هستیم برای آب شرب با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

نظر افضلی، نماینده مردم سربیشه و نهبندان در این زمینه به خبرنگار مهر گفت:  با بودجه‌های کمی که در شرایط فعلی به بحث آب اختصاص می‌یابد نخواهیم توانست اتفاق تأثیرگذاری را در این زمینه رقم بزنیم.

با بودجه‌های سنواتی مشکل آب روستائیان حل نمی‌شود

وی اظهار کرد: برای رفع مشکل کمبود آب به‌ویژه در روستاها نیاز به بودجه‌ای غیر از بودجه‌های سنواتی داریم چرا که با بودجه‌ها و اعتبارات سنواتی حتی برای آب‌رسانی آب شرب با مشکل جدی مواجه هستیم.

نیازمند تشکیل ستاد احیای قنوات هستیم که در این زمینه با گروه کشاورزی مجلس نیز گفت‌وگوهایی صورت گرفته است نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد:  با توجه به تغییر اکوسیستم، باران‌ها نیز  به‌صورت سیلابی و نقطه‌ای شدند و ازاین‌رو باید جلوی روان آب‌ها را گرفته و از هدر رفتن آن جلوگیری کرد که این مسئله نیز در بهبود وضعیت منابع آبی مؤثر است.

افضلی با اشاره به اینکه در موضوع آب، قنوات مورد فراموشی قرارگرفته است، افزود: نیازمند تشکیل ستاد احیای قنوات هستیم که در این زمینه با گروه کشاورزی مجلس نیز گفت‌وگوهایی صورت گرفته است.

وی گفت: نکته قابل‌توجه و تأمل این است که در بحث آب شرب مشکل سفره آب نداریم ولی با این وجود روستاهای ما دچار مشکل هستند چراکه ایجاد خط انتقال آب از چاه آب شیرین و موارد مرتبط با آن به روستا هزینه‌بر است و اعتبار لازم در این زمینه نداریم.

نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مردم در روستاهای سربیشه و نهبندان از کمبود آب بسیار رنج می‌برند و آب‌رسانی با تانکر هم روش مؤثری نیست.

وی یادآور شد: با بودجه‌های فعلی شاید بعد از ۳۰ سال بتوانیم مشکل آب منطقه سربیشه و نهبندان را حل کنیم.

حجت‌الاسلام علیرضا حسینی دبیر کمیته فرهنگی صنعت آب و برق خراسان جنوبی نیز به خبرنگار مهر گفت: شروع مشکل کم‌آبی از اواسطِ دهه ۸۰ از آنجایی شروع شد که اعتبارات ملی شرکت‌هایی چون آب و فاضلاب روستایی قطع و تصمیم گرفته شد این شرکت‌ها به‌صورت خودکفا اداره شوند.

وی اظهار کرد: از طرف دیگر برای رعایت حال روستائیان و اقشار ضعیف جامعه نیز تعرفه آب و برق در آن سال‌ها هیچ افزایشی پیدا نکرد که مشخص بود قطع اعتبارات ملی شرکت آب و فاضلاب روستایی و عدم افزایش تعرفه آب این شرکت‌ها را برای ارائه خدمت دچار مشکل می‌کند.

تعرفه فعلی آب شرکت خدمات‌رسان را با مشکل اعتبار رو به رو کرده است

دبیر کمیته فرهنگی صنعت آب و برق خراسان جنوبی بیان کرد: در شرایط فعلی قیمت هر مترمکعب آب حدود ۲۰۰ تومان تمام می‌شود که البته مصرف‌کننده برای آن ۴۶ تومان پرداخت می‌کند که این شرایط شرکت‌های آب و فاضلاب را با مشکل جدی اعتبار  مواجه کرده است.

حسینی ادامه داد:  البته حدود دو سال است که بحث اعتبارات ملی شرکت آب و فاضلاب  برقرارشده اما این اعتبارات قطره‌چکانی نمی‌تواند مشکل آب‌رسانی به روستاهای خراسان جنوبی را به‌صورت جدی و ریشه‌ای حل کند.

وی افزود: این در حالی است که اگر بخواهیم روستاهای خراسان جنوبی را به منبع مطمئن آب وصل کنیم نیاز به اعتباراتی بیش از این داریم و با اعتبارات و بودجه فعلی سال‌ها طول خواهد کشید که مشکل آب روستایی حل شود.

دبیر کمیته فرهنگی صنعت آب و برق خراسان جنوبی گفت: مسئولان باید تشنگی روسائیان را باور کرده و بدانند که در صورت عدم توجه جدی به این معظل شاهد مهاجرت آنان خواهیم بود.

راندمان مصرف بخش خانگی آب در خراسان جنوبی نصف معدل کشور است

حسینی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی منابع آب شرب وجود دارد ولی در دسترس مصرف‌کننده‌ای که این آب نیاز دارد، نیست، اظهار کرد: علی‌رغم بسیاری از گفته‌ها راندمان مصرف  بخش خانگی آب در خراسان جنوبی نصف معدل کشور است.

تعداد۴۳۴ روستا در خراسان جنوبی با جمعیتی بالغ‌بر ۱۵ هزار و ۶۵۲ خانوار و ۵۳ هزار و  ۱۹۱ نفر به صورت سیار آبرسانی می شوند وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از آب صرف بخش کشاورزی می‌شود، یادآور شد: از آنجایی‌که در خراسان جنوبی با مشکل آب روبه‌رو بوده بهتر است صنعت جای بخش‌هایی از کشاورزی که سود چندانی برای استان ندارد را بگیرد.

مهدی صفوی نژاد نیز درزمینه وضعیت آب‌رسانی سیار به خبرنگار مهر گفت: تا پایان فروردین ۹۷ تعداد۴۳۴ روستا در خراسان جنوبی با جمعیتی بالغ‌بر ۱۵ هزار و ۶۵۲ خانوار و ۵۳ هزار و  ۱۹۱ نفر مورد آب‌رسانی سیار قرار گرفتند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی اظهار کرد: ۲ هزار و ۴۸۱ سرویس به این روستاها حمل شده و حجم آب حمل شده نیز۲۷ هزار و۹۳۵ مترمکعب بوده است.

روستاهای درمیان بیشترین سرویس آب رسانی سیار را دریافت کرده‌اند

صفوی نژاد بیان کرد: شهرستان نهبندان با ۸۰ روستا  و ۲۵۷ سرویس بیشترین تعداد روستا را که مورد آب‌رسانی قرارگرفته، داشته است و شهرستان درمیان نیز با ۶۰ روستا هزار و ۲۲۴ سرویس آب‌رسانی  را دریافت کرده است.

وی  با اشاره به اینکه کمترین سرویس آب‌رسانی را شهرستان سرایان با ۵ روستا و ۶۸ سرویس میزان دریافت کرده است، ادامه داد: ۷۵ روستای بیرجند نیز ۲۶۳ سرویس آب‌رسانی دریافته کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به افزایش گرمای هوا میزان روستاهایی که تحت پوشش آب‌رسانی سیار قرار می‌گیرند، افزایش یابد.

شاید حتی فردا برای شروع حل ریشه‌ای مشکل آب روستائیان دیر باشد، فردایی که آن نوجوان و جوان روستایی تصمیم به مهاجرت از روستا گرفته و با رفتن او و هم‌نسلانش باید شاهد روستاهایی خالی از سکنه باشیم. پس باید از همین امروز شروع کرد.

کد خبر 4309101

منبع: مهر

کلیدواژه: آب و فاضلاب روستایی آبرسانی خراسان جنوبی روستا راهپیمایی روز قدس بوشهر سالروز ارتحال امام خمینی ماه مبارك رمضان روز جهانی قدس مشهد شهرکرد یاسوج گرگان شیراز شب قدر خرم آباد خطبه های نماز جمعه امام خمینی ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۶۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار ائمه جمعه خراسان جنوبی با حجت الاسلام و المسلمین عبادی

ائمه جمعه خراسان جنوبی پیش از ظهر امروز ( دوشنبه ) با حجت الاسلام و المسلمین عبادی نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی دیدار کردند. در این دیدار سردار حسن هوشیار فرمانده مراکز آموزش فراجا نیز حضور داشتند. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3080722 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی پارس ایر به پروازهای خراسان جنوبی پیوست
  • اجرای طرح نهضت ملی مسکن و توسعه حمل‌ونقل دو وظیفه اصلی راه و شهرسازی است
  • حوادث ناشی از کار دومین علت مرگ در کشور است
  • مردم خراسان جنوبی همیشه در صحنه
  • دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی
  • ۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است
  • خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها
  • دیدار ائمه جمعه خراسان جنوبی با حجت الاسلام و المسلمین عبادی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی