Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@20:36:37 GMT

احتمال ضبط سرمایه‌گذاری‌های «رنو» و «پژو»

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۲۷۲۷۵

زمان عقد قرارداد دو غول بزرگ خودروسازی یعنی رنو و پژو بحث‌های زیادی بر سر محرمانه‌بودن این قراردادها مطرح شد و وزیر صنعت وقت در آن مقطع، با قاطعیت از لزوم محرمانه‌بودن این قراردادها دفاع کرد.

بررسی قرارداد رنو و پژو در مجلس

به‌جز اطلاعات جسته‌و‌گریخته‌ای که در لابه‌لای صحبت‌های مسئولان وزارت صنعت و معدن درباره قراردادهای رنو و پژو منتشر شده است، هیچ‌کس از جزئیات مفاد قرارداد این دو شرکت خودروساز اروپایی خبر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل عبدالله رضیان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با جدی‌شدن بحث خروج شرکت‌های خودروساز اروپایی پس از تهدیدهای ترامپ از تشکیل جلسه اضطراری کمیسیون صنایع مجلس برای بررسی قراردادهای ایران‌خودرو و سایپا با شرکت «رنو و پژو» و بررسی تضامین اخذشده از این شرکت‌ها خبر داد. به گفته او پروژه شرکت سیتروئن در کاشان تقریبا به تولید رسیده است و دستگاه‌ها برای تولید جدید نصب شده‌اند اما مشخص نیست که با تحریم‌های جدید آمریکا، این شرکت چه سیاستی اتخاذ خواهد کرد.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با مهر ادامه داد: توقف فعالیت‌های این کارخانه موجب زیان هنگفت شرکت سیتروئن خواهد شد، البته قراردادهای سیتروئن محکم‌تر از قراردادهای پژو و رنو است و خسارت‌ها بر عهده سیتروئن است. به اعتقاد رضیان شرکت رنو و پژو هنوز سرمایه‌گذاری جدی در صنعت خودروسازی ایران انجام نداده‌اند. بنابراین باید قراردادهای پژو و رنو در کمیسیون صنایع بررسی شود تا مشخص شود با توجه به سابقه قبلی شرکت رنو و پژو در بدعهدی در قبال قراردادها، چه نوع ضمانت‌های اجرائی‌ای از این شرکت‌ها اخذ شده است که در صورت تخطی از قرار‌داد خسارت‌های وارده به ایران را بپردازند. او گفت: در شرایط فعلی می‌توانیم با کشورهایی نظیر چین، فعالیت‌های تولیدی خود را در خودروسازی ادامه دهیم تا نیاز بازار تامین شود. نگرانی ما این است که قیمت خودروها افزایش یابد و مصرف‌کنندگان دچار مشکل شوند. صنایع خودروسازی ما وابستگی زیادی به این شرکت‌ها ندارد، اما ایجاد نوسان در بازار خطرناک است.

خروج، بدون سرمایه

اگرچه رضیان بر این باور است که باید قراردادهای رنو و پژو بررسی شود که بدانیم آیا گزینه جبران خسارت در این قراردادها لحاظ شده است یا خیر، رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با «شرق»، تاکید کرد: جنس قراردادهای جدید با قراردادهای قبلی که با رنو و پژو داشتیم، متفاوت است. او افزود: تفاوت قرارداد جدید با قرارداد قبلی در این است که در قراردادهای قبلی دانش فنی به ایران آورده شده بود، اما در قرارداد جدید سرمایه‌گذاری در ایران انجام شده است یعنی پول به ایران آورده شد.

سبحانی‌فر در پاسخ به این پرسش که آیا به جز سرمایه‌گذاری‌های سیتروئن، شرکت پژو هم در ایران سرمایه‌گذاری کرده است یا خیر، بیان کرد: پژو با ایجاد یک خط تولید در ایران سرمایه‌گذاری کرده است. قرار بود این سرمایه‌گذاری‌ها از صد ‌میلیون دلار شروع شود و تا 400‌ میلیون دلار ادامه یابد. اینکه چه میزان سرمایه‌گذاری باید انجام می‌شد، بحث دیگری است اما درحال‌حاضر بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها به خط تولید هم رسیده است. او درباره سرمایه‌گذاری شرکت رنو در ایران گفت: رنو هم سرمایه‌گذاری‌هایی انجام داده است اما هنوز به مرحله تولید نرسیده است. در نتیجه اگر این شرکت از ایران خارج شود، خودش زیان خواهد کرد زیرا باید سرمایه‌گذاری‌های خود را رها کند. درباره پژو هم وضعیت همین‌گونه است. این عضو کمیسیون صنایع مجلس به این پرسش که آیا قراردادها این‌گونه تنظیم شده است که با خروج این شرکت‌ها، ایران ناگزیر به بازگشت سرمایه نباشد، این‌گونه پاسخ داد: بعید می‌دانم در قراردادها بنا بر این باشد که سرمایه را بخواهیم به قیمت روز، به آنها پرداخت کنیم.

نبود جریمه‌های بازدارنده در قراردادهای قبلی

پژو و رنو دومین‌باری است که از ایران خارج می‌شوند و با توجه به تجربه‌های قبلی، باید دید مسئولان چه تدابیری برای خروج این شرکت‌ها از ایران اندیشیده‌اند. سعید باستانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن، در گفت‌وگو با «شرق»، عنوان کرد: هنوز قراردادهای پژو و رنو را ندیده‌ایم. قرار است این قراردادها به مجلس آورده شود و بررسی جامعی روی آنها انجام دهیم.

او ادامه داد: جلسه بررسی این قراردادها به‌زودی برگزار می‌شود. بعد از این جلسات با دقت بیشتری می‌توان روی جزئیات قراردادها بحث کرد اما قاعده این است که در قراردادها مسائل مربوط به جبران ضرر و زیان پس از خروج از قرارداد را پیش‌بینی کرده باشند.

باستانی درباره تجربه قبلی ایران بعد از خروج پژو و رنو و اخذ جریمه‌ از این دو شرکت در دوره گذشته، گفت: در دوره قبلی جریمه آنچنانی نبود که بازدارنده باشد.

به گفته او در مجلس دو جلسه خودرویی برگزار خواهد شد. یکی امروز و دیگری هم یکشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد. در یکی از این دو جلسه، قراردادهای پژو و رنو بررسی می‌شود. امکان دارد امروز مباحث دیگر خودرویی در کمیسیون مطرح شود و بحث قراردادهای پژو و رنو را به هفته آینده موکول کنیم. اگرچه باستانی از احتمال موکول‌شدن بررسی قراردادهای پژو و رنو به هفته آینده خبر داد، اما محمد عزیزی، دیگر عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، به «شرق» گفت: خبر دادند که امروز قراردادهای پژو و رنو در کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت. او اضافه کرد: از آنجا که قراردادها محرمانه است، از مفاد آن اطلاعی ندارم و درباره اینکه آیا برای خروج پژو و رنو جرایمی در نظر گرفته شده است یا نه، نمی‌توانم اظهارنظری بکنم.

منبع: رق

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در ۲.۵ سال خدمتگزاری دولت سیزدهم، ۹۷۹ میلیارد تومان پروژه در صنعت برق این استان سرمایه‌گذاری شده است. - اخبار استانها -

مهدی دادگر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با تشریح اقدامات ماندگار توسعه‌ای در صنعت برق استان اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر به منظور تأمین و پایدارسازی شبکه برق استان، مجموعاً 671 کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و 405 دستگاه پست توزیع، احداث و اصلاح شده است که براین اساس به طور میانگین روزانه 2 کیلومتر شبکه، توسعه و بهینه‌سازی شده است.

وی به اقدامات صورت گرفته در حوزه تأمین برق متقاضیان اشاره کرد و گفت: در طول این مدت، برای 29 هزار مشترک جدید شهری و روستایی تأمین برق انجام شده است، همچنین عملیات انجام شده در این حوزه، شامل احداث 115 کیلومتر شبکه فشار متوسط، 243 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و نصب 275 دستگاه ترانس با اعتبار 357 میلیارد تومان بوده است.

اجرای طرح بهارستان در538 روستا

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه بهینه‌سازی و اصلاح شبکه‌های برق روستایی کشور در قالب طرح بهارستان به صورت روستامحور در دولت سیزدهم در حال اجراست، تصریح کرد: در 2.5 سال خدمت دولت، در قالب این طرح و طرح بهسازی روشنایی معابر، در 538 روستا با اعتباری بالغ بر 135 میلیارد تومان، عملیات ترمیم و اصلاح شبکه شامل تعویض پایه‌های فرسوده، رفع حریم و جابه‌جایی شبکه‌های واقع در معابر، رفع افت ولتاژ و اصلاح روشنایی معابر انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این دوره به 18 روستای بدون برق با اعتبار 10 میلیارد تومان برق‌رسانی شد، به علاوه پروژه شاخص برق‌رسانی به روستای نایبند طبس به طول 81 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 61 میلیارد تومان با پشیرفت 74 درصد در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

دادگر با قدردانی از تلاش‌های ارزشمند همکاران در صنعت برق استان اظهار داشت: در حال حاضر 99.9 درصد از جمعیت روستایی استان برخوردار از برق هستند که این شاخص از وضعیت کشوری بالاتر است.

رتبه نخست در سطح کشور

وی از کسب رتبه نخست این شرکت در بین 39 شرکت توزیع نیروی برق کشور در ارزیابی اخیر معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر در جمیع شاخص‌های مورد ارزیابی خبرداد و گفت: این موفقیت شایسته که با تلاش و همت همه همکاران در صنعت برق استان محقق شده، دستاوردی ماندگار در کارنامه افتخارات به ثبت رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی مدت زمان خاموشی هر مشترک، تعداد خاموشی به ازاری هرفیدر، بهبود ولتاژ، اصلاح ضریب توان شبکه، نرخ صرفه جویی خرید از بازار برق، وصول مطالبات، سرانه مصرف خانگی، رویت‌پذیری شبکه،کنترل‌پذیری مشترکین را از جمله معیارهای نتایج مقایسه‌ای صورت گرفته در ارزیابی شرکت توانیر اعلام کرد.

گذر از دوره اوج بار با کمترین اعمال خاموشی

دادگر به دستاوردهای برجسته در صنعت برق استان اشاره کرد و افزود: در پی خاموشی‌های گسترده ناشی از ناترازی تولید ومصرف برق در سال‌های 1399 و 1400 (قبل از دولت سیزدهم) با تعریف 100 اقدام برای سال‌های 1401 و 140 اقدام برای 1402 در حوزه تولید، انتقال و مصرف و جلب مشارکت مردمی، گذر از دوره اوج بار در تابستان 1401 و 1402 با کمترین اعمال خاموشی و کمترین نارضایتی برای مشترکین انجام شد، در کنار اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، مدیریت موفق شرکت برق، وزارت نیرو و توانیر در دولت سیزدهم دستاوردهای ارزشمندی حاصل شد وامید است با اجرای 180 برنامه تعریف شده برای سال جاری و با همکاری مشترکین برق استان و کشور، گذر موفق از دوره اوج بار 1403 محقق شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر، کاهش خاموشی‌ها به رغم افزایش انرژی تولیدی تحویلی به مشترکین بوده است به طوری که در تمام صنایع، انرژی مصرفی افزایش یافته است و در این دوره رکوردهای جهانی در تولید محصولاتی نظیر فولاد به دست آمده است که این نتیجه بیانگر تلاش دولت خدمتگزار است.

   کاهش خاموشی مشترکین به 80 دقیقه در سال

دادگر با ارائه شاخص‌های مقایسه‌ای یادآور شد میزان متوسط خاموشی مشترکین در استان خراسان جنوبی به 80 دقیقه در سال کاهش یافت در این روند استان خراسان جنوبی در مقایسه با میانگین کشوری در رتبه سوم قرار دارد.

وی بیان کرد: با اجرای پروژه‌ها در طول 2.5 سال اخیر، در حوزه کاهش تلفات، میزان تلفات انرژی در شبکه‌های برق استان به 7 درصد کاهش یافت که علیرغم پراکندگی بسیار بالای شبکه و مشترکین در استان، رتبه مناسبی در کشور را داریم.

رتبه برتر در تولید برق پاک

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه کل ظرفیت نیروگاه های خورشیدی نصب شده در استان نسبت به پیک بار سال جاری 10.6 درصد است، اظهار کرد: در مقایسه با شاخص کشوری استان خراسان جنوبی حائز رتبه برتر در تولید برق پاک به نسبت میزان مصرف استان است.

وی در پایان به ظرفیت‌سازی‌های مناسب انجام شده در حوزه انتقال و فوق توزیع نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به پیگیری‌های انجام شده و حمایت‌های شرکت برق منطقه‌ای خراسان، اقدامات زیرساختی متنوعی در حوزه شبکه‌های انتقال و فوق توزیع در دست انجام است که با بهره‌برداری از پروژه‌های این بخش، شاهد تحول عظیمی در زمینه اقتصادی در تمام ابعاد، به ویژه بخش صنعت و معدن استان خواهیم بود.

دادگر تصریح کرد: با توجه به این‌که گزارش این اقدامات در حوزه مسئولیت شرکت برق منطقه ای خراسان است، در این مباحث فوق به جزئیات عملکرد بخش فوق توزیع اشاره نشده است.

انتهای پیام/250

دیگر خبرها

  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری