Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@06:52:59 GMT

بانک مرکزی پاکستان مجبور به کاهش ارزش پول ملی شد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۲۷۸۰۵

بانک مرکزی پاکستان مجبور به کاهش ارزش پول ملی شد

با وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی در پاکستان، گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که این کشور نیاز به حمایت صندوق بین‌المللی پول خواهد داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، بانک مرکزی پاکستان در بیانیه‌ای تایید کرد ارزش روپیه را ۳.۷ درصد کاهش داده است و هر دلار اکنون به ۱۱۹.۸۴ روپیه رسیده است. روپیه پاکستان بدترین عملکرد را در بین ارزهای آسیایی در سال جاری داشته است و این سومین بار از دسامبر سال گذشته است که بانک مرکزی پاکستان مجبور به چنین کاری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش ارزش روپیه پس از آن صورت می‌گیرد که پول‌های ملی بسیاری از کشورهای نوظهور دیگر چون ترکیه، اندونزی و هند با مشکل مشابهی دست و پنجه نرم می‌کنند. محمد سهیل- رئس بخش اقتصادی موسسه " تاپلین سکیوریتیز" گفت: شما می‌خواهید به صندوق بین المللی پول این نشانه را ارسال کنید که پاکستان وظایف مربوط به خود را به درستی انجام داده است، فشارهایی روی ارزهای کشورهای نوظهور مثل ترکیه، هند و اندونزی وجود دارد و در نتیجه شما باید به خوبی خود را با شرایط تطبیق دهید.

برخی از تحلیل گران انتظار دارند ارزش روپیه پاکستان از این هم کمتر شود: بانک استاندارد چارترد اعلام کرده است پیش بینی می کند هر دلار تا پایان سال به ۱۲۵ روپیه برسد و گفته است مقامات صندوق بین المللی پول از طرف پاکستانی خواسته‌اند ارزش پول خود را بیش از سطح کنونی کاهش دهند. با این حال چارلز رابرتسون- کارشناس اقتصادی موسسه " رنسانس کپیتال" معتقد است به دنبال کاهش ارزش پول، روپیه پاکستان رقابت پذیرترین ارز منطقه جنوب آسیا خواهد بود و این تصمیم احتمالا به توسعه صادرات این کشور خواهد انجامید.

تحلیل گران معتقدند برای نخستین بار در طول ۶ سال اخیر، رشد اقتصادی پاکستان آهسته خواهد شد و این در حالی است که حجم ذخائر خارجی این کشور اکنون به پایین ترین سطح ۳ سال اخیر رسیده است. علاوه بر این ها، کسری حساب جاری افزایش یافته است و نسبت بدهی خارجی و کسری بودجه به تولید ناخالص داخلی به بالاترین سطح ۶ سال اخیر رسیده است.

بانک مرکزی پاکستان نرخ بهره را ماه گذشته به ۶.۵ درصد افزایش داد که بالاترین نرخ ۳ سال اخیر محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام روپیه پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۷۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. تخصیص منابع ارزی باید به گونه ای باشد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه بهره‌مند شوند. - اخبار اقتصادی -

ولی اله منصوری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص اقدامات بانک مرکزی در حمایت از تولید طی یکسال گذشته اظهار داشت: مطمئنا حمایت از تولید جزو اهداف اصلی اقتصادی دولت و بانک مرکزی است که در یکسال اخیر هم شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه بودیم، اما معتقدم که هنوز کافی نیست و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.

وی با اشاره به پیش‌بینی 3.2 همت تسهیلات قرض‌الحسنه برای شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: به تازگی خبرهایی از تمهیدات ویژه بانک مرکزی برای حمایت از «شرکت‌های دانش بنیان» در سال جاری منتشر شده که جای خوشحالی و امیدواری است. گویا شبکه بانکی در قالب قانون بودجه سال جاری مکلف شده به میزان 3.2 همت از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد که این تصمیم، قابل تحسین است.

این فعال اقتصادی افزود: بانک مرکزی در سال گذشته نیز گام های مثبت و بزرگی در این حوزه برداشت؛ بطوریکه شبکه بانکی بیش از 230 همت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرد که نسبت به سال قبل رشد 61 درصدی را نشان می دهد. این موضوع نشانگر نگاه ویژه دولت و بانک مرکزی به شرکت های دانش بنیان است که باید تا حد توان و امکان از آن حمایت شود.

منصوری با تاکید بر لزوم حمایت عادلانه از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در فرایند تامین منابع ارزی گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. در واقع تخصیص منابع ارزی باید به گونه ای صورت گیرد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه از این شرایط بهره ببرند. هر چند دولت سیزدهم همواره بر اجرای عدالت تاکید و تلاش دارد؛ اما باید اقداماتی را در دستور کار قرار دهد که فرایند تامین و تخصیص ارز کاملا عادلانه تقسیم و اجرایی شود.

عضو اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: بی‌تردید فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و تجار واقعی با رویکرد کمک به اقتصاد کشور وارد میدان شده اند و باید مورد حمایت قرار گیرند. در نتیجه حالا که این تلاشگران اقتصادی آماده کمک به روند تولید و تجارت کشور هستند، دولت و بانک مرکزی هم باید سرعت و جدیت بیشتری در روند تخصیص و تامین ارز رسمی و دولتی به آنها داشته باشد تا در نهایت شاهد رشد و رونق اقتصادی بیشتری باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • واکنش تند مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به انتقاد میرسلیم
  • طعنه‌زنی سنگین به دو مدیر ارشد اقتصادی دولت رئیسی
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!