Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم آباد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست پلدختر گفت: استقرار و ماندن عشایرکوچ رو به مدت هفت ماه در محدوده تالاب های شهرستان مشکلاتی را برای محیط زیست بوجود آورده است.

امیررضا محمدی نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:عشایر کوچ رو باعث از بین رفتن گونه های گیاهی اطراف تالابها از طریق چرای دام می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تالاب های ولیعصر پلدختر با ایجاد پارک منابع طبیعی از طریق این اداره مدیریت می شوند و جهت نگهداری از گونه های درختی و تالاب های تنگ فنی نیز پاسگاه محیط بانی محیط زیست در منطقه مستقر است.
وی گفت: احیا تالابهای پلدختر در راستای جذب صنعت گردشگری موجب رونق اقتصادی منطقه خواهد شد که انتظار می رود مردم شهرستان و بومیان محلی همکاری لازم را در این رابطه با اداره محیط زیست داشته باشند.
محمدی نژاد تصریح کرد : محیط زیست متعلق به همه نسل ها و نسلهای آینده است که همه باید در جهت حفاظت ، نگهداری و صیانت تلاش کنند.
وی افزود: دهه 80 اداره منابع طبیعی پلدختر در تالاب های ولی عصر این شهرستان اقدام به احداث پارک طبیعی کرد که بدون کار کارشناسی و رعایت فاصله به جای درختان مقاوم در آب و هوای خشک گونه اکالیپتوس کاشته شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست پلدختر گفت: اکالیپتوس گونه ای آبدوست است و با ایجاد حلقه چاه در کنار تالاب ها ی ولی عصرموجب کاهش سطح آب آنها و نشست 2 تالاب لفانه 1و2 شد.
وی افزود: کارشناسان منابع طبیعی شهرستان پس از سالها به این موضوع حساس پی بردند و سال گذشته باحرص کردن درختان اکالیپتوس اقدام به کاشت گونه های گرمسیری مانند کنار در این تالاب ها کردند.
محمدی نژاد خاطرنشان کرد: 2 تالاب زردآبه بالاتراز روستای چاله و زعفران و تالاب پیکه پیکه واقع در سراب حمام ازتالاب های 11گانه شهرستان پلدختر بر اثر خشکسالی های اخیر و تالاب گری بلمک نیز بر اثر زهکشی در دهه هفتاد خشک شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست پلدخترگفت: در دهه هفتاد مردم محلی و بومی اقدام به سند زمین های متعلق به تالاب های گری بلمک به نام خود کردند که این امر آنها را دارای حقوقی نموده که جا دارد مردم برای احیای تالاب با اداره کل محیط زیست استان همکاری کنند.
وی افزود: تالاب گری بلمک می توان علاوه برتعدیل آب وهوای منطقه.با ایجاد طرح های پرنده نگری و شهربازی وغیره و جذب گردشگری اقدام کرد و مردم محلی می توانند با ایجاد جذب گردشکری بر رونق اقتصادی خود و شهرستان بیفزایند.
محمدی نژاد خاطر نشان کرد : هم اکنون تالاب های پلدختر منطقه شکارو صید ممنوع می باشند و در صورت ارتقا به منطقه حفاظت شده می توان اعتبارات کشوری برای آنها در نظر گرفت وسپس برای احیا و رونق و جذب گردشگری اقدام کرد .
شهرستان پلدختر در 120 کیلومتری جنوب غربی مرکز استان لرستان واقع شده است .
7272/6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي عشاير كوچ رو تالاب پلدختر محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۰۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان