Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج - نخبه البرزی المپیاد نجوم و اختر فیزیک با بیان اینکه برگزیدگان المپیاد هنگام ورود به دانشگاه با مشکلات فراوانی روبرو هستند گفت: دستور مستقیمی از سازمان سنجش یا دانشگاه دانش پژوهان اعلام نشده تا نخبگان از سهمیه خود دربدو ورود به دانشگاه استفاده کنند.

ریحانه مومنی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین در خصوص مشکلات تحصیلی خود اظهار کرد: اول دبیرستان در المپیاد نجوم واخترفیزیک فعالیت می کردم و پس از سه سال تلاش مستمر مدال نقره المپیاد نجوم کشوری را کسب کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پس از کسب مدال المپیاد از بنیاد نخبگان استان البرز جواز تحصیلی هدیه گرفتم، گفت: مبلغ ۲ میلیون تومان به صورت ماهیانه در طول یک سال به من پرداخت شد.

مومنی با بیان اینکه در حال حاضر در دانشگاه تهران در رشته مهندسی برق تحصیل می کنم، گفت: علاوه بر تحصیل هم اکنون در انجمن های علمی و حوزه خبری دانشگاه تهران نیز فعالیت می کنم.

این نخبه البرزی با اشاره به مشکلاتی که پیش روی دانش آموزان المپیادی است، تصریح کرد: کسانی که در المپیاد های رشته های مختلف مدال می گیرند سهمیه ۲۰ درصدی برای کنکور دانشگاه برایشان در نظر گرفته می شود.

وی افزود: من با رتبه خالص ۵۸۰ و سهمیه المپیاد وارد دانشگاه تهران شدم اما پس از ۳ ماه درگیری توانستم دانشگاه را راضی کنم تا از سهمیه المپیاد استفاده خود کنم و این فشار در سال اول تحصیل انگیزه درس خواندن را ازمن گرفت.

مومنی با بیان اینکه دستور مستقیمی از سازمان سنجش یا دانشگاه دانش پژوهان به دانشگاه های سراسر کشور اعلام نشده است تا نخبگان المپیاد بتوانند به سهولت از سهمیه خود استفاده کنند افزود: این حق قانونی ما المپیادی ها است که بعد از گرفتن آخرین تراز رتبه کنکور و سهمیه ۲۰ درصدی خود وارد دانشگاه شویم.

وی افزود: این در حالی است که این موضوع را بصورت قانونی بایستی به دانشگاه های سراسر کشور اعلام کنند و فقط به دادن یک نامه به دست دانشجو بسنده نکنند.

مومنی با اشاره به اینکه با کشمکش های فراوان پس از سه سال فعالیت خود را بیشتر کرده ام گفت: در حال حاضر به عنوان دبیر انجمن بین المللی مهندسین برق که ایران نیز سهم بسیار خوبی در آن دارد فعالیت می کنم.

وی ادامه داد: اگر در این انجمن هر دانشجویی ازهر کشوری مقاله ای را چاپ کند و ارائه دهد در مجلات جهانی انجمن مهندسین چاپ می شود و دانشجویان عضو انجمن در کنار تحصیل با فعالیت های دانشگاه های مطرح دنیا آشنا می شوند.

مومنی خاطرنشان کرد: فعالیت دانشجویان دراین انجمن علاوه بر تحصیل در انجمن علمی، زمینه حضور آنها درهمایش ها و کلاس های مرتبط با رشته های مهندسی را فراهم می کند و با دانشگاه های سراسر دنیا ارتباط برقرار می شود.

این نخبه  البرزی با یادآوری اینکه دانشگاه تهران، مرکزی را راه اندازی کرده است تا با انتقال فناوری از سوی دانشجویان دراین امر مشارکت داشته باشد، گفت: شرکتهای خصوصی، صنعتی ومراکز اقتصادی با معرفی خود به این مرکز می توانند از توانمندیهای دانشجویان استفاده می کند تا وارد بازار کار شوند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان البرز المپیاد نجوم و اختر نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۰۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!

ناسا اعلام کرد که به خاطر بروز یک مشکل مکانیکی، فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» را فعلا متوقف کرده است.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد که تلسکوپ ۱۶ میلیارد دلاری ناسا قرار است مدتی بیکار باشد.

به نقل از دیلی میل، ناسا روز جمعه فاش کرد که تلسکوپ فضایی هابل به دلیل بروز یک مشکل مکانیکی، فعالیت خود را متوقف کرده است.

مشکل پیش‌آمده به خاطر یکی از ژیروسکوپ‌هایی است که به هابل در چرخش و تمرکز روی اهداف جدید کمک می‌کند. هابل روز سه‌شنبه به طور خودکار به حالت ایمن وارد شد زیرا یکی از سه ژیروسکوپ آن شروع به فرستادن خوانش‌های معیوب کرد.

عملیات هابل در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده و مقامات ناسا در حال تلاش برای رفع کردن این نقص هستند.

دانشمندان از هابل برای تعیین کردن اولین تخمین رسمی درباره سن کیهان و همچنین برای ثبت تصاویر استفاده کرده‌اند. این تلسکوپ فضایی ۳۴ ساله که در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد، هر از گاهی با ژیروسکوپ‌های خود مشکل پیدا می‌کرد.

ژیروسکوپ علاوه بر اندازه‌گیری سرعت چرخش یک جرم، به هابل کمک می‌کند تا ثابت و جهت‌دار بماند. هر یک از ژیروسکوپ‌های هابل حاوی یک چرخ است که ۱۹۲۰۰ بار در دقیقه حول یک استوانه می‌چرخد. استوانه در یک مایع غلیظ و چسبناک مانند روغن موتور غوطه‌ور است. سیم‌های ریز به مایع وارد می‌شوند و الکتریسیته را به موتور منتقل می‌کنند. مشخص نیست روش کار در حال حاضر هم این طور است یا خیر اما در گذشته هوای تحت فشار که مایع غلیظ را از طریق سیم‌ها به فضا وارد می‌کرد، آنها را به خوردگی و شکستگی دچار کرده بود.

آخرین ماموریت شاتل فضایی با هدف تعمیر کردن ژیروسکوپ در سال ۲۰۰۹ انجام شد. در آن ماموریت، ژیروسکوپ‌های شکسته با ژیروسکوپ‌هایی جایگزین شدند که به جای اکسیژن، با نیتروژن تحت فشار پر شده بودند تا از خوردگی آنها جلوگیری شود.

از زمان پایان برنامه شاتل فضایی در سال ۲۰۰۱ و پرتاب «تلسکوپ فضایی جیمز وب» در سال ۲۰۲۱، هیچ برنامه‌ای برای اعزام خدمه بیشتر به منظور تعمیر هابل وجود نداشته است اما این لزوما به معنای پایان هابل نیست.

ناسا گفت که همین ژیروسکوپ در ماه نوامبر دچار مشکل شد و باعث شد تا هابل در آن زمان نیز به حالت ایمن وارد شود. این اتفاق زمانی رخ داد که ژیروسکوپ، خوانش‌های معیوب داشت. این بدان معناست که نمی‌توان برای اندازه‌گیری دقیق سرعت چرخش هابل به آن اعتماد کرد.

به گفته ناسا، گروهی که تلسکوپ را مدیریت می‌کند، در حال کار کردن برای کشف راه‌حل‌های بالقوه است.

هابل در صورت لزوم می‌تواند تنها با یک ژیروسکوپ کار کند. در آن صورت، سومین ژیروسکوپ باقی‌مانده به عنوان ذخیره عمل خواهد کرد.

در سال ۲۰۰۹، زمانی که هابل برای پنجمین و آخرین بار تعمیر شد، ۶ ژیروسکوپ جدید دریافت کرد. فقط سه مورد از این ژیروسکوپ‌ها هنوز کار می‌کنند؛ از جمله ژیروسکوپی که سیگنال‌های معیوب را می‌فرستد. در حالت ایده‌آل، هابل از سه ژیروسکوپ به صورت هم‌زمان استفاده می‌کند اما این امکان وجود دارد که هر بار فقط با یک ژیروسکوپ کار کند.

مقامات ناسا درباره این که آیا این پایان کار هابل است یا خیر، همچنان خوش‌بین هستند. آژانس در یک اطلاعیه‌ نوشت: ناسا پیش‌بینی می‌کند که هابل به اکتشافات پیشگامانه ادامه دهد و با رصدخانه‌های دیگر مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب در طول این دهه و احتمالا در دهه بعد همکاری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای پیروزی به میدان می رویم/فوتبال ایران یا مشکل مهاجم روبرو است
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • اعلام زمان برگزاری آزمون غربالگری درون دانشگاهی شانزدهمین المپیاد علمی وزارت بهداشت