Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@05:55:26 GMT

قديمي‌ترين بائوباب‌هاي آفريقايي مي‌ميرند

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۳۱۷۷۸

قديمي‌ترين بائوباب‌هاي آفريقايي مي‌ميرند

خبرگزاري آريا - درختي که به عنوان نماد گرم‌دشت‌هاي آفريقايي شناخته مي‌شود، به دليل ايجاد وضعيتي مرموز و نامشخص درحال مرگ است.
براساس گزارش BBC، گروهي از دانشمندان از سرتاسر جهان دريافته‌اند قديمي‌ترين و بزرگترين درختان بائوباب آفريقايي طي 12 سال گذشته به مرور از بين رفته‌اند.
اين دانشمندان احتمال مي‌دهند تغييرات اقليمي دليل مرگ اين درختان باستاني باشد،‌اگرچه هنوز نتوانسته‌اند ارتباطي مستقيم ميان اين دو رويداد به دست آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


درخت بائوباب مي‌تواند صدها تا هزاران سال عمر كرده و تا حدي رشد كند كه ابعادي غول‌پيكر به دست آورد. محققان دانشگاه‌هاي آفريقاي جنوبي، روماني و آمريكا مي‌گويند از بين رفتن اين درخت‌ها رويدادي به شدت بي‌سابقه‌است كه بيماري واگيردار عامل آن نيست.
به گفته آدرين پاتروت از دانشگاه بابس-بوليا روماني يكي از محققان حاضر در اين پروژه، اين احتمال وجود دارد كه مرگ بائوباب‌هاي نمادين دست كم تا حدودي با تغييرات وضعيت آب و هوايي كه به ويژه بخش‌هاي جنوبي آفريقا را تحت تاثير قرار داده،‌در ارتباط باشد. با اين‌همه براي اطمينان از اين احتمال به پژوهش‌هاي بيشتري نياز خواهد بود.
محققان از سال 2005 تاكنون اين درختان باستاني را در سرتاسر جنوب آفريقا با استفاده از تكنيك تاريخ‌نگاري كربني براي بررسي ساختار و سن آنها، تحت نظر گرفته‌اند.
آنها به شكل غيرمنتظره‌اي دريافتند 13 مورد از قديمي‌ترين درختان بائوباب و پنج درخت از ميان 6 بائوباب غول‌پيكر به طور كامل مرده‌اند يا كهنسال‌ترين بخش‌هاي آنها پوسيده‌است.
درختان بوئوباب ريشه‌ها و تنه‌هاي متعددي دارند، كه هريك از آنها سني متفاوت دارد، اما دانشمندان شاهد آن بودند كه در برخي از موارد، تمامي ريشه‌ها همزمان از بين رفته‌اند. محققان اين مرگ و مير را با افزايش دماي هوا و خشكسالي ارتباط داده‌اند و مشاهده مرگ اين درختان باستاني را دردناك توصيف كرده‌اند.
اين درختان مرده يا درحال مرگ، در زيمبابوه،‌ناميبيا، آفريقاي جنوبي، بوتسوانا و زامبيا مشاهده شده‌اند و هريك سني برابر هزار تا 2500 سال داشته‌اند.
درختان بائوباب كه به خاطر شكل عجيب ميوه‌هايشان به درختان "موش مرده" نيز مشهورند، تنه‌هايي تنومند و بدون شاخه دارند. اين درختان حجم زيادي آب را درون تنه‌هاي خود ذخيره مي‌كنند تا بتوانند شرايط دشوار اقليمي مناطق خشك آفريقايي را تحمل كنند. اين درختان همچنين زيستگاه‌هايي مهم براي پرندگان آفريقايي به شمار مي‌روند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۱۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم

به گزارش قدس آنلاین، بابک احمدی رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در نشست تخصصی دومین اجلاس ایران و آفریقا با اشاره به اینکه توسعه همکاری با کشورهای آفریقایی در اولویت‌های همکاری‌های بین المللی ایران قرار دارد، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد کشورهای آفریقایی در سال‌های اخیر تحرک خوبی در عرصه توسعه صنعتی داشته اند به طوری که بیشتر اقلام ۱۰ گروه اول وارداتی به این قاره، محصولات و ماشین آلات صنعتی است.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد ۸ کشور از ۱۰ کشور اول صادرکننده به آفریقا جزء فهرست ۱۰ کشور اول واردکنندگان از این قاره هستند که این امر نشان می‌دهد راهکار مناسب همکاری با کشورهای آفریقایی در ایجاد یک رابطه دوطرفه است.

معاون وزیر صمت در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و منابع طبیعی قاره آفریقا در ۳ بخش معادن، نفت و گاز و زمین‌های حاصل‌خیز کشاورزی، هدفگذاری فعالیت ایران در آفریقا را در ایجاد یا تکمیل زنجیره صنایع معدنی، نفت و گاز و صنایع تبدیلی بیان کرد.

احمدی تصریح کرد: ایران نگاه برابر برای همکاری با کشورهای آفریقایی دارد و به دنبال یک رابطه برد- برد و استفاده مکمل از ظرفیت‌های یکدیگر است.

رئیس هیات عامل ایدرو، صدور خدمات فنی و مهندسی و توسعه مدیریت را از دیگر بسترهای همکاری عنوان و ابراز امیدواری کرد: ایران و کشورهای آفریقایی در حوزه همکاری‌های صنعتی با صبر و حوصله و استمرار تعاملات به سطح مناسبی از همکاری‌های دو جانبه برسند.

در ادامه این نشست «انگت روبارد هیپولیت جین پاول» وزیر صنایع کوچک و متوسط کشور آفریقای مرکزی گفت: ما نیاز مبرم به توانمندی‌های صنعتی، دانش فنی و همچنین نیروی انسانی متخصص داریم.

وی با تاکید بر ابنکه سیاست کلی کشورش در گسترش همکاری‌های جنوب-جنوب (کشورهای در حال توسعه) است، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های بانکی درصدد این هستیم که بحث صادرات و واردات دو طرفه باشد تا بخشی از این مشکلات حل شود.

نشست تخصصی صنعت دومین اجلاس ایران و آفریقا با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیران صنایع و تجارت سه کشور آفریقایی و فعالان بخش خصوصی در محل پژوهشگاه سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • این میدان در تهران مسدود می‌شود
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟