79 طرح تولیدی و عمرانی به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در سمنان افتتاح می شود
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۳۲۸۱۸
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در سمنان، سیدحسن میرعماد در نشستی با خبرنگاران و اصحاب رسانه که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: هفته جهاد کشاورزی بیست و یکم تا بیستم و هفتم هر سال به نام هفته جهاد کشاورزی نامگذاری شده است و شعار امسال نیز با عنوان" تولید کسب و کار در بستر سلامت و امنیت غذایی" است.
وی با اشاره به اینکه در طول هفته جهاد کشاورزی 30 برنامه در سطح استان اجرا خواهد شد، افزود: مراسم غبارروبی و گلباران مزار شهدا در نخستین روز این هفته برگزار شد و برنامه هایی همچون شبی با قرآن، دیدار با آیت الله شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان سمنان، دیدار مسئولان جهاد کشاورزی در شهرستان ها با ائمه جماعات، دیدار با خانواده معظم شهدای جهادگر، برگزاری همایشهای آموزشهای ترویجی، بازدید مسئولان استانی از عرصه های بیابانی در روز جهانی بیابان زدایی، برپایی کارگاه های آموزشی، تجلیل از نمونه های بخش کشاورزی، تقدیر از 66 تولیدکننده برتر استان از دیگر برنامه هایی است که در طول این هفته در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از دیگر برنامه هایی هفته جهاد کشاورزی را افتتاح طرح های عمرانی و تولیدی عنوان کرد و افزود: 79 طرح تولیدی و عمرانی با اعتباری به مبلغ 272 میلیارد ریال در استان سمنان افتتاح خواهند شد.
وی ادامه داد: از مجموع 79 طرح تولیدی و عمرانی؛ 11 طرح تولیدی با مبلغ 133 میلیارد ریال و 68 طرح عمرانی با مبلغ 138 میلیارد ریال ، 49 طرح در حوزه آب و خاک، پنج طرح تولیدات دامی، شش طرح تولیدات گیاهی و 19 طرح عشایری استان در هفته جهاد کشاورزی به بهره برداری می رسند.
میرعماد عنوان کرد: افتتاح این طرحها در شهرستان های مختلف استان زمینه اشتغال مستقیم برای 536 نفر و اشتغال غیرمستقیم برای سه هزار نفر ایجاد را فراهم می کند و یک هزار و 828 خانوار نیز از این طرح ها بهره مند خواهند شد.
وی گفت: میزان اراضی کشاورزی استان سمنان 198 هزار هکتار، میزان اراضی زراعی استان 100 هزار هکتار و میزان باغات استان بیش از 50 هزار هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، مهمترین محصولات زراعی استان را گندم آبی، جو، سیب زمینی، گوجه فرنگی و چغندرقند و مهمترین محصولات باغی را پسته، زردآلو، زیتون، انار و انگور عنوان کرد و گفت: میزان دام سنگین استان سمنان را 107 هزار رأس و 399 واحد مرغ گوشتی صنعتی در این استان فعالیت دارند.
میرعماد افزود: در استان سمنان 798 واحد دامداری صنعتی و بیش از دو هزار واحد دامداری سنتی وجود دارد.
وی یکی از مهمترین مباحث در سطح استان را مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان کرد و با تأکید بر اصلاح شبکه های آبیاری گفت: یکی از کارهای اساسی در سطح استان احیا و مرمت قنوات بوده است که در سال گذشته به همین منظور 80 رشته قنات به طول 32 کیلومتر از محل اعتبارات ملی و استانی مرمت شد و و 18 کیلومتر جاده بین مزارع استان ایجاد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان یکی از مشکلات در سطح استان را کانال های آبرسانی عنوان کرد و گفت: بیش از 60 درصد آبرسانی به صورت سنتی انجام می شود که یکی از راهکارها اصلاح و مرمت و بازسازی این کانال ها به منظور جلوگیری از تبخیر آب است.
میرعماد بیان کرد: یکهزار و 230 هکتار از اراضی استان سمنان به کشت کلزا اختصاص یافته است و پیشبینی میشود که امسال سه هزار تن کلزا در این استان تولید شود.
میرعماد از دیگر اقدامات این سازمان را حمایت از تعاونی های تولیدی در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید در استان صنایع تبدیلی و غذایی در بخش کشاورزی ایجاد شود چرا که اثرات مهمی در ایجاد و تثبیت اشتغال و کمک به امنیت غذایی در جامعه دارد و در استان تا کنون 217 فقره پروانه با سرمایه گذاری 764 میلیارد تومان صادر شده است.

تبلیغات در خبربان
منبع: بسیج نیوز
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۲۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
کتاب صوتی
یرآلماکبابی، گیزاتما و گوزلمه؛ فست فودهای پرطرفدار ارومیه
تفاوت کولر گازی و آبی
خبر هوشمند فهام
افزودنی های بتن چیست؟
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
مشخصات موتورولا اج 40 پرو لو رفت؛ پرچمداری قدرتمند...
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
دوره دیجیتال مارکتینگ
اولین پلتفرم خدمات آنلاین داربست
کولر گازی 36000 گری
سایت مذهبی فطرت
فعلاً کارت گرافیک دست دوم نخرید!
تعمیر فوری گوشی شیائومی
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
داربست
دومان سهند
اجاره کلبه چوبی
اخبار فناوری
خیار تدلیس در معامله + شرایط تحقق خیار تدلیس
شرکت «سرو ونگ»
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تهیه غذا
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
بیمه درون زنجیرهای چقدر در پرداخت خسارت بحران UST...
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
بهترین برند کولر چیست؟
فروش کفش
افزایش دوباره قیمت مسکن در تهران
عکس مجری چادری خارج از صدا و سیما ؛...
کلینیک بتن ایران
خبر بعدی:
پایان کشت اول برنج در مازندران زیر سایه استرس کمآبی
به گزارش خبرنگار ایرنا ، هر ساله شالیکاران مازندرانی بویژه کشاورزان حوضه آبریز هراز کار نشای برنج را به طور رسمی از نیمه دوم فروردین ماه آغاز می کنند و اواخر خرداد ماه پایان کشت این محصول در زمین های شرق و کوهپایه ای در استان است.نخستین نشاء مکانیزه برنج مازندران در سال زراعی جاری نیز هفدهم فروردین از ارقام محلی طارم هاشمی در زمین ۲ هکتاری در روستای « مریج محله » آمل انجام شد.
بررسی آمارهای سازمان جهاد کشاورزی مازندران نشان می دهد که امسال حدود ۱۴۸ هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان زیر کشت ارقام محلی بویژه طارم هاشمی رفت و ۶۹ هزار هکتار هم زیر کشت ارقام کیفی پرمحصول قرار گرفت که نسبت به سال گذشته حدود پنج هزار هکتار بیشتر است.
طارم محلی ، هاشمی و فجر از ارقام کم محصول یا کیفی رایج در مازندران است.
امسال حدود ۱۶۰ هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان به صورت مکانیزه نشاکاری شد که نسبت به سال زراعی گذشته ۲۵هزار هکتار بیشتر است. کشت مکانیزه برنج نیازمند در اختیار داشتن نشاء یکدست از لحاظ ارتفاع ریشه و ساقه است تا ماشین نشاکار بتواند آن را در شالیزار بکارد. عمل آوری اینگونه نشاء عمدتا در بانک های نشاء امکان پذیر است و نشایی که در خزانه گیری سنتی به دست می آید نمی تواند برای کشت مکانیزه مناسب باشد.طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ۲۰۰ واحد بانک نشاء در استان فعال است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که امسال همانند سال گذشته حدود ۲۱۶ هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان زیر کشت برنج رفته است، گفت : آخرین بوته های برنج روز گذشته توسط کشاورزان شرق استان پس از برداشت کلزا و گندم نشا کاری شد ، اما خطر کم آبی و خشکسالی برای کشاورزان این منطقه بسیا جدی است.
خلیل حقیقی توضیح داد : از آن جایی که خرداد ماه امسال بارندگی بسیار کمی داشتیم و کشاورزان برنجکار شرق استان پس زحمات بسیار زیاد و مصرف آب ها زیر زمینی شخم و شیار و نشا کاری را انجام داده اند ، اما با توجه به افزایش دما و افت جدی آب های زیر زمینی ،خطر خشکی و به بار ننشستن شالی در این منطقه بسیار جدی است.
وی گفت : البته هشدار های کم آبی و از بین رفتن نشا برنج از سوی کارشناسان خدمات کشاورزی به کشاورزان شرق استان در چندین مرحله به صورت میدانی ارائه شد و در قالب اطلاعیه در اختیار شورای ها و دهیاران روستاها قرار گرفت ولی با این وصف قیمت مناسب برنج در سال جاری سبب شد تا انگیزه و علاقه به کشت برنج در بین کشاورزان گندمکار و کلزا کار شرق استان دو چندان شود و آفتابی بودن هوا و خشکی خرداد ماه هم کمک کرد تا گندم و کلزا را زودتر برداشت کنند و انگیزه اشان برای کشت برنج بیشتر شود.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد : اکنون حدود ۴۰۰ هکتار از شالیزار های بخش گوهرباران میاندرود بشدت با کم آبی مواجه است و اگر نزولات آسمانی را نداشته باشیم، با از بین رفتن شالی این منطقه مواجه خواهیم شد.
طبق بررسی های صورت گرفته هر هکتار از اراضی شالیزاری نیازمند ۱۰ هزار متر مکعب آب است ، یعنی همواره کمبود بارندگی بیشترین اثر جغرافیاییش را بر شرق مازندران بر جای خواهد گذاشت ؛ منطقه ای که از چند دهه پیش دچار کم آبی و خشکسالی شد و در برخی مناطق هم از پیشروی جبهه آب شور دریا به سمت سفره های آب شیرین گزارش هایی دریافت شده بود.
پیش بینی های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور برای سه ماهه منتهی به نیمه نخست مهر ماه امسال مازندران نیز بارش ۱۱۴ میلیمتر بارندگی است که در صورت تحقق سه میلیمتر کمتر از پارسال و برابر با میانگین دوره آماری بلندمدت است. این پیش بینی در حالی است که همواره بارندگی در شرق مازندران که حدود ۲ماه دیرتر از شالیکاران مرکزی اسان نشا کاری را انجام می دهند ، به شدت شالیکاری آنان را تحت شعاع قرار خواهد داد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندارن همچنین به استقبال بالای شالیکاران به کشت قراردادی برنج اشاره کرد و گفت: طبق دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد سال زراعی جاری ۲۵ هزار هکتار مزارع برنج مازندران به کشت قراردادی اختصاص پیدا کند که خوشبختانه با استقبال کشاورزان و شرکت های پشتیبانی به ۳۸ هزار هکتار افزایش یافت.
نخستین برداشت شالی برنج مازندران تا ۱۰ روز آینده
حقیقی وضعیت رویش و خوشه گیری شالی در منطقه غرب و مرکزی به خصوص دشت هراز مازندران را بسیار مناسب توصیف کرد و گفت: نخستین برداشت شالی برنج نیز در این منطقه تا ۱۰ روز آینده به صورت رسمی انجام می شود.
وی با اظهار این که درحال حاضر با توجه به وضعیت خوشه گیری شالی در منطقه مرکزی و غرب استان ، به جرات می توان گفت که خطر کم آبی برای شالیزار های این منطقه اصلا مطرح نیست، اظهار داشت : بررسی ها نشان می دهد که کشاورزان این منطقه از هم اکنون برنامه ریزی برای نشا ء مجدد را انجام دادند.یعنی علاوه بر این که شاهد تبلیغات از سوی بانک های نشا برای کشت دوم هستیم در کنار شالیزارهای آماده برداشت نیز ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر مربع از زمین برای خزانه گیری آماده شده است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران به تحت کنترل بودن آفت کرم ساقه خوار برنج در استان هم اشاره کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد که بیشتر کشاورزان در مرحله اول مبارزه با کرم ساقه خوار اصلا سمپاشی را انجام ندادند و دلیل اصلی کاهش مصرف سموم علیه این آفت ، شخم و شیار زمستان و از بین رفتن فرایند تکثیر کرم ساقه خوار است.
وی گفت: با توجه به شرایط مناسبی آب و هوایی و رطوبت بالا ، خطر بیماری بلاست و کرم ساقه خوار علیه شالیزارهای شرق استان وجود دارد که باید مدیریت شود.
طبق آمار جهاد کشاورزی هر ساله ۲۱۰ تا ۲۳۰ هزار هکتار شالیزارهای مازندران بسته به شرایط سال آبی زیر کشت قرار می گیرد و از این سطح بیشتر از یک میلیون تن برنج سفید برداشت می شود که نیاز بیش از ۴۰ درصدی کشور را پوشش می دهد.
برچسبها وزارت جهاد کشاورزی زمین ساری کم آبی مازندران برنج