Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «کتاب کتاب» حاوی رهیافتی به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب درباره کتاب است. پیش‌ از این نیز کتاب‌هایی با موضوع نظرات رهبر انقلاب درباره کتاب منتشر شده بود که می‌توان از «من و کتاب»، «کتاب و کتاب‌خوانی از منظر مقام معظم رهبری»، «کتاب باید هلو باشد» و... نام برد؛ اما رویکرد اصلی «کتابِ کتاب» به جامعیت و نظم کم‌نظیری به آن بخشیده است «رویکرد منظومه‌ای» است؛ رویکرد منظومه‌ای مبتنی بر پیش‌فرض‌ها و روش‌شناسی خاصی است که به محقق اجازه می‌دهد از میان انبوه بیانات یک شخص، هسته مرکزی و هندسه و نظم فکری او را کشف و نمایان سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب نظرات رهبری درباره کتاب را ذیل یک نقشه جامع گردآوری کرده است. این نقشه در قسمت فهرست تفصیلی کتاب قابل ‌مشاهده و دیگر فصول کتاب همگی شامل فرازهایی از بیانات ایشان است که ذیل همان نقشه قرار می‌گیرد و هندسه فکری رهبری درباره کتاب را ترسیم می‌کند.

ساختار و محتوای فصل ها

«کتابِ کتاب» در هفت فصل و به همراه دو ضمیمه تدوین شده است:

در فصل اول به خود عنصر «کتاب» با رویکرد تاریخی ـ تمدنی نگاه شده و به مسائلی کلی و کارکردهای عمومی کتاب در فرهنگ جامعه ـ یعنی هر جامعه ای ـ پرداخته شده است؛ سپس سیر تاریخی وضعیت کتاب و کتابخوانی، به طور خاص در کشور ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

در فصل دوم به «سیر برنامه ریزی راهبردی» در حوزه کتاب پرداخته شده است. در پایان این فصل، اصلی ترین تکالیف در حوزه کتاب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب را سه گانه «تولید کتاب»، «ترویج فرهنگ کتابخوانی» و «نقد کتاب» برشمرده که سعی شده است در فصل های بعد، به هرکدام در جای خود پرداخته شود.

فصل سوم حاوی مطالب پُرباری برای تولیدکنندگان کتاب است و چهار گام اساسی در تولید کتاب را شرح می دهد؛ همچنین در فصل چهارم، به دلیل این که شاید مهم ترین نقش را در تولید کتاب، «نویسنده» بازی می کند، به صورت جداگانه به نویسندگی و نویسندگان پرداخته شده است.

فصل های پنجم و ششم به طور طبیعی برای فعالان حوزه توزیع و ترویج کتاب جذابیت بیشتری دارد، آنجا که در فصل پنجم اهمیت و اصول توزیع کتاب و همچنین مراکز اصلی در توزیع کتاب مورد بررسی قرار می گیرد و در فصل ششم به آسیب شناسی وضعیت کتابخوانی در کشور و سپس راهکارهای عمومی و وظایف اختصاصی در ترویج فرهنگ کتابخوانی پرداخته می شود.

بخش پایانی فصل ششم یعنی «کتاب هایی برای خواندن» شاید از جذاب ترین بخش های کتاب باشد؛ چون کتاب هایی را که حضرت آقا توصیه کرده اند، با تقسیم بندی موضوعی نام برده شده است.

و اما فصل هفتم و پایانی، به سه موضوع مهم در حوزه کتاب یعنی «نقد کتاب»، «اقتصاد کتاب» و «نظارت و ممیزی کتاب» می پردازد که حاوی نکات ناب و جالبی برای مخاطبان تخصصی تر کتاب است.

ویژگی های کتاب

ویژگی نخست «کتاب کتاب» این است که همۀ «بیانات مشروح» حضرت آیت الله خامنه‌ای در موضوعات مرتبط با «کتاب و کتابخوانی» را استخراج و طبقه‌بندی کرده است که کاملاً بی‌سابقه و در جای خود جالب است.

در این کتاب سعی شده است براساس تجارب قبلی در این حوزه، نمودار درختی موضوعی با ساختاری کاملاً منطقی ترسیم شود؛ بدین ترتیب خوانندگانِ بادقت و حرفه‌ای‌تر، می‌توانند علاوه بر مطالعۀ نظرهای حضرت آقا در جزئیاتِ موضوعات مرتبط با کتاب و کتابخوانی، با شاکله و کلیت «نظام فکری» ایشان در این موضوع نیز آشنا شوند.

ویژگی دیگر این کتاب، نگاه «راهبردی» به موضوع کتاب و کتابخوانی است. این نگاه، فراتر از نگاه «شخصی» حداکثر عرضۀ یک سری «راهکارهای موردی» است که در بیشتر کتاب های منتشرشده در این حوزه مدّ نظر قرار گرفته است.

در کتاب نظرات، پیشنهادات، انتظارات و حتی گلایه های رهبر معظم انقلاب درباره کتاب و کتابخوانی می آید و اطلاع از نظرات و دستنوشته های دیدگاه های نفر اول کشور درباره بعضی کتاب هایی است که تاکنون خوانده است، نیز خالی از لطف نیست.

هر قدر که فصل های اول کتاب، تئوری و نظری و مطالبش قدری سنگین و آکادمیک است، اما هر چه به فصل های آخر کتاب نزدیک می شویم، محتوای آن عینی تر و جذاب تر شده. مطالب ارائه شده در کتاب، خشک و رسمی نیست و رهبر انقلاب در بعضی صفحات گریزی هم به خاطرات خود می زند و همین هم باعث می شود مطالعه کتاب چندان خسته کننده نباشد.

برش‌هایی از کتاب

رهبر معظم انقلاب در صفحات ۳۵۴ و ۳۵۵ کتاب با اشاره به بعضی خاطرات دوران کودکی و نوجوان خودشان می گویند: «من در نوجوانی خیلی کتاب نگاه می کردم. منزل ما هم کتاب زیاد بود. پدرم کتابخانه خوبی داشت و خیلی از کتاب ‍ ها هم برای من مورد استفاده بود. البته خود ما هم کتاب داشتیم و کرایه هم می کردیم. نزدیک منزل ما یک کتابفروشی بود که کتاب کرایه می داد. من رمان و اینها که می خواندم معمولا از آنجا کرایه می کردم... با کتاب انس داشتم. البته الآن هم از خیلی از نوجوانان بیشتر مطالعه می کنم. این را هم بدانید!»

در جای دیگری ایشان با مقایسه وضعیت کتابخوانی و تماشای تلویزیون ـ شما می توانید کتابخوانی را به جای تماشای تلویزیون، چرخیدن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی قرار دهید ـ می گویند: «جوانان بسیاری را دیده ام که حتی میل به مطالعه رمان هم ندارند. هفت هشت ده صفحه می خوانند می گویند حوصله نداریم در حالی که حاضرند ۲۰ دقیقه یا نیم ساعت بنشینند و تبلیغات تلویزیون را که قبل از شروع فیلم سینمایی پخش می شود تماشا کنند. حاضر نیستند در این ۲۰ دقیقه حتی همان کتاب رمان را بخوانند. این ناشی از چیست؟ ناشی از  اعتیاد نداشتن به کتاب است! مردم میل به کتابخوانی ندارند. باید برای این فکری کنید!»

مخاطبان

«کتاب کتاب» کتابی مفید و خواندنی برای کتابداران، کتابیاران، کتابخوانان، نویسندگان، مترجمان و ویراستاران است. همچنین خواندن این کتاب را به مسئولان و سیاستگذاران فرهنگی کشور توصیه می‌کنیم. حجم کتاب به حدی است که بسیاری از فعالان حوزۀ کتاب و کتابخوانی، از اینکه رهبر معظم انقلاب این حجم بیانات در این حوزه دارند، شگفت زده خواهند شد.

مشخصات

چاپ اول «کتابِ کتاب» در ۶۱۰ صفحه، قطع رقعی، تیراژ ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۳۶هزار تومان عرضه کرده است. انتشارات کتاب فردا از ناشران تخصصی در حوزه علوم انسانی است که در سال ۱۳۹۲ ناشر برگزیده کتاب سال حوزه شده است که انتشار آثار دکتر حمید پارسانیا و دکتر حسین کچویان و کتابهای «مردم ­شناسی تحول در علوم انسانی» (دکتر ابراهیم فیاض)، «مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات» (عبدالعلی رضایی)، «بینش تمدنی؛ بر اساس درس­های استاد محمدمهدی میرباقری»، «نظریه سیاسی شهید صدر» (طالب حمدانی)، «تحول حوزه علمیه و روحانیت» (علیرضا پیروزمند)، «جستارهایی در فقه حکومتی» (عباسعلی مشکانی سبزواری)، «تأملاتی در فلسفه اسلامی» (سید یدالله یزدان ­پناه) و «واکاوی بنیان­ های ایدئولوژیک سند ۲۰۳۰» (رضا حبیبی) را در سوابق خود دارد.

کد خبر 4319186

منبع: مهر

کلیدواژه: تازه های نشر معرفی کتاب مقام معظم رهبری کتاب و کتابخوانی ماه مبارك رمضان معرفی کتاب نمایشگاه قرآن پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دعای روزهای ماه رمضان قرآن احمد احمدی قرآن کریم شب قدر تازه های نشر فلسفه امام خمینی ره کنفرانس بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار جمعی از معلمان و فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب

همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلّم، جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور، امروز صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.این گزارش تصویری در حال تکمیل است... به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3078246 واژه های کاربردی مرتبط معلمان معلم امام خامنه‌ای رهبر انقلاب پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اینفوگرافیک/محور بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • فیلم| رهبر معظم انقلاب: الگوهای جامعه معلمین باید به‌ عنوان قهرمان معرفی شوند
  • دیدار جمعی از معلمان و فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب
  • معلمان با رهبر انقلاب دیدار کردند
  • آغاز دیدار جمعی از معلمان با رهبر معظم انقلاب
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند