Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@18:57:40 GMT

FATF یا سیاه‌چاله‌ اقتصاد ایران ؟

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۳۳۴۸۴

FATF یا سیاه‌چاله‌ اقتصاد ایران ؟

دکتر وحید شقاقی شهری، اقتصاددان در این زمینه به جام جم آنلاین گفت: برای بررسی تبعات دقیق اقتصادی پیوستن ایران به FATF لازم است کمی به عقب بازگردیم و درباره شیطنت‌های گذشته آمریکا دقت نظر بیشتری داشته باشیم. به این دلیل که اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا یا همان OFAC آینده اقتصادی پیوستن ایران به FATF را دقیقا اعلام کرده ولی تا امروز به آن بی‌توجه بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شقاقی شهری در ادامه افزود: در سایت اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا دو فهرست SDN و SDGT ثبت شده که باید به مفهوم دقیق این دو فهرست و ارتباط آن با FATF کاملا دقت کنیم. فهرست SDGT یعنی اگر نام فرد یا بنگاهی در آن ثبت شده باشد، به این معنی است که از گروه‌های تروریستی حمایت داشته و اگر دیگران با یکی از اسامی ثبت شده در این فهرست مبادلات اقتصادی داشته باشند ناخودآگاه نامشان در آن فهرست اضافه می‌شود.

به گفته وی این اتفاق عاملی است برای افزوده شدن نام فرد تازه وارد در فهرست SDN یا همان تحریم‌های مبادلات دلاری که حذف هر دو طرف معادله از مبادلات دلاری و تحریم‌های گسترده بین المللی دستاوردش خواهد بود.

شقاقی شهری تاکید کرد: خوشبختانه هوشیاری برخی نمایندگان مجلس باعث شد تا موضوع بررسی پیوستن ایران به FATF دو ماه عقب بیافتد. به همین دلیل فرصت مناسبی برای بررسی دقیق‌تر و کارشناسی‌تری در این زمینه ایجاد شده که باید از آن استفاده بهینه داشته باشیم.

شقاقی شهری با اشاره به قانون «کاتسا» تصریح کرد: مسئله اصلی درباره FATF این است که آمریکا سال گذشته با تصویب قانون «کاتسا» روندی را آغاز کرده که درصورت پیوستن ایران به FATF چالشی بزرگ برای اقتصاد کشورمان ایجاد خواهد کرد.

به گفته این اقتصاددان قانون «کاتسا» که به مادر تحریم‌ها مشهور شده، بحث تامین مالی گروه‌های تروریستی را مطرح می‌کند و شیطنت آمریکایی‌ها در این زمینه، مطرح کردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی بوده و بیانگر آن است که آمریکایی‌ها درحال برنامه‌ریزی برای تحت تاثیرقرار دادن FATF با استفاده از قانون «کاتسا» یا قوانین مشابه هستند.

شقاقی شهری با اشاره به فهرست SDGT (فهرست گروه‌های تروریستی) به خبرنگار ما گفت: یکی از نشانه‌های شیطنت و برنامه‌ریزی دقیق آمریکا برای ایجاد چالش اقتصادی در کشورمان با استفاده از FATF این است که آمریکایی‌ها با استفاده از همین شیوه نام رئیس کل بانک مرکزی کشورمان را هم در فهرست جدید تحریم‌های آمریکا قرار دادند. به این ترتیب که اعلام شد رئیس کل بانک مرکزی ایران به دلیل حمایت مالی از گروه‌های تروریستی مورد ادعای آنان تحریم می‌شود.

وی تصریح کرد: نکته‌‌ای که از سوی برخی افراد نادیده گرفته شده این است که سپاه پاسداران به عنوان نیروی نظامی ایران مسئول حفاظت از کشورمان در مقابل هرگونه تهدید است که زیر مجموعه‌های مشخصی دارد و قطعا درحال تعامل و ارتباط با بخش‌های مختلفی از جامعه یا نهادها خواهد بود و بخشی از این تعاملات مربوط به بودجه‌ها و ارتباطات اقتصادی سپاه است. حالا باید از خودمان بپرسیم چطور ممکن است نیروی نظامی یک کشور را تحریم کنیم؟

این استاد دانشگاه با اشاره به حضور خارجی نیروهای نظامی آمریکا تصریح کرد: همانطور که نیروهای نظامی آمریکا خارج از مرزهای کشورشان در اقصی نقاط جهان مشغول انجام عملیات‌های مختلف هستند؛ سپاه قدس هم که نیروی برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است به وظایف حفاظتی از مرزهای جمهوری اسلامی ایران عمل می‌کند. حالا چطور سپاه قدس جزو گروه‌های تروریستی قرار گرفته و نیروهای خارجی آمریکا به فعالیت خود ادامه می‌دهند؟

به گفته وی پاسخ کاملا مشخص است، آمریکایی‌ها با استفاده از فهرست SDGT در تلاش هستند قدرت نظامی و دفاعی کشورمان را در مقابل هرگونه تهدید با چالش مواجه کرده و به دنبال آن نیز اقتصاد کشور تحت تاثیر قرار دهند. چون براساس این فهرست هر ارگان، نهاد یا شخصی که با اسامی ثبت شده در فهرست یاد شده ارتباط داشته باشند ناخودآگاه مشمول تحریم‌های دلاری نیز خواهند شد و اکنون رئیس کل بانک مرکزی تحریم شده است.

این اقتصاددان معتقد است، اگر موضوع پیوستن ایران به FATF تصویب شود، باید بانک مرکزی هرگونه مبادلات اقتصادی خود را به بهانه شفاف سازی در اختیار این مجموعه قرار دهد. حال اینکه کاملا به صورت طبیعی دولت از طریق بانک مرکزی و برخی نهادهای دیگر برای تامین نیاز اقتصادی نیروی نظامی کشور یعنی سپاه پاسداران مبادلاتی با این نهاد دارند؛ درحالی که قبلا سیاه چاله‌ای برای ضربه زدن به کشور تدارک دیده شده و به راحتی دشمنان می‌توانند با برچسب حمایت از گروه‌های تروریستی اقتصاد کشورمان را از ارتباط با دیگر اقتصادهای جهان محروم کنند.

وی تصریح کرد: هنوز هیچ شفافیتی درباره FATF نداریم و ابهام‌های زیادی در آن دیده می‌شود؛ از این رو نباید وارد این باتلاق بشویم. اگر ایران FATF را بدون تامل و بدون بررسی دقیق بپذیرد، در آینده FATF تحریم‌های مختلف مالی را به ایران و دیگر کشورهایی که با ایران همکاری دارند تحمیل می‌کند که افق‌های اقتصادی تاریکی را برای کشورمان ایجاد خواهد کرد.

وی در پایان به خبرنگار ما گفت: شرکت‌های چند ملیتی فعال در عرصه اقتصاد دهکده جهانی، به دلیل اینکه می‌خواهند با استفاده از نام نیک خود سهم بیشتری از دودوتای اقتصادی جهان داشته باشند؛ اصولا با نگرانی از برچسب حمایت از گروه‌های تروریستی نسبت به بازار ایران بی‌تفاوت خواهند شد و روند سرمایه‌گذاری‌ها و مشارکت‌های اقتصادی خود را با کشورمان متوقف خواهند کرد. این دستاوردی است که پیوستن بدون بررسی دقیق ایران به FATF خواهد داشت. پس با درنظر گرفتن فضای یاد شده هیچ بنگاه، فرد یا نهاد خارجی، ریسک متهم شدن به حمایت مالی از تروریست را نخواهد پذیرفت به این دلیل که از چرخه مبادلات دلاری دهکده جهانی حذف می‌شود و در نهایت جایگاه اعتباری خود برای حضور در بازارهای بین المللی را از دست خواهد داد، این دامی است که آمریکا علیه اقتصاد ایران پهن کرده است.

عماد عزتی/ جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اف ای تی اف قانون مبارزه با پولشویی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۳۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است

ایسنا/کرمان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد را بازار سرمایه می‌دانیم که سرمایه اندک مردم جمع و در قالب ابزار مالی در اختیار تولید قرار می‌گیرد و در این صورت زمینه مشارکت جدی و فراگیر مردم را در اقتصاد فراهم کرده‌ایم.

سیدمهدی طبیب زاده در یکصدمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اشاره به اینکه تلاش بر این است چگونه شرایط تحقق مشارکت مردم را فراهم کنیم، افزود: یکی از مسائل مهم، بررسی عوامل و موانع عدم مشارکت بخش خصوصی است و در این زمینه کار ریشه‌ای انجام شده تا پایان سال کارنامه قابل قبولی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه تامین مالی یکی از راه‌های مشارکت مردم است، گفت: در پی بخشنامه بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی در سال گذشته، بنگاه‌های اقتصادی به شدت با کمبود نقدینگی مواجه شده‌اند و باید فکر جدی برای آن داشت.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان اظهار کرد: تسهیل و تسریع در تامین مالی از بازار سرمایه را از امروز آغاز می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ۲۴ تا ۲۷ اردیبهشت ماه جاری همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان را برگزار خواهیم کرد و فرصت‌ها در ابعاد اقتصادی و اجتماعی مطرح می‌شود و امیدواریم پیام نوآوری، فناوری و تغییر نگرش را داشته باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • ویدیو/ عمیق‌ترین چاله آبی جهان در مکزیک پیدا شد
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است