Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛    کامران دهقانی امروز (سه‎شنبه، ۲۲ خرداد ماه) در گردهمایی مسئولان منابع انسانی صنعت نفت که با محوریت تشریح ابلاغیه بهبود معیشت کارکنان قراردادی مدت موقت این صنعت برگزار شد، توضیحاتی درباره مفاد این ابلاغیه و اقدام‌های تعریف شده برای بهبود وضع معیشتی این کارکنان ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخورداری کارکنان از بیمه تکمیلی و بیمه عمر

وی گفت: این ابلاغیه در چهار محور اصلی «ارتقای کیفیت زندگی و سلامت»، «توانمندسازی»، «رعایت حداقل معیشت» و «بهبود وضع پرداخت» اجرا می‎شود که در محور نخست یعنی ارتقای کیفیت زندگی و سلامت، پوشش بیمه تکمیلی هریک از کارکنان قراردادی مدت موقت و افراد تحت تکفل آنان تا ۸۰ درصد هزینه‎ها، بیمه عمر تا ۵۰ درصد هزینه‎ها و امکان استفاده ایشان از امکانات رفاهی و ورزشی مجموعه نفت دیده شده است.

دهقانی گفت: بررسی میزان پوشش بیمه تکمیلی در سازمان‎های مشابه و مقایسه این شاخص، سرانجام ما را به عدد ۵۰ درصد رساند، اما با ادامه بررسی‎ها مقرر شد تا ۸۰ درصد هزینه‎های بیمه تکمیلی کارکنان از سوی کارفرما پوشش داده شود. بیمه عمر هم که با توجه به مخاطره‎آمیز بودن ماهیت فعالیت در صنعت نفت ضروری به نظر می‎رسد، البته کارکنان مختار هستند از این بیمه استفاده یا هزینه معادل آن را دریافت کنند.

وی درباره محور دوم یعنی بحث توانمندسازی کارکنان گفت: این مقوله، یکی از آیتم‎های پرهزینه صنایع نفت و گاز را در دنیا به خود اختصاص می‎دهد و ما نیز برآنیم با امکانپذیر کردن استفاده از امکانات آموزشی بر اساس مشاغل برای کارکنان قراردادی مدت موقت، آنها را بیش از پیش توانمند سازیم و بهره‎وری را افزایش دهیم.

بهبود وضع پرداخت به کارکنان و تعیین کف حقوق و دستمزد

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، سومین محور ابلاغیه را معطوف به رعایت حداقل معیشت کارکنان قراردادی مدت موقت اعلام کرد و گفت: به این منظور، رقمی به عنوان کف حداقل حقوق و دستمزد در نظر گرفته شده است؛ به این ترتیب حقوق هیچ یک از کارکنان قراردادی مدت موقت از این رقم کمتر نخواهد شد.

بهبود وضع پرداخت، چهارمین محور ابلاغیه وزیر نفت است که به گفته دهقانی، پرداخت علی‎الحساب کمک‎هزینه رفاهی به صورت ماهانه، پرداخت متمم کمک‎رفاهی، هزینه ایاب و ذهاب، امکان پرداخت وام و ترمیم اضافی حقوق کارکنانی را که به صورت مستقیم در عملیات تولید و بهره‎برداری مشغول به کار هستند شامل می‎شود.

دهقانی در توضیح بیشتر گفت: در سال‎های ۹۵ و ۹۶ مبلغی به عنوان کمک رفاهی به کارکنان قراردادی مدت موقت پرداخت شد که مقرر شده است این مبلغ به جای پرداخت تجمعی و یکجا در پایان سال، به صورت ماهانه به کارکنان پرداخت شود. ضمن این‌که پرداخت وام به مبلغ ۲ برابر حقوق نیز همانند کارکنان رسمی برای کارکنان قراردادی مدت موقت مجاز شده است.

وی درباره متمم کمک رفاهی و حق ایاب و ذهاب به کارکنان نیز گفت: این آیتم، حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد حقوق و مزایای کارکنان را در برمی‎گیرد.

دهقانی، پرداخت ترمیم اضافی حقوق کارکنانی را که به صورت مستقیم در عملیات تولید و بهره‎برداری مشغول به کار هستند با توجه به مسئولیت خطیر این کارکنان ضروری و طبیعتا مطابق با ادبیات و الزامات صنعت نفت عنوان کرد.

اجرای طرح پیمایش، آسیب‏‎شناسی و تهیه بانک اطلاعاتی جامع

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در ادامه به روند اشتغال به کار کارکنان قراردادی مدت موقت در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: تعداد نیروی انسانی شاغل در بخش پیمانکاری وزارت نفت در سال ۱۳۸۴ بالغ بر ۵۳۵۷۱ نفر بود که این رقم (به رغم واگذاری پتروشیمی‎ها و واحدهای پالایشی) با رشد حدود ۲,۵ برابری تا سال ۱۳۹۰ به بیش از ۱۳۶ هزار نفر افزایش یافت و دولت وقت را بر آن داشت که نه تنها در صنعت نفت، بلکه در بخش‎های مختلف، افراد واجد شرایط را به صورت مستقیم با قراردادهای مدت موقت به کار گیرد. بر این اساس و مطابق مجوزها یا ابلاغیه‎هایی که بعدا در این زمینه صادر شد، حدود ۳۷ هزار نفر به عنوان نیروی قراردادی مدت موقت در نفت واجد شرایط تشخیص داده شدند.

وی به ممنوعیت استخدام در دستگاه‎های دولتی بدون اخذ مجوز سازمان امور اداری و استخدامی که از اول آذرماه سال ۹۳ لازم‎الاجرا شد اشاره کرد و گفت: اگر چه همواره بحث ساماندهی وضع کارکنان قراردادی مدت موقت وزارت نفت در جلسات مختلف مطرح و بررسی می‌شد، اما این روند در سال ۹۶ و با دستور اکید وزیر نفت با جدیت بیشتری پیگیری شد و برنامه جامعی مشتمل بر تهیه بانک اطلاعاتی کارکنان، اجرای طرح پیمایش از سوی پیمانکار مستقل دانشگاهی به منظور آسیب‎‏شناسی و برگزاری جلسه‌های متعدد با محوریت ساماندهی این کارکنان در دست اقدام قرار گرفت.

دهقانی با اشاره به طرح مکرر این موضوع در جلسات شورای اداری و شورای معاونین وزارت نفت، عنوان کرد: در برخی جلسه‌ها با حضور شخص وزیر نفت به این موضوع پرداخته شد و با توجه به محدودیت‎های بودجه‎ای نفت، برای رفع گره‎های کار از راهنمایی‎های ایشان استفاده می‎شد.

وی در جمع‎بندی نتایج بررسی‎هایی که به منظور ایجاد بانک اطلاعاتی صورت گرفته است، گفت: هم‌اکنون بیش از ۳۴ هزار نفر از کارکنان وزارت نفت در قالب قرارداد مدت موقت در این وزارتخانه مشغول به کار هستند که از این میان حدود ۲۵۰۰ نفر به طور مستقیم در عملیات تولید ایفای نقش می‎کنند. قرار بود پرداخت ترمیم اضافی حقوق تنها به کارکنانی که به صورت مستقیم در عملیات تولید و بهره‎برداری مشغول به کار هستند تعلق گیرد که با تاکید وزیر نفت، کارکنانی که در حوزه‎های پشتیبانی تخصصی (بازرس فنی، آتش‎نشان و ...) نیز مشغول کار هستند مشمول این آیتم شدند و به این ترتیب حدود ۸ هزار نفر از کارکنان قرارداد مدت موقت از این آیتم حقوقی برخوردار می‎شوند.

این مقام مسئول با اشاره به این‎که وزارت نفت از بضاعت کارشناسی، مالی و مقرراتی موجود برای ساماندهی وضع معیشت کارکنان قرارداد مدت موقت صنعت نفت استفاده کرد، افزود: امیدواریم با اجرایی شدن این ابلاغیه، کارکنان شاهد دریافت حقوق و دستمزد بالاتر و برخورداری از امکانات رفاهی بیشتری باشند و وزارت نفت نیز فعالیت کارکنانی شادتر، سالم‌تر و توانمندتر را در صنعت نفت شاهد باشد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۷۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم از وضعیت پاسخگویی ادارات رضایت ندارند، گفت: کارکنان شرکتی در سال جدید به قرارداد کار معین تبدیل وضعیت شوند.

به گزارش ایسنا، علیرضا پاک فطرت در جلسه علنی دیروز مجلس در نطق میان دستور خود گفت: متاسفانه سیستم اداری کشور تبدیل به کلاف سردرگمی شده و به همین دلیل کارها به کندی پیش می‌رود؛ مردم از وضعیت پاسخگویی ادارات رضایت ندارند، روز به روز تمرکزگرایی در کشور بیشتر می‌شود به گونه ای که همه امور در تهران متمرکز است حال اینکه باید از این تنوع اقلیمی موجود در کشور برای رونق و جهش تولید استفاده کرد.

وی با بیان اینکه روز به روز اقتصاد دولتی‌تر می‌شود، گفت: باید طبق شعار سال، راه‌های مشارکت مردم در تولید شفاف نوشته شود که این به اصلاح سیستم اداری کشور نیاز دارد. باید قبل از هر چیز سیستم اداری کشور را پویا کرد.

پاک فطرت اضافه کرد: دولت برای اجرایی کردن شعار سال برنامه داشته و مجلس نیز برای اجرای بهتر این شعار نقش نظارتی بیشتر و موثرتری ایفا کند.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه اش گفت: عشایر برای نیازهای اولیه زندگی مانند تامین سوخت و آب شرب با مشکلاتی مواجه هستند.

وی با انتقاد از افزایش مالیات اصناف و بازاریان گفت: سازمان مالیاتی به جای کمک بیشتر به خیریه‌های مردمی حتی از آن‌ها مالیات نیز می‌گیرد که این خطر بزرگی برای ادامه حیات خیریه‌ها در آینده است.

پاک فطرت با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان برنامه مشخصی برای جوانان ندارد، گفت: ما امروز حدود ۳۶ میلیون جوان بین سنین ۱۵ تا ۴۰ سال داریم اما به مشکلات جوانان توجهی نمی‌شود.

وی ادامه داد: قرار بود از ابتدای سال جاری حقوق بازنشستگان در مرحله همسان سازی قرار گیرد و در ادامه طی ۳ سال به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسد. همچنین ۴۰ درصد این همسان سازی از ابتدای سال جاری محقق شود گه اینگونه نشد. درخواست مجلس از دولت اجرای هرچه سریع‌تر قانون است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در راستای ساماندهی کارکنان شرکتی باید آن‌ها در سال جدید به قرارداد کار معین تبدیل وضعیت شوند بنابراین اگر رضایتمندی و افزایش بهره‌وری این پرسنل را می خواهیم باید این مصوبه سال گذشته مجلس اجرایی شود.

پاک فطرت با طرح این پرسش که چرا باید همیشه کارمندان زحمتکش دغدغه معیشت داشته باشند، گفت: باید حقوق کارگران در حدی افزایش پیدا کند که آن‌ها دغدغه معیشت نداشته باشند اما امروز رضایتمندی کارگران پایین است. چرا به خواسته‌های آن‌ها توجهی نمی‌شود.

چرا باید حقوق ایثارگران و جانبازان که به دلیل جراحات ناشی از جنگ از کار افتاده شده‌اند و راه درآمد دیگری ندارند هر سال بر اثر تورم کمتر از سال قبل شود. چرا باید حقوق معلمان که تعلیم‌دهنده نسل آینده هستند و پلیس که حافظ امنیت جامعه است و کادر درمان و پرستاران که سلامت جامعه در دست آن‌ها است جزء حداقل حقوق‌های جامعه باشد؟

پاک فطرت در پایان گفت: چرا به بیمه رانندگان درون شهری و برون شهری توجهی نمی‌شود. چرا بیمه کارگران ساختمانی از طریق سازمان پرداخت نمی‌شود؟ پاسخ تمامی این چراها زمانی داده می شود که سیستم اداری ناکارآمد فعلی اصلاح و کارآمد شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نگاه ویژه به ارتقای شاخص‌های آموزشی در سفر رئیس‌جمهور به سمنان
  • خبر خوش وزیر برای سرخابی ها | دستور پرداخت حق پخش رسید
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳
  • مراقبین سلامت کردستان در دوره‌های توانمندسازی شرکت کردند
  • پرداخت هزینه حمل و نقل به گندم‌کاران کشت قراردادی در ایلام
  • سقف پرداخت حقوق در شرکت های دولتی چقدر است؟
  • پرسودترین و پرزیان‌ترین شرکت‌ های دولتی مشخص شدند | سقف پرداخت حقوق در شرکت های دولتی چقدر است؟
  • اجرای طرح توانمند سازی مردم شهر جغتای مقابل بیماری فشارخون
  • اولویت‌دهی به بهبود معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت