Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ آیت‌الله مدرسی در بیست و دومین جلسه تفسیر سوره حدید، بیانات خود را با قرائت آیات 28 و 29 سوره حدید شروع کرد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَآمِنُوا بِرَسُولِهِ يُؤْتِكُمْ كِفْلَيْنِ مِنْ رَحْمَتِهِ وَيَجْعَلْ لَكُمْ نُورًا تَمْشُونَ بِهِ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ لِئَلَّا يَعْلَمَ أَهْلُ الْكِتَابِ أَلَّا يَقْدِرُونَ عَلَى شَيْءٍ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَأَنَّ الْفَضْلَ بِيَدِ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ؛ اى كسانى كه ايمان آورده ‏ايد از خدا پروا داريد و به پيامبر او بگرويد تا از رحمت‏ خويش شما را دو بهره عطا كند و براى شما نورى قرار دهد كه به [بركت] آن راه سپريد و بر شما ببخشايد و خدا آمرزنده مهربان است تا اهل كتاب بدانند كه به هيچ وجه فزون‏بخشى خدا در [حيطه] قدرت آنان نيست و فضل [و عنايت تنها] در دست ‏خداست به هر كس بخواهد آن را عطا مى ‏كند و خدا داراى كرم بسيار است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه عنوان کرد: در شب‌های پایانی ماه مبارک رمضان هستیم، دعایی که انسان باید در هر ساعت و هر لحظه در این شب‌ها تکرار این است که خداوندا، اگر ما را در این ایام که گذشته است نیامرزیدی، در باقیمانده این ماه بیامرز و از مرحومین قرار بده. در خصوص این آیه میان مفسرین خیلی گفتمان است. ما یک حالت درون‌گرایی در تاریخ پیدا کردیم و متاسفانه چون همه به آن مبتلا هستیم خبر نداریم. یک وقتی انسان به اشتباهش پی می‌برد که دیگران به آن مبتلا نباشند. مثلا یک روستایی در هند بود که همه در آن کور بودند. چشم و دیدن در آن روستا معنا نداشت. نکند که جامعه‌ای به این حالت مبتلا بشود.

آیت‌الله مدرسی ادامه داد: مرحوم فلسفی می‌گفتند در مشهد مقدس در ایام پهلوی اول، قانون منع حجاب حاکم بود. یک زنی با روسری وارد حرم امام رضا(ع) شد. یک پاسبانی جلویش را گرفت و گفت از امام رضا(ع) خجالت نمی‌کشی با حجاب وارد می‌شوی؟! یعنی ارزش‌ها عوض می‌شود. ما درون‌گرا شدیم و این درونگرایی در جامعه باید عوض بشود. اولا باید بفهمیم مشکل ما چیست. ما می‌خواهیم همسر و فرزند و همکار و همسایه‌مان آدم خوبی باشد، اما فکر نمی‌کنیم خودمان باید آدم خوبی باشیم.

وی تأکید کرد: ما دنیا را از دریچه خودمان می‌بینیم. این ما را به خودگرایی و حکومت هوای نفس می‌کشاند. ما باید این اشتباه را حل کنیم. برای حل این اشتباه باید بگوییم ما 80 میلیون جمعیت هستیم، چند میلیارد آدم دیگر در جهان هست. آیا می‌شود همه آنها را شیعه کنیم؟ برای پاسخ به این پرسش نگاه کنید که یاران حضرت عیسی چند نفر بودند. برخی از اناجیل حضرت عیسی 30 سال بعد از عیسی نوشته شد. الآن چند میلیارد مسیحی در روی زمین هستند.

آیت‌الله مدرسی در ادامه اظهار کرد: ما چه کردیم؟ روز قیامت ما فقط ضد هم حرف می‌زنیم. من به آقایانی که در غرب حکومت می‌کنند گفتم شما هنوز در حال و هوای جنگ‌های صلیبی هستید. چرا نمی‌گذارید دنیا آرام باشد؟ خیلی حرف‌های تند علیه مسلمانان می‌زنند. آنها در این جنگ هستند. ما چرا یکدست نشویم و آنها را مسلمان نکنیم؟ باید یک سلم و صلح جهانی حاکم شود. ما باید برویم در دانشگاه‌های غربی و دنیا را به اسلام دعوت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: راهش این است که باید در کشور ما یک فرهنگ اسلامی ایرانی مشخصی حاکم باشد. یعنی چه؟ اسلام دین خداست ولی باید به یک زبانی تعریف و تبیین شود. نه اینکه ارزش‌ها فرق می‌کند، ظلم همه جا بد است فقط نوع پیاده شدنش فرق می‌کند. ما در کشور یک قانون اساسی داریم. قوانین اساسی یک کشور در آن بحث شده است. در فرهنگ هم باید یک فرهنگ اساسی موجود باشد که همه آن را بپذیرند.

مدرسی تصریح کرد: شب‌های بیست و سوم ماه رمضان و عاشورا دلیل آن است که ما فرهنگ داریم؛ ولی فرهنگ‌ها کهنه می‌شود. خداوند در همین سوره حدید می‌فرماید: «أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ؛ آيا براى كسانى كه ايمان آورده ‏اند هنگام آن نرسيده كه دل‌هايشان به ياد خدا و آن حقيقتى كه نازل شده نرم [و فروتن] گردد و مانند كسانى نباشند كه از پيش بدانها كتاب داده شد و عمر و انتظار بر آنان به درازا كشيد و دل‌هايشان سخت گرديد». فرهنگ باید یک جلوه جدید پیدا کند.

وی افزود: باید بفهمیم قرآن به سر گذاشتن یعنی چه؟ یعنی باید یک تحولی در ما ایجاد شود. فرهنگ ما نیازمند ترمیم است. چطور اینکار را بکنیم؟ ما مراجع تقلید، اساتید خوب و کارشناسان مختلف داریم. اینها بنشینند یک جزوه چند صفحه‌ای ترسیم کنند و این جزوه در همه جا تزریق شود و همه آن را به عنوان الگوی هم‌زیستی در کشور بپذیرند. این اصول در مراکز نظامی، دانشگاه‌ها، آموزش و پروش مقبول واقع شود. یک چهارچوب کلی را قبول کنیم. در مسلمات نباید اخلتفا بکنیم. مثلا شورایی کار کردن و همزیستی باید فرهنگ بشود.

آیت‌الله مدرسی در ادامه گفت: البته نهادهای مختلف دارند برای خودشان در این زمینه کارهایی می‌کنند. اما باید این مبانی جمع‌آوری شود و مراجع هم بر آن صحه بگذارند تا در جامعه وارد شود. تمام کشورها هم چنین چیزی دارند. یک منشور فرهنگی برای جامعه که زمینه هم‌زیستی است. یکی از موضوعاتی که در دین و قانون اساسی بیان شده، موضوع خانواده است که دارد در کشور ضربه می‌خورد. می‌دانید در جامعه ما اختلافات زن و شوهر غوغا می‌کند؟ من خبر دارم. در برخی کشورهای اروپایی رشد جمعیت منفی است یعنی مرگ و میر بیش از زاد و ولد است. ما هم می‌خواهیم با آنجا برسیم و فرهنگ آنها بر ما حاکم شود؟

وی افزود: نه شوهر آن شوهری است که باید باشد و نه زن آن زنی است که باید باشد. کجا این حرف‌ها گفته می‌شود؟ من شنیدم شب‌های عید غالبا طلاق زیاد می‌شود. یعنی یک انسان ارزشش کمتر از یک پرده‌ای است که در شب عید عوض شود؟ مسئله این است که فرهنگ همزیستی نداریم. فقط دورن‌گرایی و خودبینی است. نتیجه آن این می‌شود که مریضی زیاد می‌شود. چرا مرض سرطان در کشور زیاد شده است؟ یکی از دلایلش استرس است. طرف هم بیرون خانه ناراحت است و هم در خانه. چرا باید افسردگی در کشور زیاد شود؟ معنا ندارد مسلمانی که با خدا و اهل بیت(ع) ارتباط دارد افسردگی داشته باشد.

وی ادامه داد: در قرآن در این خصوص خیلی بحث شده است. هر دینی روی زمین آمد گفت من حق هستم و لا غیر. فقط قرآن است که می‌گوید فقط خدا حق است: «وَأَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدًا؛ و مساجد ويژه خداست پس هيچ كس را با خدا مخوانيد» (جن، 18). یهودیان گفتند هرکسی یهودی نیست در آتش جهنم است. مسیحیان گفتند هر کسی مسیحی نیست در آتش جهنم است. اما مسلمانان این را نگفتند. خداوند در سوره حج می‌فرماید: «لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ؛ اگر خدا بعضى از مردم را با بعض ديگر دفع نمی‌کرد صومعه‌ها و كليساها و كنيسه‌ها و مساجدى كه نام خدا در آنها بسيار برده مى‌شود سخت ويران مى‌شد و قطعا خدا به كسى كه [دين] او را يارى مى‏‌كند يارى مى‏‌دهد چرا كه خدا سخت نيرومند شكست‏ ناپذير است»(حج، 40).

آیت‌الله مدرسی اضافه کرد: حضرت امیر(ع) در بازگشت از جنگ صفین در شهری در اطراف کربلا که پر از مسیحی بود به کلیسایی رسیدند. یکی از اصحاب گفتند: چقدر در اینجا مردم شرک ورزیدند. بلافاصله حضرت فرمودند: جای عبادت هم بوده است. از نظر شرعی اگر جایی مسجد نباشد مستحب است نمازتان را در کلیسا بخوانید. جای عبادت است. بحث سر این است که در دین ما خودخواهی نبوده است. هر کس با خدا باشد را ما قبول می‌کنیم. این بدان معنا نیست که هر چه مسیح و یهود می‌گویند درست است، خیر. این یک صلح جهانی را بنیان می‌گذارد.

وی گفت: من به پاپ گفتم ما پیامبر شما را قبول داریم، شما هم پیامبر ما را قبول داشته باشید. گفت شما در کلیساهای ما نماز می‌خوانید اما اجازه نمی‌دهید ما در مساجد شما عبادت کنیم. من گفتم خیلی واضح است، شما هم پیامبر ما را قبول داشته باشید در مساجد ما عبادت کنید. حرف منطقی است دیگر. ما می‌خواهیم آنها را جذب کنیم و این امکان‌پذیر است. در آخرالزمان این امر محقق می‌شود. یک روزی به دنیا می‌گوییم هر کس هر کتابی دارد بیاورد و ببیند ارزش‌های ما همان‌ها است اما برای ما منظم‌تر است.

وی ادامه داد: ما مسلمانان باید نسبت به دیگران محبت کنیم. پیامبر فرمودند: هر کس تشنه‌ای را سیراب کنید اجر دارد. یک روزی شخصی دید امام صادق(ع) در تاریکی شب کیسه نان و حلوا به دوش دارند و در کنار فقرا لقمه‌ای می‌گذارند. آن شخص گفت: آیا اینها شیعه هستند؟ امام فرمود: نه، اگر شیعه بودند که بهتر از اینها به آنها می‌دادیم. دین را نباید ابزار خودخواهی کنیم. باید اول خودمان را بیابیم. باید همه ما این فرهنگ را داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: آیت الله مدرسی اخلاق تفسیر قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

به گزارش ایسنا، سیصد و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در پیش از دستور این جلسه با تاکید بر تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر اظهار کرد: در تدوین این بسته باید هماهنگی دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط مدنظر باشد.

وی ادامه داد: در تدوین این بسته به هنرستان‌های هنر توجه شود چراکه باید موضوع به صورت پایه‌ای مدنظر باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر پس تدوین، به اطلاع فعالان حوزه هنر برسد، همچنین در تدوین این بسته از ظرفیت فرهنگستان هنر نیز استفاده شود.

در ادامه حجت الاسلام مصطفی رستمی خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

از این رو مقرر شد ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه‌های هنر با قابلیت اجرا در سه سطح (کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت) را تدوین و جهت طرح در جلسه شورا به دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ارسال کند.

در ادامه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با موضوع ارائه گزارش سامانه فرنما براساس درخواست دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در راستای اجرایی سازی راهبرد ۳، ۱۱ و ۲۱ نظام فرهنگی تربیتی سند دانشگاه اسلامی ادامه پیدا کرد.

در این جلسه معاون فرهنگی وزیر علوم گزارشی از وضعیت سامانه «فرنما» که مربوط به فعالیت فرهنگی دانشجویان کشور است، ارائه کرد.

عبدالحسین کلانتری در این گزارش بر سیاستگذاری شاهدمحور، ظهور فناوری‌های نوین و توسعه رویکرد دیجیتال در عرصه فرهنگی، افزایش رویکردهای داده محور، هوشمندسازی، حکمرانی باز و پلتفرمی، مشارکتی شدن حکمرانی تأکید کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، مزایای سامانه فرنما را یکپارچگی داده‌ها از فعالیت‌های دانشجویی، تحلیل فعالیت‌های فرهنگی، زمینه سازی برای کشف ضعف‌ها، افزایش تولیدات بومی و شبکه سازی میان کنشگران فرهنگی اعلام کرد.

 محمدابراهیم سقزچی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با تشکر از معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواستار بازبینی و ارتقای سامانه شد تا با فراهم شدن امکان مشارکت کنشگران، رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها، ارتباط با شبکه‌های اجتماعی جهت بازنشر تولید محتواها و تحلیل کارشناسی و استخراج شاخص‌ها، سامانه یکپارچه‌ای در دسترس باشد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با استقبال از ارائه گزارش سامانه فرنما، خواستار رسانه‌ای شدن اقدامات این معاونت شد و بر ارائه گزارش‌های فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.

حجت الاسلام رستمی ضمن تقدیر از گزارش معاونت فرهنگی وزارت علوم، با ضروری دانستن همافزایی نظام آموزش عالی کشور، افزودند طرحی صورت گیرد تا از نظر فنی امکان تجمیع داده‌های آموزش عالی و گزارش گیری از سامانه فرنما برای سایر مدیران جهت مجموعه سیاست‌گذاری‌های بعدی فراهم شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  • سمنان در تعریف پیوست فرهنگی الگوی کشور شود
  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود