Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@16:48:22 GMT

عوامل دخیل در رویت هلال ماه کدام‌اند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۳۸۰۴۸

عوامل دخیل در رویت هلال ماه کدام‌اند؟

 

به گزارش ایکنا؛ حجت‎الاسلام والمسلمین سهرابی، مسئول ستاد استهلال استان قم امروز 22 خرداد در نشست بررسی رویت هلال ماه شوال گفت: عوامل مختلفی در رویت هلال نقش دارند؛ یکی از عوامل، نجومی است زیرا تغییرات مکثی ماه در رویت و عدم رویت دخیل است؛ همچنین فاصله زمین تا ماه نیز در این عرصه مهم و تاثیرگذار است و اگر ماه در نزدیک ترین حالت به زمین باشد، راحت تر می‌توان آن را رویت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: عوامل جوی از جمله غبار، ابرهای متراکم و همچنین وضعیت جغرافیایی نیز نقش مهمی در رویت دارند، زیرا تغییر ارتفاع و مسایل جوی می‌توانند روی رویت هلال تاثیرگذار باشند.
این کارشناس نجوم بیان کرد: عوامل فنی از جمله انواع تلکسوپ‌ها و دوربین‌هایی که استفاده می‌کنیم نیز در رویت هلال نقش دارند؛ دقت تلسکوپ‌های دستی و خودکار و همچنین عوامل انسانی از جمله توهم رویت نیز از جمله مسایل تاثیرگذار در امر هلال است.
مسئول ستاد استهلال قم اظهارکرد: از دیگر مسایل مهم در این زمینه، می‌توان به مبانی فقهی اشاره کرد؛ زیرا تعاریف مباحث فقهی از جمله افق ها و فاصله‎ها، حجیت رویت با ابزار و یا بدون ابزار و... از جمله مسایلی است که باید در عرصه رویت هلال به آن اشاره کرد.
سهرابی گفت: مبانی فقهی در این عرصه متعدد است، زیرا مبنا قراردادن مقارنه ماه و خورشید از جمله مباحث مهم فقهی است؛ غروب و کردن خورشید و ماه باعث می‌شود که برخی حکم به رویت هلال بدهند؛ شهادت شهود و محاسبات نجومی نیز در این عرصه بسیار مهم است.
وی افزود: امروز 130 گروه فعال استهلال فعالیت دارند که به دنبال رویت هلال می‌روند و مشاهدات خود را ارایه می‌دهند، پس دیگر آن معنای قبلی شهود وجود ندارد، اگر چه در عین حال شهود واقع می‌شود و اگر مرجع تقلیدی با حساب های نجومی هلال را پیش‌بینی و تشخیص دهد می تواند اعلام عید کند.
این کارشناس نجوم بیان کرد: رویت هلال با چشم مسلح و غیر مسلح نیز از مسایل مهم فقهی در این عرصه است؛ آیت الله العظمی فاضل لنکرانی این بحث را به شکل جدی مطرح کردند زیرا گاهی هلال با دستگاه‌های متصل به تلسکوپ قابل رویت است ولی با چشم عادی قابل اثبات نیست.
مسئول ستاد استهلال قم اظهارکرد: چند سال پیش هلال با چشم غیر مسلح و در هواپیما رویت شد که این بحث نیز از سوالاتی بود که موارد متعددی از نظرات را پوشش داد، چون هلال‌هایی هستند که در روز قابل رویت هستند ولی در غروب قابل رویت نخواهند بود که این امر به واسطه ضخامت جو است.
این کارشناس نجوم بیان کرد: مناطق افق‌های نزدیک از مباحث مهم فقهی است؛ برخی از مراجع بیان کردند که جنوب کشور که در آن هلال رویت شد تا مرکز کشور حجیت دارد؛ یکی از علمای بزرگ حوزه نیز بیان کردند که اگر هلالی در غربی‌ترین نقطه کشور رویت شود در شرقی‌ترین نقطه کشور هم  حجیت دارد از این رو این مساله هنوز به یک نظر مشترک ختم نشده است.
مسئول ستاد استهلال قم اظهارکرد: اعلام رویت هلال از صداوسیما معمولا چند ساعت پس از بیان اولیه گزارش رویت اعلام می شود که ناشی از همین اختلافات علمی است؛ این مباحث و گزارشات در دفتر مقام معظم رهبری جمع آوری می‌شود و وقتی جمع بندی صورت می‌گیرد با توجه به ادله علمی این اعلام توسط مقام معظم رهبری اعلام می‌شود.
وی افزود: بحث رویت هلال در روز جمعه توسط یک محاسبه علمی انجام شده است؛ اصل بر آن است که روز جمعه عید است ولی پس از بحث‌های رویت و دریافت گزارشات و نظرات علمی است که نظر ولی فقیه در این عرصه اعلام می شود.
مسئول ستاد استهلال قم اظهارکرد: در جنوب کشور، امید به رویت ماه در شب جمعه وجود دارد؛ در قم نیز امید هست ولی پس از ارسال گزارش‌های 100 گروه، در نهایت عید توسط رهبر انقلاب مطرح می‌شود از این رو امیدواریم که روز عید، روز جمعه باشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا سهرابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۸۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فینال جام حذفی در کدام استان برگزار می شود؟

مسئول جام حذفی گفت: در صورتیکه یکی از دو تیم فینالیست از استان کرمان باشد مسابقه نهایی جام حذفی در استانی بی طرف برگزار خواهد شد.

امیرحسین روشنک در گفت و گو با سایت سازمان لیگ فوتبال ایران در مورد  ورزشگاه محل برگزاری فینال جام حذفی( یادواره آزادسازی خرمشهر) باشگاه های کشور فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اظهار داشت: طبق مصوبه هیات رئیسه سازمان لیگ باید در استان کرمان برگزار شود اما با توجه به اینکه دو تیم از ۸ تیم حاضر در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی از استان کرمان هستند در صورتیکه یکی از دو تیم کرمانی به فینال برسند  باید فینال  در ورزشگاهی بی طرف و استانی دیگر برگزار شود.

وی افزود: چنانچه دو تیم مس رفسنجان  و گل گهرسیرجان به فینال صعود کنند در آنصورت مسابقه در مرکز استان و شهر کرمان برگزار خواهد شد.

مسئول جام حذفی درمورد مراسم قرعه کشی روز آینده گفت: فردا قرعه کشی مراحل یک چهارم نهایی، نیمه نهایی و فینال با توجه به محدودیت های زمانی و فشردگی مسابقات لیگ برتر وجام حذفی همزمان برگزار خواهد شد و مسیر مسابقات تا پایان رقابت ها مشخص می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴ کشته در پی تصادف نیسان و پژو ۴۰۵ در جاده پارس‌آباد
  • تصادف وانت نیسان و پژو ۴۰۵، جان چهار نفر را گرفت
  • عوامل «نون خ» با مردم صحبت می‌کنند
  • فینال جام حذفی در کدام استان برگزار می شود؟
  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • مهم‌ترین عوامل ناباروری در بانوان (فیلم)