Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@12:22:39 GMT

طغیان آسیب های اجتماعی در سکونت گاه های غیر رسمی

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۳۹۶۰۳

طغیان آسیب های اجتماعی در سکونت گاه های غیر رسمی

امروزه سکونت‌گاهای غیر رسمی و مناطق حاشیه‌ای شهرها بیش از هر نقطه‌ی دیگر در معرض و تهدید آسیب‌های اجتماعی می باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نافع،باز آفرینی شهری پایدار فرایند توسعه همه جانبه در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، محیطی و کالبدی به منظور ارتقاء کیفیت زندگی در محدوده ها و محله‌های هدف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هدف از باز آفرینی شهری نوسازی و بهسازی بافت تاریخی شهرها، پهنه‌های نابسامان میانی شهرها، پهنه‌های شهری با پیشینه روستایی، و پهنه سکونتگاه‌های غیر رسمی و پهنه های ناهمگون واقع در محدوده شهرها است.

 

در همین رابطه؛رئیس شورای اسلامی شهر ملایر با اشاره به اینکه یکی از اهداف باز آفرینی شهری در ملایر احیاء، بهسازی و نوسازی شهرهااست اظهار کرد:هدف از باز آفرینی شهری این است که بتوانیم با برنامه‌های که داریم توسعه شهر ملایر را در ابعاد مختلف رقم بزنیم.

 

جلیل کولیوند با اشاره به مشکلات مناطق حاشیه‌ای در سکونتگاه‌های غیر رسمی افزود: بالا بودن بیکاری، وجود واحدهای مسکونی کم دوام، مشکلات زیست محیطی، وضعیت زیر ساختی نامناسب، ، بالا بودن ناهنجاری‌های اجتماعی، بی توجهی به هویت فرهنگی و تاریخی و کم شدن منزلت اجتماعی از جمله مشکلات سکونتگاه‌های غیر رسمی و مناطق حاشیه‌ای است.

 

وی،مسئله بازآفرینی شهری را یکی از مسائل مهم و مورد توجه دولت دانست و گفت: مشکلات مناطق حاشیه ای، سکونت گاه های غیر رسمی، بافت های فرسوده و مسائلی که ساکنان این مناطق از منظر کمبود و فقدان منابع و امکانات با آنه روبرو هستند و لزوم رفع این مسائل از جمله حقوق شهروندی این افراد است که در این طرح مورد توجه قرار گرفته است.

 

کولیوند با اشاره به پیچیدگی و درهم تنیدگی مسائل و مشکلات اجتماعی، بروز آسیب های اجتماعی در سکونت گاه های غیررسمی و بافت های فرسوده را بی ارتباط با مسائل کالبدی و شهرسازی این مناطق ندانست و افزود: بازآفرینی و بازسازی این مناطق قطعا به کاهش دیگر آسیب های اجتماعی نیز منجر خواهد شد.

 

وی بیان کرد: این اولویت دهی به مسئله بازآفرینی از سوی دولت موید وجود پشتوانه قانونی، اجرایی و اجماعی است و ما موظفیم از این فرصت مناسب به منظور بهبود و ارتقاء شاخص های زندگی در این مناطق بهره گیریم.

 

کولیوند تصریح کرد: مشارکت تمامی دستگاههای شهرستان و تجمیع تلاش ها یکی از ضروریات توفیق این طرح خو اهد بود و لازم است متولیان امر در راستای پیشبرد اهداف و مسئله بازآفرینی تسهیل گری نموده و با جذب مشارکت های مردمی به تحقق این امر کمک کنند.

 

در ادامه شهردار ملایر نیز بیان کرد: توجه به باز آفرینی شهری همواره یکی از اولویت‌های شهرداری ملایر است که درهمین راستا شهرداری با تشکیل جلسات و پیگیری‌های صورت گرفته محلات شهرستان را شناسایی کرده است.

 

حسین بابایی با بیان اینکه در این زمینه اولویت بندیها برای شهرداری مهم بوده و در دستور کار قرار دارد تصریح کرد: در حال حاضر دو محله سر جوب و شمس آباد به عنوان اولویتهای بازآفرینی می باشند.

 

وی با اشاره به اینکه در این زمینه پروژه‌های تعریف شده را در این مناطق احداث می‌کنیم گفت:احداث کتابخانه در محله سرجوب و رفع معضل آب و فاضلاب این منطقه است که تا کنون میزان قابل توجهی از شبکه فاضلاب آن انجام شده است.

 

شهردار ملایر همچنین بیان کرد: محل کتابخانه نیز در این مکان مشخص شده و بزودی شاهد انجام آن خواهیم بود.

 

وی اضافه کرد: توجه به فضای سبز وایجاد زمین ورزشی نیزدر کنار بلوار کریم خان زند برای منطقه سر جوب نیز پیش بینی شده است.

 

شهردار ملایر با بیان اینکه در حال حاضر در محله شمس آباد به عنوان یکی از مناطق حاشیه‌ای نیز یک پارک محلی در حال احداث است گفت: در این راستا به زودی شاهد ایحاد تحولات خوبی خواهیم بود.

وی اصلاح کانال پشت ناسیونال را از دیگر برنامه‌های شهرداری ملایر در راستای توجه به باز آفرینی شهری دانست و افزود: توجه به بافت تاریخی شهر نیز ار مهمترین اولویت‌های ما در باز آفرینی شهر ملایر است.

 

وی با اشاره به اینکه این محدودها در بر دارنده بافت‌های ارزشی ، فرهنگی و هنری و میراثی می‌باشند بیان کرد: برخی از این بافت‌ها به مروز زمان مورد غفلت قرار می‌گیرند و در معرض فرسودگی کالبدی و نا کارآمدی نیازمند احیا و بهسازی هستند.

 

بابایی اضافه کرد: در این زمینه ما طرح پیشنهادی خود را در خصوص تملک خانه منصوری به میراث فرهنگی داده‌ایم تا بتوانیم با تملک خانه منصوری شاهد احیا آن در باز آفرینی شهری بیاشیم که در حال پیگیری آن هستیم.

 

بابایی با بیان اینکه ما در شهرداری 5 محله را فعلا برای باز آفرینی پیش بینی کرده‌ایم خاطرنشان کرد: باید بتوانیم با شاخص های کاربردی مناسب شاهد رفع مشکلات در شهر ملایر باشیم

 

رئیس شورای اسلامی شهرستان ملایر نیز با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از روستاهای شهرستان ملایر نیز که در اطراف ملایر هستند هنوز وضعیت مشخصی ندارند بیان کرد: قرار بود این روستاها به محدوده شهری ملایر افزوده شوند.

 

اکبر هاشمی گفت: سه روستای ازناو، نامیله و حاجی آباد روستاهایی هستند که در واقع باید گفت که قرار است به محدوده شهر ملایر افزوده شوند اما همچنان بلاتکلیف باقی مانده اند.

 

وی با بیان اینکه سکونتگاههای غیر رسمی معمولا محل زندگی افراد آسیب پذیرهستند و در واقع آسیبهای اجتماعی در این مناطق بیشتر است گفت: این یک معضل ،برای همه شهرها وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد سکونتگاه‌های غیر رسمی نیز در شهرستان زیاد است اضافه کرد: وجود آسیب‌های اجتماعی در این سکونتگاه‌ها در واقع بسیار حاد شده است و باید مسئولان برای رفع مشکلات این مناطق تلاش کنند.

 

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۹۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در نواحی شهر تهران امروز با حضور محمد شیری شهردار منطقه ۱۵، سید محمد فیاض مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل معاونت هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران و عبدالمجید رحمانی، دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی کلانشهر تهران، در باب الرضای پایتخت برگزار شد.

محمد شیری شهردار منطقه در این جلسه با اشاره به آمار آسیب‌های اجتماعی منطقه ۱۵، نسبت به سایر مناطق ۲۲ گانه پایتخت گفت: از اواخر سال گذشته طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی به طور گسترده با هدف پاک سازی سیمای شهر از پدیده‌های ناهنجار معتادان متجاهر، تکدی گری، زباله گردی و مسأله کودکان در دستور کار قرار گرفت.

وی به اجرای طرح‌های متنوع اجتماعی طی سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: گرچه این طرح‌ها تا حدودی موفق بودند، اما برای موفقیت کامل، نیازمند همکاری و هم افزایی تمام دستگاه‌های ذیربط و برنامه ریزی همه جانبه بود که خوشبختانه در این دوره مدیریت شهری طرح خوب ساماندهی آسیب‌های اجتماعی به منظور رفع دغدغه و نارضایتی شهروندان از ابتدای سال کلید خورد.

شهردار منطقه، در ادامه به نقطه قوت طرح مذکور نیز اشاره کرد و افزود: در طرح‌های گذشته به دلیل کمبود ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر متأسفانه پس از جمع آوری معتادان متجاهر دوباره آنان به سطح شهر برمی گشتند، لیکن در این طرح با افزایش ظرفیت چند یاورشهر سطح تهران توسط شهرداری تهران معتادان متجاهر پس از جمع آوری مجدداً به شهر برگشت نمی‌شوند، بلکه به کمپ‌های مورد نظر انتقال و مراحل درمان آنان طی می‌شود.

شیری در پایان با اشاره به اینکه با اجرای این طرح از اواخر سال گذشته و ابتدای سال حال و هوای محلات تغییر یافته است به توضیح اقدامات انجام شده پرداخت و گفت: به همین منظور تاکنون ۸۵۳ معتاد متجاهر، ۴۸ کودک کار، ۴۶ زباله گرد و ۷ متکدی از سطح نواحی هفتگانه منطقه جمع آوری شده‌اند.

سیمای بصری شهرها، نخستین شاخص ارزیابی است

سید محمد فیاض مدیرکل نظارت، پیگیری و هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران در این جلسه، ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده همکاران منطقه ۱۵ در طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی گفت: این طرح نه تنها در منطقه ۱۵ بلکه در شهر تهران در اولویت است.

وی به سختی کار در حوزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: نخستین شاخص ارزیابی هر شهری، موضوع سیمای بصری آن شهر نظیر فضای سبز، آراستگی محیطی و بحث آسیب‌های اجتماعی آن شهر به شمار می‌آید که خوشبختانه این طرح به نسبت طرح‌های پیشین توانسته موفق تر عمل کند.

فیاض به اهتمام و همت مضاعف شهرداران نواحی در اجرای این طرح تاکید کرد و افزود: در این طرح ۳ گشت شامل گشت نواحی، گشت پسماند و گشت آسیب‌های اجتماعی پیش بینی شده که برای کسب نتیجه مطلوب این ۳ بخش را به طور مستمر در دستور کار قرار دهید.

وی همچنین بر برخورد گام به گام با مقوله زباله گردها اشاره کرد و گفت: در این حوزه به مواردی نظیر قانون مدیریت پسماند، راه اندازی گشت، نظارت مستمر بر کیفیت اقدامات پیمانکاران، مدیریت یکپارچه پسماند و … توجه کنید.

عبدالمجید رحمانی، دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی کلانشهر تهران نیز در این جلسه ضمن عرض خداقوت و تشکر از مدیریت شهری منطقه ۱۵ در اجرای طرح مذکور به تشکیل قرارگاه اجتماعی در شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: سال گذشته با مصوبه دولت در خصوص آسیب‌های اجتماعی اختیاراتی به شهردار تهران تنفیذ شد.

وی افزود: بر همین اساس طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی که از دغدغه شهردار تهران بود از ابتدای سال در اولویت کار مناطق ۲۲ گانه تهران قرار گرفت و ظرفیت بالای پذیرش، هم افزایی دستگاه‌های ذیربط، ساماندهی اتباع بیگانه و …از مزیت‌های این طرح است که با جدیت در حال اجراست.

کد خبر 6092218

دیگر خبرها

  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • ماجرای گازگرفتگی کودک کرجی چه بود؟
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • هشدار نارنجی  هواشناسی: بارش باران استان فارس را در بر می‌گیرد
  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان