Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:40:38 GMT

نخبگان در دوایر دولتی استخدام نمی شوند

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۴۴۲۵۰

نخبگان در دوایر دولتی استخدام نمی شوند

مشهد - ایرنا - استاندار خراسان رضوی گفت: حمایت از نخبگان و تسهیل ارتباط آنان با صنعت و دانشگاه به منظور استخدام آنها در دوایر دولتی نیست بلکه هدف ظرفیت سازی برای استفاده بهتر از نخبگی آنان برای کارآفرینی و اشتغال است.

به گزارش ایرنا علیرضا رشیدیان سه شنبه شب در نشست فرهنگی - معنوی نخبگان و استعدادهای برتر استان افزود: اگر مراکز پژوهشی از حیث وجود نخبگان خالی و همه آنان جذب دستگاه های دولتی شوند، مراکز پژوهشی از بین خواهند رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: در 2 برنامه پنجم و ششم توسعه بر کوچک سازی دولت تاکید شده است لذا دانشگاه نباید دانش آموختگانی تربیت کند که تنها جذب دستگاه های دولتی شوند بلکه باید هسته های اشتغال را تربیت کند تا فعالیت های دانش بنیان برای اشتغال افزایی انجام دهند.
وی بیان کرد: هر سال در حوزه پژوهش ردیف مستقلی در بودجه سالانه استان اختصاص می یابد و با حمایت مالی و دولتی رشد علمی و ابتکارات و ابداعات استان طی سال های قبل رشد قابل ملاحظه ای بویژه در حوزه پزشکی داشته است.
استاندار خراسان رضوی گفت: شبکه دانشگاهی استان در چند سال اخیر شکل گرفته و در این راستا هر دانشگاه مسئولیت بررسی و ارائه راهکار در خصوص یکی از مشکلات و مسائل جدی استان را برعهده گرفته که به عنوان مثال دانشگاه فردوسی مسئولیت مسائل مربوط به آب و کارگروه این حوزه با حضور مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط را برعهده دارد.
رشیدیان اظهار کرد: برای رسیدن به رشد و پیشرفت باید سه حوزه بخش خصوصی، بخش مدنی و بخش دولتی استان در کنار یکدیگر تعامل نظام مندی داشته باشند تا بتوانند جامعه را به سوی پیشرفت سوق دهند.
وی با بیان اینکه شبکه مدنی نخبگان جوان در استان شکل گرفته، افزود: مجمع مشورتی جوانان در 28 شهرستان خراسان رضوی شکل گرفته که در کنار آن میزگردهای گفتمانی قرار می گیرد تا با بهره گیری از نخبگان ظرفیت های بالقوه استان به فعلیت درآیند.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: نخبگان باید بتوانند در موضوعات آینده پژوهی، ارائه راهکار برای حل مشکلات و ایجاد ظرفیت برای بهره گیری از مزیت های استان کارساز باشند، لذا دولت نیز در این راستا تلاش نموده از ظرفیت های نخبگان برای افزایش بهره وری سود ببرد.
وی بهره گیری از نخبگان برای جذب حداکثری اعتبارات 12 هزار میلیارد تومانی طرحهای اقتصاد روستایی و مناطق محروم به منظور شکل گیری زنجیره های ارزش افزوده متناسب با مزیت های اقتصادی استان، بازآفرینی بافت های فرسوده و افزایش بهره وری گیاهان دارویی را مورد تاکید قرار داد.
رئیس مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان نیز در این نشست گفت: در گذشته برخی افراد تلاش کردند علم سکولار را اصل قرار داده و دین را با آن منطبق کنند و پس از گذشت سالها از انقلاب، هنوز سایه سنگین علم سکولار بر حوزه علوم انسانی مراکز علمی کشور سنگینی می کند.
حجت الاسلام علی اکبر نوایی افزود: پارسال شورای علمی تطبیق- نخبگانی در حوزه علمیه خراسان رضوی ایجاد شد و مساله انطباق علم سکولار را در دستور کار خود قرار داد و تاکنون موفق شده ایم اساس نامه این شورا را تهیه کنیم.
مشاور استاندار خراسان رضوی در امور جوانان نیز در این نشست گفت: 9 ماه است که مجمع مشورتی جوانان استان در حال تدوین اساسنامه ای است تا میزهای نخبگانی گفتمانی شکل گیرد که کلیات این اساسنامه تا ماه آینده به اتمام می رسد.
علی باغدار دلگشا، با اشاره به وجود پنج کمیته آموزشی و توانمندسازی، علمی و پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی، اجرایی و ایده پردازی ذیل میزگرد نخبگانی گفتمانی، خواستار حمایت استاندار از این طرح شد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اقدامات خوبی در سال گذشته در حوزه رسیدگی به نخبگان استان رخ داد که شکل گیری شبکه دانشگاهی استان برای افزایش جذب نخبگان در دانشگاه ها از جمله این اقدامات بود.
سیدسعیدرضا احمدی زاده اظهار کرد: بی تردید راه توسعه خراسان رضوی از مسیر نخبگان می گذرد و مدیران ارشد این استان نیز به واقع نخبه باور هستند و برای رسیدگی به حوزه کاری نخبگان و جذب آنان در دانشگاه ها تلاش زیادی می کنند.
وی با اشاره به اقدامات بنیاد نخبگان خراسان رضوی طی یک سال گذشته گفت: خوشبختانه در این مدت جوایز نخبگان حوزوی نیز تعریف شد و در کنار جوایزی که برای نخبگان دانشگاهی تعریف شده است، بستر لازم برای ارتباط بیشتر حوزه و دانشگاه شکل گرفت.
وی بیان کرد: طی یک سال و سه ماه گذشته 581 نشست توسط بنیاد نخبگان خراسان رضوی برای احصای توانمندی های استان برگزار شد که این نشست ها 2دستاورد مهم داشت که یکی از این دستاوردها جذب 10 نفر از نخبگان در دانشگاه های خراسان رضوی بود.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی گفت: دومین دستاورد حوزه نخبگان خراسان رضوی بررسی 15 درخواست بنگاه اقتصادی برای جذب 50 نفر از نخبگان در طرحهای تولیدی این بنیاد و فراهم شدن زمینه حضور نخبگان برای به نتیجه رسیدن طرحهای اقتصادی بوده است.
احمدی زاه اظهار کرد: طی یک سال گذشته طرح شناسایی استعدادهای برتر دانش آموزی در مدارس استان تحت عنوان طرح 'شهاب' کلید خورد تا دانش آموزان دارای استعداد برتر توسط معلمان آموزش دیده ، شناسایی شده و مورد هدایت قرار گیرند.
وی اضافه کرد: تاکنون 105 دانش آموز زیر پوشش طرح شهاب قرار گرفته و 9 هزار و 686 معلم در 12 منطقه آموزش و پرورش برای استعدادیابی این دانش آموزان از سوی بنیاد نخبگان استان آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
وی اظهار امیدواری کرد که با برنامه ریزی انجام گرفته، بتوان طی 2 سال آینده کل مدارس خراسان رضوی را زیر پوشش طرح شهاب قرار داد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی گفت: طی یک سال گذشته 43 برنامه برای نخبگان استان در قالب برگزاری کارگاه های آموزشی و تربیتی برگزار شد، استارتاپ های مختلف در حوزه های اقتصادی بویژه سوغات به وجود آمد، طرح شهر ریاضی مورد حمایت این بنیاد قرار گرفت، اساتید برتر و نخبه دانشگاهی به نخبگان استان معرفی شدند، بانک اطلاعاتی نخبگان استان به روزرسانی شد.
احمدی زاده برگزاری اردوهای جهادی توسط نخبگان، برگزاری جشنواره فناوری آب و بازچرخانی با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد و به روزرسانی و تکمیل بانک اطلاعاتی نخبگان خراسان رضوی را از دیگر برنامه های این بنیاد طی یک سال گذشته برشمرد.
وی آغاز اجرای طرح 'شهید احمدی روشن' را از برنامه های مهم امسال بنیاد نخبگان خراسان رضوی ذکر و بیان کرد: در این طرح 120 نفر از دانشجویان نخبه شناسایی و به اساتید دانشگاه که علاقه مند به اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی هستند، معرفی می شوند.
وی افزود: در این طرح، چند پروژه تحقیقاتی با اعتبار لازم از سوی استاد به دانشجویان نخبه ارائه می شود تا دانشجویان با اجرای هدفمند آن بتوانند ضمن مهارت آموزی، خود را توانمند سازند.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی گفت: در طرح 'شهید احمدی روشن' به هر استاد 50 تا 100 میلیون تومان اعتبار داده می شود تا با عرضه آنها به دانشجویان نخبه برای اجرای پروژه های تحقیقاتی بتوان شبکه سازی در حوزه کار اقتصادی را با حضور نخبگان شکل داد.
7489/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نخبگان استخدام استاندار خراسان رضوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۴۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: فاطمه سعادتیان نیک: دولت سیزدهم از ابتدای شروع به کار خود در سال ۱۴۰۰ انجام سفرهای استانی با هدف آشنا شدن با مسائل و مشکلات مردم، مدیران مناطق و شناخت ظرفیت‌های اقتصادی در راستای ایجاد اشتغال، رونق تولید، رفع مشکلات مردم به ویژه فقرا و محرومان و… را به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی آغاز کرده است؛ سفرهایی که پس از پایان دور اول آنها و سفر به تمامی استان‌ها تا کنون ۱۴ سفر استانی را در دور دوم نیز تجربه کرده است.

خراسان رضوی به عنوان یکی از بزرگترین استان‌های کشور و برخوردار از ظرفیت‌های فراوان اقتصادی، گردشگری، سیاسی، اجتماعی همواره مورد توجه دولت‌ها در دوره‌های مختلف بوده است. این استان ۱۰ و ۱۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ مقصد هجدهمین سفر استانی سید ابراهیم رئیسی و تعدادی از وزرا و اعضای هیأت دولت در دور اول سفرهای استانی بود.

سفری که علاوه بر مصوبات آن دستاوردهایی همچون آغاز عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره‌سازی گاز شوریجه D و بهره‌برداری از ۲ کارخانه فرآوری گوگرد در سرخس با حضور رئیس جمهور، آغاز عملیات اجرایی احداث بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن و هنرستان شهید حاج قاسم سلیمانی توسط وزیر راه و شهرسازی، افتتاح یک باب دبستان در روستای محروم «کلاته برفی» مشهد توسط وزیر آموزش و پرورش، آغاز عملیات احداث ۲۴ واحد نیروگاهی تجدید پذیر با ظرفیتی بیش از ۱۹۴ مگاوات در خراسان رضوی توسط وزیر نیرو، افتتاح بخش سی تی اسکن بیمارستان لقمان حکیم سرخس توسط رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، آغاز احداث شبکه جمع‌آوری و تصفیه‌خانه فاضلاب خواف و کلنگ زنی پروژه ۲۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن در این شهرستان با حضور وزیر ورزش و جوانان به دنبال داشت.

یعقوب‌علی نظری، استاندار خراسان رضوی در نشست خبری اعلام مصوبات سفر اول هیأت دولت به خراسان رضوی که ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد اظهار کرد: در این سفر ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ۱۳۷۹ میلیون دلار نیز در بخش ارزی و منابع مالی تصویب شد.

وی ادامه داد: همچنین ۳۱ هزار و ۴۴۸ میلیارد تومان نیز تسهیلات مصوب شد که قرار است برای فعالیت‌های اقتصادی طی سه سال پرداخت شود و پروژه‌هایی که در ارتباط با مصوبات این سفر است نیز به نتیجه خواهد رسید.

آن‌چه از شواهد و قرائن مشخص است دومین سفر هیأت دولت سیزدهم به استان خراسان رضوی در فصل بهار امسال انجام خواهد شد؛ سفری که می‌تواند فضای مناسبی برای پیگیری مصوبات سفر اول و رفع مشکلات و موانع مصوبات اجرا نشده را پیش روی مسؤولان استان بگذارد.

پیگیری دریافت اعتبار برای اجرای ۵۱ مصوبه هیأت دولت در خراسان رضوی

جواد خدایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که در حوزه‌های مختلف استان چه مصوباتی از دور اول سفر هیأت دولت محقق شده است گفت: از مجموع ۱۸۰ مصوبه دور اول سفر هیأت دولت به استان، ١٢٩ مصوبه محقق شده یا در آستانه تحقق کامل است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی افزود: این مصوبات در قالب ۱۵ دستگاه اجرایی و ۱۲ وزارت خانه محقق شده و شامل حوزه‌های برق، بهداشت و درمان، صنعت، محیط زیست و حمل و نقل و راه است.

وی در پاسخ به وضعیت مصوبات نیمه تمام نیز اظهار کرد: ۵۱ مصوبه از مجموع مصوبات هیأت دولت در حال پیگیری برای دریافت اعتبار است و تا انتهای دولت به بهره برداری خواهد رسید.

خدایی با بیان اینکه حوزه‌های مصوبات قابل بهره برداری شامل ورزشی، بهداشتی و درمانی، زیربنایی، فرهنگی، آموزشی، کشاورزی و صنعتی است تصریح کرد: پنج مصوبه در حوزه ورزشی شامل استادیوم، سالن و زمین چمن مصنوعی، ۱۲ مصوبه در حوزه برق، آب و فاضلاب و گازرسانی شامل پست برق ۱۳۲ و ۴۰۰ کیلو ولت، آبرسانی به شهرها و روستاها، گازرسانی به ۲۳۲ روستا و یک شهر و یک مصوبه با عنوان ایجاد سیستم کنترل و پایش آلودگی محیط زیست از جمله این مصوبات است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی چهار مصوبه درباره مجتمع‌های فرهنگی و ۱۲ مصوبه در حوزه علوم و تحقیقات را از دیگر مصوبات بیان کرد و افزود: شش مصوبه در حوزه جهاد کشاورزی شامل احیا و مرمت بیش از ۴۰۰ کیلومتر قنات، انتقال آب با لوله، استخر ذخیره آب، ساخت سیل بند و …، شش مصوبه در حوزه بهداشت و درمان شامل ساخت و بهره‌برداری از بیمارستان، مراکز بهداشت شهری و روستایی، دانشکده و…و دو مصوبه درباره تصفیه خانه‌های شهرک‌های صنعتی هم از جمله آنها بود.

وی به ۹ مصوبه جاده‌ای، روکش ۱۶۰۰ کیلومتر از محورهای شریانی و ایمن سازی ۵۴ نقطه حادثه خیز در استان اشاره و خاطرنشان کرد: بازنگری در طرح هادی ۱۱۱۳ روستا و اجرای طرح هادی در ۱۱۴۱ روستا از دیگر مصوبات دور اول سفر دولت سیزدهم به خراسان رضوی بود.

خدایی افزود: احداث و بازسازی ۳۰۳۵ کلاس جدید و بازسازی و مقاوم سازی ۳۳۰ کلاس قدیمی، جایگزینی کلاس‌های کانکسی و ساخت سالن و استخرهای آموزشی از جمله مصوبات هیأت دولت در حوزه آموزش بود.

سه ایستگاه سنجش گرد و غبار با تحقق ۱۰۰ درصدی

ایجاد سیستم کنترل و پایش آلودگی محیط زیست یکی از مصوبات سفر هیأت دولت به خراسان رضوی بود که در همین خصوص مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تا قبل از شروع به کار دولت سیزدهم هیچ شهرستانی در استان خراسان رضوی مجهز به ایستگاه سنجش گرد و غبار نبود اظهار کرد: سه ایستگاه سنجش گرد و غبار با تحقق ۱۰۰ درصدی مصوبه سفر رئیس جمهور جهت نصب و فعال‌سازی به شهرستان‌های سبزوار، گناباد و تربت جام این استان تحویل داده شد.

مهدی اله پور افزود: تا کنون هفت شهرستان خراسان رضوی شامل مشهد مقدس، خواف، سرخس، نیشابور، گناباد، سبزوار و تربت جام مجهز به ایستگاه سنجش گرد و غبار شدند.

وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از محل اعتبارات ملی ۶۰ میلیارد ریال برای تجهیز شش شهرستان استان خراسان رضوی به ایستگاه سنجش گرد و غبار هزینه شد.

سفرهای استانی دولت سیزدهم علاوه بر نظم و استمرار از ویژگی دیگری هم برخوردار است و آن برگزاری جلسات کارشناسی و احصاء نیازهای واقعی و ضروری استان‌ها برای تصویب در هیأت دولت است؛ فرصتی که اگر مسؤولان استان در روزهای باقیمانده به خوبی از آن استفاده کنند زمینه تحقق کامل مصوبات دور اول و تصویب مصوباتی در راستای حل مشکلات و موانع پیش روی توسعه استان در دور دوم سفرهای استانی فراهم خواهد شد.

کد خبر 6089541

دیگر خبرها

  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج نخبگان
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است
  • ساخت هزار و ۵۰۰ مسکن برای خانواده های کم درآمد مشهدی
  • ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکن محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • درحال ساختن بودن۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد در حال ساخت است
  • جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند