Web Analytics Made Easy - Statcounter



نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برخی هم هستند که نمی‌‌‌توانند FATF را تلفظ کند اما درباره آن اظهارنظرهای مختلفی می‌‌‌کنند؛ طبق آموزه‌‌‌های امیرالمومنین (ع) اگر در مورد آن چیزی که نمی‌‌‌دانیم اظهارنظر کنیم ظلم است.

به گزارش ایلنا، مسعود پزشکیان امشب در مراسم ضیافت افطار شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان قم که با حضور فعالان سیاسی و در محل سالن اجتماعات خانه معلم قم برگزار شد، با اشاره به مباحث مطرح شده پیرامون قانون FATF گفت: خبرنگاری پیرامون این موضوع از بنده سوال کرد و در من در پاسخ گفتم نمی‌‌‌دانم FATF چیست بلکه باید این موضوع را از کارشناسان پرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرو این مصاحبه کوتاه بنده بزرگی در مشهد هم گفته بود نایب رییس مجلس نمی‌‌‌داند FATF چیست، در حالی که من می‌‌‌دانم اما اظهارنظر نمی‌‌‌کنم چون کارشناس این موضوع نیستم اما آن بزرگ مشهد خودش نمی‌‌‌داند که FATF چیست.

کارشناسی هم چیزی نیست که با زور محقق شود

وی با بیان اینکه ممکن است بنده از جزییات قانون FATF خبر داشته باشم اما برای آن نکته نمی‌‌‌نویسم، اظهار داشت: معتقدم بحث FATF باید به کارشناسان واگذار شود اما متاسفانه می‌‌‌رویم و از مردم کوچه و بازار می‌‌‌پرسند FATF چیست و بعد آن را در تلویزیون ملی ما پخش می‌‌‌کنند؛ باید پرسید که این مردم تا چه میزان از جزییات FATF مطلع هستند اما برخی هم هستند که نمی‌‌‌توانند FATF را تلفظ کند اما درباره آن اظهارنظرهای مختلفی می‌‌‌کنند؛ طبق آموزه‌‌‌های امیرالمومنین (ع) اگر در مورد آن چیزی که نمی‌‌‌دانیم اظهارنظر کنیم ظلم است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دنیایی زندگی می‌‌‌کنیم که باید به کارشناسان آن احترام گذاشت و کارشناسی هم چیزی نیست که با زور محقق شود. حتی من که متخصص پزشکی قلب هستم حق ندارم این کار را که مدتی به علت مشغله‌‌‌های دیگر از آن دور بودم را انجام دهم چون ممکن است عوارضی را برای بیماری ایجاد کند.

اگر ساختار نظارت پولی در مملکت داشتیم، این بلاها بر سر اقتصاد ما نمی‌‌‌‌آمد

پزشکیان افزود: از مردم کوچه و بازار می‌‌‌خواهم که در مورد FATF نظر دهند، واقعا آنها میزان از این قانون اطلاع دارند و بعد آن را از تلویزیون پخش می‌‌کنند که ببینند مردم چه می‌‌گویند.

وی با بیان اینکه FATF یعنی اینکه پول چه زمانی متولد می‌‌شود، در چه مسیری حرکت می‌‌کند و در کجا خاک می‌‌‌شود و از بین می‌‌‌رود، تصریح کرد: البته بزرگان نظام هر تصمیمی در این مورد بگیرند، برای ما محترم و اجرا می‌‌‌‌کنیم اما اگر یک ساختار نظارت پولی در مملکت داشتیم، این بلاها بر سر اقتصاد ما نمی‌‌‌‌آمد که مثلا موسسات مالی ده‌ها میلیارد تومان پول مردم را بگیرند و بعد بگویند این پول گم شده است و ما نمی‌‌‌دانیم کجاست، مگر چنین چیزی امکان دارد؟ این همه زمین‌‌‌خواری و پول‌‌‌خواری و... در مملکت پیش می‌‌‌آید و ما هنوز نتوانستیم جلوی این اشکالات را بگیریم. این به خاطر ناتوانی و عدم علم آگاهی ما است.

در دوره احمدی‌‌‌نژاد ۷۵۰ میلیارد دلار نفت فروخته شد، آن پول‌ها کجاست؟

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات مربوط به موسسات مالی و اعتباری کشور خاطرنشان کرد: بخشی از مردم آمده‌‌اند که در موسسات مالی و اعتباری که در این نظام فعالیت می‌‌‌کرده، پول گذاشته و سرمایه‌‌‌گذاری کرده‌‌اند. حالا ما از طرف نهادهای مختلف کشور مانند مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و دولت جمع می‌‌شویم و نمی‌‌دانیم این پول‌‌‌ها کجاست و آن ضرب‌‌المثل معروف را زنده می‌‌کند که پیدا کنید پرتقال فروش را.

پزشکیان با بیان اینکه طبق قانون FATF نمی‌‌‌شود پول مملکتی گم شود، ابراز داشت: در دوره احمدی‌‌‌نژاد ۷۵۰ میلیارد دلار نفت فروخته شد در حالی که با آن پول می‌‌‌شد همه چیز این مملکت را دگرگون کرد اما الان بپرسید آن پول‌‌ها کجاست؟ رهبر معظم انقلاب چندی پیش اجازه دادند هشت میلیارد تومان برای مدیریت آب‌های مرزی صرف شود، حالا مقایسه کنید که ۷۵۰ میلیارد دلار چه فاصله‌‌ای با این هشت میلیارد دارد و چه میزان از این کارها را می‌‌‌شد انجام داد.

حداقل در داخل سیستم شفافیت مالی داشته باشیم

وی اضافه کرد: اگر به دنبال شفافیت هستید باید پول را رصد کنیم؛ حالا ما می‌‌گوییم با خارجی‌‌‌ها و قانون FATF همراه نشویم، خب حداقل در داخل سیستم شفافیت مالی داشته باشیم.

نایب رئیس مجلس یادآور شد: علم سلطان است و مملکت را با علم می‌‌شود، مدیریت کرد.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۴۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، آمار مربوط به سهم تسهیلات پرداختی به مردم برای ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است که نشان از انحراف بالای شبکه بانکی در ضعف نظارت و رگولاتوری بانک مرکزی دارد. تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد؛ همچنان ۱۸ بانک تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم به این طرح تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. 

یکی از جنبه‌های کلیدی افزایش تولید مسکن، در دسترس بودن تسهیلات بانکی برای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن است. با حل شدن معضل تسهیلات بانکی و اعطای تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن؛ نخست، برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید مسکن حرکت و دوم، برای رفع مهم‌ترین دغدغه مردم یعنی دسترسی به مسکن اقدام خواهیم کرد. از همه مهم‌تر اینکه در شرایط رکودی فعلی اقتصاد کشور، از محل ساخت مسکن به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی کشور، بیش از ۱۳۰ رشته فعالیت مرتبط با ساخت مسکن نیز به رونق خواهند رسید.

در خصوص ضرورت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش مردمی اقتصاد برای ساخت مسکن و اصلاح رگولاتوری بانک مرکزی، در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس آقایان آرا شاوردیان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بانک‌ها تسهیلات را به‌جای مردم به زیرمجموعه‌های خود دادند 
آرا شاوردیان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: در دو سه سال گذشته  تسهیلاتی که باید بانک‌ها در اختیار مردم و انبوه‌سازان برای ساخت مسکن قرار می‌دادند، نداده‌اند و بیشترین تخلف در بخش بانک‌های خصوصی بوده که موجب شده است سهم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم بسیار پایین باشد. بانک دولتی مسکن تنها بانکی بوده که خوب عمل کرده و حدود ۲۰درصد به تعهداتش در حوزه واگذاری تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است. بانک‌های دیگر به‌جز اینکه دلالی و در حوزه‌های مختلف  سرمایه‌گذاری کردند و یا به کارکنان و زیرمجموعه‌های خود وام دادند، کار دیگری انجام ندادند. 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم امسال بانک‌ها به این تکالیف عمل کنند تا موانع سرراه مردم برای ساخت مسکن رفع شود. بر اساس مصوباتی که در مجلس، کمیسیون عمران و توافقات وزارتخانه‌های راه‌وشهرسازی و اقتصاد اتفاق افتاد قرار بود بانک‌ها این تسهیلات را به‌جای اینکه در حوزه‌های دیگر ببرند باید برای ساخت مسکن در اختیار مردم و انبوه‌سازان قرار می‌دادند که از این قانون تخطی کردند.

شاوردیان با اشاره به ضرورت عرضه زمین بیشتر به مردم توسط وزارت راه‌وشهرسازی گفت: قرار بود دستگاه‌های دولتی زمین‌های مازاد خود را در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد که این مأموریت قانونی هم در حد مطلوب اتفاق نیفتاده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم امسال که سال جهش تولید و مشارکت مردم است در تولید مسکن شاهد جهش باشیم باید مجلس و کمیسیون عمران نظارت بر اجرای این قانون را بیشتر کنند و همه دستگاه‌های اجرایی  نیز زمینه را فراهم کنند تا زمین مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد و موانع در این زمینه برداشته شود.

تخلف نظام بانکی در غیاب ناظر
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای مشارکت در بحث ساخت مسکن گفت: این اتفاقی که در انبوه‌سازی در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد هم هزینه‌های مسکن را بالا برده و هم موجب کُند شدن ساخت پروژه‌های مسکن ملی شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به ضرورت عرضه زمین به مردم توسط دولت در کنار تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی به مردم توسط شبکه بانکی اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجلس در بحث زمین رایگان و تسهیلات مسکن باید بانک‌ها به دولت کمک کنند تا پروژه مسکن ملی اجرایی شود. در برخی استان‌ها این پروژه پیشرفتی نداشته است و بانک‌ها به تکالیفشان عمل نکرده‌اند. مجلس باید به وظایف نظارتی‌اش عمل کند تا هم زمین به صورت رایگان در شهرها و روستاها در اختیار مردم قرار گیرد و هم بانک‌ها تسهیلات لازم را بپردازند.

آصفری بیان کرد: باید مشخص شود نقدینگی که امروز در اختیار بانک‌هاست کجا هزینه و صرف چه کارهای می‌شود، این نقدینگی باید در حوزه مسکن، تولید و درمان هزینه شود ولی متأسفانه به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی این پول در عرصه سوداگری هزینه می‌شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها خاطرنشان کرد: نظارت جدی بر وظایف دستگاه‌های متولی اجرای نهضت ملی مسکن باید از سوی مجلس و نهادهای نظارتی انجام شود. دولت باید موانع سرراه مشارکت مردم را بردارد که آن‌ها بدون دغدغه در حوزه مسکن ورود کنند.

گفتنی است افزایش دسترسی به تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی، ایجاد شغل و بهبود شرایط کلی زندگی برای جمعیت کمک کند. علاوه بر این، بخش مسکن این ظرفیت را دارد که به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی در ایران عمل کند. با افزایش عرضه زمین و اعطای تسهیلات ساخت مسکن، دولت نه‌تنها می‌تواند کمبود مسکن را برطرف کند، بلکه موجب رشد صنعت ساختمان و بخش‌های مرتبط با آن می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • دانشگاه رازی آماده پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه رازی برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • امیرعبداللهیان: ایرانیانی که نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد، از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • آمادگی دانشگاه رازی برای پذیرش و جذب تمامی استادان و دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا
  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم
  • بازدید عمومی مردم، مدیران و کارشناسان همراه با خانواده از رویداد حمل‌ونقل دانش‌بنیان
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • تبلیغات داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس در گنبد آغاز شد
  • امیرعبداللهیان: ایرانیان معدودی تحت تاثیر فضاسازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند/ آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟