Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سنندج - ايرنا - رئيس مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي کردستان گفت: محققان اين مرکز سال گذشته به 12 يافته جديد تحقيقاتي در زير بخش هاي کشاورزي اين استان دست يافتند.

محمدحسين سدري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين يافته ها در بخش هاي دامداري، پرورش زنبور عسل، زراعت، منابع طبيعي و مراتع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: چهار مورد از اين يافته هاي تحقيقاتي در مورد راه هاي پرورش بز مرخُز کردستان از گونه هاي دامي و نژادهاي حفاظت شده اين استان، است.
سدري تاکيد کرد: اين يافته ها شامل افزايش عملکرد توليد مثل ماده بزهاي مرخُز با سه بار زايش در دو سال با هورمون تراپي، افزايش بازدهي توليد مثل با القاي خارج از فصل، افزايش راندمان توليد مثل در اين گونه با بهره گيري از سطوح مناسب انرژي قابل متابوليسم در جيره غذايي و بهترين و اقتصادي ‌ترين پروتکل براي تيمار ماده بزهاي مرخُز با پروژسترون در هنگام القاي خارج از فصل است.
وي سه يافته تحقيقاتي را در زمينه پرورش زنبور عسل اعلام کرد و يادآور شد: اين يافته ها شامل تعيين کيفيت عسل توليدي استان و زمان و شرايط مناسب نگهداري آن، ميزان آلودگي زنبورستان ها به بيماري لوک آمريکايي و تشخيص ويروس هاي بيماري زاي زنبور عسل است.
سدري يافته هاي بخش دامداري را شامل چهار مورد تعيين اهداف و طرح هاي توسعه دامداري سنتي در کردستان، ارائه پيشنهادات لازم براي افزايش توليد شير در واحدهاي صنعتي گاو شيري استان، معرفي پتانسيل توليد شير در گاوهاي بومي استان و ارائه پيشنهادات کاربردي در کاهش هزينه جايگاه گاوداري هاي شيري صنعتي دانست.
رئيس مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي کردستان گفت: معرفي رقم گندم نان پرآو از ديگه يافته هاي تحقيقاتي اين مرکز در سال گذشته است که کشت آن را فقط براي ديم زار‌هايي با ميانگين بارش سالانه بيشتر از 400 ميلي متر توصيه مي کند.
وي اضافه کرد: ميانگين عملکرد دانه اين رقم جديد دو هزار و 735 کيلوگرم در هکتار و نسبت به بيماري‌هاي زنگ زرد و قهوه‌اي و همچنين خوابيدگي سنبله (ورس) نيز مقاوم است.
به گزارش ايرنا، نخستين واحد و هسته تحقيقاتي بخش کشاورزي کردستان سال 1343 با عنوان اداره اصلاح و تهيه نهال و بذر تاسيس شد، اين مرکز سال 1394 با عنوان مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي کردستان کار خود را ادامه داد.
هم اکنون 35 محقق و پژوهشگر در جمع نيروي انساني اين مرکز مشغول فعاليت هستند که 21 نفر از آنان عضو هيات علمي هستند.
اجراي بيش از 630 طرح تحقيقاتي از جمله فعاليت هاي اين مرکز در در 12 سال گذشته است که در نتيجه اين تلاش ها 205 يافته و دستاورد تحقيقاتي کاربردي، 850 مقاله علمي انگليسي و فارسي ارائه و 13 جلد کتاب نيز منتشر شده است.
در حال حاضر اين مرکز با بهره مندي از چهار بخش تحقيقاتي زراعي - باغي، منابع طبيعي، علوم دامي و آبخيزداري، سه واحد تحقيقات اقتصادي - اجتماعي، کنترل و گواهي بذور نهال و اطلاع رساني، سه ايستگاه تحقيقاتيي، 2 پايگاه تحقيقاتي و سه آزمايشگاه تخصصي در امر تحقيقات و آموزش کشاوري فعاليت مي کنند.
3034/9102
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۸۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد

داور داوردان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهرستان سرعین به عنوان یکی از مناطق مهم کشاورزی استان، از طریق اجرای طرح جهاد میدانی توسط محققان متخصص در زمینه زراعت و حفظ نباتات، بهبود و توسعه قابل توجهی را در این بخش به دست آورده است.

وی افزود: این طرح که با هدف ارتقای عملکرد و بهره‌وری کشاورزی در این منطقه اجرا شده است، توانسته با ارائه روش‌های نوین و کارآمد، به تولید بیشتر و کیفیت بهتر محصولات کشاورزی در این منطقه کمک کند.

مدیر جهاد جهاد کشاورزی سرعین با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین اقدامات این طرح، آموزش به روش‌های پیشرفته زراعت و حفظ نباتات به کشاورزان است، گفت: محققان با بررسی علمی و آزمایش‌های میدانی، روش‌های بهینه کاشت و داشت، آبیاری، مدیریت آفات و بیماری‌ها، و استفاده از کودهای طبیعی را به کشاورزان آموزش دادند که این آموزش‌ها منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هدر رفت منابع طبیعی شده است.

داوردان با اشاره به اینکه بررسی و اعمال تکنولوژی‌های نوین در زمینه کشاورزی نیز در این طرح مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: استفاده از سامانه‌های هوشمند در مدیریت آبیاری، کنترل دقیق میزان کوددهی، استفاده از سنسورها و دستگاه‌های خودکار در تشخیص بیماری‌ها و آفات، از جمله فناوری‌هایی هستند که در این طرح مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این اقدامات توانستند عملکرد کشاورزی را بهبود بخشیده و همچنین به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی منابع طبیعی کمک کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرعین تصریح کرد: طرح جهاد میدانی محققان در بخش زراعت و حفظ نباتات در شهرستان سرعین نشان دهنده تلاش‌های قابل توجه محققان و متخصصین برای توسعه پایدار و بهره‌وری بالا در بخش کشاورزی بوده و علاوه بر ارتقای سطح زندگی کشاورزان، به توسعه اقتصاد منطقه و استان نیز کمک می‌کند.

کد خبر 6100529

دیگر خبرها

  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • جزئیات اعزام زائران کردستانی به سالگرد ارتحال امام (ره)+فیلم
  • رقابت ۲۸۰ دانش آموز کردستانی در ‌مسابقات‌ دادرس هلال‌احمر
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه‌بردار کردستانی
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه بردار کردستانی
  • ۴ هزار کردستانی به مراسم سالگرد ارتحال امام راحل اعزام می‌شوند
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • بانوان کردستانی به یک نشان سیمین نقره دست یافتند