Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@08:44:15 GMT

مادر، زیر تیغ طبابت

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۴۸۵۱۶

مادر، زیر تیغ طبابت

قصور و یا تقصیر فرقی نمی کند، نامش را هرچه بگذاری صحبت در مورد از بین رفتن جان آدمی است.

به گزارش ایسنا، قصور پزشکی موضوع جدیدی نیست که برای درک آن بخواهیم سطری را به توضیح بپردازیم. از خطای پزشکی  می‌توان به جا ماندن ادوات پزشکی در بدن بیمار و یا نادرست عمل کردن عضو سالم به جای عضو بیمار اشاره کرد.

در میان تمام رشته‌های پزشکی، رشته‌ای که بیشترین رشد قصور را به خود اختصاص داده است، در زنان و زایمان مربوط به تولد نوزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطایی که گاهی جان مادر را هم می گیرد و یا بعد از 9 ماه بارداری نوزادی مرده به دنیا می‌آورد.

مسلما یکی از لذت بخش ترین تجربه های زندگی هر فردی تجربه پدر و مادر شدن است. حال تلخی این اتفاق را تصور کنید، نوزادی را که مادر 9 ماه تحمل کرده تا به سلامت به دنیا آید ممکن است زنده نمانده و یا با آسیبی به مادر و فرزند متولد شود.

محبوبه والیانی‌ـ رییس انجمن علمی مامایی استان اصفهان ضمن تائید اینکه بیشترین قصور پزشکی در رشته زنان و زایمان رخ می دهد، ادامه داد: به دلیل اورژانسی بودن این رشته و همچنین به دلیل اینکه به جان دو نفر مربوط می‌شود دقت در این رشته از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی تصریح می کند: البته اسم این اقدام را نباید قصور پزشکی عنوان کنیم. بلکه باید گفت احتمال خطا در این رشته افزایش پیدا می‌کند و این گونه شاید بتوان پذیرفت که احتمال خطا در رشته زنان و زایمان بیشتر از رشته‌های دیگر است زیرا با دو جان در ارتباط است.

عضو هیئت علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در بسیاری موارد زایمان‌ها حالت اورژانسی پیدا می کنند و اگر به موقع و درست تصمیم گرفته نشود می‌تواند منجر به  خطا و مشکلات جدی شود، افزود: فعلا آماری در دسترس نیست که چه درصدی از زنان از سزارین یا زایمان طبیعی استقبال می‌کنند اما طبق تحقیقاتی که در سال‌های قبل انجام شده است، استقبال مادران از سزارین نسبت به زایمان طبیعی بیشتر بوده است.

والیانی خاطرنشان کرد: دلایل مختلفی وجود دارد تا مادران از حق طبیعی خود و جنین که همان زایمان طبیعی است فاصله می گیرند و به سزارین روی می‌آورند.

وی ادامه داد: گروه‌های مختلفی از جمله خانواده، همسایه‌ها، برخی از متخصصین و ماماها مادر را به سمت سزارین هدایت می کنند. یعنی در واقع مادران باید خودشان به  درستی تصمیم بگیرند نه اینکه تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار گرفته  و آنها را به سمت سزارین بکشاند. به همین دلیل باید به مادران مشاوره دهیم تا انتخاب خوبی برای نوع و مدل زایمان داشته باشند.

رییس انجمن علمی مامایی استان اصفهان با اشاره به اینکه در پی این زایمان طبیعی، تکامل جنین از یکسو و تکامل روحیات مادری در نقش والدی برای مادر  بودن صورت می گیرد، ادامه داد: باید  بدانیم که حق همه مادران و جنین‌ها است که زایمان طبیعی را تجربه کنند. بدین معنا که اگر مادر را بدون علت به سمت سزارین ببریم درواقع  یک فرصت استثنایی را از  مادر گرفتیم.

والیانی با اشاره به اینکه مادرانی که وضعیت زایمان طبیعی آنها خطر بالایی دارد در اولویت سزارین هستند، تصریح کرد: در این حالت وظیفه ماما است که او را هدایت کند، اما با این وجود بیش از 80 درصد مادران که قابلیت انجام زایمان طبیعی را دارند  باید از این فرصت استفاده کنند.

وی افزود: بر اساس گزارشات 80 تا 85درصد مادران توانایی و قابلیت انجام زایمان طبیعی را دارند. اگر این فرصت از آنها گرفته شود آنها در نقش والدی شان دچار مشکل می شوند و کودک در حین تولد بسیاری از موارد از جمله مغز و سیستم تنفسی‌اش می تواند متکامل شود.

رییس انجمن علمی مامایی استان اصفهان تصریح کرد: بنابراین اگر این فرصت طلایی از مادران  گرفته شود خطایی بزرگ است که  در هیچ کجا نیز  ثبت نمی‌شود. در نظام سلامت موضوع رایگان بودن زایمان طبیعی هنوزباقی است و در بیمارستان‌های خصوصی نیز طبق تعرفه‌ای که قبلا بوده است ادامه دارد.

هم چنین، علی سلیمان پور- مدیر کل پزشکی قانونی استان اصفهان  با بیان اینکه یکی از علت‌های قصور و یا خطای پزشکی در رشته زنان و زایمان به دلیل ماهیت اقدام درمانی است، خاطر نشان کرد: هر  گونه اقدامی در این زمینه یک موضوع کاملا فوریتی است زیرا  این اقدام منجر به خلقت یک نوزاد می‌شود.

وی ادامه داد: ماهیت عمل و اقدام درمانی متولد شدن نوزاد یک موضوع کاملا پیچیده است و موضوعی توام با خطر است. زیرا در مواردی نوزاد در رحم مادر مشکلاتی از جمله اینکه بند ناف دور گردن جنین پیچیده است و یا زایمان بچه غیر عادی است، دارد.

مدیر کل پزشکی قانونی اصفهان تصریح کرد:  بدین معنا که جنین به صورت طبیعی وارد کانال زایمان نشده است و موضوعات زمینه‌ای مانند اینکه لگن مادر متناسب نباشد و یا مادر همکاری مناسبی برای زایمان نداشته باشد. 

سلیمان پور با اشاره به اینکه  ممکن است حتی  بیماری‌های زمینه ای در بروز این اختلال تاثیر گذار باشد، گفت: می توان  این گونه عنوان کرد که ذاتا یک مجموعه ای از شرایطی در مقطع زمانی تولد نوزاد از مادر توام با خطر کرده است. در این صورت طبیعی است که کوچک ترین  غفلتی نیز در این موضوع مهم اتفاق افتد نتایج آن فاجعه آمیز است.

وی تصریح کرد: زمانی که شاهد خطا در سایر رشته‌ها توسط کادر درمانی هستیم به کادر درمانی برای جبرانش فرصت داده می‌شود اما در موضوع زنان و مامایی به دلیل ماهیت عمل معمولا کوچک ترین خطاها  نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام طبابت مادران باردار منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۸۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور

بابک شکارچی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی  که طب ایرانی میراث کشور ما است و در صورتی که درست به دنیا معرفی شود می‌تواند در کنار درمان، ارزآوری هم در کشور ما داشته باشد. 

وی در خصوص برگزاری اولین کنگره طب ایرانی در خرداد ماه توسط انجمن علمی طب سنتی گفت: برگزاری کنگره طب ایرانی دو جنبه دارد یکی برای خود مجموعه جامعه پزشکی و خدمات دهندگان سلامت کشور که شامل پزشک و پرستار و دندانپزشک و مدیکال می‌شود و قسمت دیگر مردم هستند که این خدمات را دریافت می‌کنند.
 

شکارچی بر این باور است که از این آشفته بازاری که وجود دارد تنها سوداگرانی سود می‌برند که به اسم طب ایرانی، طب سنتی و اسامی عجیب و غریب خودشان را معرفی می‌کنند. در واقع این افراد هم نام طب سنتی را زیر سوال می‌برند و هم به شدت به سلامت مردم لطمه وارد می‌کنند. 

وی توضیح داد: ما باید برای شناساندن طب ایرانی به مردم دو کار را انجام دهیم که برگزاری چنین کنگره‌هایی می‌تواند یکی از این کار‌ها باشد چرا که خود جامعه پزشکی کشور با این طب بیشتر آشنا می‌شود این فقط نباید مختص به خود متخصصان طب ایرانی باشد بلکه باید در تمام کنگره‌هایی که در طول سال برگزار می‌شود یک پنل به طب ایرانی اختصاص پیدا کند تا این نوع طب به جامعه پزشکی بیشتر معرفی شود.

متخصص گوارش، متخصص خون و متخصص ریه و متخصص پوست و رشته‌های داخلی باید بدانند که این رشته که در حال حاضر در دانشگاه به صورت آکادمیک تدریس می‌شود و PHD تربیت می‌کند چگونه است. نکته اینجا است که خیلی از نقطه مطلوب برای معرفی طب ایرانی فاصله داریم و در واقع متخصصان این رشته این وظیفه را بر دوش دارند که این رشته را معرفی کنند. 

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی کشور ادامه می‌دهد: ما در سازمان نظام پزشکی در تلاش هستیم که همگرایی در این خصوص ایجاد کنیم تا این موضوع را شرح دهیم که طب ایرانی چه توانمندی‌هایی دارد و تا کجا می‌تواند پیش برود کجا می‌تواند در درمان بیماری به کار گرفته شود و کجا نمیتوان از ان استفاده کرد و یک جا‌هایی هست که مردم استقبال می‌کنند که به سمت طب ایرانی بیایند وظیفه ما آگاه کردن اینها است.

وی ادامه داد: اما بعد سومی هم داریم و آن اینکه در همه دنیا گروهی از مردم تمایل به استفاده از محصولاتی به نام ارگانیک دارند و اتفاقا در بیشتر فروشگاه‌ها این محصولات قیمت بالاتری هم دارد در واقع مصرف محصولات ارگانیک مختص طب ایرانی ما است و می‌توان به این وسیله توریسم درمانی به کشورمان بیاوریم البته فاصله زیادی با این ایده داریم چرا که زیر ساخت‌های آن هنوز انطور که باید در کشور ما مهیا نیست، اما می‌تواند به این موضوع توجه داشت که این موضوع مختص ماست یعنی اگر بخواهیم روی بحث توریست کار کنیم نمی‌توانیم به پای کشور‌هایی مانند فرانسه و ترکیه که بر روی زیر ساخت‌های گردشگری کار کرده اند برسیم، اما نکته اینجا است که ما طب ایرانی را داریم که مختص خود ما است و در صورتی که درست بر روی ان کار کنیم و مدیا تهیه کنیم و آن را در اختیار مردم در همه دنیا قرار دهیم می‌توانیم در جذب توریست موفق باشیم. 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • پایانی بر شروع دوباره طبابت دندانپزشک قلابی در بروجرد
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • پیگیری علت فوت مادر باردار در اندیمشک
  • مهارت کارشناسان اورژانس ناجی مادر و نوزاد دوقلویش
  • برخی رشته‌های تخصصی پزشکی در حال حذف شدن است