Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا عصر سه شنبه در جلسه پارلمان اروپا با برشمردن اقدامات صورت گرفته برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران، گفت: هم اکنون تمرکز روی شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی است که ارتباط کمتری با بازار آمریکا دارند.

موگرینی گفت: مشغول کار روی اقداماتی عینی با هدف حفظ همکاری با ایران در حوزه‌های کلیدی، از جمله زمینه‌های بانکی و فاینانس، تجارت و سرمایه‌گذاری، نفت و حمل و نقل هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مهم‌ترین چالش کنونی ما، یافتن راه حل‌هایی برای تعاملات بانکی و فاینانس است. این موضوعات هم در سطوح سیاسی و هم در نشست‌های کارشناسی فشرده که عمدتا به صورت روزانه در تهران و بروکسل برگزار می‌شوند، در دست بررسی است.

مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا افزود: تنها راه نتیجه بخش بودن این فعالیت‌ها، اقدام جمعی اعضا در سطح اتحادیه اروپا و نیز اقدامات فردی هر کشور به نحو هماهنگ است. 

وی ادامه داد: به همین جهت، تصمیم گرفتیم شبکه‌ای از نمایندگان معرفی شده از سوی هر یک از اعضای اتحادیه اروپا تشکیل دهیم تا کار با هماهنگی و تاثیرگذاری بیشتری ادامه یابد.

موگرینی افزود: ایران هم باید سهم خود را انجام دهد. تهران باید استانداردهای خود در مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم را بهبود بخشد و اصلاحات بانکی را توسعه دهد. این‌ها گام‌های اساسی برای جذب بیشتر بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی است.

وی با انتقاد از خروج آمریکا از برجام و ضمن اشاره به نشست سران آمریکا و کره شمالی گفت: این همان مسیری است که جامعه جهانی و اتحادیه اروپا برای بیش از یک دهه با ایران دنبال کرد و سه سال پیش به امضای برجام منجر شد. 

موگرینی هر جایگزین دیگری برای برجام را دارای پیامدهای «فاجعه‌بار» خواند و گفت: عزم ما برای حفظ برجام، در راستای منافع آمریکا هم هست؛ چرا که این توافق هم برای امنیت اروپا و هم آمریکا و خاورمیانه ضروری است. 

مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با اشاره به 11 گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تایید پایبندی ایران به برجام، گفت: موضع اروپا تغییر نکرده است و همچنان به اجرای موثر و کامل این توافق پایبند هستیم.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از جامعه جهانی از برجام اعلام حمایت کرده است و علت آن واقع‌گرایانه و صرفا در نتیجه نبود جایگزینی بهتر و جلوگیری از یک مسابقه تسلیحاتی دیگر در خاورمیانه است. این حمایت را من هر روزه در نشست‌ها و دیدارها می‌بینم.

موگرینی گفت : اروپا مسئول است که نحوه حفظ یکی از معدود ستون‌های کارآمد ساختار عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای را با شرکای خود بررسی کند.

مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با بیان اینکه اجرای تعهدات هسته‌ای دیگر طرف‌ها در برجام هم ادامه دارد، افزود: چین به پروژه‌های مربوط به مدرن‌سازی رآکتور اراک ادامه می‌دهد و پروژه تبدیل تاسیسات فردو به یک مرکز فیزیک و فناوری هم با همکاری روسیه در جریان است. در همین هفته جاری، برگزاری کارگاهی تخصصی با موضوع فردو پیش‌بینی شده است. 

موگرینی تاکید کرد: اجرای تعهدات اقتصادی برجام هم باید ادامه یابد؛ چرا که برداشتن تحریم‌ها و فرصت‌هایی که این موضوع برای عادی سازی تجارت و روابط اقتصادی با ایران ایجاد می‌کند، دیگر بخش اساسی توافق است.

وی با اشاره به خروج برخی شرکت‌ها از ایران، ادامه داد: این موضوع فشار زیادی در عرصه سیاست داخلی ایران به ویژه از سوی آن‌هایی ایجاد کرده است که همواره با این توافق مخالف بودند. از سوی دیگر اعتبار کل جامعه جهانی و نظام سازمان ملل متحد زیر سوال رفته است.

موگرینی در خصوص زمینه‌چینی ایران برای توسعه توانمندی هسته‌ای گفت: آشکار است که اقدامات اعلام‌ شده ایران نقض توافق نیست؛ اما کمکی هم به اعتمادسازی نمی‌کند.

موگرینی با تاکید بر اینکه در زمان مذاکرات با ایران، هر موضوع غیرهسته‌ای کنار گذاشته شده بود، گفت: برجام هیچ گاه قرار نبود همه مشکلات ما با ایران را حل کند. ولی این توافق، روزنه‌ای برای رسیدگی به دیگر نگرانی‌های مرتبط با ایران گشوده است. حفظ برجام می‌تواند زمینه بهتری را برای رسیدگی به این موارد ایجاد کند.

وی تحولات مرتبط با موضوع یمن را مثال زد و گفت: هم‌اکنون یک فرآیند گفت وگوی منطقه‌ای با مشارکت ایران و اتحادیه اروپا به ویژه فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس بنا گذاشته شده که تا همین حالا هم به گام مهمی در تسهیل بازدید نماینده ویژه سازمان ملل از صنعا منجر شده است.

موگرینی در بخش پایانی صحبت های خود خواستار حمایت پارلمان اروپا از مصوبه‌های اخیر کمیسیون اروپا برای اجرای قانون مسدودساز تحریم‌های آمریکا (Blocking Statute) و نیز دستورالعمل‌های جدید برای بانک سرمایه‌گذاری اروپا با هدف ترغیب سرمایه‌گذاری در ایران شد. 

این مصوبه ها در صورت عدم مخالفت پارلمان و شورای اروپا، پیش از بازگشت موج نخست تحریم های آمریکا علیه ایران اجرایی خواهند شد.

قانون مسدودسازی تحریم های آمریکا نخستین بار در سال 1996 برای مقابله اروپا با گروهی از تحریم‌ها علیه کوبا، ایران و لیبی تدوین شد. این قانون هم‌اکنون با اصلاحیه صورت گرفته‌، همه تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران را شامل می‌شود.

اجرای قانون مذکور، شرکت ها را از پیروی از تحریم های خارجی منع می کند و اتحادیه اروپا به موجب آن، احکام جریمه احتمالی برای کسب و کارهای اروپایی که با ایران همکاری می کنند را به رسمیت نخواهد شناخت.

فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۹۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند

معاون اول رییس جمهور گفت: ایران و زیمباوه باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری های دو کشور تهیه و پیگیری شود.

به گزارش ایسنا، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • وزیر صنایع کوچک و متوسط آفریقای مرکزی با وزیر خارجه دیدار کرد
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند