Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از پرستاران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به معاون پرستاری وزارت بهداشت، از شرایط خود انتقاد کرده و به بیان مطالبات خود پرداختند.

متن این نامه که رونوشت آن برای مقامات مسئول ارسال شده، به شرح زیر است:

احتراما به استحضار می‌رساند، پیرو جلسه حضوری نمایندگان فعالان صنفی با سرکار عالی در سال گذشته، متاسفانه تاکنون آثار مشهودی مبنی بر برطرف شدن موانع خدمتی جامعه شریف پرستاری دیده نشده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا خواهشمند است جهت تنویر افکار عمومی پرستاری، نتایج اقدامات انجام گرفته در موارد ذیل تشریح و هرچه فوری در جهت اجرای خواسته‌های ذیل که خواسته جمعیت دویست هزار نفری پرستاری کشور می‌باشد به عنوان بالاترین مقام اجرایی در حوزه پرستاری اقدام گردد.

مهمترین خواسته:

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به عنوان ام‌المطالب خواسته این صنف باید در اولین زمان ممکن اجرا و آئین‌نامه اجرایی آن توسط سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت نوشته و در برنامه بودجه سال بعد این وزارتخانه آورده شود.

سایرموارد:

۱- حذف قاصدک و جدا شدن اضافه‌کاری و کارانه و به‌روز شدن پرداخت اضافه‌کاری و محاسبه‌ی کارانه به روش نظام نوین با افزایش سهم غیرپزشکان و جدا شدن سهم صندوق پرستاران مانند پزشکان به عنوان زیرساخت اجرای تعرفه‌گذاری.

۲- تعیین تکلیف تبدیل وضعیت همکاران قراردادی، پیمانی، شرکتی با وجود نیاز بسیار به خدمات ایشان.

۳- واگذاری سریع صلاحیت حرفه‌ای به سازمان نظام پرستاری براساس مصوبه‌ی شورای سیاست‌گذاری و شخص وزیر و اصلاح آیین‌نامه‌ی آن به طوری که ابزاری برای کنترل و رعایت شرح وظایف و نحوه‌ی به‌کارگیری نیروهای پرستاری باشد.

۴- پرستاران بخش خصوصی از امنیت شغلی مناسب برخوردار شده و پرستاران در این مراکز از نظر حقوق قانونی مانند کارگران و اداره کار، با تصویب مصوبه‌ای در دولت توسط سازمان نظام پرستاری مورد حمایت قانونی قرار بگیرند.

۵- اجرای کامل قانون ارتقای بهره‌وری در تمام دانشگاه‌ها و برای تمام گروه‌ها ازجمله همکاران فوریت‌ها و بیهوشی و اطالق عمل و پیگیری اجرای کامل آن برای همکاران درمراکز خصوصی و نیمه خصوصی و...

۶- اجرای کامل قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور برای تمام گروه‌های پرستاری و اطاق عمل و بیهوشی و حذف آیین‌نامه وزارت بهداشت مبنی بر شرط سنی ۵۵ سال برای مردان و محدودیت ۲۵ سال سابقه کار برای بانوان.

۷- ایجاد تسهیلات مناسب جهت ارتقای همکاران بهیاری به پرستاری، مامایی، اتاق عمل و...

۸- ایجاد معاونت پرستاری دردانشگاه‌ها و اصلاح نحوه‌ی انتخاب مدیران پرستاری براساس شایسته‌سالاری.

۹- ایجاد تسهیلات مناسب جهت ارتفای همکاران بیهوشی و اتاق عمل با افزایش ظرفیت پذیرش ارشدهای مرتبط با این رشته‌ها و ایجاد رشته‌های ارشد متنوع برای ارتقای این همکاران (ارشد بیهوشی آموزشی، قلب، اعصاب و... / ارشد اتاق عمل آموزشی، قلب، اعصاب و...)

۱۰- حذف اضافه کار اجباری در بخش‌های دولتی و کنترل و نظارت بر بخش‌های خصوصی جهت کنترل سقف اضافه‌کار

۱۱- دستمزد واقعی و ماهیانه پرستاران متناسب با صنف پزشکان که دریافتی آنها برابر با دستمزد جهانی است با اختلاف حداکثر سه برابر در نرم جهانی افزایش یابد.

۱۲- برقراری فوق‌العاده ویژه برای پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دولتی مانند کارکنان ستاد که هم اکنون دریافت می‌کنند.

۱۳- استخدام پرستاران با توجه به اهمیت این حرفه و لزوم حفظ امنیت شغلی به‌صورت استخدام پیمانی باشد و ردیف استخدامی به نسبت دانشجویان فارغ‌التحصیل افزایش یابد.

۱۴- لزوم توجه به دانشجویان حرفه پرستاری و تامین خواسته‌های مشروح این صنف در نشست با شورای مرکزی دانشجویی سازمان نظام پرستاری.

۱۵- با توجه به اینکه اکثریت غالب پرستاران را بانوان تشکیل می‌دهند، در برخورد مستقیم با بیمار و همراهان محترم بارها شاهد برخوردهای قهری منجر به صدمه جسمی و روحی آنان در محیط کار بوده و هر روز هستیم. دولت محترم وزارت بهداشت را موظف کند تا شرایط مناسب و امنیت شغلی را جهت کار توام با امنیت برای آنان فراهم کند.

۱۶- اصلاح سختی کار همکاران و اتاق عمل و فوریت‌ها و هوشبری از درجه‌ی یک به درجه‌ی سه.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پرستاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۹۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم