Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس با کلیات لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز موافقت کردند

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی درادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه (۲۳خرداد)با کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز  با ۱۳۷ رای موافق، ۴۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر،‌ مواغقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود پزشکیان ،نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت، پس از تصویب کلیات این لایحه گفت:با تصمیم هیات رییسه این لایحه به صورت دو شوری بررسی می‌شود و برای بررسی جزئیات به کمیسیون اقتصادی ارجاع خواهد شد.

صطفی کواکبیان ،نماینده مردم تهران در مجلس در جریان بررسی  این لایحهگفت:وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم در حال حاضر مناسب نیست، شب می‌خوابیم و صبح بلند می‌شویم می‌بینیم قیمت‌ها از این رو به آن رو شده است. 

وی با بیان اینکه  وضعبت اقتصادی در شرایط کنونی بسیار بد شده است  اظهار داشت: وضع قاچاق کالا و ارز به اندازه‌ای وخیم است که به عنوان نماینده خجالت می‌کشم بگویم که از این دولت با چنین وضعیت اقتصادی حمایت کردم.زمانی که در وضعیت فعلی هستیم، حقیقتا یک دفعه می‌بینیم قیمت‌ها دگرگون شده است،‌ به عنوان مثال؛ تفاوت قیمت خودروها نسبت به یک ماه گذشته 20 میلیون تومان تفاوت کرده است و مردم می‌گویند شما برای چه می‌روید مجلس و در آنجا چه کار می‌کنید؟ 

کواکیبان خاطرنشان کرد: ما با این لایحه‌ای که در مجلس آورده‌ایم نمی‌توانیم وضعیت اقتصادی را سر و سامان دهیم، به عقیده من اسکله‌های غیرقانونی در این لایحه دیده می‌شود.

وی  ادامه داد:‌ برخی به من گفتند منظور تو در مخالفت با این لایحه در واقع سپاه و نیروهای نظامی است،‌ خیر، هرگز اینگونه نیست، سپاه که نمی‌رود کالا وارد کرده و تجارت کند، اگر سپاه باشد مسئله دفاعی خود را دنبال می‌کند.

وی بر همین اساس اضافه کرد: عناصری در این کشور هستند که واقعا قاچاق کالا را دارند، آنگاه ما به کولبران بدبخت گیر می‌دهیم و می‌گوییم تو که کولبر هستی بیخود کردی که کالا جابجا می‌‌کنی. ما سرمنشأهای اصلی قاچاق را فراموش می‌کنیم و به افراد جزئی ایراد می‌گیریم.

وی با اشاره به آمار دولت در حوزه قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: امیدواریم این آمار درست باشد که می‌گویند قاچاق کالا از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار رسیده است، اما وضعیت جامعه غیر از این را نشان می‌دهد. 

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: علت اصلی علت مخالفت من با این لایحه این است که این لایحه به دلیل اینکه 19 ماه قبل تهیه شده است، با توجه به شرایط فعلی پاسخگو نیست، بسیاری از گزارش‌های ما حاکی از این است که گمرک خود ایکسری‌ها را به گونه‌ای طراحی می‌کنند که قاچاق کالا به صورت قانونی انجام شود. 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این تشکیک ایجاد شده است، این طرح به کمیسیون اقتصادی بازگردد و در شرایط فعلی لایحه‌ای که تمام منافذ قاچاق کالا و به ویژه قاچاق ارز را ببندد، ارائه شود. 

کواکبیان تصریح کرد: در قدیم می‌گفتند در قاچاق کالا یک جمشید بسم‌الله در چهارراه استانبول بوده است که باعث می‌شده ارز بالا برود، اکنون که این جمشید بسم‌الله‌ها نیستند، پس چرا وضعیت اقتصادی اسفبار است؟ بخشی از علت اصلی گرانی این است که صرافی‌های ما به وظایف خود عمل نمی‌کنند و منافذ قانونی هم باید در این رابطه مشخص شود، بنابراین اگر در کمیسیون اقتصادی این لایحه بازگردد، شاید با شرایط فعلی مواد قانونی دقیق‌تری ارائه شود که ما شرمنده مردم نباشیم.

وی خاطر نشان کرد: کسانی هستند که برای افزایش حقوق چنددرصدی‌شان ساعت‌ها در مجلس بحث می‌کنیم، اما شب خوابیدند و صبح قدرت خریدشان نصف شد

پایان پیام/33

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس روز قدس مساجد شهید مدافع حرم ماه رمضان شهید خلیل تختی نژاد حجت الاسلام ارزانی راهپیمایی روز قدس صنایع دستی کانون های مساجد کالا قاچاق مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۳۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان

نمایندگان مجلس با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان با 94 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 234 نفر از نمایندگان حاضر در صحن مخالفت کردند.

بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در مجلس دو شیفته شد

در این نشست، ولی الله بیاتی سخنگوی امور داخلی کشور و شوراها در تشریح طرح کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان، اظهار داشت: گزارش کمیسیون امور داخلی در خصوص طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها و طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان و نیز طرح اصلاح محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی همگی مصوب سال 1396 و اصلاحات بعدی آن ها و همچنین طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه دارای 5 شهرستان به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع و بر اساس ماده 143 آئین نامه داخلی به دلیل اشتراکات موضوع با یکدیگر ادغام شد و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این مصوبه در جلسه یکم خرداد 1402 با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آن جایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات تقسیم سرزمین به حوزه‌های انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد لازم است مورد توجه قرار گیرد و رایج‌ترین معیار برای اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان برابری نسبی جمعیت است و طبق اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و پس از همه پرسی سال 68 و پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و موضوعات مرتبط با آن حداکثر 20 نماینده می تواند اضافه شود اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1358 تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال 78 صورت گرفت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد نمایندگان در محدوده حوزه‌های انتخابیه سالها است ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه ضروری است و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی 5 طرح ذیل یک طرح با عنوان اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن ها با هدف اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول شد و به استناد آئین نامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاه های اجرایی و نظارتی از اردیبهشت 1400 بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح 40 نماینده به 23 استان کشور اختصاص یافت و 20 نماینده متعلق به حوزه های جدید است و 20 حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل