Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@13:43:37 GMT

«ظرفیت تکمیل شد» بازی تکراری خودروسازان

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۵۶۱۷۲

ثبت نام خرید قسطی خودرو از سایت «ایران خودرو» در حالی از ساعت 10 صبح امروز(چهارشنبه) آغاز شد که مراجعه کنندگان در همان دقایق اولیه ورود، با عبارت «ظرفیت تکمیل شد» مواجه شده و تلاش آنها برای خرید ناکام ماند.

به گزارش ایرنا، نابسامانی بازار خودرو در هفته های اخیر موضوع تازه ای نیست؛ معضلی که نمایشگاه داران مسئولیت آن را به گردن خودروسازان انداخته و می گویند مدتهاست که خودروسازان بزرگ، محصولی به بازار عرضه نمی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در سوی دیگر ماجرا، خودروسازان قرار دارند؛ هرچند آنها در هفته های اخیر ماجرای «احتکار خودرو» و یا « نفروختن به امید گران شدن» را کتمان و انکار کردند و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز به ایرنا گفت که خودرو تولیدی «غیرقابل احتکار» است و تاکنون گزارشی در این زمینه به کمیسیون نرسیده است؛ اما به محض اعلام قیمت های جدید از سوی شورای رقابت، سایپا و ایران خودرو به بهانه عید سعید فطر، پیش فروش خودرو را با قیمت های جدید کلید زدند.


در تازه ترین اقدام، ایران خودرو عصر دیروز اعلام کرد سایت فروش این شرکت از ساعت 10 صبح امروز باز می شود و برای جلوگیری از دلالی و واسطه گری، افرادی که در 6 ماه گذشته از این شرکت خرید داشته باشند، امکان ثبت نام نخواهند داشت.


با این حال، مشاهده خبرنگار ایرنا نشان می دهد که سایت ایران خودرو دقایقی پیش از رسیدن به ساعت 10 صبح، از دسترس عامه مردم خارج شد و این قطعی تا چند دقیقه پس از ساعت 10 نیز ادامه یافت.


مساله تعجب برانگیز که در گذشته نیز چند بار تکرار شده؛ دسترسی مردم به سایت فروش، 10 دقیقه بعد از ساعت 10 و مواجه شدن با عبارت «ظرفیت تکمیل شد»، بود.


امروز ایران خودرو در فهرست محصولات خود، خانواده رنو، رنو ساندرو و گراند سوزوکی را حذف کرده و بقیه محصولات عرضه شده شامل خانواده پژو، رانا، سمند، دنا و وانت به همراه دو خودروی چینی دانگ فنگ و هایما بودند؛ نکته قابل تامل اینکه خودروها به صورت پیش فروش عرضه می شدند و نزدیکترین موعد تحویل آنها آبان 97 یعنی پنج ماه دیگر بود.


با این وجود در ساعت 10 و 10 دقیقه صبح که امکان دسترسی به سایت فراهم شد، تنها پیش فروش دو خودروی «هایما» برای تحویل در خرداد و تیرماه سال آینده و « وانت آریسان» برای مردم عادی باقی ماند.


در واقع این بار نیز فرصت برای خریداران واقعی خودرو فراهم نشد تا بار دیگر زمزمه ها و حرف های درگوشی مبنی بر اینکه «نمایندگی ها و کارکنان این شرکت پیش از عموم مردم با دسترسی ویژه به سایت، محصولات را پیش خرید می کنند» را قوت بخشید.


اکنون پرسش این است که با مصوبه شورای رقابت برای افزایش 7.18 درصدی قیمت محصولات ایران خودرو که زیر 45 میلیون تومان قیمت دارند و این خودروساز به مقصود خود در افزایش بهای خود رسیده، چرا همچنان فاقد ساز و کاری متقن برای دسترسی مصرف کننده واقعی خودرو به خرید محصول است.


پیگیری ایرنا از روابط عمومی شرکت ایران خودرو درباره چرایی وضعیت ایجاد شده در فروش اینترنتی، به نتیجه نرسید.

** واکنش مجلس به افزایش قیمت خودروها


امروز (چهارشنبه) جمعی از نمایندگان مجلس طرحی را برای بازگرداندن قیمت خودروهای زیر 45 میلیون تومان به نرخ سال 96 تهیه کرده اند که گفته می شود 200 نماینده پای آن را امضا کرده اند.


در این رابطه «تقی کبیری» از نمایندگان مجلس امروز در تذکری مستند به ماده ۱۱۰ آیین‌نامه داخلی از لاریجانی درخواست کرد با توجه به گرانی برخی کالاها از جمله خودرو، مجلس در جلسه علنی یا غیرعلنی این موضوع را پیگیری کند.


لاریجانی در این باره اظهار داشت: ‌این موضوع در هیات رییسه مجلس بحث شده و بناست هفته آینده جلسه‌ای در این زمینه داشته باشیم.


در واقع واکنش مجلس درباره گرانی خودرو، اقدام شورای رقابت با افزایش قیمت خودروهای کمتر از 450 میلیون ریالی (45 میلیون تومانی) است.


به گفته «رضا شیوا» رئیس این شورا، حداکثر متوسط افزایش قیمت برای محصولات ایران خودرو، سایپا و مدیران خودرو به ترتیب 7.18 درصد، 7.01 درصد و 5.62درصد مورد تایید مرکز ملی رقابت قرار گرفته است. البته درخواست خودروسازان، افزایش 24 درصدی قیمت خودروهای داخلی بود.


وی اظهار داشت که دلیل این افزایش قیمت ها با توجه به تورم بخشی اعلام شده از سوی بانک مرکزی، مقوله کیفیت اعلامی از سوی سازمان ملی استاندارد و بهره وری (2.5 درصد تعیین شده در برنامه ششم توسعه) بوده است.


شیوا یکی از دلایل افزایش بی رویه قیمت برخی خودروها در بازار را شرایط کنونی خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها دانست و گفت: در این وضعیت شاهدیم افرادی که نقدینگی سرگردان دارند، در زمینه خرید خودرو، سکه، ارز و غیره سرمایه گذاری می کنند؛ البته مردم مقصر آشفته این بازارها نیستند، اما دستکم می توانند با نخریدن خودرو در صورتی که نیاز ندارند، به مشکلات دامن نزنند.


وی تاکید کرد که تقاضای موجود در بازار خودرو، کاذب است و باید پذیرفت در چنین بازاری همواره افراد سوء استفاده کننده وجود دارند که به دنبال سودهای کلان و نامتعارف بازار را به هم می ریزند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۶۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد، بیشتر خودروهای داخلی و مونتاژی تغییر قیمتی تجربه نمی‌کنند، اما در این میان برخی از محصولات بازار با افت‌وخیز ناچیز همراه شدند.

اطلس یکی از جدیدترین محصولات سایپا امروز سه میلیون تومان ارزان‌تر شده و با نرخ ۵۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

شاهین G با سانروف خودروی رده بالای این شرکت نیز افت هفت میلیون تومانی را به ثبت رسانده و با ۷۵۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پژو پارس معمولی یکی از محبوب‌ترین‌های بازار داخلی امروز رکورد افزایش قیمت را زد و ۲۸ میلیون تومان گران‌تر از روز گذشته و با ۶۹۴ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا اتوماتیک V۴ یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها نیز امروز پنج میلیون تومان افت قیمت داشته و با یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۰ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۴ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۳۳ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۴۸ میلیون تومان، پژو پارس ۶۹۳ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۳۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۶۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک ۷۵۹ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۹۲۳ میلیون تومان، رانا پلاس ۶۳۵ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۷ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V۲ به قیمت ۹۸۲ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۷ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۷ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۹ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۸۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی و وارداتی نیز نوسان زیادی دیده نمی‌شود.

ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دستی یکی از ارزان‌ترین کراس‌اوورهای مونتاژی بازار، تغییری ندارد و با همان نرخ ۹۵۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

جک S۵ نیوفیس محصول محبوب کرمان موتور نیز امروز تغییر قیمتی نداشته و به قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۵۵ Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو محصول پرحاشیه این روزهای بازار است که ۲۲ میلیون تومان نسبت به روز گذشته ارزان‌تر شده و با یک میلیارد و ۵۸۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

هونگچی H۵ محصول وارداتی و لوکس گروه بهمن به شمار می‌رود که امروز با افت ۹۵ میلیون تومانی، رکورد کاهش قیمت را در بازار نصیب خود کرد و به کانال پنج میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان رسید.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۸ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۲۶ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۲ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 750740

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟