Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@17:59:44 GMT

حسین طاهری؛ نگین تعزیه اصفهان دیده از جهان فروبست

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۵۸۴۴۹

حسین طاهری؛ نگین تعزیه اصفهان دیده از جهان فروبست

استاد حسین طاهری خورزوقی فرزند مرحوم آیت الله حاج شیخ محمدرضا طاهری در یکم فروردین سال ۱۳۴۰ در خانواده ای مذهبی پا به این دنیا گذاشت و در بیستم خردادماه سال جاری و در ماه مبارک رمضان دیده از جهان فرو بست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ استاد حسین طاهری خورزوقی فرزند مرحوم آیت الله حاج شیخ محمدرضا طاهری بود، وی در یکم فروردین سال ۱۳۴۰ در خانواده ای مذهبی پا به این دنیا گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگ شدن در دامن مادری زهرا دوست و پدری روحانی باعث شد که از همان دوران کودکی علاقه خاصی نسبت به ائمه اطهار علیهم السلام پیدا کند، به همین دلیل کم کم در محضر پدر بزگوارشان به آموختن علم پرداخت و به مکتب رفت.   در همان دوران هم تعزیه خوانی در خورزوق رواج داشت و مرحوم طاهری که صدای دلنشینی هم داشت، در جمع دوستان خود مداحی و تعزیه خوانی می کرد.   خیلی زود نمک صدایش را همه چشیدند و به دل همه نشست و از کودکی و در سن هفت سالگی پا به عرصه تعزیه خوانی گذاشت و اولین تعزیه علی اکبر را در سن ۱۱ سالگی در خورزوق خواند.   مرحوم طاهری زیر نظر دو استاد به نام های حاج علی اعظمی و مرحوم حاج ابراهیم مرادمند خورزوقی به فراگیری تعزیه به صورت حرفه ای پرداخت و در همان سن بود که شهرت خواندنش فراگیر شد و اوازه اش به شهرهای مجاور رسید و برای اجرای مراسم به شهرهای مختلف منطقه برخوار و خمینی شهر و اصفهان دعوت می‌شد.   حسین طاهری با اساتیدی چون رضا مشایخی، محمد رضایی، مرحوم حاج اصغر نجفی منش، مرحوم استاد علی محمد حجازی، اسماعیل محمدی، مرحوم حاج علی عسکر نجیمی به اجرای تعزیه می پرداخت و به گفته شاهدان حاضر، مرحوم حجازی در مورد این تعزیه خوان خطاب به مردم خورزوق و اصفهان گفت که قدر این نگین تعزیه اصفهان را داشته باشید که انگشتر بی نگین هیچ زیبایی ندارد.   از خصوصیات اجرای تعزیه توسط  این ذاکر اهل بیت (ع)، این است که بسیاری از سبک های کنونی در اجرای مراسم تعزیه به وسیله وی وارد شده است، مانند سبک زره پوشی مجلس شهادت امام حسین (ع) (حجاب شب را سحر دریده….، خواهرم ای زینب والا تبار …..)، رزمی کردن شهادت حضرت مسلم با وارد کردن اسب به مجلس مسلم و…   نکته جالب در مورد این استاد این است که وی در سال ۱۳۶۲ هم مجلس شهادت حضرت علی اکبر(ع)، شهادت حضرت عباس(ع)، شهادت حضرت امام حسین (ع)، شهادت حضرت زهرا (س)، مجلس شهربانو و …  می خواند و کاست های مجلس وی هم موجود است که در یک روز در دولت آباد برخوار در همان سال صبح در نقش حضرت علی اکبر (ع)  و بعد از ظهر در نقش حصرت عباس (ع)) تعزیه خواند.   از نکات مهم اخلاقی این استاد تعزیه این بود که همیشه از همان اوایل به فکر مستمعان خود بوده است، به گونه ای که همیشه مستمعان را از نصیحت ها و سخنان شیرین خود بهره مند می‌ساخت و خصوصا از نماز و مباحث اخلاقی بسیاری سخن می‌گفت، همچنین در حفظ اصالت تعزیه هم کوشا بود و سعی کرد از نسخه های قدیم تعزیه خوانی در تعزیه هایش استفاده کند و حتی سبک های تعزیه ای را هم که می خواند، سبکهای اصیل تعزیه بوده است.   استاد حسین طاهری در هنر تعزیه یکه تازی می کرد و سبک خواندن و نمکی خاص در صدایش داشت.

حفظ سبک های اصیل، ایجاد و احیای سبک در تعزیه، اخلاص و مردم داری از مهمترین ویژگی های شخصیتی این ذاکر اهل بیت بود و موافق خوانی در تعزیه و شبیه خوانی حضرت علی اکبر، حضرت ابوالفضل و حضرت اباعبدالله الحسین (ع) از آثار ماندگار استاد حسین طاهری است.

استاد حسین طاهری خورزوقی سرانجام بعد از دست و پنجه نرم کردن با بیماری در بیستم خردادماه سال جاری و در ماه مبارک رمضان دیده از جهان فرو بست و با بدرقه با شکوه علاقه مندانش از سراسر کشور در کنار مزار پدر بزرگوار خود در آستان امامزاده سلطان حضرت شهر خورزوق آرام گرفت.  

مراسم بزرگداشت استاد طاهری ۹ صبح، بعد از ظهر و بعد از افطار چهارشنبه در عاشق آباد اصفهان و دهنو و تکیه زینبیه، همچنین پنج شنبه ساعت ۹ صبح، ۱۶ و بعد از افطار در مسجد گارسله خمینی شهر، گلزار شهدای اسلام آباد خورزوق و تکیه خمینی شهر و جمعه ۹ صبح هم در محله کارده خمینی شهر برگزار می شود.

انتهای پیام

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۸۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی مرجعیت

 

آن موقع، من کلاس ۶ ابتدایی بودم، رحلت ایشان۱۳۴۰/۱/۱۰ بود و بنده در همان زمان توفیق آن‌ را داشتم که به شهر قم رفتم و در چهلم آن بزرگوار با اخوان حاج آقا مرتضی  وحاج آقا مجتبی تهرانی ( شهید کلهری)  بر سر مزار ایشان شرکت کردیم.

هنوز ساختمان مسجد اعظم نیمه کاره بود، و در مرحله سفت کاری قرار داشت، و به نازک کاری نرسیده بود، حضرت آیت العظمی بروجردی رضوان الله تعالی علیه،  باعث اعاده حیثیت شیعه اثنی عشری در جهان اسلام و همین‌طور در جهان آن‌ روزگار شد و همین‌طور باعث درخشش در دنیای غرب، که ایشان را  به‌عنوان پاپ مسلمانان جهان می شناختند و ساده زیستی ایشان را با زندگی تجملی و اشرافی پاپ کاتولیک ها و... مقایسه می‌کردند، همان‌طور که مسجد اعظم قم سفت کاری شده برای نازک کاری تحویل حوزه علمیه قم گردید، همین‌طور نیز جایگاه مرجعیت تامه تحویل مرجع تقلید بعدی حضرت خمینی(س) شد.

از زمانی‌که علمای برجسته و هوشیار و تجربه دیده و آگاه به زمانه، پس از رحلت آیت الله حاج سیدابو الحسن اصفهانی، رحمت الله علیه، به‌فکر افتادند تا مرجعیت شیعه را در ایران و در رأس حوزه‌ی علمیه قم نگاهدارند لذا پس از عمل جراحی حضرت آیت الله بروجردی  به بیمارستان فیروز آبادی شهر ری تهران، به عیادت ایشان رفتند و از  آن بزرگوار خواستند تا ایشان پس از رفع کسالت به قم تشریف ببرند، و مدیریت حوزه قم را به‌دست بگیرند.

حضرات آیت الله آخوند همدانی، آیت الله کرمانشاهی، آیت الله نیشابوری ، آیت الله سید احمد خوانساری، آیت الله سید روح الله خمینی، آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی ( شهید کلهری ) که نماینده مرحوم آقا سید ابوالحسن اصفهانی بودند به عیادت آیت الله العظمی بروجردی رفتند و از ایشان خواستند تا به قم تشریف ببرند و محور حوزه علمیه قم و مرجع تقلید عموم مردم ایران و شیعیان جهان باشند.

از تمام اطرافیان و درخواست کنندگان از آیت الله بروجردی به اسکان در شهر مقدس قم برای اقامت و تقبل مسئولیت سنگین مرجعیت شیعه درقم، به‌جز آیت الله روح الله خمینی، بقیه‌ علماء به اطراف و اکناف کشور رفتند برای تبلیغ مرجعیت آیت الله بروجردی، فقط آیت الله خمینی متواضعانه در کنار ایشان در قم ماندند، و در برخی از موارد اتفاقات پر التهاب سیاسی مثل ماجرای سید علی اکبر برقعی درقم، جناب خمینی به‌عنوان نماینده تام الاختیار آیت الله بروجردی وارد مساله شد و قضیه را فیصله دادند.

آیت الله خمینی در اکثر درس‌های آیت الله بروجردی همچون طلبه‌های جوان دو زانو در برابر آیت الله بروجردی می نشستند و در حالی‌که در همان زمان خودشان از مدرسین مقبول حوزه علمیه قم بودند اما در محضر آیت الله بروجردی مثل یک طلبه‌ جوان  به فرمایشات ایشان گوش می‌کردند در حالیکه هم سن و سالان آیت الله خمینی، در آخرین صف به دیوار شبستان تکیه می دادند، اما حاج آقا روح الله در میان طلاب جوان مودب  و دو زانو نزدیک معظم‌له در دروس شرکت  می کردند!

لذا پس از رحلت آیت الله بروجردی که دنیای سیاست و دین و مذاهب  آن‌روز را تکان داد شایسته‌ترین جانشین ایشان ، از دید نخبگان، و پختگان  حوزه، حضرت آیت الله خمینی بود، گرچه شاه با سفارش مشاوران آمریکایی، انگلیسی و... برای کوتاه کردن دست مرجعیت از سیاست و قطع بازوی مرجعیت از دخالت در امور سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و... در کشور بود، لذا با توصیه مشاوران خود  پیام تسلیت برای درگذشت آیت الله بروجردی را به شهر مقدس نجف و برای مرجع تقلید بعدی  به زعم خودشان،  یعنی حضرت آیت الله حکیم فرستاد، نه به قم،  و نه به آیت الله خمینی، یا مرجع دیگری در ایران.

این درحالی بود که امیر عباس هویدا که آن‌زمان هنوز هیچ پست مهم دولتی نداشت و فقط  به‌عنوان یک روزنامه‌نگار وابسته به بابیت و استعمار سردبیر یک نشریه وابسته به شرکت ملی نفت ایران بود ( شرکت نفتی که زیر نظر آمریکائی‌ها و انگلیسی ها و... بود) او در نشریه متعلق به شرکت ملی نفت، از آیت الله خمینی،  به‌عنوان یکی از مهم ترین جانشینان مرجعیت در ایران نام برد!

به‌هر صورت، اسکلت جایگاه مرجعیت تامه نه فقط در ایران، بلکه در جهان، که با استحکام  توسط آیت العظمی بروجردی نوسازی و برپا شده بود، پس از رحلت  آیت الله العظمی بروجردی به آیت الله آقا سید روح الله خمینی رسید و حقا و انصافا ایشان جانشین خلف آیت الله بروجردی بودند تا این جایگاه مهم را به آیت الله خامنه ای حفظه‌الله سپردند، تا ان‌شاءالله تحویل حضرت صاحب الزمان (عج) بشود.

اللهم عجل  لولیک فرج

دیگر خبرها

  • بیت مرحوم آیت‌الله کاشانی بیانیه صادر کرد
  • بیت مرحوم آیت الله کاشانی بیانیه صادر کرد +جزئیات
  • پیام تشکر بیت آیت الله امامی کاشانی ازرهبر معظم انقلاب وآحاد مردم
  • پیام تسلیت هیأت خانواده شهدا و ایثارگران به معاون شورای حل اختلاف و بسیج قوه قضائیه
  • تقدیر از مقام شامخ معلم و استاد به مناسبت دهه سرآمدی آموزش
  • نوسازی مرجعیت
  • تعزیه‌خوان باسابقه خمین درگذشت/ پیام تسلیت مدیرکل هنرهای نمایشی
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • قدردانی خانواده مرحوم آیت الله امامی کاشانی از مردم و مسئولان
  • مرحله نخست جاده دسترسی مجتمع بندری نگین آماده بهره‌برداری