Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس انلاین : خسارت اخیر جبران‌ناپذیر سیل به باغات و مزارع، کشاورزان «چاپشلو» را خانه‌نشین کرده است.

چاپِشلو شهری در استان خراسان‌رضوی و در مرکز و غرب‌ شهرستان درگز و در فاصله‌ای در حدود 12 کیلومتری‌ درگز واقع شده است. این شهر از شمال‌ به‌ بخش‌ مرکزی‌، از شرق‌ به‌ بخش‌ لطف‌آباد شهرستان‌ درگز، از جنوب‌ به‌ بخش‌ مرکزی‌ شهرستان‌ چناران‌ و از غرب‌ به‌ بخش‌ مرکزی‌ و باجگیرانِ شهرستان‌ قوچان‌ محدود می‌شود و مشتمل‌ است‌ بر دو دهستان‌ به‌ نام‌های‌ قَره‌باشلو (به‌ مرکزیت‌ چاپشلو) و میانکوه‌ (به‌ مرکزیت‌ آبادی‌ کَبْکان‌)، 62 آبادی‌، و شهر چاپشلو آبادی‌های‌ دهستان‌ قره‌باشلو بیشتر در دشت‌ و آبادی‌های‌ دهستان‌ میانکوه‌ بیشتر در کوهستان‌ قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب‌ و هوای‌ این‌ بخش‌ معتدل‌ و در نواحی‌ کوهستانی‌ نسبتاً سرد است‌ دارد و چند رود فصلی‌ در جنوب‌ آن‌ جاری‌ است‌. اهالی این شهر به کشاورزی‌، باغداری‌، دامداری‌، و فرش‌بافی‌ اشتغال‌ دارند. جمعیت چاپشلو در حدود سه هزار نفر است.

بیکاری جوانان و معضل  مهاجرت

محسن محمودی؛ رئیس شورای شهر چاپشلو پیرامون مشکلات چاپشلو این چنین می‌گوید: یکی از مهمترین و اصلی‌ترین معضلات حال حاضر این شهر بیکاری جوانان است. بیکاری جوانان چاپشلو منجر به مهاجرت آن‌ها به شهر درگز یا مشهد شده و با امید به پیدا کردن کار در این شهرها از زادگاه و محل زندگی خودشان دور می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: شهرک صنعتی درگز نیز متاسفانه به‌صورت کامل فعال نبوده و تنها چند کارخانه خصوصی به صورت محدود فعالیت دارند. از طرفی دیگر مطالبات کشاورزان از دولت  منجر به از رونق افتادن و بی‌انگیزگی کشاورزان منطقه شده است. این در حالی است که کشاورزی شغل اصلی بیشتر شهروندان چاپشلویی است. کشاورزان چاپشلو اکثرا به کاشت گندوم جو  چغندر در کنار باغات انگور مشغول هستند. شرکت تعاونی روستایی چاپشلو هم متاسفانه دچار مشکلات مالی شد و در حال حاضر فعالیت قابل لحاظی ندارد که بتواند حافظ منافع کشاورزان باشد.

سیل کشاورزان را کلافه کرده است

رئیس شورای شهر چاپشلو با اشاره به خسارات وارده به کشاورزان به دلیل سیل‌های اخیر می‌افزاید: در دو مرحله سیل به چاپشلو زد که خسارت‌های زیادی به کشاورزان زده اما تاکنون این خسارات نیز پرداخت نشده و وضعیت کشاورزان چاپشلو واقعا در شرایط نامطلوبی است، از سیل اول نامه‌هایی پیرامون خسارات وارده تنظیم و ارسال شد که تا امروز هنوز جوابی به آن داده نشده است. در سیل دوم نیز  مجددا همان باغات و مزارع در مسیر سیلاب مورد خسارت جدی واقع شده است.

محمودی ادامه داد: متاسفانه برخی کشاورزان ما بیمه هم نبوده‌اند و این هم به مشکلات افزوده است. بهترین راه، تشکیل ستاد بحران برای مدیریت موضوع و تصمیم‌گیری است تا بیش از این زندگی و سرمایه کشاورزان به مخاطره نیافتد. ما در نامه خودمان از اداره آب منطقه درخواست کردیم تا مسیر سیلاب را که مشخص است به سمت بند و سد تغییر دهد تا هم از وقوع سیلاب جلوگیری شود و هم بخشی از آب حاصل از سیلاب ذخیره‌سازی شود که محقق نشده است. هر بار پس از وقوع سیل کشاورزان با بولدوزر و تجهیزات نقلیه سنگین شخصی به کمک باغداران و کشاورزان می‌روند و مسیرها را بازگشایی می‌کنند اما تا کی می‌تواند این وضعیت ادامه داشته باشد؟

وضعیت مطلوب حوزه بهداشت و درمان

رئیس شورای شهر چاپشلو در ادامه با اشاره وضعیت مطلوب درمانگاه چاپشلو گفت: درمانگاه چاپشلو دارای یک پزشک است که انصافا هم زحمتکش و هر ساعت از شبانه‌روز که به درب منزل ایشان مراجعه شود پاسخگوی اهالی هستند. تنها مشکل در حوزه  بهداشت و درمان خدمات دندانپزشکی است که  باز هم با اداره بهداشت مکاتبه کرده‌ایم تا امکان حضور یک دندانپزشک در منطقه برای حداقل دو روز در هفته فراهم شود.

لزوم بازسازی زیرساخت‌ها

محمودی همچنین با اشاره به لزوم رسیدگی و به روزرسانی زیرساخت‌های زندگی در چاپشلو خاطرنشان کرد: در حال حاضر آسفالت ورودی روستاها هنوز انجام نشده است. برق‌کشی باغات که می‌تواند رونق کشاورزی را به همراه داشته باشد مدت‌های زیادی است مسکوت و تا امروز محقق نشده است. اگر برق به باغات ورود پیدا کند شاهد تحول عظیمی در حوزه کشاورزی خواهیم بود که خوب رونق کشاورزی منجر به کاهش تب مهاجرت جوانان خواهد شد.

گزارش از صادق عسکری

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیل سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۸۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخیا همراه با ولا و ماتا به دنبال یک تجربه جدید

به گزارش "ورزش سه"، از تابستان ۲۰۲۳ تا اکنون که فصل فوتبال اروپا به پایان خودش نزدیک شده است، روزهای زیادی گذشته و در این مسیر بازیکنان زیادی بودند که به دلیل مسائل قراردادی از تیم‌هایشان جدا شدند و در شرایط کنونی بازیکن آزاد هستند.

داوید دخیا:
سخت طلبی داوید دخیا در مسئله انتخاب باشگاه وضعیت این بازیکن را دگرگون کرده و او یک فصل علی‌رغم پیشنهاداتی که از النصر و نیوکاسل دریافت کرد، ترجیح داد خانه نشین باشد. سنگربان اسپانیایی سابق منچستریونایتد می‌توانست در یورو ۲۰۲۴ همراه با لاروخا باشد اما در چنین شرایطی باید این تورنمنت را هم از تلویزیون خانه‌اش تماشا کند.

خوان ماتا:
دیگر همبازی و هموطن داوید دخیا، در آغاز فصل از گالاتاسرای جدا شد و با قراردادی کوتاه مدت به ویسل کوبه ژاپن پیوست، اما این قرارداد تنها سه ماه اعتبار داشت و او هم از آغاز فصل خانه نشین شده. ماتا که در اوقات فراغتش به سراغ هنر و نقاشی می‌رود، این روزها درگیر مراسم نقاشی خودش است و قرار است به زودی یک گالری در منچستر افتتاح کند.

شکودران موستفی:
قهرمان جام جهانی 2014 که 5 فصل در آرسنال حضور داشت و 2 جام حذفی را هم با این تیم بدست آورد، اکنون بدون تیم است.
موستفی در زمستان 2021 به صورت آزاد از توپچی‌ها جدا شد و به شالکه رفت تا با آنها به بوندسلیگا 2 سقوط کند. سپس با لوانته هم این اتفاق را در اسپانیا تجربه کرد و حالا از تابستان 2023 دیگر باشگاهی او را نمی‌خواهد.

خسه رودریگز:
دو چمپیونزلیگ، یک لالیگا و یک جام باشگاه‌های جهان؛ اینها فقط گوشه‌ای از افتخارات خسه رودریگز هستند.
بازیکنی که در سنین جوانی به عنوان پدیده‌ی جدید رئالی‌ها مطرح شده بود، با تصمیمات اشتباه مسیر فوتبالی‌اش را بسیار کوتاه‌تر و کم فروغ‌تر از آنچه که باید کرد.
خسه پس از اینکه در سال 2020 از جمع پاریسی‌ها جدا شد، قراردادهای یک ساله با تیم‌های دیگر امضا کرد و با پایان یافتن کارش در کوریتیبای برزیل، در 31 سالگی فصل را بدون باشگاه تمام خواهد کرد.

آلکسی ویدال:
او هم جام‌های زیادی با بارسایی‌ها کسب کرده بود و رویاهای بزرگی در سر خود می‌پروراند.
ویدال که فرصت زیادی برای نمایش توانایی‌هایش در بارسلونا نداشت، به سویا بازگشت تا شاید احیا شود؛ این‌گونه نشد و انتقال‌های قرضی هم جواب ندادند تا نهایتا او به اسپانیول برود.
سقوط با اسپانیول در سال گذشته آخرین چیزی بود که او نیاز داشت. بعد از آن تا کنون ما او را در پیراهن تیم دیگری ندیده‌ایم.

ممدو ساخو:
کاپیتان سال‌های نه چندان دور پاری سن ژرمن و مدافع میانی لیورپول، این روزها خانه نشین شده است.
ساخو که فصول زیادی را در پریمیر لیگ گذراند، در سال 2021 به قصد بازگشت به کشورش و پوشیدن پیراهن مون پلیه، از کریستال پالاس جدا شد.
اما این هم قسمت جدیدی از سریال اشتباهات او بود؛ ساخو در سومین فصلش به یک نیمکت نشین مطلق تبدیل شد و در نوامبر 2023 به کارش در مون پلیه پایان داد.

اندی دلورت:
دلورت تیم‌های مختلفی را در لیگ یک فرانسه تجربه کرده بود و گل‌های زیادی برای‌شان به ثمر می‌رساند.
این مهاجم فرانسوی پس از اتمام ماجراجویی‌اش در اروپا، با مبلغی نسبتا ارزان به ام‌صلال قطر پیوست.
یک و نیم فصل بازی در آب‌های خلیج فارس برای او به‌نظر کافی می‌آمد تا راهش را از این تیم قطری جدا کند و منتظر تماس‌های سایرین بماند.

انور ال‌قاضی:
وینگر هلندی که ما او را با پیراهن استون ویلا می‌شناسیم، در 28 سالگی تیمی برای بازی کردن ندارد.
ال‌قاضی پس از یک دوره قرضیِ نه چندان موفق در اورتون، عزم سفر به وطنش را کرد و به پی اس وی آیندهوون پیوست؛ فصل اول خوب بود اما سال دوم راه او را از این باشگاه جدا کرد.
او در پنجره تابستانی 2023 به ماینز رفت، اما کمتر از دو ماه آنجا دوام آورد و با فسخ قراردادش با این تیم آلمانی، یک سال را به صورت آزاد سپری کرد.

سیمونه زازا:
هواداران فوتبال ایتالیا که در تلاش برای فراموشی پنالتی باجو در جام جهانی ۱۹۹۴ بودند، در یورو ۲۰۱۶ و مقابل تیم ملی آلمان، زازا را در قامت باجو ندیدند اما این بازیکن هدف‌گذاری مشابه با بهترین بازیکن ایتالیایی تمام تاریخ داشت و باعث آشفتگی کونته شد. زازا هم اکنون خانه نشین شده و در شرایط کنونی باید به دنبال تیم جدید باشد.

کارلوس ولا:
ستاره مکزیکی لس آنجلس اف سی احتمالا به روزهای جوانی‌اش و بازی کردنش با پیراهن آرسنال فکر کند. مردی که گزینه نقل و انتقالاتی بارسلونا بود و حتی در زمستان، نامش در میان گزینه‌های پرسپولیس شنیده می‌شد، حالا بدون تیم مانده و در ۳۵ سالگی می‌خواهد همچنان به فوتبالش ادامه دهد.

دیگر خبرها

  • خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • خسارت جبران ناپذیر در کم توجهی به امر نماز
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • دخیا همراه با ولا و ماتا به دنبال یک تجربه جدید
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود