Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@14:06:53 GMT

با فشار یونان اسم کشور مقدونیه تغییر می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۰۷۱۵

با فشار یونان اسم کشور مقدونیه تغییر می‌کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری برنا، پس از نزدیک به سه دهه مذاکره، دو کشور یونان و مقدونیه توافق کرده‌اند که نام مقدونیه به جمهوری مقدونیه شمالی تغییر کند.

یونان تاکنون جلوی عضویت مقدونیه در ناتو و اتحادیه اروپا را گرفته است. این تغییر نام باید به تائید مردم مقدونیه و مجلس یونان برسد.

طبق توافق میان دو کشور، کشوری که در سازمان ملل متحد به نام جمهوری مقدونیه یوگسلاوی سابق شناخته می‌شود از این پس نامش "سورنا ماکدونیا" یا جمهوری مقدونیه شمالی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زبان این کشور مقدونی و مردمانش مقدونی‌ها (شهروندان جمهوری مقدونیه شمالی) خوانده خواهند شد. دو طرف توافق کرده‌اند که از این نام هم در عرصه بین‌المللی و هم در سطح روابط دو جانبه استفاده کنند. نزدیک به ۱۴۰ کشوری که پیشتر نام جمهوری مقدونیه را به رسمیت شناخته بودند، باید نام جدید این کشور را هم به رسمیت بشناسند.

پیشتر نام‌های دیگری مطرح شده بودند از جمله گورنا ماکدونیا (مقدونیه علیا)، نووا ماکدونیا (مقدونیه نو) و ایلیندن ماکدونیا.

مشکل چه بود؟

نام مناطق شمالی یونان مقدونیه است که شامل شهر تسالونیکی، دومین شهر بزرگ این کشور است. مقدونیه با انتخاب این نام در سال ۱۹۹۱ خشم بسیاری از یونانی‌ها را برانگیخت. بسیاری یونانی‌ها بر این باور بودند که چنین کاری با هدف طرح ادعاهای ارضی صورت گرفته است.

زمامداران مقدونیه با نامیدن فرودگاه جدید اسکوپیه، پایتخت این کشور به نام اسکندر کبیر باعث تشدید سوءظن‌ها شدند. آنها همچنین بزرگراه اصلی به مرز یونان را به این نام خواندند.

اسکندر مقدونی در قرن ۴ پیش از میلاد بر یونان و سرزمین‌های اطراف آن حکومت می‌کرد.

 یونان می‌گوید مقدونیه بخشی از جدانشدنی از میراث یونانی است. ایگی، پایتخت باستانی نزدیک شهر ورجینا در شمال یونان است و پلا، زادگاه اسکندر مقدونی در شمال یونان واقع است.

طبق توافق دو کشور، مردم مقدونیه شمالی هیچ ارتباط و وابستگی به تمدن یونان باستان ندارند و زبان آنها بخشی از خانواده زبان‌های اسلاوی است و ربطی به تمدن یونان ندارد.

وقتی در جنگ‌های بالکان در سال‌های ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۳ نیروهای عثمانی از مناطق وسیعی که مقدونیه خوانده می‌شد بیرون رانده شدند، این مناطق میان یونانی‌ها و صرب‌ها تقسیم شدند و بخش کوچکی هم به بلغارستان رسید.

در جنگ جهانی دوم، مقدونیه یونان و یوگسلاوی به اشغال بلغارستان که متحد آلمان نازی و ایتالیا بود در آمد. کمونیست‌های یوگسلاوی و بلغارستان در جنگ داخلی یونان نقش ایفا کردند.

وقتی یوگسلاوی تقسیم شد، یونان تنها با نام جمهوری مقدونیه یوگسلاوی سابق موافقت کرد اگرچه این کشور در بسیاری از مناطق دنیا با نام مقدونیه شناخته می‌شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بالکان یونان عثمانی اسکندر مقدونیه تغییر اسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۰۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور

ایسنا/خراسان شمالی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی از توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور در سال گذشته خبر داد.

دکتر سعید کریمی در آیین افتتاح و کلنگ زنی پروژه‌های درمانی که با حضور مدیران ارشد خراسان شمالی امروز، ۸ اردیبهشت ماه انجام شد، رویکرد کنونی دولت را توسعه عدالت در سلامت ذکر و عنوان کرد: کاهش فاصله مناطق محروم و برخوردار از رویکردهای وزارت بهداشت است و بدین منظور تدابیر مهمی را در حوزه رشد شاخص های بهداشتی مناطق محروم اتخاذ کرده است.

وی افزود: استان خراسان شمالی در تعالی نظام سلامت و توسعه عدالت در این حوزه به خوبی عمل کرده و بررسی رشد شاخص‌های مبین این موضوع است.

کریمی با اشاره به استراتژی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت افزایش ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر برخوردار، عنوان کرد: یکسان سازی تعرفه بخش دولتی و بخش خصوصی، پرداخت حق مقیمی به پزشکان، برداشتن سقف کارکرد پزشکان، اصلاح طرح قاصدک، کاهش مالیات پزشکان از جمله اقداماتی است که برای جان گیری بخش دولتی و رفع مشکلات مناطق محروم از جمله خراسان شمالی انجام شده است.

وی نیاز دست یافتن به توسعه یافتگی را داشتن برنامه و کارنامه ذکر و بیان کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی در دولت سیزدهم انقلاب بزرگی رخ داده است و در حوزه نیروی انسانی نیز عملکرد بسیار خوبی به ثبت رسیده به نحوی که سال گذشته ۲۰۰۰ پزشک عمومی و تعداد قابل توجهی پزشک متخصص و فوق تخصص در کشور توزیع شده است.

کریمی همه اقدامات انجام شده را ارزشمند خواند و گفت: اقدامات و دستاوردهای این حوزه در راستای تحقق رویکرد نظام سلامت بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت / تردد روان در محورهای شمالی
  • وضعیت راه‌های کشور؛ تردد روان در جاده‌های شمالی
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از خبرگزاری های ایران
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اتفاق خوب برای حاج صفی در یونان
  • حاج‌صفی یک فصل دیگر در یونان ماندنی شد؟
  • حاج‌صفی یک فصل دیگر در یونان؟
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • اتاق فکر دشمنان چگونه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورد؟