Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - مديرکل امور مرزي وزارت کشور گفت: با توجه به تاکيد آيين نامه جديد دولت مبني بر فعال شدن مناطق ويژه اقتصادي و ايجاد کارگروهي با هدف ايجاد اشغال، بيمه شدن افراد مي تواند يکي از نتايج آيين نامه ساماندهي مبادله کالا در بازارچه‌هاي غيررسمي موقت مرزي باشد.

به گزارش ايرنا ، آيين نامه ساماندهي مبادله کالا در بازارچه هاي غيررسمي موقت مرزي (کولبري) و آيين نامه ورود کالا توسط ملوانان شناورهاي دريايي با ظرفيت کمتر از 500 تن (ته لنجي) که نهم خرداد 97 توسط هيات وزيران اصلاح و تصويب شد، روز يکشنبه (20خرداد) از سوي «عبدالرضا رحماني فضلي» وزير کشور به استانداران ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني وزارت کشور، «شهريار حيدري» مديرکل امور مرزي وزارت کشور با اشاره به اينکه وزارت کشور مسئوليتي در قبال بيمه کردن افراد ندارد، ‌گفت: پيش از اين بيمه اي براي کولبران وجود نداشته و در آيين نامه هاي گذشته دولت نيز اشاره اي به اين موضوع نشده بود، لذا اين مورد در آيين نامه جديد نيز لحاظ و حذف نشده است.
مديرکل امور مرزي وزارت کشور درخصوص نقش اجراي آيين نامه جديد در اشتغال و بيمه کولبران گفت: ‌در آيين نامه جديد تاکيد شده است که مناطق ويژه (که شامل شهرستان هاي بانه، مريوان در استان کردستان، قصرشيرين و اسلام آباد غرب در کرمانشاه، ميرجاوه در سيستان و بلوچستان است) به موازات اجراي اين آيين نامه فعال گردند.
وي خاطرنشان کرد: مجموعه اقدامات اين مناطق ويژه در راستاي اجراي آيين نامه ساماندهي فعاليت هاي مرزنشينان منجر به اشتغال پايدار خواهد شد که يکي از ثمرات اشتغال پايدار بيمه شدن افراد خواهد بود.
حيدري با بيان اينکه هيچ اشاره اي به بيمه کولبري در تمام بخشنامه ها و آيين نامه هاي گذشته نشده است، گفت: بر اساس آيين نامه (جديد) کارگروهي که با مسئوليت وزارت صنعت، معدن و تجارت و با حضور سازمان ها و دستگاه ها تشکيل مي شود، ‌به موازات اجراي آيين نامه، در جهت اشتغال پايدار مرزنشينان عمل خواهد کرد که اين نيز زمينه بيمه شدن مرزنشينان را فراهم مي کند.
وي افزود: مناطق هدف اين آيين نامه شعاع خاص و محدودي از مناطق مرزي کشور است که جمعيت اين مناطق کمتر از 500 هزار نفر مي باشد.
مديرکل امور مرزي وزارت کشور يادآوري کرد: مرزنشينان مي توانند از محل درآمدهايي که در نتيجه اجراي آيين نامه ساماندهي فعاليت هاي مرزنشينان فراهم خواهد شد، نيز خود را بيمه کنند.
حيدري با اشاره به اينکه همواره معيشت مرزنشينان مورد تاکيد نظام و دولت بوده، ‌گفت: بحث اقتصاد مقاومتي استراتژي است که همواره از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي مدظله العالي مورد تاکيد بوده و به عنوان راهبرد اصلي کشور مدنظر دولت است.
مديرکل امور مرزي وزارت کشور با اشاره به اينکه سال 97 نيز از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي به نام سال حمايت از توليد داخلي نامگذاري شده است، افزود:‌ به همين دليل در آيين نامه جديد ساماندهي مبادله کالا در بازارچه‌هاي غيررسمي موقت مرزي، با رعايت جوانب امر امتياز خوبي براي مرزنشينان مناطق مورد هدف در نظر گرفته شده است.
گفتني است رسول خضري عضو کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي پيش از اين در مصاحبه اي اظهار کرده بود وزارت کشور سهم خود در بيمه کولبران را پرداخت نمي کند.
به گزارش ايرنا، شهريار حيدري مديرکل امور مرزي وزارت کشور روز يکشنبه (20 خرداد) در نشست خبري در پاسخ به سوالي در خصوص بيمه کوله بران و تعيين تکليف اين موضوع در آئين‌نامه‌هاي جديد گفت: «کولبري فعاليتي موقت است و يک فعاليت پايدار محسوب نمي‌شود و در حقيقت يک شغل ناپايدار است و امتيازات در نظر گرفته شده نيز براي مردم مرزنشين موقت است؛ لذا بحث بيمه براي آنها منتفي است؛ اما اگر با ظرفيت‌هاي ايجاد شده در آئين‌نامه جديد بحث ايجاد اشتغال توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت محقق شود امکان در نظر گرفتن بيمه نيز براي مرزنشينان محقق مي‌شود.»
وي همچنين در اين جلسه ابراز اميدواري کرد ظرف سال‌هاي آينده با طي شدن مسير پيش بيني شده چيزي به عنوان کولبري وجود نداشته باشد و اشتغال پايدار در مناطق مرزي ايجاد شود.
سيام**3070**1449
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۲۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد/ واردات خودرو کارکرده، پر!

دنیای اقتصاد نوشت: سخنگوی دولت، در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد که آیین‌نامه واردات خودروی کارکرده از مناطق آزاد به تصویب رسیده و ابلاغ هم شده و آیین‌نامه دیگری در این زمینه موجود نیست.

ظاهرا ورود کارکرده‌ها از مناطق آزاد که سال گذشته ابلاغ و اجرا شد، جایگزین آیین‌نامه واردات دست‌دوم‌ها شده و قرار نیست آیین‌نامه جدایی در این زمینه از سوی هیات دولت ابلاغ شود. هر چند مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، اسفند سال گذشته اعلام کرد که «واردات خودرو از مناطق آزاد ربطی به واردات خودرو‌های کارکرده ندارد»

بااین‌حال ظاهرا دولت همراه با فشار از سوی مدافعان تولید داخل، به‌ناچار به واردات کارکرده‌ها از مناطق آزاد رضایت داده و قرار نیست آیین‌نامه دیگری در این زمینه ابلاغ کند. در مصوبه دی‌ماه سال گذشته دولت تاکید شده بود «خودرو‌هایی که تا پیش از ابلاغ این آیین‌نامه، مجاز به تردد در مناطق آزاد تجاری و مناطق صنعتی و ویژه اقتصادی هستند، مشروط به پرداخت کلیه عوارض و بدهی‌های مربوط و حقوق ورودی (مشتمل بر حقوق گمرکی و سود بازرگانی مصوب)، دارا بودن معاینه فنی متصل به سامانه سیمفا و با رعایت قوانین، مجاز به پلاک‌گذاری ملی و واردات به سرزمین اصلی خواهند بود.»

در راستای اجرای این مصوبه، امکان ثبت سفارش خودرو‌های واردشده به مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی قبل از تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ و ورود آنها به سرزمین اصلی در سامانه جامع تجارت فراهم شد. بر این اساس تصور می‌شد ابلاغیه مذکور همان واردات دست‌دوم‌ها به کشور باشد که وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت با تصحیح این تصور تاکید کردند که آیین‌نامه جدایی برای واردات دست‌دوم‌ها به کشور ابلاغ خواهد شد. اما طولانی شدن روند ابلاغ آیین‌نامه کارکرده‌ها همراه با وعده امروز و فردای وزیر، این شائبه را ایجاد کرده بود که دولت تمایلی به ابلاغ آیین‌نامه‌ای در این زمینه ندارد.

یک فعال واردات خودرو به «دنیای اقتصاد» گفت که مسوولان وزارت صمت به این نتیجه رسیده‌اند که طرح واردات خودرو‌های کارکرده طرحی است ناپخته و همین موضوع اعلام آیین‌نامه مربوطه را به تاخیر انداخته است. وی در ادامه اظهار کرد که بعید است آیین‌نامه واردات خودرو‌های کارکرده حتی تا پایان امسال نیز ابلاغ شود.

ظاهرا دولت از ارسال الحاقیه قانون ساماندهی صنعت خودرو به مجلس (واردات خودرو‌های کارکرده) پشیمان شده، زیرا به این نتیجه رسیده که مدیریت و تامین ارز آن دردسرساز است؛ بنابراین بهتر است در واردات کارکرده‌ها به همان واردات از مناطق آزاد اکتفا شود و آیین‌نامه جدایی در این زمینه ابلاغ نشود.

چرا واردات منتفی شد؟

آنچه مشخص است در هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم شاهد وعده‌های خودرویی نبودیم؛ وعده‌هایی که با توجه به روند سیاستگذاری، غیرعملی به نظر می‌رسید. واردات ۲۰۰هزار دستگاه خودرو، تولید یک‌میلیون و ۷۰۰هزار محصول خودرویی، واردات دست‌دوم‌ها و ... از وعده‌های جذاب دولت برای تنظیم بازار خودرو بود. این در شرایطی است که این وعده‌ها نه‌تن‌ها اجرایی نشد بلکه منجر به التهاب بازار نیز شدند. ورود تنها ۱۱هزار خودرو، تولید حدود یک‌میلیون خودروی سواری و در نهایت لغو آیین‌نامه کارکرده‌ها نتیجه توهمات سیاستگذار خودرو است.

 در این بین واردات کارکرده‌ها بیش از دیگر قول‌وقرار‌های دولت، بزرگ و عجیب به نظر می‌رسید. این سوال از ابتدا مطرح بود که وقتی اراده و ارزی برای واردات خودرو‌های نو وجود ندارد، چطور دولت طرح واردات کارکرده‌ها را به مجلس ارسال کرده است.

نگاهی به سوابق ارسال این لایحه از سوی دولت به مجلس نشان می‌دهد بیش از اینکه هدف دولت از ارسال این لایحه به بهارستان، تنظیم بازار خودرو باشد، بیشتر نجات وزیری بود که نمایندگان مجلس کمر همت به استیضاح وی بسته بودند. سیدرضا فاطمی امین که می‌توان از وی به نام «وزیر ابروعده‌ووعید‌های خودرویی» نام برد، برای جلب رضایت نمایندگان، دولت را مجاب کرد که لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو را به مجلس ارسال کند که از قضا نمایندگان با دوفوریت آن موافقت کردند. در تبصره ۶ این لایحه دوفوریتی، برای تسهیل واردات خودرو‌های کارکرده سازوکاری دیده شد که هدف از ارائه آن تنظیم بازار و تنوع‌بخشی به بازار خودرو با تسهیل واردات بیان شد.

حتی در حین بررسی این لایحه بانک مرکزی هم اعلام کرد که منشأ ارز برای واردات خودرو‌های کارکرده ابلاغ می‌شود. پس از تصویب و ابلاغ این لایحه از سوی رئیس مجلس قرار بود بعد از یک ماه آیین‌نامه آن تهیه و از سوی هیات دولت جهت اجرا ابلاغ شود. این در شرایطی است که با گذشت حدود ۹ماه نه تنها آیین‌نامه‌ای تهیه نشده بلکه ظاهرا پروژه واردات دست‌دوم‌ها از سوی دولت منتفی شده است. در این بین سکوت نمایندگان مجلس عجیب است. نمایندگانی که از ورود دست‌دوم‌ها حمایت می‌کردند حالا در پنهان‌کاری دولت مبنی بر لغو واردات کارکرده‌ها، ترجیح می‌دهند اظهارنظری در مورد مصوبه خود نداشته باشند؛ مصوبه‌ای که دولت را مقید می‌کرد یک ماه بعد از ابلاغ، آیین‌نامه آن را تهیه کند.

وزیر صمت ۲۸ فروردین‌ماه امسال و زمانی که دولت به نتیجه رسیده بود که واردات دست‌دوم‌ها شاید خیلی ضرورتی نداشته باشد و اصلا به صلاح بازار خودرو کشور نیست، باز هم وعده داد و عنوان کرد که «واردات خودرو‌های دست‌دوم امسال هم در قانون بودجه دیده شده و آیین‌نامه واردات هم تنظیم و برای دولت ارسال شده است». وی این نکته را مورد تاکید قرار داد که در زمان حاضر واردات دست‌دوم‌ها از مسیر مناطق آزاد در حال انجام است و همچنین در حال بازبینی در آیین‌نامه واردات خودرو‌های دست‌دوم با کمک نمایندگان مجلس و همکاران وزارت صمت در بخش‌های تخصصی هستیم تا واردات این خودرو‌ها با کمترین عارضه و مشکل انجام شود.

اظهارات علی‌آبادی بیانگر این نکته است که ظاهرا دولت، مجلس را نیز در این زمینه مجاب و همراه خود کرده است. بااین‌حال می‌توان سه سناریو برای همکاری یا عدم همکاری مجلس برای لغو واردات دست‌دوم‌ها پیش‌بینی کرد.

سناریوی اول اینکه مجلس نیز به نظر دولت مبنی بر صلاح نبودن واردات دست‌دوم‌ها تمکین کند و از خیر ورود این نوع خودرو‌ها بگذرد. سناریوی دوم اینکه نمایندگان حامی این طرح همچنان بر اجرای آن اصرار داشته باشند. اما سناریوی دیگر اینکه ترجیح دولت بر این است که تجدیدنظر بر لایحه ارسالی خود را با مجلس بعدی پیش ببرد.

در هر صورت با توجه به اظهارات سخنگوی دولت، به نظر می‌رسد واردات دست‌دوم‌ها لغو شده و دولت به همان آیین‌نامه ورود کارکرده‌ها از مناطق آزاد بسنده کند. موضوعی که شاید با واکنش نمایندگان مجلس همراه باشد. طولانی شدن پروسه تهیه آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها و همچنین فشار برخی از مخالفان این طرح، از مدت‌ها پیش گمانه‌زنی‌ها در مورد لغو ورود این نوع خودرو‌ها را ایجاد کرده بود؛ این در شرایطی است که حالا سخنگوی دولت تیر خلاص را به این طرح دولتی زد.

tags # خودرو ، خودرو وارداتی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • صحرایی خبر داد: ۱۰۰۰ هنرستان در کشور ساخته می‌شود
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد/ واردات خودرو کارکرده، پر!
  • چه خبر از آیین نامه فروش اینترنتی دارو؟