Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-20@00:30:39 GMT

ایران پس از ١٦ سال به عضویت اکوسوک انتخاب شد

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۵۹۹۶

ایران پس از ١٦ سال به عضویت اکوسوک انتخاب شد

با رای ۱۷۵ کشور عضو سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی به مدت سه سال به عضویت «شورای اقتصادی و اجتماعی» آن سازمان، موسوم به اکوسوک، انتخاب شد.

خبرگزاری فارس: جمهوری اسلامی ایران پس از ١٦ سال به عضویت اکوسوک (شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل) انتخاب شد.

با رای ۱۷۵ کشور عضو سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی به مدت سه سال به عضویت «شورای اقتصادی و اجتماعی» آن سازمان، موسوم به اکوسوک، انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکوسوک یکی از ارکان شش گانه سازمان ملل متحد است که در حوزه مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی بین­المللی نقش دارد. این شورا در حوزه­های یاد شده به هماهنگی، بازبینی و ارزیابی سیاست­های بین­المللی، ایجاد تعامل و گفتگو بین اعضاء و ارائه توصیه به مجمع عمومی و آژانس‌های تخصصی مرتبط می­پردازد.

اکوسوک در نظام توسعه­ای سازمان ملل متحد جایگاه مهمی دارد. تشکیل کنفرانس‌های بین المللی در موارد ضرورت، تدوین پیش نویس کنوانسیون‌ها برای ارائه به مجمع عمومی، ارائه توصیه با هدف تقویت همکاری­ها در موضوعات اقتصادی و اجتماعی بین­المللی و ایجاد ترتیبات مشورتی با سازمان­های مردم نهاد از جمله وظایف این رکن ملل متحد است.

اکوسوک ۵۴ عضو دارد که به مدت سه سال و از طریق آرای کلیه اعضاء در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای عضویت در این نهاد انتخاب می‌شوند. هر ساله دوره عضویت یک سوم اعضای این نهاد، یعنی هجده کشور، به پایان می‌رسد و اعضای جدید جایگزین آن‌ها می‌شوند.

در جریان انتخابات روز چهارشنبه در نیویورک، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، هفده کشور دیگر نیز برای عضویت در اکوسوک انتخاب شدند. آخرین باری که کشورمان در این نهاد سازمان ملل متحد عضویت داشت به سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ میلادی بر می‌گردد.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Tl7

منبع: فردا

کلیدواژه: ایران سازمان ملل متحد اکوسوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۵۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزیر خارجه کشورمان با گوترش

حسین  امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی‌ها و ملاقات‌های دیپلماتیک خود در نیویورک، با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان عملیات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع نظامی رژیم متجاوز صهیونیستی در چهارچوب دفاع مشروع و حقوق بین‌الملل را تشریح کرد و گفت: با وجودی که ایران قادر بود این عملیات را در شعاع گسترده‌تری انجام دهد، صرفاً آن بخش از مواضع نظامی رژیم صهیونیستی هدف قرار داده شد که از آنجا حمله به سفارت کشورمان در دمشق صورت گرفته بود.

 امیرعبداللهیان ضمن تشکر از تلاش‌های دبیرکل سازمان ملل متحد در کمک به مردم فلسطین افزود: ناکارآمدی شورای امنیت و‌ عدم محکومیت حمله رژیم اسراییل به سفارت ایران در دمشق، موجب شد تنها گزینه‌ای که در برابر کشورم باقی بماند، دفاع مشروع از خود و تنبیه رژیم صهیونیستی بود.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن یادآوری این که امنیت منطقه برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است، تاکید کرد که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و متحدانش در حال قتل و عام و نسل کشی کودکان و زنان بی دفاع فلسطینی در غزه است.

 امیرعبداللهیان از رویکرد و تلاش های مثبت دبیر‌کل سازمان ملل متحد برای توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمک های انسان دوستانه برای‌ مردم فلسطین قدردانی نمود و افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتکارات و تلاش‌های دبیر کل سازمان ملل متحد در تحقق امنیت پایدار منطقه استقبال می کند.

در این دیدار، آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد با اشاره به عملیات جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم اسراییل، خواستار تداوم خویشتن داری از سوی طرف های درگیر در مناقشات منطقه شد.

دبیر کل سازمان ملل متحد بار دیگر هر گونه حمله و تعرض به اماکن دیپلماتیک را به شدت محکوم و تاکید کرد اماکن دیپلماتیک باید از مصونیت برخوردار باشند.

گوترش در این این دیدار همچنین ضمن تاکید بر مخاطرات ناشی از گسترش دامنه تنش‌ها در منطقه، اظهار داشت که سازمان ملل متحد خواستار تنش‌ زدایی در منطقه است و تمام تلاش خود را برای کمک به برقراری صلح و امنیت بکار می‌گیرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: در حال حاضر تمرکز جامعه بین المللی بر  آتش بس فوری در غزه و پایان فوری جنگ متمرکز می باشد.

امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بودامیرعبداللهیان: ایران به هرگونه خطای اسرائیل پاسخ می‌دهدامیرعبداللهیان: به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیمامیرعبداللهیان وارد نیویورک شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار حسین امیرعبداللهیان با دستیار ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد
  • انتقاد اردوغان از آمریکا
  • واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
  • وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل (فیلم)
  • وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • موافقت 12 عضو شورای امنیت با شناسایی کشور فلسطین/ آمریکا وتو کرد
  • دیدار وزیر خارجه کشورمان با گوترش
  • سازمان ملل متحد با تحریم‌های یکطرفه علیه ایران در حوزه انرژی مخالف است
  • دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود