Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر کریمی در گفتگو با تسنیم، با بیان اینکه بعد از خروج امریکا از برجام شرایط اقتصادی کشور تغییر کرده است، گفت: متاسفانه با اعلام خروج امریکا از برجام شاهد خروج تعدادی از شرکتهای خارجی از بازار ایران بودیم. این شرکتها عمدتا در فضای پس از برجام برای انجام فعالیتهای اقتصادی و تجاری وارد کشور شده بودند اما حالا قصد دارند در ماههای آینده از ایران خارج شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمی با بیان اینکه، خروج عجولانه این شرکتها از ایران اگر چه روند رشد و توسعه اقتصادی ایران را متوقف نخواهد کرد اما می تواند مشکلاتی را برای بخشهایی از اقتصاد ایران ایجاد نماید، گفت: دولت باید برای مقابله با این اقدامات و جلوگیری از آثار سوء آن تدابیر لازم را با فوریت اتخاذ نماید.

وی با بیان اینکه طی روزهای اخیر بازار خودرو کشور تحت تاثیر خروج برخی شرکتهای خودرو سازی خارجی از ایران ازجمله شرکت پژو فرانسه با شوک قیمتی مواجه شد، گفت: بسیاری از شرکتهای کره ای و اروپایی که در بازار ایران فعال شده بودند از فرصتهای اقتصادی موجود استفاده کرده و منافع قابل توجهی کسب کرده اند اما این نوع رفتار به نوعی دهن کنجی با ملت ایران محسوب می‌شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به تخلفات شرکتهای وارد کننده خودرو در سال 96 گفت: قاچاق خودروهای خارجی و قطعات وتجهیزات آنها از جمله تخلفاتی بوده که شرکتهای واردکننده خودرو مرتکب شدند اما حالا کمپانیهای مادر آنها بعد از تغییرات در برجام قصد دارند از ایران خارج شوند به همین دلیل لازم است نهادهای نظارتی کشور هرچه سریع تر با این شرکتها برخورد کنند.

وی با اشاره به خروج شرکتهای کره ای و اروپایی که در بازار ایران فعال و از فرصتهای اقتصادی کشور استفاده کرده و منافع قابل توجهی کسب کرده اند، گفت: شرکتهای خارجی که بخاطر تحریم ها قصد خروج از ایران را دارند باید مجازات شوند.

به گفته کریمی، اگر قرار باشد این شرکتها بدون پرداخت غرامت و با خیال اسوده ایران را ترک کنند، شوک روانی ناشی از خروج انها از کشور اقتصاد داخلی را ملتهب میکند و این موضوع به مصلحت کشور ما نخواهدبود. لذا لازم است نهادهای نظارتی قبل از خروج این شرکتها وضعیت مالیاتی، بانکی و گمرکی این شرکتها را دقیقا بررسی کرده و در صورت  لزوم برخوردهای قانونی لازم را هم با آنها انجام دهند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۷۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است


به گزارش صدای ایران از انتخاب،آسوشیتدپرس در گزارشی تفصیلی به بررسی تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فعالیت‌های قالی‌بافان سنتی در ایران پرداخته است که با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

به نوشته این خبرگزاری، بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران، با فرش‌های ابریشمی نفیس خود در جهان شناخته می‌شود، اما به دنبال فروپاشی توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی، و افزایش تنش‌های گسترده با غرب، بافندگان این قالی‌ها برای فروش محصولات خود دچار مشکل هستند.

بر اساس آمار گمرک دولتی ایران، صادرات فرش این کشور که دو دهه قبل بیش از دو میلیارد دلار بود، در سال گذشته خورشیدی به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به شرایط ایران، گردشگران خارجی کمتری به این کشور سفر می‌کنند، و از طرفی، به دلیل مشکلات انجام معاملات بین‌المللی، فرش‌های ایرانی به فروش نمی‌رسند.

به گفته علی فائز، صاحب یک مغازه فرش‌فروشی در بازار کاشان، آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان فرش ایرانی بودند که اشتیاق فراوانی برای خرید این کالای لوکس داشتند، و در گذشته فرش‌های زیادی می‌خریدند.

صنعت قالی بافی کاشان در فهرست «میراث فرهنگی ناملموس جهانی» یونسکو به ثبت رسیده است.

بسیاری از بافندگان فرش‌های ایرانی، زن هستند و مهارت‌های لازم برای آفرینش این محصول سنتی نسل به نسل منتقل می‌شود. بافت یک فرش نفیس فرآیندی پیچیده دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشت: گردشگران غربی و خارجی برای دهه‌ها بهترین مشتریان فرش‌های ایرانی بودند و در سفر خود به این کشور فرش‌های نفیس را به‌عنوان یادگاری یا سوغاتی می‌خریدند.

در بیش از چهار دهه گذشته، واردات فرش ایران به آمریکا چند بار توسط دولت‌های مختلف ایالات متحده ممنوع و آزاد شده است. پس از فروپاشی برجام، ورود فرش‌های ایرانی به ایالات متحده بار دیگر قدغن شد.

ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا، از بهترین بازار‌های جهانی این کالای لوکس، ضربه سنگینی برای قالی‌بافان ایرانی محسوب می‌شود.

به گفته عبدالله بهرامی، رئیس سندیکای ملی تولیدکنندگان فرش دستباف، ارزش صادرات سالانه فرش ایران به آمریکا پیش از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار بود.

کاهش مسافرت گردشگران آمریکایی و اروپایی به کاشان یکی از دلایل دیگر وضعیت بد اقتصادی قالی‌بافان است. با توجه به شرایط کنونی در ایران و منطقه، تقریبا ورود این گردشگران به کاشان که بهترین مشتریان فرش ایرانی هستند، تا حد زیادی متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • تشکیل شرکتهای واسطه برای جذب سرمایه خارجی قانونی شد
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم