Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@02:14:06 GMT

«فارنهايت 451» اثر «ري بردبري» جهنم کتاب‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۸۱۰۵

«فارنهايت 451» اثر «ري بردبري» جهنم کتاب‌ها

کودک و نوجوان > فرهنگی - اجتماعی - معرفی نویسنده > آزاده نجفیان:
این‌روز‌ها به لطف پیشرفت فناوری، همه‌چیز آسان و در دسترس شده‌ است. کافی ‌است اراده کنید درباره‌ی موضوع یا شخصیتی اطلاعاتی داشته باشید؛ خیلی راحت با چند کلیک ساده، داده‌های بسیاری در اختیار شما خواهد بود.

حتي کتاب‌ها و روزنامه‌ها و مجلات هم به سرعت يک اشاره در مقابل ما ظاهر مي‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انفجار اطلاعات به کنار، سيل اختراعات و اکتشافات جديدي که هرروز سر از زندگي‌ ما درمي‌آورند هم باورنکردني‌ است.

همه‌ي اين‌ها بخشي از پيشرفت بشر است، اما اگر در اين شتاب بي‌وقفه، لحظه‌اي درنگ كنيم و از خود بپرسيم دقيقاً با اين سرعت کجا مي‌رويم و فناوري قرار است تا کجا ما را پيش ببرد، شايد به جواب متفاوتي برسيم. جوابي که نويسنده‌ي كتاب «فار‌‌نهايت 451» به اين سؤال‌ها داده ‌است، بسيار عجيب است.

451 درجه‌ي فارنهايت، دمايي است که در آن، كاغذ شروع به آتش‌گرفتن و سوختن مي‌کند! داستان در زمان آينده مي‌گذرد. دنيا عوض شده. آدم‌ها تغيير کرده‌اند. آتش‌نشان‌ها به جاي خاموش‌کردن آتش، مسئول سوزاندن کتاب‌ها شده‌اند.

در اين بين، «مونتاگ» که آتش‌نشان است، متوجه مي‌شود که انگار در زمان‌هاي گذشته شغل آتش‌نشان‌ها چيز ديگري بوده و دنيا صورت ديگري داشته ‌است. اما اين اطلاعات جديد قرار نيست به راحتي به دست بيايند و صد البته دانستنشان امن نيست. مونتاگ بايد انتخاب کند و اين انتخاب ممکن است به قيمت زندگي‌اش تمام شود.

 

نويسنده‌ي فارنهايت 451

«ري بردبري» در سال 1920 ميلادي در ايلي‌نويز آمريکا در خانواده‌اي شلوغ به دنيا آمد. سال‌هاي کودکي او با داستان و کتاب گذشت؛ همراه با خاله‌اي که با صداي بلند برايش داستان مي‌خواند. بردبري بيش‌تر وقتش را در کتاب‌خانه مشغول خواندن و نوشتن بود و از‌‌ همان اول مي‌دانست که قرار است نويسنده بشود.

خانواده‌ي بردبري به‌خاطر شغل پدر خانواده، ناچار شدند به لس‌آنجلس مهاجرت كنند. نزديک‌بودن به هاليوود تجربه‌ي هيجان‌انگيزي بود که زندگي او را عوض کرد. در واقع اولين‌بار، او در 14سالگي براي نوشتن مزد گرفت، وقتي که براي يک برنامه‌ي راديويي مطلبي نوشت.

دبيرستان را كه تمام کرد، ناچار شد به‌جاي ادامه‌ي تحصيل به‌عنوان فروشنده‌ي روزنامه مشغول به کار شود. اين ناچاري از آن‌جا مي‌آمد كه خانواده‌اش، توان پرداخت هزينه‌هاي تحصيل دانشگاهي او را نداشت. البته او 10سال تمام به‌جاي رفتن به دانشگاه هرهفته سه روز، به کتاب‌خانه مي‌رفت و مطالعه مي‌کرد. او از‌‌ همان ابتدا به داستان‌هاي علمي‌تخيلي و ترسناک علاقه‌مند بود و هم‌زمان تصويرگري هم مي‌کرد.

در 24سالگي به‌عنوان نويسنده‌ي تمام‌وقت شروع به‌کار کرد تا به هدف ديرينه‌ي خود برسد و نويسنده شود. جالب اين‌كه برخلاف تصورش، خيلي زود داستان‌ها و نمايش‌نامه‌هايش با استقبال روبه‌رو شد و او هم توانست جاي خودش را در بين نويسندگان و خوانندگان باز کند.

بردبري در سال 2012 ميلادي در سن 91سالگي از دنيا رفت، او کتاب‌خانه‌ي شخصي خود را به کتاب‌خانه‌اي بخشيد که سال‌ها هرهفته براي مطالعه به آن‌جا مي‌رفت. طبق خواسته‌ي او، روي سنگ قبرش يک جمله نوشته شده: «نويسنده‌ي فار‌‌نهايت 451»

 

جرقه‌ي يك داستان

ماجراي رمان فار‌‌نهايت 451، اتفاقي و يک‌شبه به ذهن نويسنده‌اش نرسيده ‌است. بردبري مجموعه‌اي از ايده‌ها و اتفاقات تاريخي سال 1953 ميلادي را در قالب اين داستان به تصوير مي‌كشد.

ماجرا از اين‌جا شروع مي‌شود که بردبري داستان کوتاهي درباره‌ي کتاب‌سوزي و مبارزه‌ي يک کتاب‌دار با آن مي‌نويسد. يک شب که ديروقت در حال قدم‌زدن در خيابان بوده‌، پليسي جلوي او را مي‌گيرد و از بردبري مي‌پرسد که مشغول انجام چه کاري است؟ او با تعجب جواب مي‌دهد: «قدم‌زدن!»

اين اتفاق جرقه‌ي نوشتن داستان تازه‌اي به‌نام عابر پياده را مي‌زند؛ داستاني كه در آن، وقتي بسياري از مردم در خانه‌هايشان مشغول تماشاي تلويزيون هستند، پليس عابران پياده را به‌جرم مشکوک و غيرعادي‌بودن دستگير و بازجويي مي‌کند.

بردبري اين دو اتفاق را در داستان بلندي به نام آتش‌نشان جمع مي‌کند، اما ناشر از او مي‌خواهد که داستان را گسترش بدهد و از آن رماني بسازد. اين مي‌شود که فار‌‌نهايت 451 متولد مي‌شود. جالب است بدانيد که بردبري اين کتاب را در سالن مطالعه‌ي دانشگاه کاليفرنيا نوشت. او براي نوشتن اين رمان، دستگاه تايپ را هرروز، ساعتي اجاره مي‌کرد.

 

سرك كشيدن به آينده

ژانر علمي‌تخيلي، ترکيبي است از خيال‌پردازي و علم. داستان‌هاي علمي‌تخيلي معمولاً به بررسي عواقب پيشرفت دانش و اختراعات بشر در آينده‌ي دور يا نزديک مي‌پردازند؛ به‌خاطر همين مي‌توان اين شکل داستان‌نويسي را نوعي پيش‌بيني آينده دانست.

بردبري گفته ‌است که پيشگو نيست، بلکه بيش‌تر هشداردهنده است. اما جالب است بدانيد که او نزديک به 60 سال پيش تلويزيون ال‌اي‌دي، هدفون و دستگاه خود‌پرداز شبانه‌روزي را در کتابش به‌عنوان نشانه‌هايي از زندگي آينده توصيف مي‌کند.

البته قدرت پيش‌بيني او تنها به اختراعات بشر خلاصه نمي‌شود. کم‌شدن علاقه‌ي مردم به مطالعه و گوش به زنگ رسانه‌هاي جمعي بودن، بزرگ‌ترين پيش‌بيني نويسنده در اين کتاب است.

فار‌‌نهايت 451 به‌جز اين‌که اثري علمي‌تخيلي است، داستاني انتقادي هم به‌شمار مي‌آيد. بردبري به فضاي تاريک، سنگين و اضطراب‌آور دوران جنگ سرد به شکل استعاري اشاره مي‌کند. کتاب‌سوزي‌اي که موضوع اصلي داستان است، علاوه بر اين‌که حقيقتي تاريخي‌ است، نمادي از سانسور شديدي است که به کنترل پنهان اطلاعات مي‌پردازد.

در همین زمینه: کتاب‌های چهار‌فصل مثل سیبی از وسط نصف‌شده «جنگ در خیابان وحید» و یک یاد‌داشت دیگر برایم نامه بنویس

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است

رسانه‌های عبری گزارش دادند، هیچگونه پیروزی در رفح در انتظار رژیم صهیونیستی نیست چرا که نخست وزیر این رژیم از ترس فلج شده و قادر نیست یک تصمیم مهم بگیرد.

به گزارش ایسنا، بن کسبیت، نویسنده سیاسی رژیم صهیونیستی گفت: هیچگونه پیروزی در رفح در انتظار ما نیست چرا که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر از ترس فلج شده و قادر نیست یک تصمیم مهم بگیرد. نخست وزیر از مدت‌ها پیش به باری بر دوش اسرائیل تبدیل شده است و باید کرسی‌اش را خالی کند. این کاری است که انگلیسی‌ها با نویل چمبرلین، نخست وزیر اسبق انگلیس در اواسط جنگ جهانی دوم کردند. آنها این کار را به خاطر علاقه به وینستون چرچیل نکردند بلکه به این دلیل که هیچ گزینه دیگری نداشتند. آنها به این دلیل دست به چنین کاری زدند که چمبرلین شکست خورده بود و انگلیس را از یک ننگ به ننگ دیگری می‌برد و یک مفهوم شکست خورده را ایجاد کرد.

طبق گزارش المیادین، وی افزود: تنها چیزی که در حال حاضر می‌تواند نتانیاهو را به جنون و ورود با تمام قدرت و نیرو به رفح  وادار کند حکم‌های جلبی است که دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه قصد دارد علیه وی صادر کند.

بن کسبیت نقل از دو منبع فاش کرد: نتانیاهو، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را در مکالمه تلفنی خود تهدید کرد که اگر آمریکا مانع صدور حکم جلب نشود مذاکرات را متوقف می‌کند و حمله را به رفح با یا بدون وجود یک میلیون آواره فلسطینی در آنجا انجام می‌دهد.

این نویسنده اسرائیلی افزود: تنها راهی که باعث می‌شود نتانیاهو تهدیداتش را اجرا کند سرنوشت شخصی وی است. به گفته افراد نزدیک به وی نتانیاهو در حال حاضر ۷۰ درصد از زمان و ۸۰ درصد از توان و انرژی خود را روی حل مسئله حکم جلب گذاشته است.

این تحلیلگر این مسئله را به تمسخر گرفت و گفت: این پرونده مثل امنیت اسرائیل بی‌اهمیت نیست. حکم‌های جلب سرنوشت شخصی نتانیاهو است. او نمی‌تواند زندگی را بدون سفرهای سرگرم کننده به خارج با پول دولت یا برخی از خیرین تصور کند.

اخیرا سایت آکسیوس آمریکا فاش کرد نتانیاهو از جو بایدن برای ممانعت از صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی علیه مسئولان ارشد اسرائیلی درخواست کمک کرده است.

این سایت گزارش داد اعضای کنگره آمریکا به دیوان بین‌المللی در لاهه نسبت به صدور حکم جلب مسئولان ارشد اسرائیلی هشدار دادند و تهدید کردند این اقدام با پاسخ آمریکا روبرو خواهد شد.

روزنامه یدیعوت آحارونوت اخیرا گزارش داد، این اتفاق دنیای نتانیاهو را تکان داده است تا حدی که یکی از افرادی که با وی کار می‌کند گفته که نتانیاهو وحشت زده و عصبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است
  • امید اول بارسلونا در جهنم زرد غیب شد!
  • ۲ کتاب مناسب مداحان و منبری‌ها در راه نمایشگاه
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • بدرود آقای پل استر
  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن