Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: به گزارش هنرنیوز ، مریم اقبالی بازی‌دهنده‌ پیشکسوت گروه تئاتر عروسکی «آران» که از سال 81 همزمان با تاسیس این گروه دنیای عروسک‌ها با آن همراه بوده است، دستیار کارگردان و سرپرست کارگاه ساخت عروسک‌های تئاتر آران نیز محسوب می‌شود. او و گروهش این روزها مشغول ساخت عروسک‌های «اُپرای عشق» به کارگردانی بهروز غریب‌پور هستند که قرار است پاییز امسال به صحنه برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اقبالی درباره پروژه ساخت عروسک‌های اُپرای عشق که درباره شیخ صنعان اجرا خواهد شد، به خبرنگار فارس گفت: شروع فعالیت کارگاه ساخت اپرای عشق از یک ماه و نیم پیش بود. کار با مدلینگ شخصیت‌ها توسط علی پاکدست آغاز می‌شود و سپس بهروز غریب‌پور به عنوان مدیریت پروژه بر آن صحه می‌گذارند.

وی در ادامه افزود: البته دیگر طراحی‌ها روی کاغذ صورت نمی‌گیرد بلکه مستقیم و سه بعدی است، بعد از آن که حجم‌ها برای شخصیت‌ها تأیید شد، کار به مراحل بعدی قالب‌گیری و ریخته‌گری توسط علی ابوالخیریان می‌رسد و این سیر ادامه پیدا می‌کند و به طراحی لباس مرضیه نادری و خیاطی صدیقه قلی پور و ... می‌رسد. در نهایت یک تیم تقریبا ده ـ دوازده نفره در این کارگاه فعال هستند.

اقبالی با بیان اینکه پروژه ساخت عروسک تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت، گفت: بهروز غریب پور تصمیم دارد کار را آذر ماه به صحنه ببرند.

وی در پاسخ به این سؤال که در حال ساخت چند عروسک برای اپرای عشق هستند، گفت: تعداد دقیق که نمی‌توانم بگویم به این علت که ممکن است کم و زیاد شوند اما شخصیتی همچون شخصیت شیخ صنعان که واحد است و محور کار قرار دارد، برای آن چهار عروسک در نظر گرفته شده است، یعنی چون شیخ صنعان در موقعیت های مختلف قرار می‌گیرد این کاراکتر باید با لباس‌ها و شرایط مختلف و حالات متنوع تکرار شود و چند مدل از آن داشته باشیم.

مسئول ساخت پروژه عروسک‌های تئاتر آران اظهار داشت: البته خیلی از این مسائل معجزه‌های کار هستند که باید محفوظ بماند و روی صحنه مردم را دچار شگفتی کنند. خود اپرای خیام دارای دو عروسک بود که در برخی صحنه‌ها اینها روبه روی هم قرار می‌گرفتند و مردم تصور می‌کردند که خیام در آینه خود را نگاه می‌کند درحالیکه دو عروسک برای آن ساخته شده بود و در صحنه‌های دیگری تماشاگر متوجه می‌شد که دو عروسک وجود دارد و شگفت‌زده می‌شد.

اقبالی همچنین افزود: بنابراین نزدیک به هشتاد تا نود عروسک برای کار در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به وجود تیم‌های کمک کننده برای ساخت عروسک‌ها گفت: به طور مثال ما تیمی داریم که کارهای نجاری ما را انجام می‌دهند شاید اینها در تیم کارگاه ساخت محسوب نشوند یا تیمی داریم که تنها ریش و سبیل و موهای عروسک‌ها را می‌بافند اینها همه مکمل ما هستند هر چند حضورشان در تالار فردوسی نیست اما تیم را یاری می‌کنند برای همین این کار خیلی وسیع است و اینطور نیست که فقط همین دوازده نفر باشند همانطور که کل پروژه بیش از صد نفر از گروه موسیقی، عروسک سازی، نوازنده، لباس و ... که هر کدام شعب مختلفی دارند، فعال هستند.

اقبالی در ادامه یادآور شد: ما وقتی به کارگاه می‌آییم هر روز از صبح تا عصر فعالیت داریم حتی یک زمانی روزهای تعطیل هم با تالار هماهنگ می‌کنیم و فعال هستیم دیگر نزدیکی‌های تمرین و آماده سازی کار این زمان خیلی فشرده می‌شود و گاهی شب‌ها تا ساعت ۱۰ و ۱۱ هم فعال هستیم تا به زمان بندی کار برسیم. البته در طول همه این سالها و پروژه‌هایی که داشتیم خوشبختانه همه چیز روی نظم و قاعده پیش رفته و به انجام رسیده است.

وی با بیان اینکه تیم ساخت عروسک‌ها یک تعداد اعضای ثابت و بقیه متغیر هستند، گفت: البته تمام بچه‌هایی که الان در کارگاه ساخت هستند از بچه‌های گروه آران یا کلاس‌های آموزشی ما هستند، یک تعداد هم متغیر هستند و بنا به خروجی کار تغییر میکنند.

این عروسک ساز و مدیر کارگاه ساخت عروسک اظهار داشت: در یک نمایش عروسکی شخصیت‌ها عروسک‌ها هستند و اول باید آنها ساخته شوند و بعد روی صحنه بروند درحالیکه بازیگر حی و حاضر هست و فقط تمرین است که تمرین در نمایش عروسکی هم وجود دارد اما در نمایش عروسکی پروسه خلق شخصیت‌ها چیزی است که در تئاتر برای بازیگران وجود ندارد، برای همین پروسه زمان برتر و هزینه برتر است برخلاف تصور خیلی‌ها که فکر می‌کنند تئاتر عروسکی آسان به دست می‌آید اصلا اینطور نیست.

وی با بیان اینکه هزینه‌های ساخت عروسک‌ها خیلی زیاد است، افزود: ما همیشه یک نگاه سهل الوصول به این قضیه داریم و می گوییم عروسک است دیگر انگار خاله بازی است! درحالیکه پروژه‌ها بهروز غریب پور ثابت کرده که نمایش عروسکی آسان به دست نمی‌آید به همین دلیل هم ارزشمند و تأثیرگذار برای جامعه عام و خاص است.

به گزارش فارس، بهروز غریب پور نویسنده و کارگردان و سرپرست گروه اُپرای عروسکی آران که در سال 97 تلاش دارد «اپرای عشق» را به صحنه تالار فردوسی ببرد، در این زمینه ایده‌های خلاقانه و جالبی را دارد که از جمله آنها فراخوان انتخاب همخوان و نوازنده مناسب برای این اپراست.

اُپرای عروسکی عشق که درباره بخشی از داستان‌های زندگی شیخ فریدالدین عطار در حال طراحی است، این روزها اما مراحل انتخاب صدا، نوازنده و طراحی لباس و عروسک را می‌گذارد.

منبع: مازند مجلس

کلیدواژه: عروسک عروسکی کارگاه عروسک ها تئاتر پروژه عروسک های اقبالی بهروز ا پرای ادامه البته اپرای شخصیت ها داریم نمایش نوازنده تمرین تالار طراحی تعداد اینکه درحالیکه اینها افزود ساخته درباره اینطور فردوسی کارگردان سرپرست گزارش هستیم شهریور پروسه می شد متغیر روزها دوازده می کند می رسد مراحل غریب پور گرفته فعالیت اظهار مختلف محسوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۸۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جدی حل مشکل کم آبی شهر مرزی نوسود و روستاهای مرزی شهرستان پاوه

داودی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه به همراه محمد جوانبخت معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو در هنگام بازدید از پروژه آبرسانی مجتمع نروی شهرستان پاوه با اشاره به اینکه پروژه مجتمع نروی هم اکنون با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است، گفت : در صورت تأمین و تزریق به موقع اعتبارات این پروژه نیمه نخست سال‌جاری به اتمام می‌رسد که با اتمام این پروژه، تنش آبی روستاهای نروی، وزلی و شهر نوسود مرتفع خواهد شد.

رضا داودی افزود: اکنون روستای سخت‌گذر «کوگاه» با تلاش های شبانه روزی پرسنل آبفا و قرارگاه منطقه‌ای نجف اشرف در مدار بهره برداری قرار گرفته و خوشبختانه اهالی این روستا پس از سالها بی آبی از نعمت آب شرب سالم و پایدار برخوردار شدند.

وی با اشاره به اینکه در این پروژه جهت تامین آب شرب ۸۲۸ خانوار این روستاها، ۱۳ باب مخزن با حجم کلی سه هزار و ۶۴۰ مترمکعب در نظر گرفته شده است افزود: تاکنون ساخت مخزن ۲ هزار متر مکعبی «کل چنار» و مخزن ۵۰۰ متر مکعبی تامین فشار به اتمام رسیده، ساخت مخزن ۱۰۰ مترمکعبی نودشه ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ساخت باقی مخازن نیز در دست اقدام است.

داودی تاکیدکرد: مجتمع های لاران، میرآباد و بانی عزیز نیز با پیشرفت ۹۵ درصدی طی یک ماه آینده تکمیل شده و مردم این روستاها از آب شرب پایدار برخوردار خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی هنر‌های عروسکی
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی زمینه ساز اتمام پروژ‌های نهضت ملی مسکن
  • مدیرکل هنرهای نمایشی به تماشای «شاماران» نشست
  • معرفی نامزدهای دومین جشنواره «عروسک‌خونه»
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • عزم جدی حل مشکل کم آبی شهر مرزی نوسود و روستاهای مرزی شهرستان پاوه
  • تکلیف دومین «عروسک‌خونه» در برج میلاد روشن می‌شود