Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر آرین در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه کشاورزان شاهرودی پشتوانه‌ای در اجرای تعهدات فی‌مابین با کارخانه قند این شهر ندارند، ابراز داشت: با توجه به اینکه کارخانه قند زیرمجموعه بخش خصوصی است و ابزاری برای فشارآوردن نیز وجود ندارد بنابراین برای پیمانکاران کشت محصولی غیر از چغندر تعریف‌نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توان مالی کارخانه‌های قند به دلیل ورشکستی ناشی از سیاست‌های دولت‌های قبل به شدت پایین آمده و امکان ارائه خدمات حداقلی را ندارد و این امر زمینه‌ساز نابودی چغندرکاران خواهد شد.

استقلال کشاورزی برگ برنده حکومت‌ها

دبیر اسبق خانه کشاورز استان سمنان بابیان اینکه کارخانه‌های قند عموماً از انجام تعهدات خود شانه خالی می‌کنند، گفت: با توجه به اینکه شکر ارزان‌ترین ماده انرژی‌زا در کارهای روزانه است و مورد حمایت دولت قرار دارد اما در عمل واردات بی رویه و سیاست‌های غلط کارخانه‌ها آن‌ها را ورشکست و عمدتاً مقروض و بدهکار هستند تا جایی که اکنون این شرایط گریبان گیر کشاورزان شده است.

آرین با بیان اینکه دولت‌ها در طول تاریخ به اینکه کشاورزی پشتوانه حاکمیت است اقرار دارند، تصریح کرد: با توجه به اینکه برگ برنده حکومت‌ها استقلال کشاورزی به شمار می‌رود لذا درگیر خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی هستند ولی متاسفانه کمترین توجه به لحاظ ساختاری به بخش کشاورزی می‌شود.

وی بابیان اینکه خریدها در بخش کشاورزی با دلار و یورو و فروش محصولات با ریال است، افزود: خرید گندم به نرخ سال گذشته بدون توجه به افرایش قیمت ارز، خشکسالی و عملکرد پایین صورت می‌گیرد بنابراین اگر در بخش تولید و کشاورزی اقدامی صورت نگیرد باید در آینده نزدیک به دنبال تهیه لقمه نان در کشورهای دیگر باشیم.

ضرورت جایگزینی محصولاتی با نیاز آبی کمتر

رئیس شرکت تعاونی چغندرکاران شاهرود بابیان اینکه بعد از گذشت چهل سال هنوز الگوی کشت درستی برای کشاورزان در نقاط مختلف تعریف‌نشده است، ابراز داشت: منابع آبی به پایان رسیده ولی هنوز شاهد کشت محصولات با نیاز آبی بالا و ناسازگار با اقلیم هستیم حال باید پرسید چرا توان اجرای الگوی کشت در کشور وجود ندارد؟

آرین با بیان اینکه دولت نظارت بر کاشت و برداشت محصولات کشاورزی ندارد، تصریح کرد: محصولات با نیاز آبی بالا تمدن ما را به خطر می‌اندازد سبزی و صیفی بخش عمده‌ای از آب را به خود اختصاص می‌دهد و حتی همین چغندر قند نیاز آبی بسیار بالایی دارد بنابراین می‌توان تولید محصولاتی با نیاز آبی کمتر را به‌جای آن‌ها جایگزین کرد.

وی افزود: جایگزینی توسعه باغات به‌جای کشت سیب‌زمینی در مناطق کوهپایه‌ای سیاست دولت نبود بلکه با سیاست های غلط، کشاورز مجبور به تغییر این الگوی کشت بدون نگاه کارشناسی شد و کشاورزان به‌دلخواه و تشخیص خودشان ارقام محصولات باغی را بدون در نظر گرفتن نیاز بازار، آفت و سرمازدگی کاشتند.

کشاورزی منطبق با اقلیم و دارای بیشترین بازده و کمترین مصرف آب باشد

دبیر اسبق خانه کشاورز استان سمنان در پاسخ به این پرسش که آیا مرکز تحقیقات و مروجان جهاد کشاورزی توانستند در این گام کمکی به کشاورزان کنند، ابراز داشت: مروج باید با مرکز تحقیقات کشاورزی در ارتباط باشد تا آن را به زبان کشاورز ترجمه کند به عنوان بهره‌بردار نیاز به کارشناسان بسیار احساس می‌شود وجای این مروجان در بخش کشاورزی به مفهوم واقعی خالی است.

آرین با بیان اینکه در بخش کشاورزی تامین مواد غذایی بر اساس شعار دولت به عنوان حمایت از تولید داخلی مواجه هستیم، تصریح کرد: در عمل به عنوان تامین کننده مواد غذایی جامعه بعید می‌دانیم که تولید داخلی بتواند بیش از ۴۰ درصد نیاز جامعه را تامین کند.

وی افزود: گاهی در شعار دولتمردان خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی بسیار پررنگ است ولی برخی از دولتمردان این شعار خود اتکایی را مطرح می‌کنند به این معنا که نیاز نیست که در همه محصولات خودکفا باشیم زیرا منابع آبی و میزان اراضی قابل‌کشت ما به شدت محدود است و باید محصولاتی را در این اراضی کاشت که ضمن ارائه آموزش لازم به بهره‌بردار منطبق با اقلیم و دارای بیشترین بازده و کمترین مصرف آب باشد.

کد خبر 4314510

منبع: مهر

کلیدواژه: الگوی کشت کشاورزی جهاد کشاورزی سمنان خانه کشاورز شاهرود راهپیمایی روز قدس بوشهر ماه مبارك رمضان سالروز ارتحال امام خمینی شهرکرد شیراز روز جهانی قدس گرگان مشهد یاسوج خرم آباد شب قدر امام خمینی ره سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۹۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، غلامحسین تیموری گفت: مبادلات این مدت محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشت.
وی بیان کرد: از مجموع مبادلات مرزی محصولات بخش کشاورزی واردات ۳۹ هزار و ۲۲۵ تن کالا‌های شامل برنج، موز و کنجد و بیش‌از ۴۴ هزار و ۱۹۸ تن صادرات محصولات کشاورزی عمدتا شامل انواع خرما، گوجه فرنگی، هندوانه و سیب درختی و سایر خشکبار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان ترانزیت محصولات کشاورزی در یک ماه اول امسال که از مرز‌های رسمی انجام شده را هزار و ۱۱۶ تن اعلام کرد.
وی گفت: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیت‌های زیادی است وباغبانی، زراعت و شیلات مهمترین ظرفیت‌ها برای توسعه صادرات بخش کشاورزی این استان بشمار می‌رود.
تیموری بیان کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل دسترسی به بازار‌های افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
وی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است و تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • نیاز خراسان شمالی به استقرار سایت پرتودهی هسته‌ای محصولات کشاورزی