Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی بارش باران در استان گفت: این مهم سبب کاهش منابع آب زیرزمینی و میزان آورد آب رودخانه‌‌ها و بحران کم‌آبی شده است. ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۴ استانها بوشهر نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، خشکسالی‌ها و بارش‌های کم باران تاثیرات به سزایی بر منابع آبی استان بوشهر گذاشته به‌‌گونه‌ای که این مهم مشکلاتی در تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و دیگر حوزه‌ها ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان  ساحلی بوشهر در جنوب غرب کشور در 10 سال گذشته خشکسالی‌هایی در آن به وقوع پیوسته که صدمات قابل توجه به منابع آبی استان وارد کرده است.

افت آب سدها، خشکیده شدن قنوات و رودخانه‌ها از آثار بارش کم باران

کاهش شدید بارندگی در این استان، ضمن افت آب سدها سبب خشکیده شدن قنوات و رودخانه‌ها شده است.

منابع آبی استان بوشهر به طور مستقیم تحت تاثیر بارندگی است به‌گونه‌ای در سال‌های دارای بارش مطلوب، میزان آب‌های سطحی و زیرزمینی وضعیت خوبی داشته  است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر از کاهش 50 درصدی بارش باران در فصل جاری نسبت به سال قبل خبرداد و اظهار داشت: کاهش 50 درصدی بارش باران در خشکسالی‌های 10 سال گذشته مشکلات برای عرصه تامین آب آشامیدنی، کشاورزی، صنعت، خدمات و فضاهای عمومی وارد کرده است.

شاهپور رجایی از انباشت خشکسالی در استان خبرداد و بیان کرد: 10 سال خشکسالی پی درپی سبب انباشت خشکسالی و بروز مشکلات منابع زیرزمینی آب استان شده است.

منابع آب سطحی و زیرزمینی استان بوشهر کاهش یافت

وی، با بیان تاثیر شدید عدم تحقق بارش‌ها بر منابع آب سطحی و زیرزمینی استان تصریح کرد: نخستین تاثیر کاهش بارش بر روی آبهای سطحی و رودخانه‌هایی است که تامین کننده آب استان هستند.

16 محدوده دشت استان بوشهر بحرانی و ممنوعه شد

وی با اشاره به اینکه خشکسالی در استان بوشهر آثار نامطلوبی بر منابع آبی گذاشته است گفت: 16 محدوده دشت استان بوشهر بحرانی و ممنوعه شده که 12 دشت ممنوعه و 4 دشت ساحلی لب شور و فاقد استفاده در بخش کشاورزی و آشامیدنی و امکان برداشت آب از این دشت‌ها غیر ممکن شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌‌ای بوشهر کاهش بارش باران در فصل زارعی جاری را در آبدهی رودخانه‌ها را اثربخش دانست و گفت:  85 درصد آبدهی رودخانه‌های استان بوشهر کاهش یافته است.

60 درصد مخزن آب سد کوثر خالی و آبدهی رودخانه شاهپور کاهش یافته است

رجایی، با بیان اینکه  90  درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از استان‌های فارس و کهگیلویه و بویراحمد تامین می‌شود تصریح کرد: منابع آب استان بوشهر رودخانه شاهپور کازرون و سد کوثر کهکیلویه و بویر احمد است که اکنون 60 درصد مخزن این سد خالی  و میزان آبدهی رودخانه شاهپور 80 درصد کاهش یافته است.

وی از فعال شدن کارگروه سازگاری با کم آبی خبرداد و افزود: تنها راهکار کارشناسی کنترل و حل مشکلات، سازگاری با کم آبی است که کمیته استانی آن تشکیل شده است.

انتهای پیام/م

R41363/P1486/S6,53/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۷۶۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد

سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به پرشدگی ۶۴ درصدی مخازن سدهای کشور گفت: حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور معادل سال گذشته است، اما ورودی به مخازن نسبت به سال گذشته دارای کاهش ۸ درصدی است.

به گزارش ایسنا، فیروز قاسم‌زاده  کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران در عربستان+فیلم/ هشدار قرمز صادر شد
  • بارش باران در ۱۸ استان کشور/ خلیج فارس مواج می‌شود
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • صدور هشدار بارش‌های سیل‌آسا در استان بوشهر
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • هشدار نارنجی  هواشناسی: بارش باران استان فارس را در بر می‌گیرد