Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@16:42:16 GMT

هماهنگی نهادهای حمایتی با بسیج برای ریشه کنی فقر مطلق

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۸۰۴۸۰

هماهنگی نهادهای حمایتی با بسیج برای ریشه کنی فقر مطلق

به گزارش خبرگزاری مهر، علی ربیعی در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما افزود: دولت تلاش خود را می کند که به طور حتم قیمت ها افزایش نیابد بلکه منطقی شود.   سودجویی و عوامل روانی جریانی در جامعه ایجاد می کند که زندگی مردم را دچار مشکل کرده است.  

ربیعی افزود: دولت برخورد پلیسی با این موضوع ندارد و با واکنش های متناسب و منطق اقتصادی به پیش می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه وضع فروش نفت و اشتغال خوب است افزود: فقط یک بحث آمریکا و مسئله تحریم هاست که مردم نباید اجازه بدهند شرایط روانی جامعه به هم بریزد.

ربیعی گفت: بهزیستی، کمیته امداد حضرت امام، بنیاد مستضعفان و وزارت تعاون هماهنگی تاریخی ای در زمینه ریشه کنی فقر مطلق دارند که در این زمینه با بسیج نیز هماهنگ شده ایم.  

وی افزود: راه اندازی نظام تأمین اجتماعی چند لایه از جمله لایحه مساعدت اجتماعی که بودجه آن تأمین شده نوعی اقتصاد مقاومتی است.  

ربیعی گفت: ۱۷ برنامه مشخص برای لایحه مساعدت اجتماعی که هدف آن توانمندی افراد است داریم.   حمایت غذایی از افراد، نگهداری از معلولان، تغذیه کودکان، نگهداری از بیماران روانی و سالمندان، حمایت از زنان سرپرست خانوار و پوشش رایگان بیمه سلامت از جمله این برنامه هاست.

ربیعی گفت: امسال به ۲۴۷ هزار نفر یک وعده غذایی در روز داده می شود همچنین توزیع ۲ هزار و ۱۰۰ کیلو کالری برای کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند پیش بینی کرده ایم.  

ربیعی گفت: برای خانواده های دو معلول بحث مسکن را تمام کرده ایم و برای خانواده های یک معلول این موضوع را آغاز می کنیم.

وی با بیان اینکه مستمری مددجویان امسال افزایش یافته است افزود: با تأمین ۷ هزار میلیارد تومان تعدادی از کسانی که متقاضی زیر پوشش قرار گرفتن نهادهای حمایتی هستند شامل یک میلیون نفر به افراد تحت پوشش اضافه می شود.  

ربیعی گفت: امسال یکصد و ۲۰ هزار نفر معادل ۱۰ درصد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی با توانمندسازی آنان از زیر پوشش این نهادها خارج شده اند.  

وی افزود: پرداختی به یک خانواده مستمری بگیر ۵ نفره امسال ۵۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان بجز یارانه آنان است که حدود حداقل دستمزد می شود.  

ربیعی گفت: ۲۳۰ میلیارد تومان نیز برای زنان بی سرپرست اختصاص داده ایم.  

وی افزود: تاکنون سیاست حذف یارانه بگیران را در دولت بحث نکرده ایم اما روستاییان و افراد کم درآمد مشمول این قانون نیستند.  

ربیعی گفت: تا پایان سال ۹۶ سی و یک هزار نفر بویژه در استان های محروم جذب طرح کارورزی شدند و ۳۰۰ هزار تومان کمک همراه بیمه به آنان اختصاص یافت.  

وی افزود: پیش بینی می کنیم امسال ۲۰۰ هزار نفر برای استفاده از طرح کارورزی نام نویسی کنند که در پایان سال مشمول یارانه دستمزد یا تأمین اجتماعی رایگان خواهند شد.  

ربیعی درباره اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای ایجاد اشتغال در روستاها گفت: تسهیلات بانکی و مجوز، شغل ایجاد نمی کند و تاکنون ۲۳۶ هزار و ۹۰۳ نفر برای طرح های دامپروری، فرش، صنایع دستی و دیگر مشاغل با برآورد هزینه ۳۲ هزار میلیارد تومان نام نویسی کرده اند اما این موضوع شغل ایجاد نمی کند.  

وی افزود: منطق پول پاشی نداریم و اکنون شیب ایجاد اشتغال، مناسب است.  

ربیعی گفت: برای تأمین مالی خرد، بانک ها تجربه نداشته اند و اکنون به مرور در حال ورود به این موضوع هستند.  

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تا ابتدای اردیبهشت امسال ۲۵ درصد و پس از آن ۲۵ درصد دیگر از منابع طرح اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای ایجاد اشتغال در روستاها به بانک ها تزریق شده است.  

ربیعی گفت: تلاش می کنیم امسال یکصد و ۴۰ هزار شغل در زمینه صنایع دستی و یکصد و ۳۰ هزار شغل در زمینه فناوری اطلاعات که قابلیت تبدیل شدن به ۲۰۰ هزار شغل را نیز دارد با حمایت پست بانک ایجاد کنیم.  

وی افزود: بیش از ۱۳ میلیون نفر بیمه شده تأمین اجتماعی بجز خانواده هایشان در کشور وجود دارند و حدود هفت ـ هشت میلیون نفر نیز تعداد کارگران غیررسمی کشور است.

ربیعی گفت: در شهرهای بزرگ افرادی که حداقل دستمزد را می گیرند با سختی زندگی می کنند و تلاش کرده ایم افزایش دستمزدها بگونه ای باشد که بر تورم پیشی بگیرد.  

وی با بیان اینکه می خواهیم نظام تأمین اجتماعی پاسخگو ایجاد کنیم افزود: برای مستمری بگیران نیز شیب خوبی در افزایش مستمری آنان ایجاد کردیم.

ربیعی گفت: آمار طلاق در کشور یک طلاق از سه ازدواج بود اما شیب طلاق به دلیل خدمات و دخالت های امداد اجتماعی کاهش یافته است.

وی افزود: در ابتدا ۱۵۰ مرکز در زمینه طلاق در ۹۶ اورژانس اجتماعی راه اندازی شد که اکنون به ۳۹۷ مرکز افزایش یافته است.  

وزیر تعاون گفت: در سامانه مشاوره نیز داده های خوبی در زمینه علت طلاق ها جمع آوری شده است و بر این اساس مهمترین علت طلاق در کشور ناهمگونی ارزشی و فکری بود.  

ربیعی گفت: ۲ هزار و ۷۳۲ مرکز برای کاهش مصرف مواد مخدر ایجاد شده است که بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ نفر در این مراکز تحت پوشش قرار گرفته اند.

وی افزود: البته معتادان متجاهر از این مرکز فرار می کنند که برای آنان باید طرح های دیگری را اجرا کرد.  

ربیعی گفت: ۸۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی درآمد سازمان بازنشستگی کشور در سال ۹۶ بود که ۷۴ هزار میلیارد تومان آن محقق و ۵۲ هزار میلیارد تومان در سال گذشته مستمری مستقیم پرداخت شد.

وی افزود: در سال ۹۷ نیز ۹۸ هزار میلیارد تومان درآمد برای این سازمان پیش بینی شده است و باید ۶۱ هزار میلیارد تومان مستمری پرداخت کرد.  

وزیر تعاون گفت: دولت کمکی به سازمان تأمین اجتماعی نمی کند و حتی حق کارفرمایی خود را به دلیل مشکلات مالی نمی دهد.

کد خبر 4321309 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: علی ربیعی فقر مطلق گرانی شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش ترافیک پلیس راهور شهر تهران راهپیمایی روز قدس نیروی انتظامی عید سعید فطر سرهنگ نادر رحمانی سازمان تامین اجتماعی بیمه سازمان هواشناسی سالروز ارتحال امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۰۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب ادعای ارزپاشی از محل ذخایر ارزی

بانک مرکزی ادعای مدیر محترم مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر ارزپاشی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی را تکذیب کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بانک مرکزی، اخیرا مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس در گفتگویی مدعی کسری در تأمین ارز 28500 برای واردات کالا‌های اساسی شده و از افزایش نیافتن سقف نرخ ارز در مرکز مبادله انتقاد کرده است.

این در حالی است که در قانون بودجه سال 1402 اشاره‌ای به ارز حمایتی با نرخ 28.500 تومانی نشده و صرفاً در تصویب نامه شماره 33107 مورخ 11/06/1402 هیئت محترم وزیران سقف مصارف ارز حمایتی 18.5 میلیارد دلار منظور تعیین شده است.

برخلاف ادعای طرح شده از سوی مدیر محترم گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، عملکرد مصارف ارز حمایتی در سال 1402 کمتر از سقف تعیین شده در تصویب‌نامه هیئت محترم وزیران بوده است. کل تأمین ارز انجام شده با احتساب مبلغ اختصاص یافته برای گندم حدود 6/17 میلیارد دلار بوده که در این راستا معادل 1/16 میلیارد دلار پرداخت شده است. لازم به ذکر است، از این مبلغ حدود 5/1 میلیارد دلار به واردات گندم برای تأمین ذخایر استراتژیک اختصاص یافته که دارای مجوز خاص از مراجع قانونی بوده است.

در ارتباط با منابع ارز حمایتی، عملکرد محقق شده حاکی از آن است که کل مصارف انجام شده از محل سهم دولت و 20 درصد سهم صندوق توسعه ملی از عایدات ارزی نفت‌خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی تأمین ارز شده و با مدیریت انجام شده در این حوزه خوشبختانه هیچ کسری ایجاد نشده است؛ لذا اطلاعات ذکر شده در این ارتباط صحیح نیست و با عملکرد تفاوت فاحش دارد. لازم به ذکر است، استفاده از 20 درصد سهم صندوق توسعه ملی با اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح قانونی انجام شده و مبلغ تأمین شده از این محل به عنوان بدهی ارزی دولت به صندوق توسعه ملی منظور شده است.

در ضمن، اختصاص ارز ترجیحی برای تأمین کالا‌های اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی با هدف حمایت از معیشت مردم و در سقف منابع آن انجام شده و این سیاست از سوی مجلس شورای اسلامی با اختصاص حدود 6/13 میلیارد یورو در قانون بودجه سال 1403 مورد تأیید قرار گرفته‌است.

گفتنی است اختصاص ارز حمایتی و حذف آن، همانند سایر سیاست‌های اقتصادی دولت واجد آثار و پیامد‌های مثبت و منفی متعددی است؛ لذا تاکید بر جنبه‌های منفی سیاست مزبور و ایجاد نگرانی در این زمینه بویژه در زمانی که وفق قانون بودجه سال 1403 از سوی مجلس شورای اسلامی مورد تأیید قرار گرفته است صحیح به نظر نمی‌رسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • واکنش علی ربیعی به حملات دولت به مرکز پژوهش های مجلس /نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • تکذیب ادعای ارزپاشی از محل ذخایر ارزی
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند