Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@21:19:33 GMT

بیابان زدایی در 7230 هکتار عرصه خراسان شمالی اجرا شد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۸۱۰۹۵

بیابان زدایی در 7230 هکتار عرصه خراسان شمالی اجرا شد

بجنورد- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به توجه دولت تدبیر و امید برای مقابله با بیابان زایی گفت: طرح های بیابان زدایی در عرصه های طبیعی استان به گستره هفت هزار و 230 هکتار اجرایی شده است.

به گزارش ایرنا، حسن وحید روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح های بیابان زدایی شامل طرح های نهال کاری و مدیریت روان آب ها است اظهار داشت: تاکنون سطح پنج هزار و 291 هکتار از عرصه های بیابانی استان نهال کاری شده و طرح مدیریت روان آب نیز در سطح یکهزار و 800 هکتار اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وحید گفت: از سال 83 تا 96، برای اجرای طرح های بیابان زدایی، 92 میلیارد ریال اعتبار ملی در استان مصوب شده که 45 میلیارد ریال از این رقم تخصیص یافته است.
وی افزود: در این مدت از منابع استانی نیز 58 میلیارد ریال برای جلوگیری از بیابان زایی در استان مصوب شده بود که 23 میلیارد ریال از این میزان تخصیص داده شد.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات بیابان زدایی استان از سال 93 تا کنون روند روبه رشد داشته است گفت: در این مدت اعتبارات بیابان زدایی استان 15 برابر شده است.
وحید تصریح کرد: در سال 96 از محل اعتبارات ملی، بیش از 51 میلیارد ریال برای طرح های بیابان زدایی مصوب شد که از این میزان، 45.6 درصد تخصیص داده شد و از اعتبارات استانی نیز حدود 20 میلیارد ریال مصوب شده است که چهار میلیارد و 600 میلیون ریال جذب شده است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: عوامل متعددی در بیابان زایی تاثیرگذار است که عوامل طبیعی و انسانی از جمله مهم ترین آن است.
وی تصریح کرد: ماهیت سازندها و زمین شناسی منطقه کال شور در استان به گونه ای است که شرایط برای بیابان شدن وجود دارد و کاهش بارندگی ها هم سبب می شود تا توان اکولوژیکی خاک کاهش یابد البته شرایط در استان بحرانی نیست و می توان با اقداماتی بیابان زایی را کنترل کرد.
وحید با بیان اینکه روش های غیر اصولی در کشاورزی و برداشت های بی رویه از منابع زیر زمینی زمینه ساز بیابان زایی است گفت: چرای بیش از حد مراتع و حضور بیش از ظرفیت دام که سبب از بین رفتن پوشش گیاهی می شود منجر به بیابان زایی می شود.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.
کل مناطق تحت فرسایش بادی (کانون های بحرانی) در استان خراسان شمالی برابر 96 هزار و 861 هکتار است.
از این میزان 92 هزار 642 هکتار آن در منطقه برداشت و چهار هزار 219 هکتار در منطقه رسوب قراردارد.
مجموع کل گستره بیابان های این استان 183 هزار و 636 هکتار است.
7185/6042

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي منابع طبيعي بيابان خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت:از این میزان ۸۳ میلیارد ریال برای بهره برداری از ۳۵ طرح احیا و مرمت قنوات، ۹ میلیارد و ۵۷۰ میلیون ریال به منظور اجرای طرح‌های انتقال آب با لوله در منطقه عمرانی و «مارکوهک» با حجم چهار هزار و ۴۵۳ متر و ۲ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال برای احداث ۲ کانال بتنی در روستا‌های «قوِژد و بیمرغ» با حجم عملیات ۸۰۰ متر تخصیص پیدا کرد.

اسماعیل قربانی افزود:  افزون بر سه میلیارد ریال اعتبار برای احداث سامانه آبگیر باران و کاشت نهال سماق در زمین‌های کشاورزی شیبدار با مساحت ۱۲ و نیم هکتار در شهرستان گناباد از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون تخصیص یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: طرح افزایش تولید جو آبی و تولید گندم با محوریت ارقام جدید و توسعه مکانیزاسیون این محصولات در سطح سه هزار و ۵۳۵ هکتار، اجرای طرح افزایش تولید حبوبات و علوفه نظیر سورگم (ذرت خوشه ای)، چغندر علوفه‌ای و ارزن دیگر اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی گناباد از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون بوده است.

وی پیگیری و جذب سه هزار تن کود یارانه‌ای شامل کود اوره، فسفاته، پتاسه، اجرای طرح کشف حفاظتی در سطح ۶۴۰ هکتار اراضی زیر کشت گندم و جو، توزیع در مجموع ۱۵۸ تن بذر اصلاح شده جو، گندم، پنبه و سورگوم بین کشاورزان و توزیع و ترویج ۱۵ تن بذر تریتیکاله به عنوان یک منبع تغذیه دام با عملکرد و سازگاری مناسب را از دیگر اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی گناباد در این مدت برشمرد.

قربانی گفت: با هدف افزایش عملکرد تولید، طرح توسعه مزارع آرمانی زعفران، باغ‌های گل محمدی، گیاهان دارویی، باغات کم آب طلب و در اراضی شیب دار، گلخانه‌های آلوئه ورا و سبزی و صیفی جات در مجموع در سطح ۴۵۰ هکتار زمین‌های زیر کشت گناباد در سال ۱۴۰۲ اجرا شد.

وی گفت: ۱۰۵ هکتار از باغ‌های پسته گناباد در سال گذشته مشمول طرح اصلاح و هرس و باردهی قرار گرفتند.

 

دیگر خبرها

  • ایجاد ۳۰ هکتار شهرک فناوری در خراسان شمالی
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • ۵ رویداد بزرگ فرهنگی توسط سپاه خراسان شمالی اجرا شد
  • ۳۴ هکتار به محدوده شهر گرمه الحاق شد
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • رفع تصرف پنج هکتار عرصه ملی شهرستان بویراحمد از سودجویان
  • عملیات آبرسانی به تنها روستای محروم از شبکه آب در باخرز خراسان رضوی آغاز شد
  • تعرفه‌های خدمات دارویی تعیین شد
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد+ جدول
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد