Web Analytics Made Easy - Statcounter

حج‌ت‌الاسلام والمسلمین مجتبی صداقت معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و هیئت خبرگزاری فارس با اشاره به سریال «سرّ دلبران» گفت: جای بسیار خوشحالی است که یک اتفاق خوب در صداوسیما راجع به مسجد انجام شده است  و اینکه می‌بینیم سریال مناسبتی ماه رمضان با موضوع مسجد و نقش محوری امام جماعت در حال پخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر اینکه رویکرد سازمان متبوعش به این سریال مثبت است، افزود: قطعاً برای کشور فرهنگ‌سازی در موضوع مسجد لازم است و باید از این جنس کارها بشود، با توجه به اینکه در طول تاریخ خدمات بسیاری در حوزه مساجد مشاهده می‌کنیم، لازم است که به مسجد پرداخته شود، مخصوصاً در این دوره از زمان، مساجد بسیار نیاز به فرهنگسازی دارند.

حجت‌الاسلام صداقت با بیان اینکه حضور و مراجعه مردم به مسجد به عنوان مأمن و پناهگاه جز اهداف و راهبردهای امور مساجد است، خاطرنشان کرد: البته نقدهایی هم به این سریال وارد هست، از آنجایی که هر کاری که انجام می‌شود، دارای ضعف‌هایی است، طبیعی است که انتقاداتی به آن وارد شود،‌ اما در مجموع برآیند ما نسبت به سریال «سرّ دلبران» مثبت است.

وی ادامه داد: در مورد امام جماعت و نقشی که برای برزو ارجمند در نظر گرفته شده است، با توجه به اینکه امام جماعت مسجد عملاً نقش یک بزرگتر برای محله و رهبر محله را دارد، بنابراین همه مشکلاتی که در محل است،‌ امام جماعت می‌تواند به آن ورود داشته باشد و برنامه‌ریزی ‌کند، البته نباید همه چیز را از مسجد توقع داشت،‌ بالاخره نهادها و مجموعه‌های مختلف باید وارد شود، این شائبه نباید ایجاد شود که چون حالا امام جماعت می‌تواند این کار را انجام دهد،‌ پس وظیفه مسجد هم حتماً همین است که وارد این موضوعات شود.

معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه حضور مستقیم مسجد و امام جماعت در برخی امور تبعاتی را متوجه این نهاد می‌کند، اظهار داشت: به عنوان اینکه مسجد کانون ترک اعتیاد باشد و بخواهد یکسری معتاد را داخل خودش جمع کند و محل رفت‌و آمد یکسری آدم‌ها شود یا در مورد کارتن‌خواب‌ها شب‌‌ها محلی برای خواب آن‌ها باشد،‌ در حالی که مسئول مرتبط با کارتن‌خوا‌ب‌ها شهرداری است که گرم خانه‌هایی ایجاد کند، حضور این افراد ممکن است آلودگی‌هایی را برای مسجد به وجود بیاورد که به تبع آن این مسأله موجب عدم اعتماد مردم به مسجد می‌شود.

وی گفت: مسجد باید یک محیط امن و پاکیزه باشد، در حالی که ارتباط مسجد با چنین افرادی باعث می‌شود که از کارکردهای اصل خودش غافل شود، پس لازمه آن این است که مسجد یک اقدام مؤثر انجام دهد نه اینکه خودش مستقیماً وارد شود، اینکه محوریت مسجد و امام جماعت مسجد باید به اینجا ختم شود که برنامه مستقیم و غیرمستقیم در حوزه آسیب‌های اجتماعی به صورت آموزشی و تربیتی داشته باشد.

حجت‌الاسلام صداقت بیان داشت: اینکه مسجد به صورت مباشر در این حوزه‌ها باشد، حواشی زیادی برای مسجد ایجاد می‌شود که از اصلیت خودش می‌افتد، لذا اگر امام جماعت به همراه اهالی مسجد، در آسیب‌های اجتماعی درست و با تدبیر وارد شوند و اقتضائات مسجد هم درست در نظر گرفته شود،‌ اتفاقات خوبی در محله رقم می‌‌خورد که انتظار ما از مساجد هم همین است که نمونه آن را در نقش «سید سلیم» در سریال «سرّ دلبران» می‌توانیم مشاهده کنیم.

وی در پایان افزود: درباره رفتارها طلبه‌ یا روحانی جاهایی در سریال افراط و تفریط شده است، اما در کل برآیند ما برآیند مثبتی است، البته عصبانیت و پرخاشگری سید برخی موارد جای نقد است، زیرا در شأن یک امام جماعت این رفتارها نیست،‌ اینکه بخواهیم یک «روحانی طراز» را نشان دهیم، به نظرم رفتار «سید سلیم» چه با خانواده و همسرش و چه با بعضی مردم و تندمزاجی‌ها و عصبانیت‌های او یک مقدار از شأن روحانیت و طلبگی به دور است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنوز مشکلم بر سر جزئیات متن «مشاور» است

 

محمدصادق بکتاشیان، کارگردان سریال «مشاور» در شبکه خبر درباره روند تولید این سریال که با محوریت بررسی مسائل و مشکلات خانواده‌ها روانه آنتن دو سیما شده، گفت: ابتدا طرحی به ما داده شد، که قرار بود مجموعه‌ای ساخته شود که مشاور آن روحانی نیست. بعد از گفتگو بین مشاوران و نویسندگان این نتیجه‌گیری حاصل شد که فرد روحانی می‌تواند برای مشکلات پاسخ‌های دینی هم داشته باشد. 

بکتاشیان ادامه داد: پژوهش اولیه سریال از سوی چند روان‌شناس و مشاور مذهبی انجام شد. بعد از آن هر قسمت را یک نویسنده می‌نوشت. نویسندگان با روان‌شناس در ارتباط بودند و ایده‌های خود را می‌گرفتند. در «مشاور» تلاش شده از سوژه‌های واقعی استفاده شود. اکثر آنها در جامعه نمود خارجی دارند. وقتی کل سناریو نوشته شد، طرح با مشاور مذهبی در میان گذاشته و بازنویسی نهایی انجام شد.

کارگردان سریال «مشاور» با بیان اینکه حتی ما به فکر افتادن آوردن یک روحانی افتاده بودیم، افزود: یعنی کسی که بتواند نقش خودش را بازی کند. اگر من ۶ ماه دیگه وقت داشتم، باز روی متن کار می‌کردم. زمانی که می‌خواستم سر ضبط بروم، درگیر نوشتن و بازنویسی بودم. من نتوانستم آنچه ایده‌آلم در تصویر است، در متن پیاده کنم. هنوز مشکلم بر سر جزئیات متن است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • هنوز مشکلم بر سر جزئیات متن «مشاور» است
  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟
  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است
  • نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت: بقیع باید بازسازی شود
  • مرکز تخصصی تئاتر مساجد در مازندران رونمایی شد
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه
  • بازدید از معروف‌ترین مساجد جهان اسلام با دوچرخه
  • تربیت نوجوانان با فرهنگ مهمترین هدف کانون های مساجد است