Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-03@12:36:31 GMT

تاجرنماها در کمین بازارهای صادراتی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۸۶۴۱۵

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ وجود تاجرنماها در بازارهای صادراتی کشورهای همسایه صدای فعالان صادراتی کشور را درآورده است. افرادی که اعتماد به کالای خوش نام ایران را فدای سود کوتاه مدت خود می کنند مانند آنچه در بازارهای صادراتی عراق، روسیه و آسیای مرکزی اتفاق افتاده است.
تعدادشان حتی اگر به اندازه انگشتان یک دست هم که باشد اما ضررشان دامن کل محصولات ایرانی را می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی فعالان تجارت معتقدند با توجه به وجود استانداردهای اجباری، گمرک نباید اجازه صادرات هر محصول بی کیفیتی را بدهد.
مسئولان گمرک هم با اشاره به وجود پنجره واحد تجارت از کاهش زمان فرآیند صادرات کالا به یک روز خبر داده اند حال این سوال مطرح است که امکان بازرسی ها چگونه است؟
مدیرکل صادرات گمرک در این باره می گوید : بخشی از کالاها شاید مجوز خاصی را نخواهد اما بخشی از کالاها طبق اعلام سازمان استاندارد چنانچه واحد تولیدی دارای پروانه کاربرد معتبر باشد می تواند تا یک سال بدون آزمایش هر محموله را صادر کند.
شامانی ادامه می دهد: این امکان در راستای رفع موانع و تسریع صادرات است.
رییس انجمن مواد غذایی ایران اما معتقد است امکان دور زدن استاندارد وجود دارد.
کاوه زرگران می گوید: صادرکنندگانی که گمنام هستند و برای اولین بار در بازاری حاضر می شوند کیفیت کالای خود را در مراحل بعدی ارسال کاهش می دهند.
کاوه زرگران می افزاید: این دسته از افراد از آنجایی که صاحب برندی نیستند نگرانی هم از افت کیفیت محصولاتشان ندارند.
پس به نظر می رسد با نگاهی کلان تر به این چالش صادرات ، جای شرکت های مدیریت صادراتی خالی است.
رئیس کنفدراسیون صادرات در این باره می گوید : تعاریف بر اساس تولید است به این معنا که یک تولید کننده هم باید وارد کننده و هم صادر کننده باشد و به بازاریابی بپردازد که این فرآیند برای شرکت های بزرگ امکان پذیر است اما برای شرکت های کوچک و متوسط به علت هزینه های آن مقدور نیست.
محمد لاهوتی با اشاره به این که مشکل در ضعف قوانین ، به رسمیت شناخته نشدن عضویت در تشکل ها و صادر نشدن تخصصی کارت های بازرگانی است ، ادامه می دهد : در حال حاضر ده شرکت مدیریت صادراتی فعال در کشور داریم که نیاز است این شرکت ها برای صادرات تخصصی بیشتر حمایت شوند.
بر اساس آمار گمرک پارسال حدود ۴۷ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و ۵۴ میلیارد دلار واردات کالا داشتیم این به معنای منفی بودن ۷ میلیارد دلاری تراز تجاری است.
برای مثبت شدن تراز تجاری و جهش صادراتی باید تشکل ها و شرکت های مدیریت صادراتی فعال تر شوند تا با پشتیبانی از محصولات باکیفیت داخلی ضمن برند سازی ، به صورت تخصصی در مسیر بازارهای هدف صادراتی قرار بگیرند تا دیگر فرصتی برای افراد کم تجربه و غیر متخصص باقی نماند.
گزارش : حمید خواجه نژاد

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: خبرگزاری صدا و سیما صادراتی کالا تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد

مهدی صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: توانمندی‌های صادراتی استان بوشهر در قالب یک نمایشگاه در تهران عرضه شد که منجر به تفاهم‌نامه‌های همکاری برای فروش تولیدات و محصولات صادراتی استان شد.

وی با اشاره به معرفی تولیدات استان بوشهر به بازارهای منطقه‌ای و جهانی تاکید کرد: تفاهم‌نامه‌های خوبی در قالب این نمایشگاه امضا شد که فضای مناسبی برای توسعه صادرات است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به عقد چندین قرارداد فروش خارجی گفت: با امضای تفاهم‌نامه‌های جدید، صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد.

وی افزود: از مهمترین دستاوردهای این نمایشگاه معرفی زنجیره‌های ارزش محصولات راهبردی آبزیان، خرما، صنایع پایین دست پتروشیمی، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، خرما، خرما، آبزیان و مصالح ساختمان بود.

کد خبر 6095572

دیگر خبرها

  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا