Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@11:30:10 GMT

اهمیت ائتلاف صدر و العامری

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۸۶۶۱۸

صراط:

قرید اسسرد عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان عراق و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی در گفتگو با تسنیم گفت: عراق در مرحله حساسی قرار گرفته است و زمینه‌های بروز مشکلات امنیتی هم با اتفاقات سیاسی اخیر می‌تواند مهیا شود و در صورتی که بزرگان این کشور نتوانند قدم اساسی با هدف برون رفت از این وضعیت بردارند روز‌های ناخوشی برای عراقی‌های خسته از جنگ داعش و دیگر توطئه‌ها متصور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تاکید کرد: اگر مشکلات سیاسی کنونی چاره یابی نشود زمینه‌های مشکلات امنیتی بیش از پیش فراهم می‌شود و ممکن است ما با ظهور گروه‌های تروریستی دیگر و یا حتی تجدید قدرت گروه تروریستی داعش روبرو شویم.

اسسرد گفت: عراق نیازمند یک توافق سیاسی مشترک است و بهترین راه حل مشکلات هم اعلام ائتلاف صدر و عامری به عنوان دو ائتلاف مهم انتخابات این دوره عراق است و با این ائتلاف تا حدود زیادی نقشه سیاسی این کشور مشخص خواهد شد.

این مقام حزبی اقلیم کردستان عراق اعلام کرد: در گفتگو‌های پسا انتخاباتی عراق، گروه‌های سیاسی دیگر در نوعی از سردرگمی قرار داشتند و در اعلام پیوستن به ائتلاف صدر یا عامری مردد بودند، اما اینک با اعلام ائتلاف مشترک آن‌ها می‌توان گفت که این وضعیت تا حدی روشن‌تر شده و نویدبخش تسریع روند تشکیل ائتلاف بزرگتر و متعاقب آن تشکیل کابینه است.

وی گفت: ائتلاف صدر و عامری با پیوستن ائتلاف نصر و دولت قانون می‌تواند آرامش سیاسی و امنیتی را به عراق برگرداند.

عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان عراق با اشاره به مصوبات اخیر پارلمان عراق در تعلیق فعالیت‌های کمیسیون عالی انتخابات و ابطال بخشی از آرای انتخابات برگزار شده گفت: بهترین سناریو برای عراق تایید نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات عراق است، زیرا جریان‌هایی هستند که به هیچ عنوان به ابطال این نتایج و آرای به دست آمده خود رضایت نخواهند داد.

فرید اسسرد در خصوص آتش سوزی صورت گرفته در انبار صندوق‌های اخذ رای پارلمان عراق در منطقه رصافه بغداد که به دستمایه برخی از جریان‌های سیاسی جهت توجیه ابطال نتایج انتخابات و برگزاری مجدد آن تبدیل شده است، گفت: ۴ انبار صندوق‌های اخذ رای در رصافه وجود دارد که تنها یکی از آن‌ها دچار آتش سوزی شده است و با تداوم مخالفت‌های این جریان‌ها می‌توان به سناریو‌هایی از قبیل: ابطال آرای این صندوق‌ها یا برگزاری انتخابات در محدوده مورد ادعایی فکر کرد که بعید است شرایط سیاسی عراق اجازه برگزاری مجدد انتخابات را در هر حالت بدهد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص پیشنهاد برگزاری رفراندوم پذیرش نتایج انتخابات اخیر عراق از سوی ایاد علاوی گفت: رفراندوم و انتخابات دو پروسه یکسان هستند به این معنی که اگر فرصت و زمینه برگزاری رفراندوم مهیا شود زمینه برگزاری انتخابات هم فراهم خواهد شد که همچنانکه اشاره کردم چنین وضعیتی در عراق پس از انتخابات وجود ندارد. پیشنهاد ایاد علاوی از سوی هیچ یک از جریان‌های سیاسی دیگر عراق حمایت نشده است و با مشکلات اساسی همراه است که اجرای چنین ایده‌ای به صلاح عراقی‌ها نیست و نه تنها راه حلی منطقی نیست بلکه باعث تعمیق مشکلات خواهد شد.

تحلیلگر مسائل سیاسی عراق در بخش دیگری از این گفتگو تاکید کرد که اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان عراق به عنوان دو جریان اصلی سیاسی اقلیم کردستان آماده ارائه همکاری در رفع مشکلات اخیر هستند و از ائتلاف صدر و عامری هم استقبال کرده اند. پیشتر و قبل از ائتلاف این دو جریان اصلی، کرد‌ها خود را از پیوستن به هر یک از این ائتلاف‌ها دور نگه داشتند تا در نوع رابطه خود با آن‌ها دچار مشکلاتی نشوند و اینک با روشن شدن فضای سیاسی عراق، دو جریان اصلی اقلیم کردستان هم در صدد هستند بخشی از راه حل مشکلات باشند نه خلق مشکلات برای عراق.

تحرکات سفیر آمریکا در شمال عراق

در روز‌های گذشته رسانه‌های کردی به تحرکات سیاسی آمریکا اشاره کرده اند که از سوی سفیر این کشور در عراق و کنسولگری آن‌ها در اربیل در جریان است و تلاش می‌کنند کرد‌ها را متقاعد کنند که در قالب یک تیم مشترک و با وحدت رویه در بغداد حاضر شوند. عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان در این خصوص گفت: آمریکایی‌ها در گفتگو با جریان‌های سیاسی کرد از آن‌ها درخواست کرده اند متحدانه در پارلمان جدید عراق حاضر شوند تا ضمن دفاع از حقوق کرد‌ها بتوانند به عنوان یک نیروی سیاسی قدرتمند نقش فعالی در معادلات آینده عراق داشته باشند. کرد‌ها در صورتی که متحدانه در بغداد حاضر شوند دارای ۵۸ کرسی پارلمانی خواهند بود که از ائتلاف سائرون وابسته به مقتدی صدر هم بیشتر است و توان نقش آفرینی بیشتری را در مسائل مختلف خواهند داشت.

اما فرید اسسرد به صراحت گفت که موانع زیادی در راه تحقق حضور مشترک جریان‌های سیاسی کردی در بغداد وجود دارد و اعلام نتایج انتخابات اخیر پارلمانی عراق بر تنش‌های گذشته هم در اقلیم کردستان افزوده است و ممکن است اتحاد سیاسی کرد‌ها در این دوره قابل تحقق نباشد، شرایط کنونی اقلیم کردستان ثابت می‌کند که تا مسائل و مشکلات داخلی در اقلیم کردستان مرتفع نشود نمی‌توان امیدی به فراکسیون ۵۸ کرسی کرد‌ها در پارلمان عراق داشت.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۶۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس/ دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با رئیسی

نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در جریان سفر خود به تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دیدار کرد.

دیگر خبرها

  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • عکس/ دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با رئیسی
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق