Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@10:39:45 GMT

ارکست سمفونیک در چه سالنی کنسرت برگزار کرد+عکس

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۸۹۳۳۲

ارکست سمفونیک در چه سالنی کنسرت برگزار کرد+عکس

ترکیبی از اعضای ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران شب گذشته در سالنی زیبا در شهر سنپترزبورگ روی صحنه رفت. ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات

به گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران پویا از روسیه، نخستین کنسرت ارکستر سمفونیک تهران در کشور روسیه، روز گذشته پنجشنبه 24 خرداد 1397 در سالن فیلارمونیِ سنپترزبورگ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اجرا در حالی برگزار شد که سالن 400 نفری فیلارمونی در شهر سنت پترزبورگ پر از جمعیت بود. اما کیفیت این سالن چگونه بود؟

تالار فیلارمونیک سنت پترزبورگ از بهترین سالن های کنسرت در اروپا است. این سالن چهارصد نفر ظرفیت دارد و کیفیت صدای آکوستیک آن توسط شرکت های ضبط کننده در جهان تایید شده است. مرکز فیلارمونیک سنت پترزبورگ یک سالن دیگر هم دارد که آن سالن ظرفیتی 1500 نفره دارد. این مرکز از سال 1840 فعالیت خود را آغاز کرده است.

در عین حال سالنی که ارکستر ایرانی در آن روی صحنه رفت از سال 1949 افتتاح شد.

در مرکز فیلارمونی سنت پترزبورگ چه موقع باید تحسین کنیم؟

همه سالن های کنسرت جهان دارای قوانینی برای تشویق تماشاگران هستند. این قانون برای بازدیدکنندگان همیشگی آشکار است، اما جوانان اغلب نمی دانند، که نباید بین بخش هایی از سمفونی یا چرخه آوازی دست بزنند. در غیر این صورت، پیوستگی اثر از بین می رود.

در یک سمفونی یا یک قطعه ی موسیقی، سکوت به اندازه صدا مهم است. شما باید سکوت را به عنوان احترام به نوازندگان مورد توجه قرار دهید.

با این حال، یاسچا هایفتز یکی از بهترین ویولونیست های قرن بیست و یکم می گوید: «زمانی که کسی در یک لحظه اشتباه تشویق می کند به این معنی است که در کنسرت من وجود دارد.»

انتهای پیام/

R33357/P1356/S4,40/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ارکستر سمفونیک تهران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ارکستر سمفونیک تهران ارکستر سمفونیک تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۹۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه‌ای پروژه، مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر قطعه «DONDOBAY» (دوندوبای) را بر اساس موسیقی شمال خراسان با تنظیمی متفاوت منتشر کرده است.

مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر درباره این کار توضیح داد: قطعه «DONDOBAY» بر اساس موسیقی شمال خراسان است که این قطعه را برای کوارتت زهی شامل ۲ ویولن، یک ویولا و یک ویولنسل، تنظیم و سعی کردم که به ساختار و بافتار اثر لطمه‌ای وارد نشده و آن را حفظ کنم. همچنین در یک بخش‌هایی نیز سعی کردم در تنظیم از فرهنگ و آیین موسیقی آن منطقه استفاده کنم. به هر حال همه ما می‌دانیم که آن‌ها در این قطعه علاوه بر موسیقی که با دوتا خراسانی اجرا می‌کنند، حرکات نمایشی همانند رقص چوب نیز دارند و سعی کردم که این قطعه را نوعی تنظیم کنم که بتوانیم آن ریتم و آیین‌های نمایشی را نیز با هارمونی مدرن بشنویم.

این مدرس آکادمی هنرهای مدرن استانبول ادامه داد: بحث موسیقی شمال خراسان را نیز تمام مردم ایران می‌دانند که از قدیم مهد فرهنگ و تمدن بوده و به دلیل وسعت جغرافیایی که داشته، سرشار از موسیقی و فرهنگ بوده و همینطور فرهنگ کتبی شفاهی همانند شاهنامه، لیلی و مجنون، شاه صنم که آن‌قدر خراسان گسترش داشته که موسیقی آن شامل خراسان شمال، شرق، جنوب است، به دلیل اینکه در آن منطقه، اقلیت‌های کرد، ترک، ترکمن و دامنه وسیعی از این گویش‌ها هستند، سبک‌های مختلف موسیقی نیز در آن منطقه وجود دارد و به همین علت بخش خراسان و موسیقی آن حایز اهمیت بوده است.

وی افزود: از دوران موسیقی کلاسیک و دوره رمانتیک مشاهده می‌کنید ریشه اکثر موسیقی‌های آن دوره، براساس موسیقی‌های فولک یا محلی آن بوده که نمونه‌های آن در آثار بتهوون، برامز، فرانس شوبرت بوده است. منشاء اصلی موسیقی تمام آهنگسازان کلاسیک و معاصر، به موسیقی محلی، فولک و نواها و آواهایی که در آن زمان داشتند، برمی‌گردد.

وجدانی همچنین گفت: به نظرم شنیدن موسیقی‌های فولکلور که در هر بخشی از کشور و شنیدن آن‌ها با تنظیم‌های جدید، می‌تواند سرآغاز اتفاق جدید در موسیقی کشور باشد به دلیل اینکه این آثار قابلیت این را دارند که این ملودی‌ها برای ارکستر سمفونیک و یا ارکستر ملی تنظیم شوند و این آثار بسیار جذاب و شنیدنی خواهد بود چرا که قطعا این‌ها در بن مایه ایرانی‌ها بوده و با این قطعات ارتباط می‌گیرند.

این هنرمند در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: این قطعات را با ساختار مدرن و معاصر تنظیم کردم، قطعا اگر از سازهای اصیل ایرانی استفاده می‌کردم، شاید حس و حال آن تغییر پیدا می‌کرد. به شخصه علاقه داشتم که قطعات را به صورت مدرن تنظیم کنم یعنی جغرافیای آن را مقداری جهانی ببینم. به همین علت، سازها را در کوارتت زهی آوردم که که تماما سازها کلاسیک هستند.

کد خبر 6097136 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • کشف تجهیزات استراق سمع در سالن جلسه هیات دولت لهستان
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • دعوت آلکنو از بدنساز ایرانی برای حضور در تیم والیبال زنیت
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید
  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • (ویدئو) رکوردشکنی مدونا، یک و نیم میلیون نفر در کنسرت برزیل شرکت کردند
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • ببینید | حرکت هماهنگ دختران شیرازی در کنسرت آقای خواننده