Web Analytics Made Easy - Statcounter

رایزنی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره سوریه، پیوستن دو جریان دیگر به ائتلاف «الفتح» عراق، نگرانی عمیق شورای امنیت نسبت به اوضاع انسانی در الحدیده و تنش در روابط مراکش و عربستان از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به جزئیاتی از برنامه دولت ترامپ برای اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، «اندرو پیک»، مدیر میز ایران و عراق در وزارت خارجه آمریکا اخیراً در اظهاراتی منتسب به او جزئیاتی از برنامه‌های دولت این کشور برای اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران مطرح کرده است.

«لاورنس نرمن»، خبرنگار ارشد روزنامه وال‌استریت‌ژورنال روز پنجشنبه در حساب کاربری‌اش در توئیتر می‌گوید «پیک» در اظهاراتی که کمتر مورد توجه قرار گرفته گفته کاهش خرید نفت از ایران از کشوری به کشور دیگر فرق خواهد کرد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

از جمله تحریم‌هایی که اجرای آن ۱۸۰ روز بعد از خروج آمریکا از برجام، در تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبان‌ماه) اجرایی خواهد شد، تحریم‌های ذیل بند ۱۲۴۵ (د) قانون «اختیارات دفاع ملی آمریکا، ۲۰۱۲» هستند.

این تحریم که برای محدود کردن فروش نفت ایران وضع شده وزیر خزانه‌داری آمریکا را ملزم به معرفی تحریم‌هایی علیه آن دسته از بانک‌های خارجی می‌کند که با بانک مرکزی یا هر یک از دیگر موسسات مالی تحریم‌شده ایران معامله انجام می‌دهند.

با وجود این، وزارت دارایی‌ آمریکا تعیین کرده در صورتی که کشورهای میزبان بانک‌های خارجی در بازه ۱۸۰ روز قبل‌تر خرید نفت خام از ایران را به «میزان قابل توجه» کاهش داده باشند، بانک‌های این کشورها از تحریم‌ها مستثنی می‌شوند.

آمریکا قبل از اجرایی شدن برجام با استفاده از همین تحریم‌ها توانست میزان فروش نفت ایران را کاهش دهد.

در قانون «اختیارات دفاع ملی» تعیین اینکه چه میزان کاهش خریداری نفت از ایران «میزان قابل توجه» محسوب می‌شود به عهده قوه مجریه آمریکا گذاشته شده و دولت آمریکا بایستی با در نظر گرفتن عواملی از جمله میزان عرضه نفت در بازارهای جهانی، میزان مورد قبول برای کاهش خریداری نفت از ایران توسط کشورها را مشخص کند.

دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا قبل از اجرایی شدن «برجام» و رفع شدن این تحریم‌ها حدود ۲۰ درصد کاهش خریداری نفت را «میزان قابل توجه» تعیین کرده بود. دولت ترامپ، هنوز درباره این رقم تصمیم‌گیری نکرده، اما «اندرو پیک» اخیراً اظهارات جدیدی در این مورد مطرح کرده است.

به نوشته خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال، او گفته تعیین اینکه «میزان قابل توجه» چه رقمی خواهد بود این بار توسط واردکنندگان نفت ایران صورت خواهد گرفت. مقام آمریکایی توضیح بیشتری در این مورد ارائه نکرده است.

«پیک» همچنین گفته است: «کاهش خرید باید میزان قابل توجهی باشد، اما احتمالاً از کشوری به کشور دیگر فرق خواهد کرد.»

خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال اشاره‌ای به اینکه مقام آمریکایی این اظهارات را چه زمان و در مصاحبه با چه رسانه‌ای مطرح کرده، نکرده است.

رایزنی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره سوریه

رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رایزنی تلفنی خود در خصوص سوریه بحث و تبادل نظر کردند.

به گزارش روسیا الیوم، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مکالمات تلفنی امروز خود در خصوص تقویت هماهنگی های دو جانبه در زمینه اوضاع سوریه بحث و تبادل نظر کردند.

آنها هم چنین در خصوص تقویت امنیت در مرزهای مشترک سوریه و اراضی اشغالی رایزنی کردند.

بر اساس این گزارش دو طرف درباره اوضاع کنونی سوریه و تحقق امنیت در منطقه و تلاش برای مبارزه با تروریسم و ادامه یافتن ارتباطات میان آنها در زمینه های مختلف گفتگو کردند.

پیوستن دو جریان دیگر به ائتلاف «الفتح» عراق

به گزارش العالم، ائتلاف فتح امروز (جمعه) اعلام کرد ائتلاف «کفاءات للتغییر» (ائتلاف شایستگی‌ها برای تغییر) و «حرکة اراده» (جنبش اراده) به این ائتلاف پیوسته‌اند.

بر اساس گزارش شبکه «سومریه»، در بیانیه ائتلاف فتح آمده است: توافق‌هایی برای این موضوع قبل از انتخابات وجود داشت اما دلایل فنی مانع از آن شد، پس برای پیوستن جنبش و ائتلاف مذکور به ائتلاف الفتح پس از انتخابات توافق شد و حالا این امر عملی شده است.

پس از برگزاری انتخابات عراق در ۱۲ ماه می امسال صحنه سیاسی این کشور شاهد تحرکات گسترده برای تشکیل ائتلاف بزرگتر است.

در همین راستا، تلویزیون عراق شامگاه شنبه هفته جاری گزارش داد «مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر و «هادی العامری» رهبر ائتلاف انتخاباتی الفتح در نشست خبری مشترک تأکید کردند که برای تشکیل «ائتلاف بزرگتر» در پارلمان عراق به توافق رسیده‌اند.

ائتلاف «سائرون» عراق به ریاست مقتدی صدر به همراه ائتلاف الفتح به ترتیب بیشترین کرسی‌های پارلمان عراق را در انتخابات پارلمانی اخیر این کشور از آن خود کردند.

صدر در این نشست گفت که ائتلاف با فتح در فضای ملی عراق، حافظ ائتلاف سه گانه بین «سائرون، الحکمة و الوطنیه» است.

نگرانی عمیق شورای امنیت نسبت به اوضاع انسانی در الحدیده

به دنبال تشدید تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به استان الحدیده کشورهای عضو شورای امنیت در نشست پشت درهای بسته خود نگرانی عمیقشان را نسبت به اوضاع انسانی در این منطقه ابراز کردند.

به گزارش روسیا الیوم، «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد تاکید کرد: ۱۵ کشور عضو شورای امنیت نگرانی عمیق خود را نسبت به پیامدهای خطرناک اوضاع انسانی در الحدیده یمن ابراز کردند.

نشست شورای امنیت در خصوص تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به استان الحدیده و بندر استراتژیک آن به مدت ۲ ساعت پشت درهای بسته برگزارشد.

نماینده روسیه عنوان داشت: کشورهای عضو در این نشست بر ضرورت باز ماندن ۲ بندر الحدیده و الصلیف تاکید کردند.

این دومین نشست شورای امنیت طی هفته گذشته در خصوص بحران یمن بوده است. بنادر الصلیف و الحدیده ۲ بندر اصلی برای دریافت کمک های بشر دوستانه به مردم یمن به شمار می رود و ائتلاف متجاوز سعودی قصد دارد با تخریب و تسلط بر این ۲ بندر مانع ارسال کمک های بشر دوستانه به مردم یمن شود.

تنش در روابط مراکش و عربستان

مراکش به صورت ناگهانی اعلام کرد که در نشست وزرای رسانه کشورهای عضو ائتلاف متجاوز سعودی در جده شرکت نخواهد کرد.

به گزارش اسپوتنیک، وزارت فرهنگ و ارتباطات مراکش اعلام کرد که محمد الاعرج وزیر این کشور در نشست وزرای رسانه کشورهای ائتلاف متجاوز سعودی که قرار است در شهر جده در ۲۳ ژوئن برگزار شود شرکت نخواهد کرد.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این اقدام مراکش بعد از آن صورت گرفت که عربستان و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس علیه نامزدی مراکش برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۶ و به نفع آمریکا رأی دادند.

قرار است در نشست عربستان نمایندگان کشورهای عضو ائتلاف متجاوز سعودی در کنار کویت، اردن، مصر و بحرین شرکت داشته باشند. رشید الطالبی العلمی وزیر ورزش مراکش این اقدام عربستان را خیانت توصیف کرده بود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه ایران عراق عربستان یمن شورای امنیت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۹۹۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد

دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، جو بایدن رقیب دموکرات خود را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات 2024 آمریکا، در یک مراسم خصوصی جمع آوری کمک های مالی در فلوریدا، جو بایدن رقیب دموکرات خود را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد.

ترامپ در این مراسم که در عمارت خصوصی وی در پالم بیچ فلوریدا برگزار می شد، دولت بایدن را با پلیس نازی آلمان در زمان جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

براساس فایل صوتی از این مراسم خصوصی که به دست نیویورک تایمز و واشنگتن پست رسیده، ترامپ می گوید: این افراد دولت گشتاپو را اداره می کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند و به عقیده شان این تنها راهی است که آنها باید برای پیروزی بروند و این واقعا آنها را خواهد کشت. اما این کار من را اذیت نمی کند.

در همین حال آندرو بیتس سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای عملکرد دولت بایدن را با آخرین اظهارات ترامپ مقایسه و رئیس جمهور سابق را به تکرار لفاظی های فاشیستی، هم نشینی با نئونازی ها و دامن زدن به تئوری های توطئه باطل شده متهم کرد که هزینه آن جان ماموران پلیس کشور است.

در این بیانیه آمده است: جو بایدن مردم آمریکا را حول ارزش های دموکراتیک مشترکمان و قانون، گردهم آورده، دیدگاهی که منجر به بزرگترین کاهش میزان جرایم خشن در 50 سال اخیر در آمریکا شده است.

این نشست در حالی برگزار شد که دونالد ترامپ درگیر پرونده های متعدد حقوقی و کیفری و پرداخت هزینه های سنگین حقوقی بایت این پرونده ها است.  

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی‌اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم‌های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده‌ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

در تازه ترین مورد، دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم‌های غیر اخلاقی از چند روز پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

انتظار می رود این دادگاه حدود 6 هفته به طول بیانجامد.در حال حاضر ترامپ در این دادگاه به جرم اهانت به دادگاه و نقض حکم حق السکوت به پرداخت 9 هزار دلار جریمه محکوم شده است.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می‌شود. نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشتازی بسیار اندکی نسبت به دونالد ترامپ دارد.

افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپنظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد