Web Analytics Made Easy - Statcounter

فشارخون بعد از پنجاه سالگی با زوال عقل (دمانس) ارتباط دارد، همچنین تخمین زده شده که خطر آلزایمر (شایع‌ترین نوع دمانس) از ۴۵ سالگی در مردان یک به ۱۰ و در زنان یک به پنج است؛ بنابراین کاهش نمک، قند، چربی، ورزش مرتب و ترک سیگار با بالا رفتن سن اهمیت دارد.  به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در میانسالی نیاز به زندگی سالم بیشتر می‌شود، اما معمولا گرفتاری‌های زندگی در اولویت هستند و در پیش گرفتن زندگی سالم به تعویق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نتایج دو تحقیق می‌گوید میانسال‌ها بهتر است کمی عجله کنند.

یکی از این تحقیقات به این نتیجه رسیده که بالا بودن فشار خون در میانسالی، احتمال دمانس (زوال عقل) را زیاد می‌کند و دیگری می‌گوید ضعف و ناتوانی بدنی در میانسالی احتمال مرگ زودرس را بیشتر می‌کند.

خطر دمانس

بر اساس تحقیقی که در نشریه قلب اروپا منتشر شده فشار خون سیستولی بیشتر از ۱۳۰ میلی متر جیوه احتمال ابتلا به زوال عقل را در افراد میانسال یک و نیم برابر می‌کند. در نظر داشته باشید که در بریتانیا فشار خون سالم زیر ۱۴۰ میلی متر جیوه در نظر گرفته می‌شود.

محققان در توضیح این یافته می‌گویند فشار خون بالا احتمالا باعث سکته‌های بدون علامت یا خفیف مغزی می‌شود، سکته‌هایی که آسیب آن‌ها به مغز نامعلوم می‌ماند.

این تحقیق که روی حدود ۸۴۰۰ نفر انجام شد نشان داد که بالا بودن فشار خون بعد از پنجاه سالگی با دمانس ارتباط دارد، اما این تحقیق نشان نداد که چنین ارتباطی علی و معلولی است. علاوه بر این چنین ارتباط فشار خون بالا و دمانس در افراد بالای شصت و هفتاد سال دیده نشد.

در عین حال چنین خطراتی را باید در زمینه کلی سلامت فرد و سبک زندگی او سنجید.

تخمین زده شده که خطر آلزایمر (شایع‌ترین نوع دمانس) از ۴۵ سالگی در مردان یک به ۱۰ و در زنان یک به پنج است.

ضعف و ناتوانی جسمانی

ضعف و ناتوانی جسمانی برای سالمندان خطرناک است چرا که احتمال افتادن و آسیب را بالا می‌برد. اما تحقیقی که در نشریه سلامت عمومی لنست منتشر شده و نزدیک به پانصد هزار نفر را در بریتانیا مطالعه کرده به این نتیجه رسیده که ضعف قوای جسمانی نشانه بد بودن وضعیت سلامت و خطر مرگ زودرس است.

این تحقیق، ضعف جسمانی را داشتن حداقل سه مورد از موارد زیر تعریف کرده است:

پس از در نظر گرفتن عواملی مثل شرایط اقتصادی-اجتماعی، بیماری‌های مزمن، سیگار، الکل، ضریب توده بدنی (BMI)، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که در مردان ٣٧ تا ۴۵ سال که دچار ضعف جسمانی هستند احتمال مرگ دو و نیم برابر کسانی که چنین ضعفی را ندارند.

چنین ارتباطی در گروه‌های سنی دیگر (۵۵-٤۵، ٦۵-۵۵، ٧٣-٦۵) و در زنان بالای ۴۵ سال هم وجود داشت.

به گفته پروفسور فرانسیس میر- استاد دانشگاه گلاسکو و سرپرست این تحقیق، یافته‌ها حاکی از این است که ضعف قوای جسمانی باید هر چه زودتر تشخیص داده و درمان شود.

دکتر پیتر هنلون، دیگر نویسنده دیگر این تحقیق هم می‌گوید ضعف جسمی را می‌توان برطرف کرد بخصوص اگر زود تشخیص داده شود.

کاهش مصرف نمک نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد

میانسالانی که آمادگی جسمانی کافی ندارند باید در اسرع وقت تغییر سبک زندگی را پیشه کنند که ستون‎‌های آن تغذیه سالم (کاهش نمک، قند، چربی)، ورزش مرتب، ترک سیگار، کاهش الکل است.

این توصیه هم در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، فشار خون، دمانس و آلزایمر یکسان است.

هرچند این تغییرات آسان به نظر می‌رسند، اما اینکه واقعا مردم آن را انجام دهند موضوع دیگری است.

به گفته پروفسور یاریا بلانتونو استاد بیماری‌های اسکلتی دانشگاه شفیلد، با هشدار همه را نمی‌توان به تغییر وادار کرد بلکه آن‌ها نیاز به یک انگیزه درونی دارند که با آن‌ها حرف بزند و آن‌ها را به زندگی سالم‌تر و فعال‌تری سوق دهد، مثلا می‌توانند دست نوه شان را بگیرند و به تماشای مسابقه فوتبال بروند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دمانس زوال عقل بیماری روانی فوتبال ورزش ترک اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۲۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی میزبان آزمون کشوری درجه ایثار خواهد بود

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مرکزی گفت: یازدهمین دوره آزمون آمادگی جسمانی و مهارتی کسب درجه ایثار به میزبانی جمعیت هلال احمر استان مرکزی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علیرضا شهرجردی ظهر امروز _سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در حاشیه نشست هماهنگی برگزاری آزمون در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یازدهمین دوره آزمون آمادگی جسمانی و مهارتی کسب درجه ایثار به میزبانی استان مرکزی در مجموعه ورزشی جمعیت هلال‌احمر در شهرستان ساوه به مدت ۹ روز برگزار می‌شود.

وی افزود: این آزمون به صورت منطقه‌ای و با حضور نجات‌گران استان‌های قم، اصفهان، یزد، کرمانشاه، همدان و مرکزی به مدت ۹ روز انجام می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مرکزی گفت: یازدهمین دوره آزمون آمادگی جسمانی و مهارتی کسب درجه ایثار به میزبانی جمعیت هلال احمر استان مرکزی برگزار می‌شود.

شهرجردی افزود: تمام تمهیدات لازم برای برگزاری این آزمون اندیشیده شده است تا استان مرکزی چون سال‌های گذشته میزبانی شایسته‌ای برای این آزمون مهم را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تست دریافت درجه ایثار در دو مرحله آمادگی جسمانی و آزمون مهارتی برگزار می‌شود، گفت: در نخستین بخش آزمون شرکت‌کنندگان پس از انجام آزمون ۹ ماده‌ای آمادگی جسمانی و کسب حد نصاب لازم با تأیید هیئت داوران به مرحله دوم که ویژه فعالیت‌های تخصصی و مهارتی امدادگران است، راه می‌یابند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی با اعلام جزئیات این آزمون گفت: مرحله آمادگی جسمانی با آیتم‌های تست کوپر، دراز و نشست، انعطاف نیم تنه به جلو، دوی ۴۵ متر، پرش طول درجا، فشار موازی، پرش جفت دو طرف، دوی مارپیچ و معلق ماندن برگزار می‌شود.

شهرجردی افزود: در مرحله مهارتی نیز آزمون تخصصی پیش بیمارستانی، جست جو و نجات در جاده، جست جو و نجات در آوار، جست جو و نجات در کوهستان، جست جو و نجات در محیط‌های آبی انجام می‌شود.

رئیس امور امدادگران سازمان امداد و نجات کشور هم با تشریح مراحل آزمون گفت: این آزمون یکی از مهم‌ترین آزمون‌های کشور در حوزه امداد و نجات محسوب می‌شود و از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است، به امدادگرانی که امتیازات لازم را در همه مراحل این آزمون کسب کنند از سوی رئیس جمعیت هلال احمر کشور، گواهینامه ایثار اعطا می‌شود که بالاترین درجه امدادی در هلال احمر محسوب می‌شود.

سیاوش غلامی نماینده سازمان امداد و نجات کشور اظهار کرد: به همین دلیل سازمان امداد و نجات کشور با توجه ویژه‌ای اقدام به برگزاری آزمون با انتخاب نخبگان این حوزه به عنوان هیأت داوران و کادر اجرایی اقدام کرده است.

وی فرشید بنی دیدار را به عنوان سرتیم هیئت داوران معرفی کرد و گفت: وحید آستارکی، سید جمال هشمی، مهدی نظری، سجاد حیدریان، امین جعفر بیگی، یونس حسنوند، بهداد برزویی، ابراهیم مهدی پور، مصطفی احمدتبار دیگر اعضای هیئت داوران این آزمون خواهند بود.

بنی‌دیدار تصریح کرد: هدف از برگزاری این آزمون‌ها افزایش و تقویت توان عملیاتی و بالا بردن سطح مهارت و آمادگی بدنی نجات‌گران برای حضور مؤثر در بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه برای خدمت‌رسانی به شهروندان در راستای رسالت جمعیت هلال احمر است.

به گزارش ایمنا، پس از برگزاری آزمون ویژه برادران، آزمون ویژه بانوان از بیست‌ودوم اردیبهشت به مدت ۹ روز در مجموعه ورزشی هلال احمر ساوه به میزبانی استان مرکزی برگزار می‌شود.

کد خبر 747288

دیگر خبرها

  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • نبی: انتخاب برترین‌ها از سوی رسانه ملی انگیزه ها را بالا برده است
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • تاکید فدراسیون فوتبال: تماشای بازی‌ها نباید رایگان باشد
  • تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازی ها نباید رایگان باشد
  • تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازی‌ها نباید رایگان باشد
  • استان مرکزی میزبان آزمون کشوری درجه ایثار خواهد بود
  • علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟
  • دلیل اصلی بستری شدن ترانه علیدوستی در بیمارستان
  • اجرای طرح پایلوت و رایگان غربالگری شناسایی اختلالات شناختی سالمندان