Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد در صورت تأمین بودجه لازم، آمادگی کامل به منظور افزایش پوشش بیمه ای کلیه متقاضیان را دارد. ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵ اقتصادی کار آفرینی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش خبری با عنوان "چه کسی جوابگوی حذف بیمه 150هزار قالیباف است؟" است منتشر شد که در آن عبدالله بهرامی،مدیرعامل اتحادیه سراسری تولید کنندگان فرش دستباف با اشاره به اینکه چه کسی جوابگوی حذف بیمه تامین اجتماعی 150هزار قالیباف است گفت: تأمین اجتماعی و نهاد معرفی کننده در مقابل بیمه قالیبافان حذف شده مسئولند و باید مبالغ پرداختی را پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبداله بهرامی درباره کاهش تعداد قالیبافان بیمه شده گفت: با حمایت نمایندگان مجلس و تصویب و  اجرایی شدن قانون بیمه تامین اجتماعی قالیبافان در سال 88 ، قالیبافانی  که گواهی آموزش  فنی  و حرفه ای  قالیبافی داشته و از ادارات صنعت  ،  معدن  و  تجارت معرفی نامه داشته باشند می توانستند از مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند که با طی این فرآیند حدود 470 هزار نفر معرفی و مشمول بیمه قالیبافان شدند.

 وی ادامه داد: از سال 94 به بعد با توجه به پایش و  بازرسی هایی که سازمان تأمین  اجتماعی به  علل مختلف از جمله  عدم تامین اعتبار  انجام داد این تعداد به حدود 320 هزار نفر تا سال 96 کاهش یافت. یعنی در واقع 150  هزار نفر بعد از اینکه حداقل 6 سال  بیمه پرداخت  کردند از  شمول بیمه خارج  شدند و افراد جدید و واجد  شرایط هم جایگزین  نشدند.

 پس از آن سازمان تأمین اجتماعی در واکنش به انتشار این خبر اعلام کرد:

« هدف مقنن از تصویب قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار، پوشش بیمه ای شاغلین موضوع قانون بمنظور حمایت از تولید داخلی و صنایع کوچک خانگی است که در جهت کنترل و تداوم اشتغال متقاضیان مربوطه می توان به تبصره "3" ماده "1" قانون و تبصره "1" ماده "5" آئین نامه اجرائی آن اشاره کرد. همچنین به موجب ماده 2 آئین نامه یادشده وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مکلفند نسبت به شناسائی و معرفی مشمولان اقدام نمایند. لیکن بر اساس بررسیهای بعمل آمده برخی از متقاضیان، علی رغم عدم اشتغال در حرفه مربوطه و صرفاً به دلیل اخذ کارت مهارت فنی، از معافیت حق بیمه ذیربط بهره مند گردیده اند. با توجه به اینکه بررسی ادعای متقاضیان از وظایف ذاتی سازمان تامین اجتماعی است در تاریخ 91.6.26 اقدام به انعقاد توافقنامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گردید که به موجب آن پس از بررسی اشتغال مشترک با مراجع مذکور، صرفا ً اقدام به خروج افرادی گردیده است که در حرفه معرفی شده اشتغال نداشته اند.

بدیهی است داشتن کارت مهارت فنی و کارت شناسائی از اتحادیه های ذیربط دال بر اشتغال نبوده و بافندگان می بایست نرم تعیین شده وزارت صنعت ، معدن و تجارت (مرکز ملی فرش ایران) را رعایت نمایند.

همچنین مطابق سطر پایانی ماده 3 قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار و ماده 12 آئین نامه اجرائی مربوطه، این سازمان مکلف است به میزان بودجه مصوب نسبت به ادامه پوشش بیمه ای قالیبافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار اقدام نماید؛ لیکن علی رغم کسری بودجه در سال های گذشته و سال جاری، سازمان تامین اجتماعی فراتر از تکالیف تعیین شده عمل نموده و تعهدات موضوع قانون را به بهترین شکل ممکن به بیمه شدگان مربوطه ارائه نموده است.

با عنایت به مراتب گفته شده، کلیه اقدامات این سازمان در پالایش و خارج نمودن افرادی که من غیرحق از معافیت حق بیمه بهره مند شده اند مطابق قانون مذکور و به منظور استمرار اجرای آن در خصوص مشمولان واقعی بوده و در صورت تأمین بودجه لازم، آمادگی کامل به منظور افزایش پوشش بیمه ای کلیه متقاضیان وجود دارد.»

 انتهای پیام/

R1012189/P1012122/S7,82/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۳۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسیده است؟

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه متوسط سن بازنشستگی به حدود ۴۰ سال و کمتر رسیده است، از ارسال تعداد روزهای اشتغال با پیامک به بیمه‌شدگان این سازمان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان تأمین اجتماعی، سازمان تأمین‌اجتماعی و دیوان عدالت اداری در نشستی مشترک به بررسی دلایل و بسترهای شکل‌گیری دعاوی مربوط به این سازمان در دیوان عدالت اداری پرداختند و بر ضرورت اصلاح بعضی قوانین و مقررات از جمله در زمینه مشاغل سخت و زیان‌آور تأکید کردند.

میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در این جلسه با اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق به بیمه‌شدگان سازمان به جهت پیشگیری از طرح دعاوی اظهار کرد: به تازگی با برنامه‌ریزی انجام شده، هر ماه مبلغ حق بیمه پرداختی، تعداد روزهای اشتغال و عنوان شغلی اعلام شده در لیست‌های حق بیمه پرداختی را به‌عنوان سه موضوع اصلی که در شکایات طرح می‌شود، از طریق پیامک به اطلاع بیمه‌شدگان می‌رسانیم؛ این فرایند در حال تعمیم به عموم بیمه‌شدگان کشور است و تا پایان اردیبهشت به طور کامل اجرا می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه جهش تولید بدون نیروی کار ماهر و دارای انگیزه کافی امکان‌پذیر نیست، افزود: یکی از موانعی که برای تحقق شعار امسال مطرح می‌شود این موضوع است که در بعضی موارد مجموعه کار با چالش حضور نیروی کار ماهر مواجه شده و مسیر بهره‌وری که در جهش تولید قرار است دنبال شود، از این جهت با مانعی جدی روبه‌رو است، اگر این را به شرایطی که در کلان کشور در تغییر و تحولات جمعیتی داریم اضافه کنیم، اهمیت حفظ و نگهداری نیروی کار ماهر و متخصص را در کارگاه‌های مختلف صنایع و صنوف نشان می‌دهد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: تعداد درخواست‌ها و بازنشستگی‌های برقرار شده در مشاغل سخت و زیان‌آور مغایر اهداف و نیات اصلی تصویب این قانون است و سهمی عمده در ناترازی منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان یک سازمان بیمه‌ای بین نسلی دارد، وضعیت فعلی به گونه‌ای است که متوسط سن بازنشستگی به حدود ۴۰ سال و کمتر رسیده و گاهی نیروی کار در اوج تجربه، مهارت و تخصص از بازار کار خارج می‌شود و هزینه حمایت از این افراد به سایر بیمه‌شدگان ذی‌نفع سازمان تأمین‌اجتماعی تحمیل می‌شود.

موسوی ادامه داد: ناگوارتر اینکه این افراد که با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و به سبب فرسودگی جسمی و روحی ناشی از این مشاغل از فهرست بیمه‌پردازان خارج می‌شوند، در عمل از بازار کار خارج نمی‌شوند که جا برای نیروهای جدید باز شود، بلکه جذب بخش‌های غیررسمی بازار می‌شوند، با این وضعیت نیروی انسانی نمی‌توان آرمان‌های بزرگ رشد و جهش تولید را دنبال کرد.

وی گفت: ما حق نداریم کسی را از حق قانونی خودش محروم کنیم و چنین اراده‌ای به هیچ وجه در تأمین‌اجتماعی وجود ندارد، نباید از کسی حقی ضایع کنیم و نباید اجازه دهیم آینده این صندوق با تعهدات بین‌نسلی با اجرای نادرست قوانین و مقررات تباه شود، ضایع کردن حقوق و منافع صندوق تأمین‌اجتماعی و تحمیل بار مالی غیرمنطقی به این صندوق، خلاف سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی است که مقام معظم رهبری ابلاغ فرموده‌اند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی اضافه کرد: در مجلس و در دولت مردمی سیزدهم این اراده وجود دارد که به سازمان تأمین‌اجتماعی کمک کنند تا این سازمان که ابزار و محور توسعه پایدار است توانمند باقی بماند، در موضوع شکایات پرتکرار اصلاح عناوین شغلی در مشاغل سخت و زیان‌آور هم باید در سه سطح کار کارشناسی و تخصصی با مشارکت همه نهادهای مرتبط انجام دهیم که یک بخش مربوط به قوانین کلان در مجلس و بخش دیگر اصلاحات قوانین تأمین اجتماعی و بخش دیگر هم اصلاح رویه‌های مربوط به اجرا است.

کد خبر 746895

دیگر خبرها

  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نمی‌شود
  • افزایش مستمری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ چه شد؟
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط
  • مدیر عامل تأمین‌ اجتماعی : اعلام « دستمزد» غیرواقعی است/ اولویت تامین اجتماعی برای کسر حق بیمه بر اساس دستمزد واقعی
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسیده است
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسید؟
  • اعلام دستمزد غیرواقعی حقوق بیمه‌شدگان تامین اجتماعی را ضایع می‌کند
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسیده است؟
  • ارائه ۹هزار خدمت درمان سرپائی به بیمه شدگان تامین اجتماعی سمنان