Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسانی که وظیفه کنترل دارند، خود هدایت‌کننده برخی تندروی‌ها هستند/ آنها آب به آسیاب کسانی می ریزند که منافع شخصی کلانی را برای خود طراحی کردند تا هزینه اش را از جیب ملت پرداخت کنند

ایران آنلاین / برای خروج از برجام باید کفن‌ پوشید نه حالا / رسانه‎ها رفتار تندروها را منعکس نکنند تا متوقف شوند

عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: حرکت‌های تندروها خودجوش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک مراکزی هدایت می‌شود، کسانی که وظیفه کنترل دارند خودشان هدایت‌کننده برخی از این تندروی‌ها هستند.

به گزارش خبر آنلاین، تندروها در مجلس کارهای کف خیابانی می‌کنند تا خود را مردمی جلوه دهند اما به زعم برخی آب به آسیاب کسانی می ریزند که منافع شخصی کلانی را برای خود طراحی کردند تا هزینه اش را از جیب ملت پرداخت کنند؛ اما اقدامات آنها مصداق اشاعه تندروی در جامعه نیست؟

محمد عطریان‌فر عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی می گوید: این تندروی ها در شرایط عادی خسارت خود را به جا می گذارد، چه رسد به آنکه ما در شرایط بحران قرار داریم و با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم. در این اوضاع رفتارهای افراطی راه تدابیر برون رفت از بحران را سد می کند که حتما اثرات منفی‌اش مضاعف خواهد بود.

مشروح گفت‌وگوی با عطریان‌فر را در ادامه بخوانید:


طومار و بنر زدن و پلاکارد بالا گرفتن، شکل جدیدی از کفن پوشی است که مصادیقش را در مجلس شاهد هستیم، در حالیکه قبلا به ظاهر گروه هایی از مردم عادی این کارها را می کردند. برخی معتقدند که این کارها تندروی را در جامعه اشاعه می دهد و تشویق می کند. نظر شما چیست؟
کلا تندروی، سم مهلکی برای حکومت است. حالا این تندروی چه از ناحیه مردم، چه از ناحیه مسئولان و چه از ناحیه طبقات و لایه های میانی جامعه باشد، به هر حال چنین رفتارهای افراطی حتما دردسرهای سنگینی برای مسئولان کشور و جامعه ایران به وجود می آورد. طبیعی است که اگر این افراط گرایی ها و تندروی ها از درون حاکمیت و لایه هایی از نهادهای حقوقی حاکمیت نظام باشد قطعا و مسلما خطرات و اثرات تندتر و بدتری خواهد داشت.

 

پارلمان مرکز عقلانیت، تدبیر، فکر و اندیشه برای رقم زدن سرنوشت مردم، تدوین قوانین و نظارت بر عملکرد مجریان است. رفتارهای افراطی و تند در درون چنین نهادی بیشتر با هدف مصرف داخلی یا خودنمایی در حوزه انتخابیه انجام می شود اما تبعات سنگین تری در پی دارد. ضمن آنکه اگر چنانچه ردپای برخی رفتارهای تند را درون نهادهای مسئول بدانیم که دیگر سنگی روی سنگ بند نمی شود و حتما باید مقابل این رفتارها ایستاد. این تندروی ها در شرایط عادی خسارت خود را به جا می گذارد، چه رسد به آنکه ما در بحران قرار داریم و با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم. در این اوضاع رفتارهای افراطی راه تدابیر برون رفت از بحران را سد می کند که حتما اثرات منفی‌اش مضاعف خواهد بود. از این جهت من فکر می کنم این سنگ بنای تندروی گذاشتن سرآغاز دوباره نوعی به هم خوردن تعادل سیاسی در کشور خواهد بود.

 

بعضی می گویند اگر برجام منتفی شود ما به دهه شصت و میانداری تندروها در عرصه سیاسی بر می گردیم.
معتقدم اساسا نمی توانیم از برجام خارج شویم. خروج ما از برجام به مفهوم آن است که همه دستاوردهایی را که دولت و نظام براساس سیاست ها و تدابیر رهبری در یک مقطع زمانی تعقیب کردند، با دست خود پایمال کنیم. محصول و خروجی برجام این است که ایران از ذیل فصل هفتم منشور شورای امنیت سازمان ملل خارج شد و این خروج تقریبا به صورت کاملا روشن نشان می دهد که سایه جنگ و اجماع جهانی علیه ایران شکست.

 

طبیعی است اگر از صحنه تعهد خود به برجام خارج شویم، عملا کشور را با دست خود به شرایط اول بر می گردانیم و به جهان و دنیای پیرامونی اجازه می دهیم که تحریم های سنگین تر و سخت تر خودشان را با الزامات سازمان ملل بر ایران تحمیل کنند، در حالیکه ما تعهد و پایبندی خود را به برجام نشان دادیم. حداقل وضعیت امروز این است که کل اروپای سیاسی در برابر آمریکا ایستاده است و آمریکا به عنوان یک کشور متخلف شناخته می شود. این فرصتی برای مانور سیاسی و مانور مهندسی سیاسی و اقتصادی ایران در عرصه جهانی است. علی القاعده هیچ عقلی ما را به این سمت هدایت نخواهد کرد. اگر تندروها بخواهند چنین فشاری را به نهادهای مسئول بیاورند، ابتدا زیانش در چشم مردم می رود و بعد هم خود نظام را مسئله دار خواهد کرد.

 

یعنی معتقدید به دهه هشتاد و میانداری تندروها برنمی گردیم؟
تندروی در هیچ شرایطی به نفع مردم و کشور نیست. وقتی ما اصل خروج از برجام را به رسمیت نمی شناسیم و نمی توانیم از آن خارج شویم طبیعی است که تندروها فرصتی برای خودنمایی مجدد نخواهند داشت.

 

با کفن پوشان جدید چه می توان کرد؟ برخی اقشار جامعه نیز با آنها مخالفند و درصدد پاسخگویی بر می آیند، تکرار این روند ممکن است منجر به تنش اجتماعی شود؟
ابتدا پیشنهاد می کنیم کفن پوشان، کفن هایشان را در بیاورند و لباس زندگی بپوشند. کفن پوشیدن یعنی چه؟ کفن پوشیدن یعنی اینکه یک مصلحت و ارزشی در حال پایمال شدن است و به خاطر صیانت از آن ارزش حاضریم جان خود را کف دست قرار دهیم. کفن پوشیدن متعلق به وقتی است که بخواهیم از برجام خارج شویم، وقتی که منافع مردم را به راحتی با دست خود ذبح کنیم. در واقع اینها بوق را از سرگشاد می نوازند.

 

چه کار باید کرد که فضای اجتماعی دچار التهاب نشود؟
نهادهای مسئول و موثر و مرجع اجتماعی باید مقداری بیشتر نقش آفرینی کنند و تذکر دهند. در این رابطه نقش صداوسیما مهمتر از همه است. وقتی صداو سیما و رسانه های اجتماعی و عمومی این نوع رفتارهای تندروی و افراطی را منعکس نکنند خود به خود موضوع متوقف خواهد شد و اصلا کسی از این کارها نخواهد کرد چون این شیوه های نخ نماشده و بیشتر عامه پسند با هدف تبلیغ و ترویج است، اگر نهادهای متولی حوزه رسانه و تبلیغات رسمی کشور از انتشار و بازتاب اینگونه اخبار پرهیز کنند، خود به خود این مسائل جمع می شود.

 

نخبگان سیاسی باید چه کار کنند؟، به نظر می رسد که نوعی محافظه کاری پیشه کرده‎اند.
آنها تکلیفی ندارند که در برابر رفتارهای پوپولیستی کاری کنند. وظیفه آنها این است که به تدبیر و هدایت امور ملی و کشور بپردازند و وظیفه خودشان را در جای واقعی خودش ایفا کنند. جلوگیری از این رفتارهای پوپولیستی باید از مسیر طبیعی خودش که جلوگیری از انتشار اخبارش است باشد، وقتی این کار شود؛ طبیعتا فرصت برای زیست بهتر مردم و تفکر نخبگان فراهم می شود.

 

اگر در یک جناحی یکسری افراد اقدام به تندروی کردند؛ نیروهای عاقل آن جریان نباید تذکر دهند و خودشان نیروهای تندرو را کنترل کنند؟
این حرکت های تندروی خودجوش نیست. از یک مراکزی هدایت می شود، کسانی که وظیفه کنترل دارند، گاهی خودشان هدایت کننده برخی از این تندروی ها هستند. آنها باید دست از فعالیت های تندروانه بردارند، جوان های خام و ناپخته هم تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت. البته فارغ از این جمله، اگر یک جریان سیاسی درونش چنین حرکت هایی رخ دهد، وظیفه چهره های شاخص و موثر و معقول آن مجموعه است که جلوی این تندروی ها بیایستند و این نوع حرکات را متوقف کنند./

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۵۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اقدامات پلیس آمریکا در سرکوب دانشجویانی که برای حمایت از مردم غزه تجمعاتی را برگزار کرده بودند، گفت: محیط آکادمیک جایی نیست که رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی صورت گیرد.

جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد امروز هشتم اردیبهشت با تجمع در مقابل درب شمالی این دانشگاه، اقدامات پلیس آمریکا در سرکوب دانشجویانی که برای حمایت از مردم غزه تجمعاتی را برگزار کرده بودند را محکوم کردند. 

دانشجویان حاضر در این تجمع با در دست داشتن پرچم ایران و فلسطین و سردادن شعارهایی نظیر "مرگ بر اسرائیل"، "مرگ بر آمریکا" و "خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست" همدردی خود با همنوعان آمریکایی‌شان را اعلام کردند و از مقامات ایالات متحده خواستند به استانداردهای دوگانه خود در قبال آزادی بیان پایان دهند. 

مسعود میرزایی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این تجمع اظهار کرد: امروز بار دیگر آمدیم با ارزش‌های انقلاب اسلامی تجدید میثاق کنیم. آمدیم که بگوییم ما حق‌طلب هستیم که هیچ ظلمی را در هیچ نقطه‌ای از جهان برنمی‌تابیم. لذا ما هرگز نتوانستیم ظلم ۷۵ ساله رژیم کودک‌کش صهیونیستی را تحمل کنیم و امید است به زودی شاهد سرنگونی این رژیم باشیم.

وی افزود: امروز می‌دانیم نخبه‌ترین جامعه ایالات متحده شامل اعضای ۳۸ دانشگاه برتر این کشور متوجه نقشه‌های شوم آمریکای مستکبر و رژیم صهیونیستی شده‌اند. یک سال پیش عده‌ای از  اغتشاشگران سعی داشتند نقشه‌های اسرائیل و آمریکا را در کشور ما اجرا کنند که شکر خدا راه به جایی نبردند و این از بصیرت مردم ایران بود و امروز خودشان گرفتار نقشه‌های شوم خود شده‌اند. 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: با حضور در این تجمع آمده‌ایم بار دیگر با رهبری تجدید بیعت کنیم و بگوییم جامعه دانشگاهی با بصیرت، همیت و غیرت بالای خود در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و کشورهای مظلوم ثابت‌قدم است و ما با جدیت در راستای استقرار نظام امام عصر سربازی می‌کنیم.

میرزایی بیان کرد: امروز به نمایندگی از جامعه دانشگاهی خراسان رضوی نامه‌ای به زبان انگلیسی آماده و به روسای ۳۸ دانشگاه آمریکا ارسال کردیم. در آن نامه قید شد که محیط آکادمیک جایی نیست که رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی صورت گیرد، بلکه این محیط جایی برای بیان نگاه‌های آزاداندیش و حق‌طلبانه است.

وی با بیان اینکه طوفان‌الاقصی نشان داد قدرت صهیونیست‌ها پوشالی بوده و فقط سعی دارند در فضای مجازی تبلیغات و قدرت‌نمایی کنند، گفت: حوادث این ۷ ماه نشان می‌دهد تحقق پیش‌بینی رهبری مبنی بر نابودی اسرائیل و برچیده شدن ظلم در سراسر دنیا نزدیک است. 

دانشجویانی که زمانی امید غرب برای ترویج مفاهیم ضدانسانی بودند، امروز بیدار شده‌اند

در ادامه رسول نوروزی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان رضوی نیز عنوان کرد: آن روز که هندسه دانشگاه در غرب مهندسی شد و جبهه استکبار فضای تولید دانش و تربیت دانشجو را طوری طراحی کرد که تضمینی برای ادامه زندگی منحوس خود داشته باشد و این مدل و هندسه را به کشورهای دیگر صادر کرد، شاید فکرش را هم نمی‌کرد روزی ۳۸ دانشگاه آمریکایی به استقبال مبارزه با ارزش‌های ضدانسانی غرب بروند.

وی افزود: روزی امید جبهه استکبار این بود که در دانشگاه‌های جبهه مقاومت و به خصوص در دانشگاه‌های ایران، دانشجو علیه ارزش‌های برگرفته از تفکر انقلاب اسلامی بلند شود و به عنوان پیاده‌نظام غرب به مبارزه با این ارزش‌ها بپردازد.

نوروزی اضافه کرد: عده‌ای از مردم مظلوم در غزه بلند شدند و دوباره انسانیت خفته را بیدار کردند و باعث شدند دانشگاه‌هایی که مشغول طراحی آینده رژیم کودک‌کش صهیونیستی بودند به هم بریزند. دانشجویانی که زمانی امید غرب برای ترویج مفاهیم ضدانسانی بودند، امروز بیدار شده‌اند و در مقابله با ذلت به پا خاسته و عزت و انسانیت را از دولتمردان خود مطالبه می‌کنند.

مسئول بسیج دانشجویی خراسان رضوی ادامه داد: این اتفاق بزرگی است و نظم نوینی حول محور مبارزه مستضعفین در مقابل مستکبرین در جهان در حال شکل‌گیری است. این ادامه مسیری است که امام بزرگوار ما آغازکننده آن بود.

نوروزی با بیان اینکه افتخار می‌کنیم و خدا را شاکر هستیم که در دورانی زیست می‌کنیم که این شرایط را می‌بینیم، گفت: خداوند در قرآن کریم وعده داده که وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ"؛ و ما اراده داشتیم که بر طایفه ضعیف و ذلیل‌شده در آن سرزمین منّت گذارده و آنها را پیشوایان (خلق) قرار دهیم و وارث (ملک و جاه فرعونیان) گردانیم.

در پایان این مراسم بیانیه بسیج دانشجویی خراسان رضوی در محکومیت جنایات پلیس آمریکا علیه دانشجویان آزادی‌خواه این کشور به دو زبان فارسی و انگلیسی قرائت شد. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • خالص سازها به سراغ قالیباف رفتند /حمله همه جانبه برای جلوگیری از ریاست مجدد قالیباف بر مجلس /پایداری ها پشت متکی می ایستند؟
  • توقف اعزام قطار‌های تندروی خط ۵ مترو تهران در عصر امروز
  • توقف اعزام قطارهای تندروی خط ۵ مترو تهران در عصر امروز
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی
  • دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست