Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، براساس قانون برنامه توسعه ششم، سهم راه‌آهن از جابه‌جایی مسافر تا سال 1400 باید به 20 درصد برسد یعنی باید حدود 10 درصد رقم فعلی جابه جایی مسافر که سالیانه حدود 20 میلیون نفر است،افزایش یابد. در حالی که به طور قطع تحقق این هدف نیازمند افزایش تعداد ناوگان قطارهای مسافری است اما اخیرا از سوی شرکت راه‌آهن طرح از رده خارج سازی قطارهایی صادر شده که امکان بازسازی آنها و برگشت به مدار ریل وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال 94 تا به امروز در چند نوبت واگن‌های بالای 55 سال و در نوبت دیگر واگن‌های بالای 45 سال شرکت‌های مسافری از ناوگان شرکت‌ها خارج شده‌اند و طبق دستور شرکت راه آهن شرکت‌ها باید نسبت به از رده خارج سازی واگن‌های 35 سال اقدام کنند.

در حالی که تا کنون در پی اجرای این طرح 397 واگن مسافری از رده خارج شده‌اند، ظرفیت تولید شرکت‌های داخلی از جمله واگن پارس، ایریکو و...بسیار محدود است و به تازگی توانسته‌اند خط تولید خود را احیا کنند.

از سوی دیگر واردات واگن از خارج از کشور هم ممنوع است بنابراین در شرایطی شرکت راه آهن شرکت‌های حمل و نقل ریلی را برای از رده خارج سازی ناوگان خود تحت فشار قرار داده که امکان نوسازی یا جایگزینی و حتی بازسازی در فرصت معین شده غیر ممکن به نظر می‌رسد.

هر چند که براساس مصوبه رییس جمهوری شرکت‌های حمل و نقل ریلی فرصت معین برای اجرای این طرح دارند اما شرکت راه‌آهن برای از رده خارج سازی واگن‌های مسافری بالای 35 سال بسیار شتابزده عمل کرده گویا به غیر از این توجیه راه آهن که ارتقای ایمنی دلیل اقدام به حذف بخشی از ناوگان ریلی کشورمان بوده است، اقدام شتابزده راه آهن دلیل دیگری هم دارد که مسئولان نمی‌خواهند این دلایل شفاف سازی شود.

فعالان صنعت حمل و نقل ریلی مهم ترین دلیل اقدام عجولانه شرکت راه آهن  برای اجرای این طرح را عدم توان راه‌آهن در تامین دیزل می‌دانند. شواهد حاکی از آن است که شرکت راه آهن به دلیل بدهی  امکان تامین دیزل برای ناوگان حمل و نقل ریلی را ندارد بنابراین به بهانه ارتقای ایمنی اقدام به حذف بخشی از ناوگان کرده است در حالی که با وجود سرعت پایین در سیستم حمل و نقل ریلی کشورمان این واگن‌ها از ایمنی لازم برخوردار هستند.

اما موضوع مهم‌تر که گویا شرکت راه آهن از آن غافل مانده بحث از دست فرصت‌های شغلی با حذف این تعداد ناوگان است به طوری که با اجرای این طرح 600 واگن مسافری از شبکه سیر حذف می‌شود که با حذف این تعداد واگن خطر از دست رفتن 3000 فرصت شغلی وجود دارد. این در حالی است که امروز مهم‌ترین دغدغه مسولان کشور ایجاد اشتغال است و ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی را بیکاری عنوان می کنند.      

تا چند روز دیگر سفرهای تابستانی آغاز خواهد شد و در حالی که یکی از ایمن‌ترین و ارزان‌ترین مدهای حمل و نقل برای انجام سفر، استفاده از قطار است اما این اقدام راه اهن منجر به اعتراض شرکت‌های حمل و نقلی و کاهش عرضه بلیت برای سفرهای تابستانی شده است. البته شنیده‌ها حاکی از آن است که در روزهای اخیر شرکت راه آهن به دلیل کمبود دیزل برخی قطارها راحذف و مسافران را وادار به کنسل کردن بلیت یا پذیرش بلیت سایر قطارها کرده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شرکت راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۶۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۱۶۰۶ فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی سپاه آذربایجان‌غربی

ایسنا/آذربایجان غربی جانشین فرمانده سپاه شهدای آذربایجان‌غربی از اجرای پروژه آبرسانی به ۶۰۰ روستا در استان خبرداد.

سرهنگ نجمی ۱۶ اردیبهشت ماه در نشست خبری تشریح برنامه های هفته بسیج سازندگی در استان که در سالن جلسات سپاه شهدای آذربایجان‌غربی برگزار شد، با اشاره به نامگذاری هفته بسیج سازندگی از ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت ماه افزود: طی سال گذشته توزیع ۵۵۱ مورد جهیزیه نو عروس، توزیع ۵٠ هزار بسته معیشتی، توزیع ۶۴۰ بسته لوازم التحریر، مرمت و احداث ۲۱ باب مدرسه و مسجد انجام شد. 

وی ادامه داد: اجرای آسفالت ۲۲٠ کیلومتر بین مزارع در قالب ۱۰ پروژه، افتتاح ۱۵ باب مسکن مددجویی، افتتاح ۱۵ پروژه آبرسانی، عمرانی و دیوار کشی منازل مناطق محروم بخشی دیگر از اقدامات بسیج سازندگی در استان طی سال گذشته بود. 

جانشین فرمانده سپاه شهدای آذربایجان‌غربی از اعزام ۶ هزار و ۱۰۰ گروه جهادی به نقاط مختلف محروم استان در مناسبت‌های مختلف خبر داد و گفت: گروه‌های پزشکی و  ۳۲ گروه جهادی دامپزشکی به مناطق محروم استان اعزام شده است. 

وی تاکید کرد: ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در حوزه اقتصاد مقاومتی پرداخت شده است. 

جانشین فرمانده سپاه شهدای استان خاطر نشان کرد: ۱۶۰۶ فرصت شغلی در استان توسط بسیج سازندگی سپاه ایجاد شده است. 

سرهنگ نجمی از افتتاح ۷۰ پروژه محرومیت زدایی با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان و مرمت ۶۵ واحد مسکن روستایی محرومین و افتتاح ۵ پروژه ورزشی نیز خبر داد. 

وی اظهار کرد: افتتاح ۱۵ کیلومتر راه روستایی بین مزارع در شهرستانهای ارومیه و شوط و برپایی نمایشگاه اقتصاد مقاومتی، توزیع ۲۳ هزار مترمربع ایزوگام رایگان در بین خانوارهای مناطق محروم، اجرای پروژه لوله کشی و آبرسانی در ۶۰۰ روستا با اعتبار هزار میلیارد تومان نیز از اقدامات در دست پیگیری بسیج سازندگی سپاه استان است. 

وی تاکید کرد: ماموریت‌های بسیج سازندگی و محرومیت زدایی یکی از ماموریت‌های مهم سپاه است و در این حوزه از استان‌های پیشرو در کل کشور هستیم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • ایجاد بیش از یکهزار و 600 فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی آذربایجان‌غربی
  • ایجاد ۱۶۰۶ فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی سپاه آذربایجان‌غربی
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می گیرد
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته ای سه ونیم حادثه رسید
  • ◄ ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی خواهیم بود
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته‌ای سه ونیم حادثه رسید