Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > نجوم - ایسنا نوشت: پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از عکس‌های فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.


پایگاه خبری اسپیس منتخبی از عکس‌های فضایی شگفت انگیز روزهای اخیر را منتشر کرد.


1. آسیب طوفان عظیم گرد و غبار در مریخ به کاوشگر "فرصت" ناسا

طوفان گرد و غبار وسیع در مریخ، کاوشگر "فرصت)"Opportunity) ناسا را از کار انداخته است و گویا این کاوشگر فعلا قادر به ادامه فعالیت نخواهد بود، زیرا طوفان همچنان در حال بزرگ‌تر و وسیع‌تر شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"مدارگرد شناسایی مریخ")Mars Reconnaissance Orbiter) یک فضاپیمای چندمنظوره ناسا است که برای شناسایی و اکتشاف مریخ از روی مدار، طراحی شده است. مدارگرد شناسایی مریخ شامل یک دسته از افزارهای علمی از قبیل دوربین‌ها، طیف‌سنج‌ها و رادار است که برای کاوش زمین‌چهره‌ها(اشکال طبیعی شبیه به آنچه در زمین است)، چینه‌شناسی‌، کانی‌ها و یخ مریخ می‌باشند.

مهندسان ناسا، اعلام کردند که ارتباط "آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL)"ناسا با این مریخ‌نورد قطع شده است زیرا طوفان غبار، از شارژ باتری‌های پنل‌های خورشیدی آن جلوگیری می‌کند. اگر طوفان برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، این کاوشگر به همراه سطح مریخ سرد می‌شود و سرما چیزی است که به نظر می‌رسد در سال 2010 موجب از کار افتادن برادر دوقلوی "فرصت"، یعنی "روح"(Spirit)، پس از گیر افتادن آن در شن و ماسه سیاره سرخ شد. اما "فرصت" از این مهلکه جان سالم به در برد.

 

 

2. نقش مشتری در جستجوی بیگانگان

 

مشتری، پنجمین سیاره از خورشید و بزرگ‌ترین سیاره در سامانه خورشیدی است. این سیاره غول گازی با جرم یک هزارم خورشید است، ولی جرمی دو و نیم برابر تمامی دیگر سیاره‌های منظومه شمسی دارد.

با این حال سیاره مشتری یک گزینه عالی برای حیات به شمار نمی‌آید و با درک میدان مغناطیسی این سیاره، دانشمندان بر این باورند که این سیاره می‌تواند مکان خوبی برای جستجوی بیگانگان به شمار آید.

 

 

3. سه جرم در مرکز کهکشان راه شیری



دانشمندان سه جرم عجیب را در نزدیکی "کمان A*"(Sagittarius A*) یافتند. کمان‌ A، یک منبع قوی امواج رادیویی بسیار فشرده و پرجرم در مرکز کهکشان راه شیری است و تصور می‌شود که یک سیاه‌چاله ابر پرجرم باشد. محققان این اجرام را G1 نامیدند سپس در سال 2012 نیز یک جرم مشابه به G1 که در حال چرخش بود مشاهده کردند و آن را G2 نامیدند. دانشمندان در ابتدا معتقد بودند که آنها ابرهای گاز هستند.

 

با این حال، هنگامی که اجرام به کمان A نزدیک شدند، ستاره شناسان نظر خود مبنی بر ابرهای گازی بودن را تغییر داده و تصور کردند که G1 و G2 ستاره‌های پف کرده هستند. آنها به اندازه کافی عظیم بودند تا بتوانند از سیاه چاله جدا شده و توسط یک ابر بزرگ گرد و غبار و گاز محاصره شوند.

محققان با استفاده از "طیف سنج تصویربرداری مادون قرمز کک"(OSIRIS)، توانستند گاز و گرد و غبار اطراف سیاه چاله را اندازه گیری کنند، که این امر باعث شد تا این سه جسم جدید فوق العاده سریع و در حال حرکت نزدیک به کمان A را بیابند.

"جی3، جی4 و جی5 " (G3, G4, And G5)اجرام روشن، قرمز رنگ و غبارآلودی هستند که هیدروژن منتشر می‌کنند. آنها دمای نسبتا کمی دارند و دمای آنها چند 100 کلوین ثبت شده است. در مقابل، ستارگان طبیعی دارای درجه حرارت 2000 کلوین و بالاتر هستند. آنها همانند ابرها پف کرده به نظر می‌رسند، اما آنها مانند ستاره‌های فشرده و جامد هستند. از دید محققان، این اجرام با سرعت یک دهم سرعت G1 وG2 در حال حرکت هستند و روشن‌تر از آن دو نیز هستند.

 

 

4. الماس‌های آسمانی


محققان می‌گویند نورهای درخشانی که در سراسر کهکشان راه شیری دیده می‌شود، احتمالا ابرهایی پر شده از الماس هستند که در اطراف ستاره‌های دور قرار دارند. اخترشناسان چند دهه است که در پی کشف منشأ این نور مایکروویو هستند. اکنون دانشمندان بر این باورند که این امواج از کریستال‌هایی به نام نانوالماس ناشی می‌شوند و درخشش غیرقابل توضیح در راه شیری ممکن است ناشی از ازدحام الماس‌ها در فضا باشد. این کریستال‌های کربنی، همچنین به عنوان نانوالماس شناخته می‌شوند، در گرد و غبار و ابرهای گاز یافت می‌شوند که ستارگان تازه متولد شده را احاطه می‌کنند. این مجموعه از گرد و غبار و گاز که به عنوان یک "قرص پیش‌سیاره‌ای" شناخته می‌شوند، جایی است که سیارات شروع به تشکیل می‌کنند و حاوی هسته‌ای از مولکول‌های آلی می‌شوند.

محیط بسیار گرم و پر انرژی در این قرص‌ها برای تشکیل نانوالماس‌ها ایده‌آل هستند.

 

 

5. سه سیاره در حال تولد

 

گروهی از ستاره‌شناسان، به تازگی موفق شده‌اند سه سیاره را کشف کنند که هنوز به طور کامل متولد نشده‌اند. ستاره‌شناسان، سه سیاره کوچک را شناسایی کرده‌اند که در اطراف یک ستاره چهار میلیون ساله موسوم به " HD 163296" در حال شکل‌گیری هستند. این ستاره در صورت فلکی قوس قرار گرفته که نزدیک به 330 سال نوری با زمین فاصله دارد و تقریبا 1000 سال جوانتر از خورشید است. سیاراتی که به تازگی کشف شده‌اند، هنوز در حال شکل گرفتن پیرامون گاز و غبار هستند. هر سیاره، بین هفت تا 24 میلیارد مایل از ستاره " HD 163296" فاصله دارد. پژوهشگران، با استفاده از آنتن پرقدرت شماره 66 رصدخانه آلما، توانستند محل قرار گرفتن هر سیاره را کشف کنند. این نخستین بار است که از تلسکوپ آلما برای کشف سه سیاره جدید استفاده شده است.

 

 

6. تلسکوپ فضایی "پرتو گامای فرمی"

"تلسکوپ فضایی پرتو گامای فرمی" (Fermi Gamma-ray Space Telescope) دهمین سالروز پرتاب خود را جشن گرفت . تلسکوپ فضایی پرتو گامای فرمی، یک تلسکوپ فضایی رصدگر پرتوی گاما است که در مدار نزدیک زمین، به رصد آسمان می‌پردازد. این تلسکوپ فضایی در 11 ژوئن 2008 توسط موشک "دلتا 2" به فضا پرتاب شد.این تلسکوپ، اجرامی چون سیاه‌چاله‌های بسیار پرجرم، ستاره‌های نوترونی و دیگر منابع پرانرژی پرتو گاما را رصد می‌کند.

 

هدف از ارسال این تلسکوپ، بررسی محیط‌هایی در کیهان است که انرژی‌های بسیار زیادی تولید می‌کنند و این انرژی‌ها، از انرژی‌های موجود روی کره زمین یا قابل تولید بیشتر هستند. سرعت این تلسکوپ 7.59 کیلومتر برثانیه معادل17 هزار مایل در ساعت بوده است


5656

 

 

کلید واژه‌ها : خورشید - مشتری سیاره منظومه شمسی - منظومه شمسی - ناسا - موجودات فضایی - فعالیت فضایی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خورشید مشتری سیاره منظومه شمسی منظومه شمسی ناسا موجودات فضایی فعالیت فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۶۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز skyandtelescope

این عکس در پولاسکی، ویسکانسین به تاریخ 10 مارس 2024 ثبت شده است. تجهیزات مورد استفاده شامل تلسکوپ SvBony 80ED، فیلتر Optolong UV/IR Cut، پایه AM5، دوربین ASI 533 MC Pro، نرم افزار ASI Plus، Explore Scientific Field Flattner، فوکوس کننده ZWO EAF بوده اند. تصویر با تجهیزات ذکر شده بعد از ساعت 8 بعد از ظهر با زاویه رو به پایین از آسمان گرفته شد و با استفاده از PixInsight پردازش شد.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

خوشه های کروی مکان های خوبی برای یافتن تپ اخترهای میلی ثانیه ای (millisecond pulsars) هستند، زیرا هسته های بسیار متراکمی دارند که به ایجاد سامانه‌های دوتایی با ستاره های نوترونی کمک می کند. در این سامانه ها، ستاره نوترونی می تواند با گرفتن مواد از ستاره همراه خود، سریعتر بچرخد. ولیسچائر (Vleeschower) و همکارانش شش تپ اختر در خوشه کروی M62 را به مدت 23 سال با استفاده از تلسکوپ هایی مانند Murriyang، Effelsberg و MeerKAT مورد مطالعه قرار دادند. آنها ویژگی‌های مختلف تپ‌اختر مانند حرکات، تغییرات دوره مداری و تکانه‌ها را برای درک شتاب‌ آن‌ها اندازه‌گیری کردند. این یافته ها به محققان کمک می کند تا توزیع جرم این خوشه ها را با دقت بیشتری مطالعه کنند.

آنها با استفاده از MeerKAT، سه تپ اختر میلی ثانیه ای جدید را در سامانه های دوتایی در خوشه پیدا کردند که مدل های موجود را که انتظار تپ اخترهای ایزوله بیشتری را در خوشه های مشابه دارند، به چالش می کشد. این شکل داده های به دست آمده در دوره های طولانی برای تپ اخترهای شناخته شده (A-F) و تپ اخترهای تازه کشف شده (G-I) در خوشه M62 را نشان می دهد. رنگ های مختلف نشان دهنده داده های تلسکوپ های مختلف مانند Parkes، Effelsberg، MeerTime و TRAPUM هستند.

تصویر روز astronomy

بروس بیلینگز (Bruce Billings) عکاسی اهل تورن، مکزیک است. او کسوف بزرگ آمریکای شمالی سال 2024 را ثبت کرد. در تصویر او چندین برجستگی از لبه خورشید دیده می شود.

تصویر روز earthsky

عکاس آمریکایی مایکل فلین (Michael Flynn) در 05/06/2024 در ساعت 04:13 صبح این عکس را گرفت. شرایط آسمان برای تماشای بارش شهابی Eta Aquariid خوب نبود. با این حال، فلین تصمیم گرفت به جای آن از منطقه ابر ستاره‌ای بزرگ کمان (Large Sagittarius Star Cloud) عکاسی کند. در طول نوردهی 5 ثانیه ای، او یک شهاب سنگ را در گوشه سمت چپ بالای تصویر ثبت کرد. اگرچه نوردهی به اندازه کافی طولانی نبود تا کل دنباله شهاب را ثبت کند، فلین از نتیجه راضی بود. او از دوربین نیکون d810A با لنز 55 میلی‌متری 1.4، ISO 4000، نوردهی 5 ثانیه‌ای در f2 و تراز سفیدی 5260 کلوین استفاده کرد.

تصویر روز ناسا

وقتی یک سیاهچاله ستاره ای را می بلعد، چه اتفاق هایی می افتد؟ دانشمندان هنوز در این مورد اطلاعات چندانی ندارند. تلسکوپ‌ها در سال 2014 شاهد انفجار بزرگی بودند که توسط یک سیاه‌چاله کلان‌جرم که یک ستاره را از بین می برد ایجاد شد. مدل های کامپیوتری این رویداد را نشان می دهند. سیاهچاله به صورت یک نقطه کوچک در مرکز تصویر نشان داده شده است. وقتی مواد به داخل سوراخ فرومی‌روند، داغ می‌شوند و حلقه‌ای از ماده داغ در اطراف آن تشکیل می‌شود. این حلقه قبلا ستاره بود. همچنین یک فواره از محور چرخش سیاهچاله به بیرون پرتاب می شود.  

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویر حیرت‌انگیزی که واقعیت منظومۀ شمسی را نشان می‌دهد
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟