Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنااز لرستان ؛مجید کیانپورنسبت به تبعات زیست محیطی ناشی از سدسازی های بی رویه و غیرکارشناسی  هشدار داد و گفت: متاسفانه سدسازی های غیرکارشناسی موجب خشکی بستررودخانه ها، تخریب و تهدید اکوسیستم های آبی مانند تالاب ها و دریاچه ها و خشکی برخی دشت ها شده و در برخی موارد دشت ها  را به کانون ریزگرد تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی، سدسازی را یکی از عوامل تخریب محیط زیست دانست و افزود: اثرات و تبعات ناشی از سدسازی ها آرام آرام در حال بروز و ظهور است و بی شک آسیب های ناشی از بی توجهی به پیوست های زیست محیطی در سدسازی در آینده ای نزدیک دامن گیر کشور خواهد شد.

وی با انتقاد از اینکه جانمایی نامناسب برخی سدها زمینه بحران های زیادی مانند انتشار ریزگردها و مهاجرت ها را فراهم نموده است، ادامه داد: البته  بخش عمده ای از ریزگردها منشا خارجی دارند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر ضرورت توجه جدی به رعایت پیوست های زیست محیطی در سدسازی ها، تصریح کرد: برخی سدسازی ها نه تنها از نظر اجتماعی و اقتصادی نتایج و اثرات مطلوبی را به دنبال نداشته بلکه نتایج و تبعات زیست محیطی را نیز در پی داشته اند.

کیان پور با تاکید بر ضرورت جلوگیری از ساخت سدهای غیرکارشناسی و غیرمجاز، گفت: متاسفانه بخشی از جنگل های کشور به دلیل سدسازی های بدون مطالعه تخریب و زمینه نابودی بسیاری از روستاهای بالادست و پایین دست نیز رقم خورده که به تبع آن این قشر به مهاجرت و حاشیه نشینی روی آوردند. 

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه با سدسازی ها حق آبه های زیست محیطی با چالش اساسی روبه رو شد، افزود: دستگاه های اجرایی نباید محیط زیست را در مقابل عمل انجام شده قرار دهند زیرا سدهای غیرکارشناسی موجب تغییر در اکوسیستم شده و صدمات جبران ناپذیری را متوجه محیط زیست کشور می کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: بی شک اگر سدسازی ها بر اساس مبانی علمی  و با کار کارشناسی و سیاست گذاری مناسب انجام می شد در حال حاضر نگرانی بابت خشکی تالاب میقان و دریاچه ارومیه نداشتیم.

وی با تاکید بر اینکه تمامی مباحث زیست محیطی در سدسازی ها باید رعایت شود، تصریح کرد: متاسفانه در سدسازی ها به مباحث علمی و کارشناسی توجه نشده و به طور قطع اگر در سدسازی ها به مباحث زیست محیطی توجه نشود تبعات و آسیب های ناشی از آن در آینده ای نزدیک دامنگیر کشور خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: سدسازی ها صرفا اقدام بدی نیست و در صورت ارزیابی و جانمایی مناسب و با مطالعه کافی در برخی موارد می توانند از نظر اجتماعی و اقتصادی می تونند مثمرثمر واقع شوند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، افزود: نیاز است در سدسازی ها بازنگری مناسب انجام شود و توجه به تاثیرات سوء و خشکسالی مورد توجه قرار گیرد تا سدسازی های غیرکارشناسی به آسیب های محیط زیستی دامن نزنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جنگل حاشیه نشینی زیست محیطی محیط زیست مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۷۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه

ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی مجلس دقایقی پیش به ریاست محمدباقر قالیباف و با حضور 192 تن از نمایندگان آغاز شد که روح الله متفکر آزاد عضو هیأت رئیسه مجلس، دستور کار وکلای ملت در این جلسه را به شرح ذیل قرائت کرد:

-ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال 1403 کل کشور بخش دوم جداول
-گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران اعاده شده از شورای نگهبان
-ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقا امنیت آنان در برابر سوء رفتار
-گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی استفساریه ماده (48) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(1)
-گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح استفساریه جز (1) بند (الف) ماده (9) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400
-گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه‌های زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان،گردشگری و رسانه های جمعی.
-گزارش کمیسیون انرژی در مورد اجرای ناقص تکالیف قانونی مربوط به جمع آوری گازهای همراه تولید نفت و مشعل
-گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست در مورد عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به استفاده از سوخت مازاد توسط نیروگاه‌ها
-گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست در مورد نقض و استنکاف در اجرای قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی./

در ادامه جلسه سید محسن دهنوی دیگر عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی غایبان و متاخران این جلسه را به شرح ذیل قرائت کرد:

1-حسین بامیری
2-حسن شجاعی
3-محمد صفری
4-محمود عباس زاده
5-اردشیر مطهری
6-فاطمه مقصودی
7-عادل نجف‌زاده

عضو هیئت رئیسه در پایان عنوان کرد که روز گذشته نام آقای مبلغی در اسامی غایبان و متاخران قرائت شد که وی در جلسه حضور داشتند بنابراین اصلاح می‌شود.

بنابراین گزارش، نمایندگان از روز گذشته در 2 شیفت کاری وارد بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 شدند و و بهارستان‌نشینان در جلسه نوبت صبح دیروز، جدول شماره 5 مربوط  «درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی»،  جدول شماره 7 با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403» و جدول شماره 9 با عنوان  «برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال1403» به تصویب رسید.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران