Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@08:51:58 GMT

علت خروپف کودکان در خواب چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۲۳۴۰۷

علت خروپف کودکان در خواب چیست؟

  نزدیک به ۱۰ درصد کودکان در مقطعی از زندگی ممکن است شب‌ها خروپف کنند. اگر به دنبال علت خروپف کودکان در خواب هستید یا می‌خواهید با روش‌های درمان آپنه در کودکان آشنا شوید یا به دنبال درمان خرخر کودکان و در نهایت به دنبال درمان خانگی خروپف کودکان هستید، این مطلب به نقل از کودک سالم به شما راهکار‌های لازم را ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وقتی صحبت از خروپف می‌شود، در ذهن همه تصویر یک مادربزرگ یا پدربزرگ پیدا می‌شود که به هنگام خواب تنفس صدادار دارد، اما این بار می‌خواهیم درباره این عارضه در کودکان صحبت کنیم. خروپف زمانی اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌های مجاری تنفسی در حال استراحت باشند و عبور هوا آن‌ها را بلرزاند. همین طور هر عامل انسدادی مثل لوزه بزرگ می‌تواند باعث این صدای غیر عادی شود. ۱۲ درصد کودکان شب‌ها خروپف دارند که وجود این حالت مسلما کیفیت خواب کودک را از بین می‌برد.

قطع گاهگاهی تنفس

تنها ۵ درصد این کودکان دچار آپنه (قطع گاهگاهی تنفس) هستند که مهمترین خطر و عارضه در خرخر کودکان است. از هر ۱۰ کودکی که دچار تنفس صدادار موقع خواب هستند، یکی دچار حالت دائمی این عارضه می‌شود. در اکثر مواقع علل گذرا و بی‌اهمیت هستند. مثل طاق باز خوابیدن، چاقی و سرماخوردگی، اما حدود ۲ تا ۳ درصد این کودکان دچار آپنه انسدادی خواب هستند. در این حالت ورود و خروج هوا به ریه با اشکال مواجه است و برای چند ثانیه مسیر مسدود می‌شود و سپس دوباره باز می‌شود. آپنه یا وقفه تنفسی می‌تواند بر رشد و س. لامت قلبی عروقی کودک اثر منفی داشته باشد. کودکانی که وقفه تنفسی دارند با صدای بلند تنفس می‌کنند. در یک فواصلی صدا خاموش می‌شود و مجددا با افت شدید اکسیژن خون تنفس شروع می‌شود. گاه کودک برای بهتر نفس کشیدن سر را در وضعیت‌های غیر عادی می‌گذارد. مثلا سر از تخت آویزان می‌شود. در برخی از کودکان این مشکل همراه با شب ادراری است.

خواب نا آرام و مشکل یادگیری

این کودکان در خواب زیاد عرق می‌کنند و بی قرار و ناآرام هستند. در بعضی از این کودکان کمبود کیفیت خواب باعث می‌شود در مدرسه آن‌ها را بیش فعال یا فاقد تمرکز تلقی کنند که البته با شرح حال دقیق و کامل اشتباه رفع می‌شود. به هر حال ادامه یافتن این مشکل بر یادگیری و شخسیت اجتماعی کودک اثر منفی دارد. این کودکان در طول روز حافنله خوبی ندارند و گاهی خرخر شبانه به تنهایی می‌تواند سبب افت تحمیلی شود.

علت‌های خروپف

شایع‌ترین علت خروپف آن هم به ش. کل زودگذر، سرماخوردگی یا به عبارت گسترده‌تر عفونت‌های تنفسی است که با درمان کامل مشکل حل می‌شود و مزمن و ادامه دار نخواهد شد.) در حساسیت‌های فصلی متوسط تا شدید هم گاهی خرخر به وجود می‌آید و انحراف بینی هم از علل شایع است که البته بالای ۷ سال شایع‌تر می‌شود؟ لوزه سوم بزرگتر از معمول که به راحتی باعث انسداد می‌شود. به اضافه وزن که باعث تنگی راه هوایی می‌شود.

درمان

اتاق خواب این کودکان را از عوامل آلرژی زا خالی کنید. حیوانات خانگی، گرد و خاک و فرش‌های دارای الیاف آکریلیک را باید بیرون ببرید.

بالشت نباید پر باشد. حالت سر باید درست قرار بگیرد و ارتفاعی استاندارد داشته باشد.

لوزه باید کامل بررسی شود تا اگر باعث انسداد است، درمان صورت گیرد.

نکته: شایع‌ترین عفونت‌های مرتبط با خروپف، سینوزیت و عفونت گوش و حلق است که باید مورد توجه قرار گیرد.   منبع: کودک سالم

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خروپف کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۲۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • جنبش دانشگاهی آمریکا خواب را ازچشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد