Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ شهریور سال 94 بود که شبکه‌های اجتماعی آبستن یک کارزار پرحاشیه شد. پویشی که از آن به اسم «کمپین نخریدن خودرو» و «خرید خودروی صفر ممنوع» یاد می‌شد. با اینکه سطوح اعتراضات مردمی نسبت به افزایش روزافزون قیمت خودروها در حال فراگیر شدن بود، ولی بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که شکل‌گیری این کارزار و به آب و آتش زدن آن از رسانه‌های بیگانه آب می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساماندهی منظم اخبار و رویدادهای این رویداد، شک و شبهات درباره ماهیت مردمی آن را زیر سوال می‌برد. البته موافق و مخالف با هم بر سر این نکته هم‌نظر بودند که رشد شدید قیمت خودروها امان مردم را بریده است و شبکه‌های اجتماعی نیز به‌عنوان یک تربیون، تبدیل به محلی برای ابراز این ناخرسندی‌ها شده است.

اگرچه هیچ‌گاه تایید نشد ولی هم‌زمان با اوج‌گیری این کمپین تولید خودروسازان بزرگ کشور مثل ایران‌خودرو و سایپا به کاهش گرایید. مدیران خودرویی این امر را به دلیل رکورد بازار تلقی می‌کردند. مقارن شدن کارزار فوق با توافق ژنو، جو روانی را ایجاد کرده بود که تصور می‌شد با در فشار گذاشتن دولت به دلیل به وجود آمدن فضای باز اقتصادی، می‌توان راه چاره‌ای برای کاهش قیمت‌ها پیدا کرد. ماحصل این شور و هیجان مجازی، نه‌تنها عدم کاهش نشد بلکه تقاضای مدام خودروسازان برای افزایش بیشتر قیمت محصولاتشان نیز بود.

مدتی بعد از شکل‌گیری و اوج‌گیری کمپین نخریدن خودرو، موضع‌گیری دولتمردان و مقام‌های مسئول آغاز شد. نعمت‌زاده، وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت با بی‌توجهی به این اتفاق، پیوستن به کمپین را نوعی «خیانت» قلمداد کرد. کمی بعد، موضع‌گیر معاون همین وزارتخانه آتش اعتراضات را تندتر کرد، محمدرضا مودودی با استفاده از الفاظی «نامتعارف» برخی از رسانه‌های داخلی را نیز در مقابل خود قرار داد. محمدرضا نجفی‌منش رئیس وقت انجمن قطعه‌سازان نیز اقدامات اخیر را نوعی «توهم» برداشت ‌کرد.

هاشم یکه‌زارع مدیرعامل ایران‌خودرو آب پاکی را روی دست مردم ریخت و اظهار داشت که مشتریان «توقع» کاهش قیمت نداشته باشند.

احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان نیز پیش‌بینی کرده بود که اعضای این پویش به‌زودی «پشیمان» خواهند شد. درباره موفق یا ناموفق بودن و داخلی یا خارجی بودن این کارزار نمی‌توان به‌روشنی اظهارنظر کرد. ولی دولت در اقدامی خیره‌‌کننده برای خروج بازار از رکود و حمایت از خودروسازان، بخشنامه اعطای وام 25 میلیون تومانی برای خرید خودروها را ابلاغ کرد که با استقبال شدیدی روبه‌رو شد.

شکل‌گیری موج جدید

در روزهایی که قیمت خودرو برای چندمین بار در سنوات اخیر ساز افزایش کوک کرده و صدایی از هیچ مقام مسئولی بلند نمی‌شود،‌ بار دیگر از گوشه و کنار خبر می‌رسد که کمپینی جدید با همام مضمون بازگشته است. روش اجرایی کار نیز درست مانند همان نمونه 3 سال پیش است. یعنی تحریم خرید از سوی مشتریان ایرانی به‌منظور فشار بر خودروسازان.

انگیزه‌های سیاسی این‌بار نیز ماهیت مردمی این کمپین را تحت تاثیر قرار داده است. مشکلات اخیر دولت در روابط بین‌الملل و تنگناهای اقتصادی، آب را در آسیاب مخالفان می‌ریزد تا با ایجاد فشار هرچه بیشتر، مدیریت دولت وقت را زیر سوال ببرند. این موج جدید در حالی شکل می‌گیرد که خودروسازان افزایش قابل‌قبول تیراژ تولید را نسبت به سال گذشته تجربه کرده‌اند اما به دلیل نوسانات ارز و تامین قطعات اولیه تولید، هزینه ساخت را افزایش داده‌اند. در آن‌سو، مشتریان بر این باور هستند که جریانات اخیری که در بازار شکل گرفته چیزی بیش از یک اتحاد بین چند نمایشگاه‌دار و دلال است. شائبه‌های کمک‌های پنهانی برای افزایش قیمت در حاشیه بازار و توجیح شدن افزایش قیمت کارخانه، همیشه از سوی کارشناسان به گوش می‌رسد.

با تمام این تفاسیر، به نظر نمی‌رسد دولتی‌ها و خودرویی‌ها نسبت به این کارزار چندان توجهی داشته باشند. خودروسازان بزرگ به‌تازگی مجوز افزایش قیمت را از شورای رقابت اخذ کرده‌اند و تا چندی دیگر خودروها از درب کارخانه با قیمت بالاتر عرضه می‌شود و بازار کمی فروکش می‌کند.

400

خودروسازان قیمت خودرو هاشم یکه‌زارع مدیرعامل ایران‌خودرو احمد نعمت‌بخش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خودروسازان قیمت خودرو مدیرعامل ایران خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۲۹۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول

به گزارش خبرنگار مهر، با پایان سال (۱۴۰۲) و افزایش قیمت مسکن در روزهای پایانی سرد سال و همزمان با شروع سال جدید، افزایش نرخ اجاره بها کابوس مستأجران شد که در مقابل با فاصله گرفتن نرخ‌های پیشنهادی اجاره بها با قدرت پرداختی مردم، موجب تشدید کابوس آنها شد؛ همچنین با کاهش قدرت خرید مصرف کننده نهایی و افزایش دلاری قیمت آپارتمان، انتظار خروج از رکود در کوتاه مدت دور از ذهن است. بنابراین، انتظار می‌رود معاملات تهاتری رونق بیشتری پیدا کند.

بر اساس اهمیت مسکن در معیشت و رفاه زندگی مردم، خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی قیمت خرید، رهن و اجاره واحدهای مسکونی در مناطق مختلف تهران را به صورت مجزا بررسی کند.

با توجه به افزایش قیمت مسکن در پایان سال گذشته (۱۴۰۲)، به بررسی وضعیت نرخ رهن و اجاره در مناطق «منطقه ۱۳» و «منطقه ۱۴» و «منطقه ۱۵» و «منطقه ۱۶» و «منطقه ۱۷» و «منطقه ۱۸» و «منطقه ۱۹» و «منطقه ۲۰» پرداختیم؛ حال قصد داریم در گزارش پیش رو نرخ رهن و اجاره «منطقه ۲۱» تهران را بررسی کنیم.

براساس آمار قیمت‌ها، برای خرید یک واحد ۸۵ متری در منطقه ۲۱ «شهرک استقلال»، ۸ ساله ساخت، نیازمند حداقل ۵ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان است.

قیمت خرید و فروش واحدهای دیگر در منطقه ۲۱ تهران را در جدول زیر بررسی کنید؛

محله و خیابان (منطقه ۲۱) متراژ ساختمان عمر ساختمان قیمت کل ملک (تومان)
تهرانسر ۸۷ ۱۳۹۷ ۷,۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک آزادی ۸۹ ۱۴۰۰ ۷,۴۵۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک استقلال ۸۵ ۱۴۰۱ ۵,۵۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک دانشگاه ۸۸ ۱۴۰۲ ۳,۴۵۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک دریا ۹۸ ۱۴۰۰ ۶,۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک غزالی ۷۵ ۱۴۰۳ ۴,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک ویلا شهر ۷۰ ۱۳۹۸ ۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
وردآور ۸۰ ۱۴۰۱ ۴,۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰
کد خبر 6097535 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • شرایط جدید خرید نقدی و اقساطی پژوپارس اعلام شد ؛ جزئیات، قیمت و زمان تحویل
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد