Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-26@17:58:44 GMT

آژانس‌‌های مسافرتی، «صرافی» می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۲۹۴۸۴

آژانس‌‌های مسافرتی، «صرافی» می‌شوند؟

تین‌نیوز | 

معاون گردشگری در حالی از رایزنی با بانک مرکزی برای حذف بانک‌ها از چرخه پرداخت ارز مسافرتی خبر داده که کارشناسان اقتصادی همچنان نسبت به سیاست‌های ارزی موجود انتقاد دارند.

به گزارش روزنامه تین‌نیوز، پس از آنکه بانک مرکزی اعلام کرد ارز باید تنها با نرخ رسمی خرید و فروش شود، به تدریج صرافی‌ها غیرفعال شدند و فروش ارز مسافرتی نیز با نرخ رسمی به عهده بانک‌ها گذاشته شد؛ نرخی که بیشترین یارانه را به سفرهای خارجی می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که فعالان گردشگری بارها اعلام کرده‌اند تنها بازگشت به بازار آزاد می‌تواند به این حوزه سروسامان دهد، حالا این روند جدید که معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به آن اشاره می‌کند، می‌تواند چالش‌های دیگری را به دنبال داشته باشد.

محمد محب‌خدایی با اشاره به واگذاری عملیات پرداخت ارز مسافرتی به دفاتر خدمات مسافرتی که درحال تنظیم مقررات و ساز و کار آن با بانک مرکزی است، به «ایسنا» گفته است: «کلیات این طرح مشخص شده، اما بانک مرکزی به تضمین‌ها و سازو کاری مشخص‌تر نیاز دارد که مشترکا و با همراهی آژانس‌های گردشگری در حال تنظیم آن هستیم. در این سیستم بانک‌ها را کاملا حذف نمی‌کنیم، ولی ارتباط مستقیم با مردم دیگر وجود ندارد و همه کارها از پنجره واحد انجام خواهد شد؛ موضوعی که در ستاد هماهنگی خدمات سفر پیگیری می‌شود.»

او هدف این مکانیزم جدید را ارتقای کیفیت خدمات سفر دانسته تا در موضوعی همچون ارز مسافرتی، کاهش چالش‌های بین‌سیستمی، شفافیت و کاهش سردرگمی‌های مردم را شاهد باشیم. به گفته معاون گردشگری کشور، در فرآیند جدید دفاتر خدمات مسافرتی همان کار صراف‌ها را برای مسافران انجام می‌دهند. محب‌خدایی البته تاکید کرده سیستمی هم تعریف شده که بازار سیاه شکل نگیرد. در واقع بانک‌های عامل کاملا از این چرخه حذف نمی‌شوند، ولی در مکانیزم جدید، دیگر نیاز نیست مردم به بانک‌ها مراجعه کنند و دسترسی سهل‌تر خواهد شد.  وی توضیح داده است: «مسافران از آژانسی که خدمات خریده‌اند، پس از کنترل مدارک و درصورتی که قبلا ارز مسافرتی سالانه خود را دریافت نکرده باشند، حواله ارزی دریافت می‌کنند و آژانس‌ها از طریق سامانه‌ای که طراحی می‌شود به بانک‌های عامل متصل می‌شوند.»

بلاتکلیفی جدید مسافران بدون تور

محب خدایی البته وضعیت شفافی را برای مسافرانی که بدون تور سفر و بعضا پرواز و هتل را خودشان رزرو می‌کنند، ترسیم نکرده است. او در این باره البته با بیان یک سیاست دستوری جدید، تصریح کرده: «بالاخره مسافر از هر جا که نباید خدمات بگیرد. این شیوه همزمان از مراجعه به فعالان و وب‌سایت‌های غیرمجاز جلوگیری خواهد کرد. مسافرانی هم که از آژانس‌ها خرید نمی‌کنند حتما به وب‌سایت معتبری مراجعه کرده‌اند که می‌توانند از خدمات ارزی نیز بهره‌مند شوند. البته سازو کار این بخش هنوز مشخص نشده و درحال تنظیم آن هستیم.» او در پاسخ به اظهارنظرها درباره‌ ایجاد چالش در پی تبدیل آژانس‌ها به صرافی نیز خاطرنشان کرده است: «این اتفاق نخواهد افتاد؛ چون آژانس‌ها به سامانه بانک‌های عامل متصل‌اند و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم این فرآیند را کنترل می‌کند.»

معاون گردشگری کشور از مشارکت دفاتر خدمات مسافرتی در تنظیم ساز و کار پرداخت ارز مسافرتی در آژانس‌ها نیز خبر داده و گفته است: «آنها کاملا در جریان قرار دارند و در جلساتی که با بانک مرکزی برگزار می‌شود، حضور و مشارکت دارند و پیشنهاد و انتقادهای خود را مطرح می‌کنند.»

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، محب خدایی درباره پیگیری مشکلات ارزی گردشگران خارجی که بانک مرکزی آنها را به سمت بانک‌ها هدایت کرده نیز تصریح کرده است: «قرار شد این مسوولیت در ساختاری یکپارچه به آژانس‌ها، هتل‌ها یا راهنمایان گردشگری محول شود که جزئیات آن در آینده مشخص خواهد شد.» به باور کارشناسان تبدیل آژانس‌ها به صرافی ممکن است به تداخل وظایف بینجامد و با هدف ایجاد پنجره واحد نیز همخوانی چندانی نخواهد داشت.

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: نرخ ارز ارز مسافرتی ارز گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۲۹۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان کمک‌رسانی به آنروا را از سر گرفت

آلمان امروز چهارشنبه تصمیم خود را برای تجدید همکاری با آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) اعلام کرد. 

این اقدام پس از آن صورت گرفت که کاترین کولونا، وزیر امور خارجه سابق فرانسه تحقیقات در مورد اینکه آیا برخی از کارمندان آنروا در حمله ۷ اکتبر به اسرائیل نقش داشته اند را به پایان رساند و از آنها رفع اتهام کرد.

گزارش کولونا نشان داد که طرف اسرائیلی «هنوز باید شواهد تأییدکننده‌ای» در مورد اتهامات خود مبنی بر همکاری کارکنان آنروا با حماس ارائه کند و افزود که آنروا به طور مرتب فهرست کارمندان خود را به اسرائیل ارائه می‌کرده است.

دولت آلمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد در حمایت از این اصلاحات، دولت آلمان به زودی به همکاری خود با آنروا در غزه ادامه خواهد داد، همانطور که استرالیا، کانادا، سوئد و ژاپن قبلاً انجام داده اند. آلمان از نزدیک با نزدیک‌ترین شرکای بین المللی خود برای پرداخت بودجه بیشتر هماهنگ خواهد کرد. 

رژیم صهیونیستی برای پیشبرد اهداف خود در تجاوز به غزه و ایجاد قحطی در این باریکه، آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا که بزرگترین نهاد امدادرسان در غزه محسوب می‌شود را متهم به دست داشتن در حمله هفتم اکتبر کرد. همین امر کافی بود تا کشور‌های غربی کمک‌های خود به این آژانس را قطع کنند؛ موضوعی که در نهایت فلسطینیان را در خطر گرسنگی قرار داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • جشن دستاوردهای آژانس پلاتین در سال 1402
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • راهنمایان گردشگری فقط از طریق  دفاتر اقدام مجاز به برگزاری تور هستند
  • آلمان کمک‌رسانی به آنروا را از سر گرفت
  • آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا از سوی «وادا» محکوم شد
  • کارمند بانک درپی اختلاس منفصل از خدمت شد
  • انجام بیش از 36هزار و 500 استعلام بانک و دفتر خانه در سال 1402 توسط دفاتر پیشخوان دولت