Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولان استان لرستان در واکنش به گزارش خبرگزاری تسنیم مبنی بر ساخت و ساز در حریم دره شیرز به‌عنوان گرندکانیون ایران، عنوان کردند ساخت و ساز در حریم این اثر ملی ممنوع و باید متوقف شود. ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰ استانها لرستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، پدیده‌ طبیعی، فرهنگی و تاریخی دره شیرز که در میان چین‌خوردگی‌های زاگرس واقع است، 5 کیلومتر طول دارد و در کیلومتر 55 جاده کوهدشت به چم‌آستان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنگه شیرز در 26 آذرماه 93 در فهرست آثار طبیعی کشور به‌ثبت ملی رسیده و به‌عنوان گرندکانیون ایران شناخته می‌شود. به گفته زمین‌شناسان این دره نتیجه فرسایش سنگ‌های رسوبی‌ست که در دوران سوم زمین‌شناسی در یک محیط دریایی نهشته شده‌اند.

آوازه دره شیرز در سال‌های اخیر گسترده شده‌ و با این‌که مقدمات ثبت‌جهانی آن نیز از سوی مسئولان لرستان با واکنش‌های مختلفی همراه بوده، اما به گفته فعالان محیط‌زیست شهرستان کوهدشت تاکنون زیرساخت‌های ثبت‌جهانی این جاذبه گردشگری در منطقه فراهم نشده‌ و حوضچه‌های ماهی در این منطقه مانعی در راه ثبت‌جهانی دره‌ی باستانی شیرز است.

هشدار برای ساخت‌وساز

پیش از این خبرگزاری تسنیم در گزارشی با عنوان «دره رویایی ایران در حصار تخریب؛ ابهام در ثبت جهانی "شیرز"» به وضعیت ساخت‌وساز در این اثر ملی شهرستان کوهدشت پرداخته بود که بازتاب‌های مختلفی را به‌دنبال داشت.

به گفته فرماندار کوهدشت، امسال در ایام نوروز 60 هزار نفر از سراسر کشور و بیش از 100 اتباع خارجی از دره شیرز بازدید کرده‌اند، اما این منطقه امکانات و زیرساخت‌های لازم را برای مسافران ندارد.

از سوی دیگر نورمحمد فردی‌بیرانوند، ساخت پرورش ماهی در دره شیرز را در تناقض با جاذبه گردشگری آن دانسته و معتقد است که این استخر پرورش ماهی هیچ‌گونه سنخیتی با منطقه طبیعی و گردشگری شیرز ندارد.

استخر ماهی از شیرز خارج شود

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کوهدشت در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید دره شیرز دره‌ای باستانی و شناسنامه ملی شهرستان کوهدشت است که می‌تواند قطب گردشگری کشوری نیز باشد و باید نهادهای ذیربط و مردم در جهت معرفی آن اهتمام داشته باشند.

به گفته صمیمی عبدولی، واگذاری دره شیرز در دستور کار هیچ نهادی نیست. برای ثبت‌جهانی شیرز باید محدوده‌ی قانونی آن رعایت شده و اگر ساخت‌وسازی در این منطقه به‌وجود بیاید، نیز باید خارج از محدوده ثبت‌جهانی باشد.

آن‌طور که این مسئول معتقد است استخر ماهی باید از دره شیرز خارج شود، پرونده این ساخت‌وساز نیز در محاکم قضایی مفتوح است و پس از بررسی هر دستوری که از سوی مراجع قضایی در مورد استخر ماهی اعلام شود، با قاطعیت اجرا می‌شود.

چشم دور میراث‌فرهنگی

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کوهدشت می‌گوید حفاظت و نگهداری دره شیرز با اداره منابع طبیعی و امور گردشگری آن نیز با سازمان میراث‌فرهنگی است و باید زیرساخت‌های ثبت‌جهانی این اثر در استان فراهم شود.

آن‌طور که عبدولی می‌گوید دره شیرز قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد و سرمایه‌گذار خصوصی نیز می‌تواند براساس استاندارهای لازم بهره‌برداری مناسب را در این منطقه ایجاد کند.

در حالی طبق گفته مسئولان استان لرستان قرار است دره شیرز ‌ثبت‌جهانی شود که صخره‌های وهم‌انگیز آن به محلی برای تبلیغ کسب‌وکار تبدیل شده تا این ژئوپارک ملی دور از نظارت میراث‌فرهنگی لرستان به حراج سودجویان برود.

انتهای پیام/ ز

R41450/P41362/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۲۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۰۰ میلیارد فرار مالیاتی حوزه ساخت‌وساز در خوزستان

سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی از مطالبه ۳ هزار میلیارد ریال مالیات از فراریان مالیاتی مجریان ذیصلاح ساختمان خوزستان خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شاهین مستوفی؛ سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور پیرامون نحوه شناسایی فرار مالیاتی مجریان ذیصلاح ساختمان خوزستان و میزان مطالبه مالیاتی از آنان، اظهار کرد: متعاقب دریافت گزارش سامانه سوت‌زنی مبنی بر فرار مالیاتی شرکت‌های سازنده مسکن در این استان و با‌ توجه به وجود اطلاعات مربوط به میزان فعالیت این اشخاص در سازمان نظام مهندسی استان مذکور (از جمله حق تعرفه هر متر مربع متراژ واگذار شده به هر شخص حقیقی یا حقوقی، قراردادهای منعقده فی مابین کارفرمایان و مجریان ذیصلاح) و عدم همکاری کامل آن مجموعه، انجام بازرسی موضوع ماده (181) قانون مالیات‌های مستقیم در دستور کار قرار گرفت. 

وی با اشاره به اینکه با بررسی اسناد و مدارک به دست آمده از بازرسی انجام شده، مشخص شد حق الزحمه واقعی 573 مجری ذیصلاح ساختمان در استان طی سال‌‌های 1398 لغایت 1402 نزدیک به 13 هزار میلیارد ریال بوده گفت: لیکن درآمد ابرازی آنها در اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیمی بسیار کمتر از این مبالغ اعلام شده بود که با عنایت به مستندات مذکور و با رعایت قوانین و مقررات، بالغ بر 3 هزار میلیارد ریال مالیات و عوارض در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده طی اوراق مطالبه و تشخیص صادره، از مودیان مذکور مورد مطالبه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳۰۰ میلیارد فرار مالیاتی حوزه ساخت‌وساز در خوزستان
  • تابوشکنی در فوتبال ایران؛ ورود آقایان ممنوع!
  • شورای شهر جلوی ساخت و ساز در پارک لاله را گرفت؟
  • ساخت‌وساز در پارک لاله متوقف شد
  • بازسازی صحنه درگیری مزاحمین نوامیس در محله نازی آباد (عکس)
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • ورود ۹۰۰ خودروی امدادی جدید به چرخه امداد و نجات
  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • نگاه واقع‌گرایانه به آسیب‌های اجتماعی داشته باشید/ مسئولان منفعل توبیخ می‌شوند