Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-30@13:56:13 GMT

طبیعت ایران در خطر نابودی کامل

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۳۳۹۲۹

به گزارش وانانیوز، 

 ولی‌الله مظفریان در سمینار گیاهان دارویی در اردبیل اظهار کرد: در این چرخه بخش بزرگی از گیاهان دارویی کشور نیز به دست افراد ناآگاه و به خاطر برداشت‌های بی‌موقع و گردشگری به غلط ترویج یافته در معرض انقراض قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در ایران گردشگری بیشتر از آنکه گردشگری طبیعت باشد خورگشت است به طوری که مردم به خاطر خوردن و آشامیدن بار خود را به ماشینی زده و حتی خودروی خود را زیر درخت و بوته‌های آنها پارک می‌کنند و با این کار خود به نابودی چند مخلوق الهی و پایمالی طبیعت و زیست بوم‌ها می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسل "کبر" در حال انقراض کامل است

گیاه‌شناس سرشناس ایران و استاد موسسه جنگل‌ها و مراتع، نمونه این نابودی را "گونه کبر" در همین استان اردبیل اعلام کرد و گفت: با بهره‌برداری غلط و بی‌موقع توسط اهالی منطقه و فروش این گونه باارزش به خارجی‌ها به تدریج نسل کبر در حال انقراض کامل است.

مظفریان با اشاره به اینکه به راحتی می‌توان با تولید و فرآوری 5 تا 10 گونه باارزش گیاهی در این استان و بسته‌بندی و صادرات آن زمینه تولید ثروت را برای اهالی استان اردبیل به ارمغان آورد، تصریح کرد: واقعیت این است که ما باید تحولات کنونی را دریابیم و به شکل منطقی با شرایط موجود خودمان را وفق داده و به فکر تحول در این بخش باشیم.

وی ادامه داد: کنگر که از گونه‌های فاقد ارزش دارویی است به فرصت سودجویی و خرید و فروش در این منطقه تبدیل شده در حالی که تعدادی از مردم این منطقه وقت و کار خود را صرف خرید و فروش این گونه گذاشته‌اند.

به هیچ وجه در استان اردبیل 450 گونه گیاه دارویی وجود ندارد

این مسئول با بیان اینکه نباید با آمار و اقام غلط مردم را فریب دهیم، گفت: به هیچ وجه در استان اردبیل 450 گونه گیاه دارویی وجود ندارد و آنچه که در حوزه جغرافیایی آذربایجان با خاک گچی و آهکی قابل اذعان و گفتن است وجود 500 گونه گیاه دارویی و معطر است که 200 گونه آن گیاه معطر و 70 گونه آن نیز شامل موادغذایی و ادویه‌جات است.

مظفریان به تحقیقات 40 ساله خود در کشور و فلات ایران در قالب گیاهان و تنوع آنها، اشاره و خاطرنشان کرد: ما باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم تا در یک رقابت اقتصادی و ایجاد یک زندگی مرفه از قابلیت گیاهان دارویی با ارزش افزوده بیشتر استفاده کرده و جلوی سوءاستفاده‌های احتمالی را بگیریم.

وی با بیان اینکه در سطح کشور 7500 گونه گیاهی شناسایی شده که 850 گونه آن گیاه دارویی است، افزود: از این تعداد 350 گونه رایج در عطاری‌ها و فروشگاه‌هاست که البته برخی از آنها هیچ ارزش دارویی ندارند.

گیاه‌شناس سرشناس ایران و استاد موسسه جنگل‌ها و مراتع ادامه داد: متاسفانه طب سنتی ما به طب گیاهی تغییر یافته در حالی که باید واقعیت‌ها را در این حوزه قبول کنیم و بپذیریم که تولید گلخانه‌ای و گلدانی نمی‌تواند به تحول در طب سنتی و یا گیاه درمانی ما کمک کند.

انتقاد از شرایط ناهنجار کشور در تخریب طبیعت و توسعه ساخت و سازهای بی‌رویه

مظفریان با انتقاد از شرایط ناهنجار کشور در تخریب طبیعت و توسعه ساخت و سازهای بی‌رویه بیان کرد: سطح اراضی کشورمان به نسبت گذشته کاهش یافته و ما قابلیت تولید نداریم و اغلب به مصرف کننده تبدیل شدیم در حالی که باید به فکر تولید اقتصادی و برنامه‌ریزی درست در این حوزه باشیم.

وی افزود: در بررسی استان اردبیل و آنچه که دیروز و امروز مشاهده کردم در این اقلیم بیش از 20 گونه گیاه رویشی مشاهده نکردم به طوری که مسئولان این شهر نتوانستند گونه‌های جدیدی وارد کرده و یا بکارند.

انتقاد از برداشت‌های نادرست از گیاهان دارویی قبل از میوه و گل‌دهی

گیاه‌شناس سرشناس ایران و استاد موسسه جنگل‌ها و مراتع با انتقاد از برداشت‌های نادرست از گیاهان دارویی قبل از میوه و گل‌دهی گفت: به دلیل این فرآیند ناقص ما نتوانستیم از گونه گیاهان خودمان به ویژه در بخش دارویی حفاظت و صیانت کنیم.
انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: منطقه اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۳۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمه کشتی پرتغالی در سلامت کامل هستند

به گزارش جام جم آنلاین، علی‌ اکبر مرزبان در مورد آخرین وضعیت خدمه کشتی کانتینری به نام MCS Aries با پرچم کشور پرتغال که 25 فروردین‌ماه 1403 توقیف شد، اظهار کرد: برخلاف ادعای رسانه‌های بیگانه و معاند از جمله رسانه‌های تحت حمایت رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیستی مبنی بر گروگانگیری خدمه کشتی مذکور که قویا تکذیب می‌شود، تمامی 24 خدمه کشتی مذکور در سلامت کامل به سر می‌برند و جای هیچ‌گونه نگرانی در خصوص سلامت، بهداشت، رفاه و ایمنی این افراد وجود ندارد.

بازگشت به میهن یک خدمه خانم

وی افزود: در ابتدای امر 25 خدمه کشتی MCS Aries با تابعیت کشورهای هند، پاکستان، فیلیپین، 1 نفر روسیه و 1 نفر استونی در کشتی وجود داشت که بلافاصله با هماهنگی دیپلماتیک یکی از این خدمه هندی که خانم بود و فعالیت کارورزی داشت از سایر خدمه جدا شد و به میهن خود بازگشت.

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: بلافاصله پس از توقیف کشتی مذکور و ابراز نگرانی سفارتخانه‌های خدمه روی کشتی، تماس‌های لازم از سوی دولت‌های متبوع با دستگاه وزارت امور خارجه ایران انجام شد و با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی مکاتبات لازم انجام تا فعالیت‌ها دنبال شود.

هیچ‌گونه تهدیدی برای خدمه کشتی توقیفی وجود ندارد

مرزبان با اشاره به اینکه طبق اعلام سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت امور خارجه هیچ گونه تهدیدی برای خدمه کشتی توقیف شده وجود نداشته و ندارد، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از دولت‌های عضو کنوانسیون کار دریایی (MLC 2006 ) و بر اساس اصول حقوق بشری و رویکرد انسانی و دینی خود، تمامی تمهیدات لازم را برای حفظ سلامت، بهداشت، رفاه و ایمنی جان خدمه کشتی مربوطه اندیشیده است و جای هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد و تمامی خدمه آزادانه در کشتی حضور دارند و از تمامی حقوق لازم برخوردار هستند.

برقراری تماس تلفنی، اینترنتی و ملاقات با خدمه کشتی

وی با تاکید بر اینکه صرفا کشتی MCS Aries توقیف شده و خدمه کشتی توقیف نشده‌اند، عنوان کرد: این خدمه آزادانه روی کشتی حضور دارند و از امکانات اینترنتی و تلفنی برای برقراری ارتباط با خانواده‌های خود برخوردارند و تمامی مراتب به سفارتخانه‌های متبوع اطلاع داده شده و در عین حال با هماهنگی صورت گرفته سفرا و نمایندگان سفارتخانه‌های این اتباع، دیدار کرده‌اند و در هر زمان دیگری امکان دیدار مجدد وجود دارد و هیچ گونه مشکلی در این زمینه نیست.

امکان بازگشت به میهن مازاد حداقل خدمه کشتی 

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به نماینده مالک و دولت تحت پرچم کشتی اعلام کرده که با رعایت شرایط ایمنی امکان بازگشت به میهن مازاد حداقل خدمه روی کشتی وجود دارد، اظهار داشت: از نماینده مذکور درخواست شده در صورت تمایل، درخواست رسمی خود را ارائه کنند و پس از آن اقدامات مقتضی انجام خواهد شد.

مرزبان با تاکید بر اینکه خوشبختانه اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت امور خارجه به خانواده و دولت کشورهای متبوع خدمه کشتی، اطمینان داد که جای هیچ‌گونه نگرانی در خصوص تامین امنیت، سلامت و ایمنی خدمه وجود ندارد.

این مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی در پایان خاطر نشان کرد: مسیر ارتباطی از سوی انجمن صنفی کارگری دریانوردان تجاری ایران نیز دنبال و مراتب منعکس شده و در حال حاضر فضای بسیار آرامی در کشتی حاکم است و خدمه در سلامت کامل به سر می‌برند و تا زمانی که تصمیم‌گیری نهایی صورت گیرد، شرایط مساعد برای تمامی خدمه روی کشتی، فراهم خواهد بود.

دیگر خبرها

  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • خدمه کشتی پرتغالی در سلامت کامل هستند
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی