Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش از آمادگی 33 هزار پایگاه برای برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت دانش‌آموزان خبر داد و گفت: ‌پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 5 میلیون دانش‌آموز جذب این پایگاه‌ها شوند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا کاظمی معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که با موضوع اوقات فراغت و فعالیت‌های تابستانی دانش‌آموزان برگزار شد، گفت: آموزش و پرورش رکن رکین اوقات فراغت کشور است زیرا بیشترین سهم را در جذب مخاطبین اوقات فراغت به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوقات فراغت از دو منظر برای ما بسیار مهم است زیرا بهترین فرصت برای رشد همه جانبه و تقویت روحیه خودباوری، همزیستی و ... را به دانش‌آموزان می‌آموزد. همچنین ما با اوقات فراغت می‌توانیم گذشته را جبران و خلاء‌ها را پر کنیم.

وی با بیان اینکه حمایت از کالای ایرانی؛ هر دانش‌آموز یک مهارت شعار برگزاری اوقات فراغت برای دانش‌آموزان در سال جاری است، گفت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری وزارت آموزش و پرورش نقش مهمی را در راستای توسعه مهارت و اشتغال‌زایی برعهده دارد بنابراین ما می‌توانیم در راستای تحقق این امر برای اوقات فراغت دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کنیم.

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی ما در برگزاری برنامه اوقات فراغت تعلیم و تربیت تمام ساعتی است، خاطر نشان کرد: تعلیم و تربیت تمام ساعتی عصاره سند تحول بنیادین است بنابراین به خانواده‌ها و دانش‌آموزان توصیه می‌کنیم این فرصت را مغتنم بشمارند.

وی با توجه به رویکردهای اصلی برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت و فعالیت‌های تابستانی دانش‌آموزان بیان کرد: عدالت‌بخشی، مهارت‌آفرینی، تمرکز بر فعالیت‌های نرم فرهنگی، توجه به مناطق روستایی، برنامه‌ریزی بر اساس ظرفیت‌ها، توجه و توسعه کالای ایرانی و ... از مهم‌ترین رویکردهای برگزاری این برنامه‌ها است.

کاظمی با بیان اینکه توسعه مهارت فرهنگی - هنری و فعالیت‌های نشاط‌آور از دیگر رویکردهای برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت است، گفت: تقویت مهارت حرفه‌ای، توجه به اشتغال، علائق و سلائق دانش‌آموزان به مشاغل، مهارت‌های اقتصادی و کارآفرینی، توجه به تولید و کسب و کار و مهارت‌های ورزشی از جمله دیگر رویکردهای این برنامه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت دانش‌آموزان در سال‌های گذشته گفت: در سال 95 حدود 22 هزار و 477 پایگاه اردوگاهی در اختیار دانش‌آموزان قرار داشت که حدود 4 میلیون و 223 هزار دانش‌آموز از خدمات آن استفاده کردند و در سال 96، 31 هزار و 39 پایگاه در اختیار دانش‌آموزان برای برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت وجود داشت که 4 میلیون و 275 هزار دانش‌آموز از خدمات آن بهره‌مند شدند که پیش‌بینی کردیم امسال حدود 33 هزار پایگاه را آماده برگزاری این برنامه‌ها کنیم که انتظار می‌رود حدود 5 میلیون دانش‌آموز جذب این پایگاه‌ها شوند.

وی افزود: امسال برای اولین بار با دستور وزیر آموزش و پرورش تمام فعالیت‌های اوقات فراغت تجمیع و در قالب یک دستورالعمل به تمام استان‌ها ابلاغ شد که ما نیز تمام برنامه‌های خود را در یک بسته سیاستی تنظیم و به استان‌ها ارسال کردیم.

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سازمان‌ها و نهادهای مختلفی در برگزاری برنامه اوقات فراغت دانش‌آموزان همکاری دارند، گفت:‌کانون پرورشی و فرهنگی کودکان و نوجوانان 9 برنامه، معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش 10 برنامه، معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش 37 برنامه، سازمان دانش‌آموزی 6 برنامه، اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌آموزان 14 برنامه، بسیج دانش‌آموزی 4 برنامه و سازمان جوانان هلال احمر 8 برنامه برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در نظر گرفته و برنامه‌های خود را به معاونت پرورشی ارسال کرده‌اند که در مجموعه می‌توان گفت 88 برنامه در سازمان‌های مختلف برای دانش‌آموزان در تابستان در نظر گرفته شده است.

کاظمی با بیان اینکه این 88 برنامه‌ در 6 ساحت تربیتی با نگاه تعلیم و تربیت تمام ساعتی در 5 حوزه تربیتی و در 4 سطح برنامه‌ریزی شده است، خاطر نشان کرد: بسیاری از برنامه‌ها در سطح منطقه، تعدادی در سطح استان و تعدادی نیز در سطح کشور در نظر گرفته شده است که قصد داریم تعدادی را نیز در سطح بین‌الملل اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه سازمان‌ها فرصت دارند در مدت 8 هفته برنامه‌های خود را اجرا کنند، تصریح کرد: یک هفته برای تمهید مقدمات، ثبت‌نام، اجرای افتتاحیه، آشنایی خانواده‌ها، کلاس‌بندی و ... در نظر گرفته شده است اما 7 هفته دیگر برنامه‌ها برای دانش‌آموزان اجرا می‌شود. آیین افتتاحیه برنامه اوقات فراغت و برنامه‌های تابستانی دانش‌آموزان 9 تیر ساعت 9 صبح طی یک مراسم نمادین در کشور اجرا می‌شود که این مراسم نیز در تهران در کانون فرهنگی تربیتی سلمان فارسی منطقه 10 برگزار خواهد شد.

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش با توجه به راه‌اندازی سامانه اوقات فراغت و برنامه‌های تابستانی دانش‌آموزان گفت: تمام برنامه‌ها و مراحل پیش ثبت‌نام در سامانه اوقات فراغت در دسترس خانواده‌ها است و خانواده‌ها و دانش‌آموزان می‌توانند با مراجعه به سامانه به نشانی tabestane97.medu.ir و وارد کردن کد ملی دانش‌آموزان در جریان برنامه‌ها، ظرفیت‌های مراکز و هزینه کلاس‌ها قرار گیرند.

کاظمی خطاب به خانواده‌ها و دانش‌آموزان افزود: انتظار داریم خانواده‌ها و دانش‌آموزان به این فرصت استثنایی اهمیت بسیار بالایی بدهند و با تشویق دانش‌آموزان برای حضور زمینه شکوفایی استعداد آنها را فراهم کنند. البته تاکید می‌شود خانواده‌ها به ذوق و سلیقه دانش‌آموزان اهمیت بدهند و اجازه دهند دانش‌آموز بر اساس علائق و سلائق خود در کلاس‌ها حضور پیدا کند.

وی خطاب به اصناف، کسبه و کارخانجات گفت: انتظار داریم اصناف و کسبه زمینه جذب و به کار گیری و کمک به توسعه مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را فراهم کنند زیرا برخی دانش‌آموزان علاقه دارند اوقات فراغت در محیط‌های کسب و کار حضور داشته باشند.

معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارتخانه با محدودیت امکانات و اعتبارات مواجه است، تصریح کرد: دستگاه‌هایی وجود دارد که امکانات زیادی در اختیار دارند که ما درخواست می‌کنیم که این امکانات را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهند تا اوقات فراغت آنها تامین شود البته این مراکز می‌توانند صرفا برای اوقات فراغت فرزندان کارکنان خود برنامه‌ریزی کنند که ما از این مساله نیز استقبال می‌کنیم لذا تقاضا داریم هر دستگاهی که ظرفیت لازم در حوزه سخت‌افزار، نرم‌افزار و منابع انسانی را دارد در راستای غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان کمک کند.

وی با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های معاونت پرورشی گفت: معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش 37 برنامه را برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در نظر گرفته است که از مهم‌ترین آن می‌توانیم به برگزاری سی و ششمین کنگره قرآن، عترت و نماز، سومین کنگره قرآن فرهنگیان، برگزاری اردوهای بنیاد علوی ویژه دانش‌آموزان مناطق محروم، برگزاری اردوهای زیارت اولی، اردوهای راهیان نور غرب و شمال غرب، اردوهای مناطق محروم، اردوهای طرح هجرت، برگزاری هجدهمین کنگره ملی پرسش مهر ریاست جمهوری و برگزاری جشنواره گلدسته‌های سرو اشاره کرد.

وی با توجه به برگزاری هجدهمین کنگره پرسش مهر ریاست جمهوری افزود: پرسش مهر برنامه‌ای است که همکاران فرهنگی، خانواده‌ها و دانش‌آموزان شرکت می‌کنند و نزدیک به 5 میلیون دانش‌آموز و خانواده در این پرسش شرکت داشته‌اند که اختتامیه این کنگره با حضور مسئولان و وزیر آموزش و پرورش، ریاست جمهوری و معاونان وی 13 الی 14 تیر برگزار می‌شود.

کاظمی همچنین درباره برگزاری جشنواره گلدسته‌های سرو گفت: این جشنواره در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری برای دعوت دانش‌آموزان به نماز طراحی شده است که برنامه‌های این جشنواره از 15 اردیبهشت آغاز و تا اوایل مهر ادامه خواهد داشت.

این خبر در حال تکمیل شدن است ...

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۴۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام پورثانی با حضور در برنامه ثریا با اشاره به اینکه متأسفانه در سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ و نیروی دم دستی نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسأله را داریم و معتقدیم که درب مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

کد خبر 6097727 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آمادگی هلال‌احمر کرمانشاه برای برگزاری یادواره شهدای «بازی‌دراز»
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • جزئیات برگزاری دور دوم اردوی زیارت‌اولی‌ها ویژه دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار